Go Back  S2KI Honda S2000 Forums > General Interest > S2000 Under The Hood
Reload this Page >

Something weird going on with my dome light

S2000 Under The Hood S2000 Technical and Mechanical discussions.

Something weird going on with my dome light

 
Old 02-16-2019, 05:59 PM
  #1  
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 270
Likes: 0
Received 6 Likes on 6 Posts
Default Something weird going on with my dome light (Resolved)

So, I got new bulbs, I did a clean of the metal connectors inside the light unit (scrubbed them for better contact) and my issue is this.

My dome lights work perfectly fine in the following scenarios:
- When I switch to the "On" position.
- When I physically press both light buttons
- When I unlock the car with the key driver and passenger sides (physically turn) lights will come on with doors shut.
- When I open the passenger door

The lights do NOT work in the following situation:
- After I unlock the door and the lights go off after a minute or two then I open the driver door (lights will not come on)
- If I am sitting in car for a while and the lights are off then I open the driver door (lights will not come on)

Now my car does not have the electronic keyfob I simply have 1 single physical key I need to manually turn to lock/unlock my doors. It looks like the previous owner tried installing some sort of aftermarket alarm system at one point as there is a tiny little red led light in the arm rest that does not light up. What else can I try here to figure out my issue? I tried pressing the rubber button in the driver door to see if the lights come on but I get nothing. I am kinda at a loss here.

EDIT: Issue has been discovered. My cable that connects to my door jam button has came disconnected from the button and the cable has fallen inside the car.
czirrfb3 is offline  
Old 02-16-2019, 07:45 PM
  #2  
Registered User
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 497
Received 92 Likes on 72 Posts
Default

do your doors autolock after 30 seconds even if you open your driver door?

door pin may be unplugged/dead?
Deckoz is offline  
Old 02-16-2019, 08:33 PM
  #3  
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 270
Likes: 0
Received 6 Likes on 6 Posts
Default

Originally Posted by Deckoz View Post
do your doors autolock after 30 seconds even if you open your driver door?

door pin may be unplugged/dead?
I honestly have not tried that as I didn't know that was a thing with this car. I will go try it and report back
czirrfb3 is offline  
Old 02-16-2019, 09:00 PM
  #4  
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 270
Likes: 0
Received 6 Likes on 6 Posts
Default

Nope, door remains unlocked I let it sit for 5 minutes to be sure, doesn't auto-lock itself.
czirrfb3 is offline  
Old 02-16-2019, 09:14 PM
  #5  
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 270
Likes: 0
Received 6 Likes on 6 Posts
Default

I took a quick video to show you guys what I mean. I apologize for the breathing and lack of light it's 30 degrees and raining and very dark outside and I dropped my keys ha also apologize for the shitty vertical recording. As you can see the light comes on fine when the passenger door opens but not the driver door.

czirrfb3 is offline  
Old 02-17-2019, 05:09 AM
  #6  
 
Hfreak's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Southern Ontario
Posts: 2,228
Received 89 Likes on 87 Posts
Default

As mentioned by Deckoz, check the door pin on the driver's side. Also, not sure if the auto-relock feature works without the FOB. Good luck.
Hfreak is offline  
Old 02-17-2019, 05:14 AM
  #7  
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 986
Received 9 Likes on 8 Posts
Default

Agree with Deckoz and Hfreak——since everything works like its supposed to except when you open the driver’s door, it’s very likely the door pin switch on that side.

here’s a writeup on how to take it apart and clean it—-

https://www.s2ki.com/forums/s2000-un...witch-1156348/
jetboater is offline  
Old 02-17-2019, 07:21 AM
  #8  
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 270
Likes: 0
Received 6 Likes on 6 Posts
Default

Originally Posted by jetboater View Post
Agree with Deckoz and Hfreak——since everything works like its supposed to except when you open the driver’s door, it’s very likely the door pin switch on that side.

here’s a writeup on how to take it apart and clean it—-

https://www.s2ki.com/forums/s2000-un...witch-1156348/
Thanks man! I'll give it a shot and report back

EDIT: Damn the images are broken on that post.
czirrfb3 is offline  
Old 02-17-2019, 09:27 AM
  #9  
 
Zer0ne's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: LA, California
Posts: 536
Received 12 Likes on 12 Posts
Default

Originally Posted by czirrfb3 View Post
Thanks man! I'll give it a shot and report back

EDIT: Damn the images are broken on that post.
I had the same issue on my passenger side. This fixed it. The images are visible, they're attached at the bottom in the first post. Basically take apart the switch and scrub/sand all the metal contacts, reassemble and done.
Zer0ne is offline  
Old 02-17-2019, 09:34 AM
  #10  
Registered User
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 497
Received 92 Likes on 72 Posts
Default

Originally Posted by czirrfb3 View Post
I honestly have not tried that as I didn't know that was a thing with this car. I will go try it and report back
Here is how it should function

Deckoz is offline  

Quick Reply: Something weird going on with my dome light


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands