s2k ΑΞΙΖΕΙ?
Καλησπερα και καλως σας βρηκα...
ειμαι ενας απο τους απανταχου λατρεις των αυτοκινητων ειχα αρκετα αμαξια στην κατοχη μου και σε αυτους τους δυσκολους καιρους που περναει η χωρα μας σκεφτομαι να αγορασω ενα s2k... η ερωτηση δεν ειναι αν αξιζει σαν αυτοκινητο η δεν αξιζει αλλα αν αξιζει με την κριση που ζουμε και με τα τελη κυκλοφοριας και την βενζινη στον θεο? θα ηθελα απο τους ηδη υπαρχοντες ιδιοκτητες να μου πουνε για συμπεριφορα καταναλωση βελτιωση κλπ κλπ
ειμαι 33 χρωνων δεν εχω υποχρεωσεις δοξα το θεο εργαζομαι και η δουλειες πανε καλα προσ το παρον...
σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας ευχομαι ολοψυχα να γινω και εγω ιδιοκτητης και να γνωριστω μαζι σας σε καποια απο τις συναντησεις σας.
ειμαι ενας απο τους απανταχου λατρεις των αυτοκινητων ειχα αρκετα αμαξια στην κατοχη μου και σε αυτους τους δυσκολους καιρους που περναει η χωρα μας σκεφτομαι να αγορασω ενα s2k... η ερωτηση δεν ειναι αν αξιζει σαν αυτοκινητο η δεν αξιζει αλλα αν αξιζει με την κριση που ζουμε και με τα τελη κυκλοφοριας και την βενζινη στον θεο? θα ηθελα απο τους ηδη υπαρχοντες ιδιοκτητες να μου πουνε για συμπεριφορα καταναλωση βελτιωση κλπ κλπ
ειμαι 33 χρωνων δεν εχω υποχρεωσεις δοξα το θεο εργαζομαι και η δουλειες πανε καλα προσ το παρον...
σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας ευχομαι ολοψυχα να γινω και εγω ιδιοκτητης και να γνωριστω μαζι σας σε καποια απο τις συναντησεις σας.
αξίζει
Originally Posted by FIBER' timestamp='1348315324' post='22030381
αξίζει
σε γενικα πλαισια οσα αμαξια ειχα ηταν σαλιγκαρατα και ηταν απο group vag μεριας για αυτο και σκεφτομαι να παω προς ιαπωνια για να δοκιμασω και εκεινη την γλυκα.
τα λεφτα για να αγοραστει και να βελτιωθει το αμαξι υπαρχουν ηδη αλλα τα βαζω ολα κατω για να δω αν η κινηση που θελω να κανω συμφαιρει η οχι...
αν θελω π.χ πηγαινε ελα ναυπλιο ενα ντεποζιτο δεν ξερω κατα ποσο ειναι συμφερον αυτο.
επισης τι μοντελο τα προτεινατε να κοιταξω? 06-07? ποιο πισω? απλα νομιζω οτι τα παλια του 03-02 θα ειναι λιγο διαλλυμενα...
ξερει καποιος να μου εξηγησει γιατι το s2000 καιει τοσο πολυ? αναφορικα θα πω οτι με ενα gti tfsi με 120-130 χλμ σταθερα εθνικη ειχα καταναλωση της ταξης του 7.9/100
Originally Posted by tsatsj' timestamp='1348419817' post='22032212
[quote name='FIBER' timestamp='1348315324' post='22030381']
αξίζει
σε γενικα πλαισια οσα αμαξια ειχα ηταν σαλιγκαρατα και ηταν απο group vag μεριας για αυτο και σκεφτομαι να παω προς ιαπωνια για να δοκιμασω και εκεινη την γλυκα.
τα λεφτα για να αγοραστει και να βελτιωθει το αμαξι υπαρχουν ηδη αλλα τα βαζω ολα κατω για να δω αν η κινηση που θελω να κανω συμφαιρει η οχι...
