Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

s2k ΑΞΙΖΕΙ?

Thread Tools

Old Sep 24, 2012 | 05:54 AM
FIBER's Avatar
Registered User

Originally Posted by SBIT
Οτι θα χωράς φίλε μου, θα χωράς (έχουμε ψηλά παιδια στο κλάμπ ήδη). Αλλα η κατανάλωση που αναφέρεις στο ταξίδι σου στην Κέρκυρα με το s απλά δεν έπαιζε με την καμια (και να πηγαίνεις και 260)!!!!
Fan τελικά ρε συ μήπως έπρεπε να τουρμπίσεις vag?? πιο οικονομικό μάλλον θα ήταν!!!
καταναλωσεις της ταξεως του s2k ειχα με 1.8 20vt με αλλους εκκεντροφορους βαλβιδες retainers και στροφαρισμα 8000+ κλπ κλπ... εκει εβλεπα κατι 10ρια στο χαλαρο και 15ρια στο σκισιμο... να υπολογιζω και το s2k καπου εκει? επισης νομιζα οτι εχει 55ρι ντεποζιτο το s... ανεξαρτητα απο αυτα τα 500+ αλογα ειναι εφικτα με στοκ μοτερ? ακομα και αν ριξω την συμπιεση θα εχω τοσο τρελη καταναλωση?

thanks
Reply
Old Sep 24, 2012 | 05:59 AM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Καλά την υπολογίζεις την κατανάλωση. Το ντεπόζιτο είναι 45άρι.

Για το αν είναι εφικτό τα 500+ θα σου απαντήσουν οι γνώστες αλλά από ότι ξέρω ναι είναι εφικτό απλά δεν γνωρίζουμε πόσο θα αντέξει!!!
Reply
Old Sep 24, 2012 | 06:39 AM
package's Avatar
Registered User

Κατουράω όλα τα vag, όταν ειμαι κομπρεσσερατος ομως. Φίλε τη vag ειχες? Μπορεί να έχουμε πατήσει. Έχω πατήσει με το μισο λεκανοπέδιο αττικής και λίγο επαρχεία. Πέρα από την πλάκα αν έχεις τα φράγκα αυτή την περίοδο πάρε ένα Z4M ή Μ3. Αυτά καίνε λίγο παραπάνω από το S. Αλλιώς πάρε S και κομπρεσσάρισε η τούρμπισε. Στην πρώτη περίπτωση θα κατουράς οτι έχει έλικα και το 95% των vag. Αυτά απο μένα
Reply
Old Sep 24, 2012 | 07:01 AM
alexis_s2's Avatar

απο τη στιγμη που θελεις να τουρμπισεις δεν μπορω να καταλαβω γιατι σκεφτεσε την βενζηνα,θα καιει οσο καιει ενα αμαξι με τα χ αλογα που ζητας,δεν εχει καμια σχεση το μαμα με ενα τουρμπατο η κομπρσσορατο στην καυση,μην περνεις σαν μετρο συγκρησης οτι τοσο θα μου καιει μαμα καν το τουρμπισω +50% πχ παραπανω,
απο τη στιγμη που εχεις στο μυαλο σου την βελτιωση στο καπακι με την αγορα ρωτα,ποσο καιει ενα ς 2000 με 400-500-600-700 αλογα για να παρεις τις απαντησεις σου κ οι απαντησεις θα ειναι οσο καιει αναλογα ενα αλλο αμαξι των ταδε κυβηκων κ αλογων
εννοεις αθηνα κερκυρα μισο ντεποζιτο με 260+σε καποια φαση?μηπως εκανες λαθος στις μετρησεις σου?γιατι ουτε με τσικουετσεντο δεν βγιανουν αυτα τα χιλιομετρα
Reply
Old Sep 24, 2012 | 08:05 AM
nteminio's Avatar
Registered User

Originally Posted by FIBER
Originally Posted by tsatsj' timestamp='1348419817' post='22032212
[quote name='FIBER' timestamp='1348315324' post='22030381']
Καλησπερα και καλως σας βρηκα...

ειμαι ενας απο τους απανταχου λατρεις των αυτοκινητων ειχα αρκετα αμαξια στην κατοχη μου και σε αυτους τους δυσκολους καιρους που περναει η χωρα μας σκεφτομαι να αγορασω ενα s2k... η ερωτηση δεν ειναι αν αξιζει σαν αυτοκινητο η δεν αξιζει αλλα αν αξιζει με την κριση που ζουμε και με τα τελη κυκλοφοριας και την βενζινη στον θεο? θα ηθελα απο τους ηδη υπαρχοντες ιδιοκτητες να μου πουνε για συμπεριφορα καταναλωση βελτιωση κλπ κλπ

ειμαι 33 χρωνων δεν εχω υποχρεωσεις δοξα το θεο εργαζομαι και η δουλειες πανε καλα προσ το παρον...

σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας ευχομαι ολοψυχα να γινω και εγω ιδιοκτητης και να γνωριστω μαζι σας σε καποια απο τις συναντησεις σας.
θες να πας 10 μέρες Σαντορινη ή θες 12 μήνες να χεις εργαλείο ζηλευτό...αν δεν βγαίνεις στην τελική.

αξίζει
δεν παω σαντορινη γενικα δεν προτιμω τους ελληνικους προορισμους για διακοπες...!!!

σε γενικα πλαισια οσα αμαξια ειχα ηταν σαλιγκαρατα και ηταν απο group vag μεριας για αυτο και σκεφτομαι να παω προς ιαπωνια για να δοκιμασω και εκεινη την γλυκα.
τα λεφτα για να αγοραστει και να βελτιωθει το αμαξι υπαρχουν ηδη αλλα τα βαζω ολα κατω για να δω αν η κινηση που θελω να κανω συμφαιρει η οχι...

αν θελω π.χ πηγαινε ελα ναυπλιο ενα ντεποζιτο δεν ξερω κατα ποσο ειναι συμφερον αυτο.

επισης τι μοντελο τα προτεινατε να κοιταξω? 06-07? ποιο πισω? απλα νομιζω οτι τα παλια του 03-02 θα ειναι λιγο διαλλυμενα...

ξερει καποιος να μου εξηγησει γιατι το s2000 καιει τοσο πολυ? αναφορικα θα πω οτι με ενα gti tfsi με 120-130 χλμ σταθερα εθνικη ειχα καταναλωση της ταξης του 7.9/100
[/quote]

Φιλε μου στις ιδιες συνθηκες μετρησης το golf 5 gti που ειχα εκαιγε 11.5 lt, ενω το S2000 καιει 10,5
Reply
Old Sep 24, 2012 | 08:22 AM
katanaman's Avatar
Registered User
15 Year Member

Originally Posted by alexis_s2
απο τη στιγμη που θελεις να τουρμπισεις δεν μπορω να καταλαβω γιατι σκεφτεσε την βενζηνα,θα καιει οσο καιει ενα αμαξι με τα χ αλογα που ζητας,δεν εχει καμια σχεση το μαμα με ενα τουρμπατο η κομπρσσορατο στην καυση,μην περνεις σαν μετρο συγκρησης οτι τοσο θα μου καιει μαμα καν το τουρμπισω +50% πχ παραπανω,
απο τη στιγμη που εχεις στο μυαλο σου την βελτιωση στο καπακι με την αγορα ρωτα,ποσο καιει ενα ς 2000 με 400-500-600-700 αλογα για να παρεις τις απαντησεις σου κ οι απαντησεις θα ειναι οσο καιει αναλογα ενα αλλο αμαξι των ταδε κυβηκων κ αλογων
εννοεις αθηνα κερκυρα μισο ντεποζιτο με 260+σε καποια φαση?μηπως εκανες λαθος στις μετρησεις σου?γιατι ουτε με τσικουετσεντο δεν βγιανουν αυτα τα χιλιομετρα
το αυτο...
Οταν θες να σκασεις τοσα λεφτα σε βελτιωσεις,ποιος ο λογος να κοιτας την καταναλωση?
Reply
Old Sep 24, 2012 | 01:01 PM
maniatis's Avatar
Registered User

