ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ
Σύγριση γραφημάτων τηλεμετρίας από την επίσκεψη στα Μέγαρα, στις 28/11/2015.
Είχα πάει με δυο φίλους, έναν με EP3 και έναν με miata 1.8 nbfl. Για να δούμε τι κάνει το s σε ίδιες συνθήκες σε σχέση με τους άλλους δυο. Να τονίσω ότι το miata ήταν με μέτριας κατάστασης semi (R888), όπως και το EP3 με κακής κατάστασης Kumho Ecsta KU39. Αμφότερα, νομίζω με εργοστασιακές αναρτήσεις ή το EP3 έχει KYB αμορτισέρ και εργοστασιακά ελατήρια. Πως μας βλέπετε;
Υ.Γ. Να πω ακόμη ότι η πίστα γενικά γλιστρούσε το Σάββατο. Έγιναν μάλιστα και 2 ατυχήματα, εκ των οποίων το ένα αρκετά σοβαρό.
Νίκος, ΜΧ5, μόνος, 1.17.2
tony, S2K, με συνοδηγό, 1.15.5

Βασίλης, EP3, μόνος, 1.15.6
Είχα πάει με δυο φίλους, έναν με EP3 και έναν με miata 1.8 nbfl. Για να δούμε τι κάνει το s σε ίδιες συνθήκες σε σχέση με τους άλλους δυο. Να τονίσω ότι το miata ήταν με μέτριας κατάστασης semi (R888), όπως και το EP3 με κακής κατάστασης Kumho Ecsta KU39. Αμφότερα, νομίζω με εργοστασιακές αναρτήσεις ή το EP3 έχει KYB αμορτισέρ και εργοστασιακά ελατήρια. Πως μας βλέπετε;

Υ.Γ. Να πω ακόμη ότι η πίστα γενικά γλιστρούσε το Σάββατο. Έγιναν μάλιστα και 2 ατυχήματα, εκ των οποίων το ένα αρκετά σοβαρό.

Νίκος, ΜΧ5, μόνος, 1.17.2

Βασίλης, EP3, μόνος, 1.15.6
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Παρατηρώ σταθερότητα στο S και νευρικότητα στο EP3 ή κάνω λάθος?
Όλοι οι γύροι που έκανες παρέμειναν στον ίδιο χρόνο σχεδόν? Αν ναι, αυτο ειναι πολυ καλό ειδικά με βρεγμένη πίστα.
Όσο για το ατύχημα του αλλου οδηγού που ανέφερες στο άλλο τοπικ, ειδα που έκανε ανατροπή και μου έκανε εντύπωση η προστατευτική μπάρα της πίστας που κατερευσε τόσο εύκολα.
Όλοι οι γύροι που έκανες παρέμειναν στον ίδιο χρόνο σχεδόν? Αν ναι, αυτο ειναι πολυ καλό ειδικά με βρεγμένη πίστα.
Όσο για το ατύχημα του αλλου οδηγού που ανέφερες στο άλλο τοπικ, ειδα που έκανε ανατροπή και μου έκανε εντύπωση η προστατευτική μπάρα της πίστας που κατερευσε τόσο εύκολα.
Γενικά είμαι σταθερός οδηγός Μάριε. Και στο kart που είχα παλιότερα έγραφα ολόκληρα sessions στον ίδιο χρόνο, με διαφορά εκατοστών. Αυτή τη φορά, δεν μπορώ να ξέρω γιατί σε κάθε sessions άλλαζαν οι συνθήκες και μάθαινα την πίστα και το αυτοκίνητο. Στο δεύτερο session έγραψα 1.15.4 μόνος μου με ήλιο ακόμα και στο τρίτο και τελευταίο έκανα τον ίδιο χρόνο με συνοδηγό (110+kg) και τον ήλιο να έχει πέσει με εμφανώς περισσότερη υγρασία στο οδόστρωμα, οπότε καταλαβαίνεις τι διαφορά είχαν εκείνοι οι γύροι. Δυστυχώς, η μέρα και ο καιρός δεν βόλεψε για εξαγωγή σωστών συμπερασμάτων για το τι κάνει το αυτοκίνητο (ακόμα κι έτσι όπως είναι) στα Μέγαρα. Αν και θα ήθελα πολύ να αλλάξω λάστιχα, φρένα, ανάρτηση κτλ, έχω μπει ταυτόχρονα στον πειρασμό να ξαναμπώ όπως είναι, σε στεγνή όμως μέρα για να έχω ένα σωστό μέτρο σύγκρισης για τις μελλοντικές βελτιώσεις (σε οδήγηση και αυτοκίνητο). Τέλος, ναι, ο Βασίλης φαίνεται να κάνει περισσότερες διορθώσεις με το EP3 απ' ότι εγώ αν και γνωρίζει την πίστα καλύτερα. Ίσως παίζει ρόλο το αυτοκίνητο, ίσως είναι θέμα οδηγού. Δεν μπορώ να εξηγήσω, αν δεν μπω μέσα να τον δω ως συνοδηγός τουλάχιστον. 
Για το ατύχημα... Λίγα λεπτά πριν φύγει το RX8 είχε φύγει και ένα evo στο ίδιο σημείο (η αλήθεια είναι ότι πάντα χρειαζόταν διόρθωση στην αλλαγή από 2α σε 3η σε αυτό το σημείο), οπότε είχε τσαλακώσει την μπαριέρα και δημιούργησε τις συνθήκες για να συμβεί ο,τι συνέβει στο mazda λίγο πιο μετά.