αν θελω π.χ πηγαινε ελα ναυπλιο ενα ντεποζιτο δεν ξερω κατα ποσο ειναι συμφερον αυτο.
επισης τι μοντελο τα προτεινατε να κοιταξω? 06-07? ποιο πισω? απλα νομιζω οτι τα παλια του 03-02 θα ειναι λιγο διαλλυμενα...
ξερει καποιος να μου εξηγησει γιατι το s2000 καιει τοσο πολυ? αναφορικα θα πω οτι με ενα gti tfsi με 120-130 χλμ σταθερα εθνικη ειχα καταναλωση της ταξης του 7.9/100
[/quote]
Καλός προορισμός για διακοπές πρέπει να είναι η τενερίφη.
Ας του πει καποιος του παιδιου οτι το αυτοκινητο σε ταξιδι δεν καιει τπτ.Πηγαμε Ουγγαρια προσφατα με μια παρεα παιδιων βεβαια πηγαιναμε αυστηρα στα ορια που ελεγαν οι ταμπλελες maximum 125 km αλλα μετρημενη καταναλωση εβγαλα γυρω στα 8 λιτρα στα 100 χλμ.Αν πω και πιο κατω θα γελανε μερικοι αλλα ας το επιβεβαιωσει και ο λαμπρος και ο kosdali που γυρισαμε μαζι.
Στο γυρνα επειδη δεν ηταν ο λαμπρος
καψαμε λιγο παραπανω αλλα χαλαλι.Τωρα σε μεικτο κυκλο επειδη μενω θεσσαλονικη ας πουμε καφεδες να βγεις περιφεριακο να πας να γυρισεις να του πιεις και λιγο το αιμα το βραδυ να κανεις και τις χαζομαρες σου .....καιει οσο ειπε ο eddiex δλδ εκει γυρω στα 13λιτρα δλδ καμια 320 χλμ βια.Αν εισαι ταπα παλι και εισαι σιδεροφαγος πας στα 14+ που σημαινει οτι με ενα γεμισμα στο 50 αρι τεποζιτο που εχει εισαι γυρω στα 250 χλμ maximum.Εμενα σε μεικτο κυκλο δλδ μεσα στη θεσσαλοικη που το κινω μου βγαζει 300-350 χλμ αναλογα που και πως θα το παω.Σε ταξιδι ομως βγαζει ανετα 550-600 χλμ με ενα γεμισμα εννοειτε χωρις να μπαινεις vtec.
Τωρα για το αν αξιζει......Δυσκολο οπως ειπαν και οι προηγουμενοι να ακουσεις αντιθετη κουβεντα.Εγω το εχω απο το 2005 και νομιζω πως ειμαι ακομη πιο ερωτευμενος μαζι του απο οτι οταν το πηρα....Ειναι η καλυτερη γκομενα αν την παρομιασεις με γυναικα...Κουναει τον κωλο της οποτε της το ζητησεις ευγενικα,δεν σου χαλαει ποτε χατιρι,πρεπει ομως να την σεβαστεις γιατι αλλιως θα σε "πηδηξει",εχει παντα κεφια για τρελιτσες ειναι και πανεμορφη!Και κυριως δεν την βαριεσε ποτε οπως ενα με μπροστα κινηση!!!!!Γενικα ειναι πισωκινητη και καταλαβαινεις τι γινετε....Τρελενετε οταν την φτανεις στα ορια της
Στο γυρνα επειδη δεν ηταν ο λαμπρος
καψαμε λιγο παραπανω αλλα χαλαλι.Τωρα σε μεικτο κυκλο επειδη μενω θεσσαλονικη ας πουμε καφεδες να βγεις περιφεριακο να πας να γυρισεις να του πιεις και λιγο το αιμα το βραδυ να κανεις και τις χαζομαρες σου .....καιει οσο ειπε ο eddiex δλδ εκει γυρω στα 13λιτρα δλδ καμια 320 χλμ βια.Αν εισαι ταπα παλι και εισαι σιδεροφαγος πας στα 14+ που σημαινει οτι με ενα γεμισμα στο 50 αρι τεποζιτο που εχει εισαι γυρω στα 250 χλμ maximum.Εμενα σε μεικτο κυκλο δλδ μεσα στη θεσσαλοικη που το κινω μου βγαζει 300-350 χλμ αναλογα που και πως θα το παω.