Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Old Dec 17, 2013 | 02:18 PM
protogeo's Avatar
Registered User

From: HondaLand

ωστε ο φορος πολυτελειας ειναι για το 2012?

ειπα κ εγω γιατι εβαλαν τον φορο ενω ελεγαν οτι αμαξια 10ετιας τη γλιτωνουν... τα #$%^&
Reply
Old Dec 17, 2013 | 10:12 PM
nikoSathan's Avatar
Registered User

From: Thessaloniki

Originally Posted by protogeo
ωστε ο φορος πολυτελειας ειναι για το 2012?

ειπα κ εγω γιατι εβαλαν τον φορο ενω ελεγαν οτι αμαξια 10ετιας τη γλιτωνουν... τα #$%^&
Ε ναι, βέβαια.
Σε αφήνουν καλά καλά να το χρησιμοποιήσεις γνωρίζοντας ότι δεν έχεις φόρο κ μετά δυο χρόνια σου τον καρφώνουν κανονικά.
Κι αν μπορείς, κάνε κι αλλιώς.....
Reply
Old Apr 6, 2014 | 03:07 AM
Tazio's Avatar
Registered User

http://www.newsit.gr/default.php?pna...281520&catid=3
Reply
Old Apr 6, 2014 | 05:34 AM
alexis_s2's Avatar

μακαρι ρε πο@στι μου αντε γιατι τρελαθεικαμε τελειως
Reply
Old Apr 6, 2014 | 07:07 AM
katanaman's Avatar
Registered User
15 Year Member

Ευτυχως ρε παιδια... θα στρωσουν τωρα τα πραγματα! Ερχεται και η αναπτυξη οπου να ναι!!!
Reply
Old Apr 6, 2014 | 08:55 AM
Tazio's Avatar
Registered User

Σίγουρα έρχεται; Να πάρω κανα λιπαντικό αν είναι..
Reply
Old May 27, 2014 | 04:19 AM
actinf's Avatar
Registered User

From: Moscow

Ξέρει κανείς τί γίνεται με τα τεκμήρια και τον φόρο πολυτελείας για τα εισαγωγής; Τέθηκε σε ισχύ ο νόμος που υπολογίζει επίσημα πλέον σαν πρώτη άδεια κυκλοφορίας, την άδεια του εξωτερικού; Ισχύει για αυτές τις φορολογικές δηλώσεις, ή για του χρόνου;
Reply
Old May 27, 2014 | 01:12 PM
nikoSathan's Avatar
Registered User

From: Thessaloniki

Originally Posted by actinf
Ξέρει κανείς τί γίνεται με τα τεκμήρια και τον φόρο πολυτελείας για τα εισαγωγής; Τέθηκε σε ισχύ ο νόμος που υπολογίζει επίσημα πλέον σαν πρώτη άδεια κυκλοφορίας, την άδεια του εξωτερικού; Ισχύει για αυτές τις φορολογικές δηλώσεις, ή για του χρόνου;
Το αμάξι το πήρα πέρσυ 5ος 2013.
Είχε άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα 2008 (3ος), ενώ η ημερομηνία κατασκευής του στην Γερμανία ήταν 2006 (10ος).
Φέτος το δηλώνω για πρώτη φορά. Και επειδή πέφτω επάνω στο αν το αμάξι είναι προ 5ετίας ή όχι (για τεκμήρια κ φόρο πολυτελείας), πήγα πριν 15 μέρες στο Συγκοινωνιών κ έκανα αίτηση αλλαγής "ημερομηνίας 1ης άδειας κυκλοφορίας διεθνώς".

Μου ήρθε η νέα άδεια πάνω στην οποία λέει:
"ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας διεθνώς 2006/10ος και από κάτω
"ημερομηνία 1ης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα 2008/3ος".
Οπότε έκανα τη φορολογική δήλωση κ το δήλωσα 2006.

Υποτίθεται ότι πλέον μετράει η ημερομηνία 1ης άδειας κυκλοφορίας διεθνώς (και όχι 1ης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα).
Βέβαια, για όλη τη χρήση του 2013, το αμάξι είχε άδεια 2008, οπότε ίσως να "έπρεπε" να δηλωθεί 2008.
Αλλά εφόσον αυτή τη στιγμή η άδεια μου γράφει 2006, το έβαλα έτσι και ότι γίνει.
Δεν μπορεί, για τη χρήση του 2013 να θεωρηθεί ότι είναι του 2008 κ για τη χρήση του 2014 να θεωρηθεί ότι είναι του 2006.
Θα ήταν εντελώς παράλογο. Βέβαια από παράλογα έχουμε μπουχτίσει αλλά τέλος πάντων....

Έτσι κι αλλιώς το σύστημα δέχεται ηλεκτρονικά ότι του βάλεις, σου υπολογίζει το φόρο που πρέπει να πληρώσεις, το εκτυπώνεις, πας κ πληρώνεις κ τελειώνεις.
Αν αργότερα τους την βαρέσει κ κάνουν καμιά μαλακία, δεν ξέρω αλλά δεν νομίζω. Κάτι άλλο δεν μπορείς να κάνεις.