Για το ατύχημα... Λίγα λεπτά πριν φύγει το RX8 είχε φύγει και ένα evo στο ίδιο σημείο (η αλήθεια είναι ότι πάντα χρειαζόταν διόρθωση στην αλλαγή από 2α σε 3η σε αυτό το σημείο), οπότε είχε τσαλακώσει την μπαριέρα και δημιούργησε τις συνθήκες για να συμβεί ο,τι συνέβει στο mazda λίγο πιο μετά.
Με τη "δυτική λίμνη" για λάστιχα, το 1.15 είναι μια χαρά χρόνος!
Χοντρικά και μπακάλικα, 16άρες με 17άρες radial, είναι 1 sec σίγουρα.
16άρες είναι οκ μονο με κούτσουρο πλαινο (πχ.888), αλλιώς δεν πας πουθενά. Κι όχι μόνο εσύ, αλλά κανείς
Αν θες να κάνεις ένα καλό δώρο στον εαυτό σου, βάλε στο πρόγραμμα 17άρες. Θα δεις ότι η διαφορά στην αίσθηση είναι τεράστια
Καλή συνέχεια!
Χοντρικά και μπακάλικα, 16άρες με 17άρες radial, είναι 1 sec σίγουρα.
16άρες είναι οκ μονο με κούτσουρο πλαινο (πχ.888), αλλιώς δεν πας πουθενά. Κι όχι μόνο εσύ, αλλά κανείς
Αν θες να κάνεις ένα καλό δώρο στον εαυτό σου, βάλε στο πρόγραμμα 17άρες. Θα δεις ότι η διαφορά στην αίσθηση είναι τεράστια
Καλή συνέχεια!
Ευχαριστώ Ηλία! Το έχω στο πρόγραμμα για 17άρες, σίγουρα. Αν είναι να κόβουμε έτσι δευτερόλεπτα όμως, χαθήκαμε! 
Είχα υγρή πίστα, συνεπιβάτη 110+ kg και χάλια φρένα (αγνώστου ταυτότητας τακάκια που δεν φρέναραν ποτέ)... φτάσαμε το 1.12 ή ακόμα;

Είχα υγρή πίστα, συνεπιβάτη 110+ kg και χάλια φρένα (αγνώστου ταυτότητας τακάκια που δεν φρέναραν ποτέ)... φτάσαμε το 1.12 ή ακόμα;