Σε ταξιδι ομως βγαζει ανετα 550-600 χλμ με ενα γεμισμα εννοειτε χωρις να μπαινεις vtec.Τωρα για το αν αξιζει......Δυσκολο οπως ειπαν και οι προηγουμενοι να ακουσεις αντιθετη κουβεντα.Εγω το εχω απο το 2005 και νομιζω πως ειμαι ακομη πιο ερωτευμενος μαζι του απο οτι οταν το πηρα....Ειναι η καλυτερη γκομενα αν την παρομιασεις με γυναικα...Κουναει τον κωλο της οποτε της το ζητησεις ευγενικα,δεν σου χαλαει ποτε χατιρι,πρεπει ομως να την σεβαστεις γιατι αλλιως θα σε "πηδηξει",εχει παντα κεφια για τρελιτσες ειναι και πανεμορφη!Και κυριως δεν την βαριεσε ποτε οπως ενα με μπροστα κινηση!!!!!Γενικα ειναι πισωκινητη και καταλαβαινεις τι γινετε....Τρελενετε οταν την φτανεις στα ορια της
Φίλε μου καλώς ήρθες και από εμένα. Για το αν αξίζει ή όχι νομίζω ότι έχεις πάρει μια άποψη. Όσο το πατάς τόσο θα καίει γιατί πολύ απλά είναι ΤΟ μοτερ που βγάζει 120 άλογα από 1000cc! Από εκεί και πέρα η κατάνάλωση σε μεικτό κύκλο είναι μεταξύ του 250-350 (σκίσιμο - χαλαρά) με ένα ρεζερβουαρ. Αν το κάνεις και τούρμπο απλά ο Fun το περιέγραψε πολύ σωστά. το 250-350 γίνετε απλά αστείο!! Εγώ πάλι θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι γιατί δεν καταλαβαίνω τι κατανάλωση περιμένεις από έναν ατμοσφαιρικό των 240 αλόγων και των 2000cc. Είπες ότι είχες αρκετούς σαλίγκαρους στην κατοχή σου από γκρουπ vag. Εκείνα δηλαδή πόσο έκαιγαν με 45 λίτρα και τι απέδιδαν? Το λέω αυτό γιατί πολύ μπαίνουν και γράφουν διάφορα αλλά δεν μπορεί να θέλουμε και 2000cc με 240 άλογα και να κάνει 500χλμ μεικτό με 45 λίτρα. Τα πράγματα είναι απλά και αν έχεις το μπάτζετ προχωράς αλλιώς πάς σε ποιό φτηνές λύσεις (opel opc, vag 1.4tfsi κλπκλπ). Με το καλημέρα το αμάξι σου στοιχίζει κατά μέσο όρο 660 τέλη + 1000 μια ετήσια ασφάλεια το λιγότερο, χωρίς να βάλεις τα 270 αν έχει εκτακτη εισφορά ή όχι. Βάλε και μια min συντήρηση (σέρβις + λάστιχα) που θα του κάνεις (αν και εσύ είσαι έτοιμος για τούρμπο από ότι καταλαβαίνω και η μετατροπή - συντήρηση θα σου πάει περισσότερο από την αγορά του αυτοκινήτου) άλλό ένα 500 μο το χρόνο. Άρα χωρίς βενζίνες είσαι στα 2 με 2,1Κ με το καλημέρα χωρίς να ξεκινήσεις να το πειράζεις. Αν υπολογίσεις και τις βενζίνες βάλτα κάτω να δείς αν αξίζει για την δική σου τσέπη ή όχι. ότι και να πούμε εμείς θα είναι με κριτίριο την δική μας εμπειρία και τσέπη. Αν ρωτάς εμένα τώρα δεν θα έπαιρνα s2k όταν βλέπω φίλους μου που χάνουν τις δουλειές τους μέρα με την μέρα και κάνω με το 2ο αμάξι που έχω με 45 λίτρα 550-650χλμ. Όσοι αντέχουν ακόμα και τα έχουν είναι κυρίως άτομα που είτε έχουν 2ο μικρότερο αυτοκίνητο έιτε μηχανάκι και το s έχει καταντήσει να κάνει πολύ λίγα χλμ ανα μήνα. Δεν είναι ένα αμάξι που μπορούν να το συντηρήσουν πολλοί την σήμερον.
