Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Thread Tools

Old Jan 20, 2010 | 12:40 AM
eddiex's Avatar

From: Piraeus. . .

Φιλε Alexman τι εξατμιση φορας?
Reply
Old Jan 20, 2010 | 12:51 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Εσένα απ'όλα τα παραπάνω που έγραψε το παιδί αυτή είναι η απορία σου...???
Reply
Old Jan 20, 2010 | 12:53 AM
valerios's Avatar
Registered User

Φιλε Alexman , καλα τα λες και δικιο εχεις...
Ισχυει και το αλλο βεβαια που λενε οι μηχανοβιοι οτι αν δεν πεσεις δεν θα μαθεις...
(Μαλλον αυτο το λενε οσοι εχουν πεσει βεβαια...)

Οσο αφορα το s2000 εχει 3 στιγμες μεγαλου ρισκου
Τον πρωτο μηνα που δεν το ξερεις
Μετα το πρωτο εξαμηνο που νομιζεις οτι το εμαθες
Και μετα απο 2 χρονια που πλεον χανεις την προσοχη σου και λειτουργεις βαση "εμπειριας"
Και τοτε ισως αποκτησεις μια νεα συναρπαστικη εμπειρια που δεν ειχες νιωσει πριν
(το λεγομενο You have lost the eye of the tiger, old Champ...)

Περα απο αυτα οταν πριν οδηγουσες Golf GTI και πας σε πισωκινητο με 240 αλογα
καταλαβαινεις οτι πρεπει να προσαρμοσεις το στυλ οδηγισης...
Να εισαι αργος στην εισοδο , προσεκτικα "γρηγορος" στην εξοδο
Επισης φρενα μεσα στην στροφη ,κατεβασματα κτλ απλα δεν υπαρχουν...

Προσωπικα εχω παψει να κυνηγαω "δαιμονες" , παω απλα σβελτα εν γνωση μου οτι παω με το 70% των ικανοτητων του αμαξιου....
Εξαντλω το vtec μονο στις ευθειες και προσεχω τα φρενα μου και φροντισω να εχω ελατωσει την ταχυτητα πριν χρειαστει να στριψω το τιμονι...
Συμβουλη μου.... αργη εισοδο, σβελτη εξοδο , τερμα γκαζι μονο στις ευθειες...
Ομαλη οδηγηση και σταδιακο στριψιμο στο τιμονι, οχι αυτο το στριβω ατσαλα, αφηνω , στριβω αφηνω...

Οταν βρεχει πολυ απλα παρε αλλο αμαξι... και αυριο μερα ειναι και μην φοβασαι δεν θα σε παρεξηγισει το γκομενακι... εξαλλου σε 6 μηνες θα χωρισετε το s2000 θα το πληρωνεις ακομα...

Reply
Old Jan 20, 2010 | 12:58 AM
eddiex's Avatar

Originally Posted by uma_chikara,Jan 20 2010, 11:51 AM
Εσένα απ'όλα τα παραπάνω που έγραψε το παιδί αυτή είναι η απορία σου...???
Ξερω εγω τι λεω
Reply
Old Jan 20, 2010 | 01:15 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Originally Posted by valerios,Jan 20 2010, 01:53 AM
Φιλε Alexman , καλα τα λες και δικιο εχεις...
Ισχυει και το αλλο βεβαια που λενε οι μηχανοβιοι οτι αν δεν πεσεις δεν θα μαθεις...
(Μαλλον αυτο το λενε οσοι εχουν πεσει βεβαια...)

Οσο αφορα το s2000 εχει 3 στιγμες μεγαλου ρισκου
Τον πρωτο μηνα που δεν το ξερεις
Μετα το πρωτο εξαμηνο που νομιζεις οτι το εμαθες
Και μετα απο 2 χρονια που πλεον χανεις την προσοχη σου και λειτουργεις βαση "εμπειριας"
Και τοτε ισως αποκτησεις μια νεα συναρπαστικη εμπειρια που δεν ειχες νιωσει πριν
(το λεγομενο You have lost the eye of the tiger, old Champ...)

Περα απο αυτα οταν πριν οδηγουσες Golf GTI και πας σε πισωκινητο με 240 αλογα
καταλαβαινεις οτι πρεπει να προσαρμοσεις το στυλ οδηγισης...
Να εισαι αργος στην εισοδο , προσεκτικα "γρηγορος" στην εξοδο
Επισης φρενα μεσα στην στροφη ,κατεβασματα κτλ απλα δεν υπαρχουν...