Υπ'όψην ότι η αλλαγή της άδειας γίνεται με αίτησή σου στο Συγκοινωνιών στο οποίο είναι ο φάκελος του αυτοκινήτου, εκεί που έβγαλε δηλαδή πρώτη φορά Ελληνικές πινακίδες και φαίνεται πότε ήρθε Ελλάδα.
Αν είναι σε άλλη πόλη, ή πας εκεί κ το κάνεις ο ίδιος, ή κάνεις την αίτηση στο Συγκοινωνιών της πόλης σου κ τη στέλνουν αυτοί στην ανάλογη υπηρεσία κ σου έρχεται μετά η διορθωμένη άδεια.

Αυτά.
Reply
Old May 27, 2014 | 11:23 PM
actinf's Avatar
Registered User

From: Moscow

ΟΚ, με βοήθησες αρκετά! Σε ευχαριστώ πολύ!
Reply
Old May 30, 2014 | 12:26 AM
vaskos's Avatar
Registered User

From: Athens

Originally Posted by nikoSathan
Originally Posted by actinf' timestamp='1401193198' post='23176772
Το αμάξι το πήρα πέρσυ 5ος 2013.
Είχε άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα 2008 (3ος), ενώ η ημερομηνία κατασκευής του στην Γερμανία ήταν 2006 (10ος).
Φέτος το δηλώνω για πρώτη φορά. Και επειδή πέφτω επάνω στο αν το αμάξι είναι προ 5ετίας ή όχι (για τεκμήρια κ φόρο πολυτελείας), πήγα πριν 15 μέρες στο Συγκοινωνιών κ έκανα αίτηση αλλαγής "ημερομηνίας 1ης άδειας κυκλοφορίας διεθνώς".

Μου ήρθε η νέα άδεια πάνω στην οποία λέει:
"ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας διεθνώς 2006/10ος και από κάτω
"ημερομηνία 1ης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα 2008/3ος".
Οπότε έκανα τη φορολογική δήλωση κ το δήλωσα 2006.

Υποτίθεται ότι πλέον μετράει η ημερομηνία 1ης άδειας κυκλοφορίας διεθνώς (και όχι 1ης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα).
Βέβαια, για όλη τη χρήση του 2013, το αμάξι είχε άδεια 2008, οπότε ίσως να "έπρεπε" να δηλωθεί 2008.
Αλλά εφόσον αυτή τη στιγμή η άδεια μου γράφει 2006, το έβαλα έτσι και ότι γίνει.
Δεν μπορεί, για τη χρήση του 2013 να θεωρηθεί ότι είναι του 2008 κ για τη χρήση του 2014 να θεωρηθεί ότι είναι του 2006.
Θα ήταν εντελώς παράλογο. Βέβαια από παράλογα έχουμε μπουχτίσει αλλά τέλος πάντων....

Έτσι κι αλλιώς το σύστημα δέχεται ηλεκτρονικά ότι του βάλεις, σου υπολογίζει το φόρο που πρέπει να πληρώσεις, το εκτυπώνεις, πας κ πληρώνεις κ τελειώνεις.
Αν αργότερα τους την βαρέσει κ κάνουν καμιά μαλακία, δεν ξέρω αλλά δεν νομίζω. Κάτι άλλο δεν μπορείς να κάνεις.

Υπ'όψην ότι η αλλαγή της άδειας γίνεται με αίτησή σου στο Συγκοινωνιών στο οποίο είναι ο φάκελος του αυτοκινήτου, εκεί που έβγαλε δηλαδή πρώτη φορά Ελληνικές πινακίδες και φαίνεται πότε ήρθε Ελλάδα.
Αν είναι σε άλλη πόλη, ή πας εκεί κ το κάνεις ο ίδιος, ή κάνεις την αίτηση στο Συγκοινωνιών της πόλης σου κ τη στέλνουν αυτοί στην ανάλογη υπηρεσία κ σου έρχεται μετά η διορθωμένη άδεια.

Αυτά.
Φιλε nicoSatha,

Παρομοια περιπτωση ειμαι και εγω. Το αγορασα προ 5μηνου και η πρωτη αδεια κυκλοφοριας εξωτερικου ειναι το 2003 και Ελλαδος 2008. Στην δηλωση μου φαινεται 2008, χωρις να μπορω να το διορθωσω. Το θεμα ειναι οτι πρεπει να ενημερωθει το Υπουργειο Συγκοινωνιων ή η εφορια κατευθειαν?

Απ' οτι γνωριζω ακομη ειναι σε ισχυη η πρωτη αδεια κυκλοφοριας στην Ελλαδα. Δηλαδη το αυτοκινητο μου θα κλεισει 11ετια και θα πληρωσω φορο πολυτελειας......Ελεος.

Θα ρωτησω και φιλο λογιστη μηπως μπορεσει και βοηθησει
Reply

All times are GMT -8. The time now is 05:56 PM.