Η απόφαση είναι δική σου.
Αλέξανδρε θα ήθελα να προσθέσω ότι έτσι όπως έχουμε γίνει εγώ προσωπικά δεν είμαι ευχαριστημένος ρε συ να κάνω 512χλμ (το περισσότερο που έχω δεί γυρνώντας από Σέρρες χωρις vtec) χωρίς να το ευχαριστιέμαι καθόλου!!!! Είναι δυνατόν με ένα τέτοιο αμάξι να μην μπορούμε να μπούμε vtec για 512χλμ!!!!!! Να σκέφτομαι να το βγάλω βόλτα μπάς και μπορέσω να ανέβω Σέρρες!!! Ρε σύ ναι ΚΑΒΛΩΝΩ με το αμάξι αλλά έχει αρχίσει και γίνεται και καταπίεση να μην μπορώ να το πατήσω γιατί θα κάνει αντί για 500 250χλμ. Και για μερικούς που βάζουν 100αρα τις περισσότερες φορές είναι πίκρα.
Φίλε μου καλώς ήρθες και από εμένα. Για το αν αξίζει ή όχι νομίζω ότι έχεις πάρει μια άποψη. Όσο το πατάς τόσο θα καίει γιατί πολύ απλά είναι ΤΟ μοτερ που βγάζει 120 άλογα από 1000cc! Από εκεί και πέρα η κατάνάλωση σε μεικτό κύκλο είναι μεταξύ του 250-350 (σκίσιμο - χαλαρά) με ένα ρεζερβουαρ. Αν το κάνεις και τούρμπο απλά ο Fun το περιέγραψε πολύ σωστά. το 250-350 γίνετε απλά αστείο!! Εγώ πάλι θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι γιατί δεν καταλαβαίνω τι κατανάλωση περιμένεις από έναν ατμοσφαιρικό των 240 αλόγων και των 2000cc. Είπες ότι είχες αρκετούς σαλίγκαρους στην κατοχή σου από γκρουπ vag. Εκείνα δηλαδή πόσο έκαιγαν με 45 λίτρα και τι απέδιδαν? Το λέω αυτό γιατί πολύ μπαίνουν και γράφουν διάφορα αλλά δεν μπορεί να θέλουμε και 2000cc με 240 άλογα και να κάνει 500χλμ μεικτό με 45 λίτρα. Τα πράγματα είναι απλά και αν έχεις το μπάτζετ προχωράς αλλιώς πάς σε ποιό φτηνές λύσεις (opel opc, vag 1.4tfsi κλπκλπ). Με το καλημέρα το αμάξι σου στοιχίζει κατά μέσο όρο 660 τέλη + 1000 μια ετήσια ασφάλεια το λιγότερο, χωρίς να βάλεις τα 270 αν έχει εκτακτη εισφορά ή όχι. Βάλε και μια min συντήρηση (σέρβις + λάστιχα) που θα του κάνεις (αν και εσύ είσαι έτοιμος για τούρμπο από ότι καταλαβαίνω και η μετατροπή - συντήρηση θα σου πάει περισσότερο από την αγορά του αυτοκινήτου) άλλό ένα 500 μο το χρόνο. Άρα χωρίς βενζίνες είσαι στα 2 με 2,1Κ με το καλημέρα χωρίς να ξεκινήσεις να το πειράζεις. Αν υπολογίσεις και τις βενζίνες βάλτα κάτω να δείς αν αξίζει για την δική σου τσέπη ή όχι. ότι και να πούμε