Camber, Caster & Συγκλισεις
το ηξερα οτι ηταν λαθος αυτο που ειπα απλα ηθελα να το ξεκαθαρισω στο μυαλο μου γιατι στο παραπανω σου ποστ μπερδευτηκαν ολα παλι στο μυαλο μου... τεσπα πιστευω οτι αν δεν το δεις σε πραξη κ χειροπιαστα που λεμε δε προκειτε να το καταλαβουμε ποτε..
Δεν προκειται να το δεις ρε Χαρη ουτε στην πραξη εκτος αν πεσεις και εσυ απο κατω με τον μηχανικο σου και δεις πως κανει ευθυγράμμιση. Βεβαια και παλι δεν θα δεις ΤΡΟΜΕΡΑ πραγμαρα γιατι εχω μιλαμε για μοιρες κατι δλδ που στο ματι δεν νομιζω να δεις. Απο τις εικονες παραπανω, ποσο πιο ευκολονοητο μπορει να γινει?
Originally Posted by harri-S-,Jan 7 2011, 11:56 AM
ΜΠΡΑΒΟ ρε θεοδοση τωρα εκανες αυτο που χρειαζοταν.. εδειξες την οπτικη γωνια... τωρα καταλαβα μαγκες..
τεο εισαι αστερι...
τεο εισαι αστερι...
Εισαι και εσυ ατομο απο τα λιγα!
Χάρη,το μόνο που πιστεύω ότι γίνεται αντιληπτό με το μάτι,είναι η γωνία κάμπερ,όχι βέβαια να καταλάβεις νούμερο,αλλά γενικά να δεις αν είναι θετική ή αρνητική. Θετική απ ότι θυμάμαι είχαν τα Ντε σε βο(citroen) και φαινόταν πολύ εύκολα.
Αν είσαι παρατηρητικός,σίγουρα θα έχεις δει ήτε αγωνιστικά αυτοκίνητα ήτε κάποιες σχετικά παλιές πειραγμένες bmw, που από πίσω κοιτώντας τες ,είναι σα να βλέπεις πόδια πουτ@νας. Οι τροχοί στο πάνω μέρος είναι πιο κοντά στο αμάξωμα,ενώ στο κάτω μέρος ανοίγουν....Για τους μπροστινούς τροχούς ισχύει το ίδιο,ειδικά αν στέκεσαι στο πίσω μέρος του αμαξιού και πλάγια και κοιτάς έναν τροχό σε σχέση με λαμαρίνα φτερού ,στην αρνητική κάμπερ,θα δεις ότι πάλι φαίνεται η κλίση προς τα μέσα του πάνω μέρους του τροχού και αντίστοιχα η προς τα έξω,στο κάτω μέρος,στο έδαφος.
Τώρα άμα έχεις δει και το δικό μου το Vti, κι αυτό σαν πουτ@να το έχω κάνει,εκεί να δεις ανοιχτά πόδια...εε τροχούς εννοώ.
Ελπίζω να βοήθησα...λίγο,ελάχιστο..και να μην σε....
Αν είσαι παρατηρητικός,σίγουρα θα έχεις δει ήτε αγωνιστικά αυτοκίνητα ήτε κάποιες σχετικά παλιές πειραγμένες bmw, που από πίσω κοιτώντας τες ,είναι σα να βλέπεις πόδια πουτ@νας. Οι τροχοί στο πάνω μέρος είναι πιο κοντά στο αμάξωμα,ενώ στο κάτω μέρος ανοίγουν....Για τους μπροστινούς τροχούς ισχύει το ίδιο,ειδικά αν στέκεσαι στο πίσω μέρος του αμαξιού και πλάγια και κοιτάς έναν τροχό σε σχέση με λαμαρίνα φτερού ,στην αρνητική κάμπερ,θα δεις ότι πάλι φαίνεται η κλίση προς τα μέσα του πάνω μέρους του τροχού και αντίστοιχα η προς τα έξω,στο κάτω μέρος,στο έδαφος.
Τώρα άμα έχεις δει και το δικό μου το Vti, κι αυτό σαν πουτ@να το έχω κάνει,εκεί να δεις ανοιχτά πόδια...εε τροχούς εννοώ.
Ελπίζω να βοήθησα...λίγο,ελάχιστο..και να μην σε....
Originally Posted by S2johnyK,Jan 5 2011, 01:54 PM
.......Η πρώτη παράγραφος όμως (Σύγκλιση τροχών - Toe in / out) είναι λάθος, δεν ξέρω από που προέρχονται αλλά check again....
Για τα υπόλοιπα, να ξέρετε οτι στο νετ, οι περισσότερες πληροφορίες αφορούν μπροσθιοκίνητα αυτοκίνητα, οπότε προσοχή όσον αφορά τη μελέτη των συμπτωμάτων αλλάζοντας γωνίες.
Οι διαφορές είναι αισθητές και στο μάτι, με εξαίρεση πιθανόν το καστερ. Π.χ. αν κοιτάξετε το δικό μου από πίσω (εεε δεν θέλω σεξουαλικά υπονοούμενα
) τότε είναι φανερό το αυξημένο κάμπερ. Τιμές σύγκλισης ή απόκλισης είναι φανερές σε περιπτώσεις αρκετά μεγάλων τιμών. Τέλος να ξέρετε οτι αυτά αφορούν τα στατικά στοιχεία της γεωμετρίας και να έχετε υπόψη οτι κατά την κίνηση του οχήματος το ένα στοιχείο της γεωμετρία επηρρεάζει πολύ τα υπόλοιπα στοιχεία.
Originally Posted by ntz,Jan 7 2011, 03:55 PM
Γιάννη, γιατί θεωρείς την πρώτη παράγραφο λανθασμένη;;;
Τωρα ομως που ρωτησες και εσυ.. ΤΙ ΛΕΕΙ ΡΕ ΓΙΑΝΝΑΚΗ? Γιατι αμφισβητεις τα γραφομενα μου? Τι λαθος ειπα ΡΕ φιλε!!!!