From: Piraeus , Greece

Καλησπέρα και απο εμένα!
Εγω να πω ότι όσο ήμουν ατμόσφαιρα έβγαζε γύρω στα 400χλμ + στο ντεποζιτο.
Τωρα που Ειμαι τουρμπο Εχω διάφορες καταναλωσεις, αναλόγως πως το οδηγώ!
Εχω πάει Νεάπολη Λακωνίας με 120€ πήγαινε έλα με νορμαλ οδήγηση στην εθνική και ψιλοσκησιμο στον επαρχιακό δρόμο, αλλα Εχω χαλάσει και μισο ντεποζιτο απο Βόλο εώς Λαμία στην εθνική Οταν γυρίσαμε απο την εκδρομή πέρυσι με το Λαλακη και το Σαραντη και την Ισμηνη. Να φανταστείς αναγκάστηκα και τους είπα ότι σταματάω αυτο το ρυθμό γιατι δε θα με έφτανε ούτε μεχρι τη Θήβα η βετζινα!
Και όλες αυτές οι καταναλωσεις με τη χαμηλή πίεση,γύρω στα 330 αλογα και πολυ λίγο στη μεγάλη (400).
Πάντως, επειδη και εγω το Εχω σαν δεύτερο αμάξι για βόλτα και λιγότερο για καθημερινή χρηση, μπορω να σου πω ότι δεν Ειναι και πολυ δαπανηρο.
Αν εξαιρέσεις μικτή ασφάλεια 1350€/χρόνο και τέλη κυκλοφορίας, δηλαδή 2500€ ετησίως, ζήτημα Ειναι να μου τρώει αλλα 500-1000 το χρόνο για συντήρηση και βενζίνες. Εξαρτάται βέβαια και τη χρηση που θα του κανείς, πόσο πολυ θα μετακινείται το αμάξι κτλ. Εγω για παράδειγμα κάνω 1500-2000 χλμ το χρόνο, δηλαδη ξοδεύω 500€ για βενζίνες και κανένα 300€-400€ για συντήρηση. (λάδια-βαλβολινες καθε 1500 λμ, αντε και κανένα μπουζι, Βαλε και τη φθορά των ελαστικών που τα αλλάζω κάθε 4 χρόνια)
Η γνώμη μου πάντως Ειναι πως απο τη στιγμη που λες ότι πανε καλα οι δουλεια και πιστεύεις ότι Μπορεις να το συντηρήσεις το αμάξι, ακόμα και να το τουρμπισεις, αλλα και το γεγονός ότι θα το έχεις σαν δεύτερο αμάξι για τη κ@@λ@ σου, τότε η κατανάλωση του δεν θα έχει καμία απολύτως σημασία!
Εγω οπότε Θελω να κανω κατι για πάρτη μου, βάζω 30€(15 lt super αμόλυβδη) βγάζω γύρω στα 150χλμ με μεικτή οδήγηση (Πειραιάς-Σουνιο-Πειραιάς) και Εχω πάρει την δόση μου για μια βδομάδα!
Όσο για τα αλογα, για να βγάλεις 500+ με στοκ μοτέρ (φλατζα),γίνεται με gt35 στο 1 bar περίπου,γιατι δεν αντέχει παραπάνω πίεση το μοτέρ αλλα και ροπή.
Εγω πάντως με τη μικρη πίεση (0,6 bar) για καθημερινή χρηση το θεωρώ απλα ΤΕΛΕΙΟ το αμάξι. Έχει τη δύναμη που του έλειπε στα χαμηλά και μέση, ενώ ψιλά Ειναι ψιλόατμοσφαιρικο, αλλα δεν το καταλαβαίνεις. Στη μεγάλη πίεση (1bar) Ειναι πιο μπιστολι αλλα χάνει πολυ εύκολα την πρόσφυση στα χαμηλά λόγω ροπης και γίνεται λίγο επικίνδυνο άμα δεν το ξέρεις. Μπορει να σου φαίνονται λίγα τα αλογα αλλα για εμένα ειναι πολυ ικανοποιητικά για αυτο το αμάξι και το κάνουν πολυ funny στην οδήγηση και το παιχνίδι. Αν εσυ θες 500 αλογα για κόντρες κτλ και όχι για να διασκέδαζεις για πάρτη σου,τότε δεν μπορω να σου πω την γνώμη μου γιατι δεν το Εχω δει έτσι το όλο story της μετατροπής σε turbo.
Ελπίζω να μη σε κουρασα και να σε έπεισα ότι το αμάξι δεν καταναλώνει πολλα για αυτο που ψάχνεις να σε ευχαριστεί.
Και να έχεις στο μυαλό σου ότι τα εξαπεταλουδα για να λυσαξουν και να σε ευχαριστησουν θέλουν πάνω απο 20λτ/100χλμ, οπότε ξεχνάς Μ3 κτλ!
Αν είσαι απο Αθήνα, έλα στην επόμενη συνάντηση στο ΣΕΦ, ακόμα και αν δεν έχεις S, να σε γνωρισουμε, να συζητήσεις και να ακούσεις διάφορες γνώμες για τα S, ώστε να έχεις και εσυ τη δική αποψη για το αμάξι!
Reply
Old Sep 24, 2012 | 01:35 PM
BoGos's Avatar
Registered User