εμείς θα είναι με κριτίριο την δική μας εμπειρία και τσέπη. Αν ρωτάς εμένα τώρα δεν θα έπαιρνα s2k όταν βλέπω φίλους μου που χάνουν τις δουλειές τους μέρα με την μέρα και κάνω με το 2ο αμάξι που έχω με 45 λίτρα 550-650χλμ. Όσοι αντέχουν ακόμα και τα έχουν είναι κυρίως άτομα που είτε έχουν 2ο μικρότερο αυτοκίνητο έιτε μηχανάκι και το s έχει καταντήσει να κάνει πολύ λίγα χλμ ανα μήνα. Δεν είναι ένα αμάξι που μπορούν να το συντηρήσουν πολλοί την σήμερον.

παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας.
ξερω πως το να πειραξεις ενα αμαξι ατμοσφαιρικο και να το κανεις τουρμπο δεν ειναι και οτι καλυτερο ειδικα για την καταναλωση και σε αυτο παιζουν πολλα ρολο ειδικα το προγραμμα... η εμπειρια μου απο τα tfsi μου αφηνει γενικα καλες αναμνησεις... ενα gti v με 515 αλογα στις 7300 περιπου με 120 χλμ την ωρα εκαψε μεχρι την κερκυρα μισο ντεποζιτο και κατι παραπανω και πηγαινα κολλημενος στην ιονια οδο στα 260+ γενικα ειχα 8.0/100 και σε μερικες περιπτωσεις ακομα και 7.5/100... σε αυτο βεβαια βοηθαει πολυ ο αμεσος ψεκασμος...
το s2k θα αγοραστει μονο με την προοπτικη να γινει turbo αλλιως μαλλον δεν θα το παρω καθολου. εχω δει κατι εξωφρενικα πραγματα στο ιντερνετ με στοκ μοτερ και δεν ξερω αν ειναι αληθεια αλλα οκ...
για τις καθημερινες μετακινησεις μου υπαρχει ενα fiat panda 1200 ετερικο οποτε το s2k θα βγαινει εξω μονο για ειδικες περιπτωσεις. ταξιδια κανω πολλα με το αμαξι. με το gti εκανα σε 1μισι χρονο 44.000 χλμ και γυρισα σχεδον ολη την ελλαδα.
s2k ειναι αλητεια το αμαξι , κακο και μπορεις να κανεις παπαδες...
δεν μπορω να συγκρινω ενα s2k με ενα tfsi στο δρομο γιατι απλα δεν ξερω που βγαζει δυναμη το s2k.
επισης ενα αλλο θεμα που ξεχασα να αναφερω ειναι οτι ειμαι κοντα στο 1.90 και καμια 95ρια κιλα... θα χωραω?????
σας ευχαριστω
Οτι θα χωράς φίλε μου, θα χωράς (έχουμε ψηλά παιδια στο κλάμπ ήδη). Αλλα η κατανάλωση που αναφέρεις στο ταξίδι σου στην Κέρκυρα με το s απλά δεν έπαιζε με την καμια (και να πηγαίνεις και 260)!!!!
Fan τελικά ρε συ μήπως έπρεπε να τουρμπίσεις vag?? πιο οικονομικό μάλλον θα ήταν!!!
Fan τελικά ρε συ μήπως έπρεπε να τουρμπίσεις vag?? πιο οικονομικό μάλλον θα ήταν!!!