Προσωπικα εχω παψει να κυνηγαω "δαιμονες" , παω απλα σβελτα εν γνωση μου οτι παω με το 70% των ικανοτητων του αμαξιου....
Εξαντλω το vtec μονο στις ευθειες και προσεχω τα φρενα μου και φροντισω να εχω ελατωσει την ταχυτητα πριν χρειαστει να στριψω το τιμονι...
Συμβουλη μου.... αργη εισοδο, σβελτη εξοδο , τερμα γκαζι μονο στις ευθειες...
Ομαλη οδηγηση και σταδιακο στριψιμο στο τιμονι, οχι αυτο το στριβω ατσαλα, αφηνω , στριβω αφηνω...

Οταν βρεχει πολυ απλα παρε αλλο αμαξι... και αυριο μερα ειναι και μην φοβασαι δεν θα σε παρεξηγισει το γκομενακι... εξαλλου σε 6 μηνες θα χωρισετε το s2000 θα το πληρωνεις ακομα...
Νταξ...δεν είναι και ακριβώς έτσι..
Αυτό που μπορούμε να πούμε σίγουρα είναι οτι θέλει προσοχή..
Δε μπορεί να δοθεί κάποια συγκεκριμένη οδηγική "φόρμουλα" γιατί πρώτα απ'όλα δε μπορεί να εφαρμοστεί..
Για εμένα η χειρότερη φάση με το S είναι οι στροφές με ανάποδη κλίση και βροχή..
Εκεί πιστεύω πως έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα και απ'την άλλη όντως, η μπροστοκίνητη, ή τετρακίνητη νοοτροπία απέχουν κατά πολύ από τη συγκεκριμένη πισωκίνητη..

Το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος με το που το αγοράσει, πριν αρχίσει να το πατάει, είναι να έρθει μαζί μας σε μια από τις συναντήσεις που κάνουμε κατά διαστήματα σε πίστες και να το "κυνηγήσει" εκεί, ώστε να γνωριστεί λιγάκι με το νέο του αυτοκίνητο, χωρίς να το πληρώσει ακριβά..
Reply
Old Jan 20, 2010 | 01:37 AM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

έχει δίκιο ο Uma το πρώτο γρήγορο ραντεβού με το s πρέπει να είναι σε πίστα που σου συγχωρεί και μερικά λαθάκια άμα βγείς!
Reply
Old Jan 20, 2010 | 02:29 AM
Alexman's Avatar
Registered User

Φοραω, απο οσο ξέρω, χειροποιητα ελληνικά τελικά. Ηρθα και στην συνάντηση της προυγούμενης Δευτέρας.
Reply
Old Jan 20, 2010 | 02:34 AM
eddiex's Avatar

Ααααααα, νομιζα οτι φορουσες μονη. Ειμαι φιλος του Αλεξανδρου. Εσυ δεν ειχες το αμαξι του?
Reply
Old Jan 20, 2010 | 02:42 AM
Alexman's Avatar
Registered User

Και για το αν το S έχει γερή καμπίνα σας απαντω εγω που το εζησα κιολας! Ξυλωσα με την πορτα του οδηγού, με 90+ km (πήγαινα με 150 αλλά το φρενάρισα οσο μπορουσα), συθέμελα μια μεταλλική κολώνα φωτισμού της ΔΕΗ και το μόνο που έπαθα ηταν μια μελανιά στα παχάκια!!! Η κοπέλα που είχα δίπλα δεν έπαθε απολύτως τίποτα και ήμουν και cabrio. Το S ομως δεν είχε την ίδια τύχη με εμένα, βγήκε ασύμφορο προς επισκευή και το πλήρωσε η ασφάλεια.
Reply
Old Jan 20, 2010 | 02:48 AM
Alexman's Avatar
Registered User

Originally Posted by eddiex,Jan 20 2010, 03:34 AM
Ααααααα, νομιζα οτι φορουσες μονη. Ειμαι φιλος του Αλεξανδρου. Εσυ δεν ειχες το αμαξι του?

Eddiex ξέρεις τον Αλέξανδρο που είχε το παλιό S; Και εγω Αλέξανδρος λέγομαι , το S του, κατέστρεψα. Είμαστε φίλοι απο το ΤΕΙ τον βλέπω ακόμα θες να του πω κάτι;
Eddiex ξέρεις τον Αλέξανδρο που είχε το παλιό S; Και εγω Αλέξανδρος λέγομαι , το S του, κατέστρεψα. Είμαστε φίλοι απο το ΤΕΙ τον βλέπω ακόμα θες να του πω κάτι;
Reply

All times are GMT -8. The time now is 04:18 AM.