Originally Posted by FIBER
Originally Posted by SBIT' timestamp='1348471699' post='22033379
Φίλε μου καλώς ήρθες και από εμένα. Για το αν αξίζει ή όχι νομίζω ότι έχεις πάρει μια άποψη. Όσο το πατάς τόσο θα καίει γιατί πολύ απλά είναι ΤΟ μοτερ που βγάζει 120 άλογα από 1000cc! Από εκεί και πέρα η κατάνάλωση σε μεικτό κύκλο είναι μεταξύ του 250-350 (σκίσιμο - χαλαρά) με ένα ρεζερβουαρ. Αν το κάνεις και τούρμπο απλά ο Fun το περιέγραψε πολύ σωστά. το 250-350 γίνετε απλά αστείο!! Εγώ πάλι θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι γιατί δεν καταλαβαίνω τι κατανάλωση περιμένεις από έναν ατμοσφαιρικό των 240 αλόγων και των 2000cc. Είπες ότι είχες αρκετούς σαλίγκαρους στην κατοχή σου από γκρουπ vag. Εκείνα δηλαδή πόσο έκαιγαν με 45 λίτρα και τι απέδιδαν? Το λέω αυτό γιατί πολύ μπαίνουν και γράφουν διάφορα αλλά δεν μπορεί να θέλουμε και 2000cc με 240 άλογα και να κάνει 500χλμ μεικτό με 45 λίτρα. Τα πράγματα είναι απλά και αν έχεις το μπάτζετ προχωράς αλλιώς πάς σε ποιό φτηνές λύσεις (opel opc, vag 1.4tfsi κλπκλπ). Με το καλημέρα το αμάξι σου στοιχίζει κατά μέσο όρο 660 τέλη + 1000 μια ετήσια ασφάλεια το λιγότερο, χωρίς να βάλεις τα 270 αν έχει εκτακτη εισφορά ή όχι. Βάλε και μια min συντήρηση (σέρβις + λάστιχα) που θα του κάνεις (αν και εσύ είσαι έτοιμος για τούρμπο από ότι καταλαβαίνω και η μετατροπή - συντήρηση θα σου πάει περισσότερο από την αγορά του αυτοκινήτου) άλλό ένα 500 μο το χρόνο. Άρα χωρίς βενζίνες είσαι στα 2 με 2,1Κ με το καλημέρα χωρίς να ξεκινήσεις να το πειράζεις. Αν υπολογίσεις και τις βενζίνες βάλτα κάτω να δείς αν αξίζει για την δική σου τσέπη ή όχι. ότι και να πούμε εμείς θα είναι με κριτίριο την δική μας εμπειρία και τσέπη. Αν ρωτάς εμένα τώρα δεν θα έπαιρνα s2k όταν βλέπω φίλους μου που χάνουν τις δουλειές τους μέρα με την μέρα και κάνω με το 2ο αμάξι που έχω με 45 λίτρα 550-650χλμ. Όσοι αντέχουν ακόμα και τα έχουν είναι κυρίως άτομα που είτε έχουν 2ο μικρότερο αυτοκίνητο έιτε μηχανάκι και το s έχει καταντήσει να κάνει πολύ λίγα χλμ ανα μήνα. Δεν είναι ένα αμάξι που μπορούν να το συντηρήσουν πολλοί την σήμερον.
Η απόφαση είναι δική σου.

παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας.

ξερω πως το να πειραξεις ενα αμαξι ατμοσφαιρικο και να το κανεις τουρμπο δεν ειναι και οτι καλυτερο ειδικα για την καταναλωση και σε αυτο παιζουν πολλα ρολο ειδικα το προγραμμα... η εμπειρια μου απο τα tfsi μου αφηνει γενικα καλες αναμνησεις... ενα gti v με 515 αλογα στις 7300 περιπου με 120 χλμ την ωρα εκαψε μεχρι την κερκυρα μισο ντεποζιτο και κατι παραπανω και πηγαινα κολλημενος στην ιονια οδο στα 260+ γενικα ειχα 8.0/100 και σε μερικες περιπτωσεις ακομα και 7.5/100... σε αυτο βεβαια βοηθαει πολυ ο αμεσος ψεκασμος...

το s2k θα αγοραστει μονο με την προοπτικη να γινει turbo αλλιως μαλλον δεν θα το παρω καθολου. εχω δει κατι εξωφρενικα πραγματα στο ιντερνετ με στοκ μοτερ και δεν ξερω αν ειναι αληθεια αλλα οκ...

για τις καθημερινες μετακινησεις μου υπαρχει ενα fiat panda 1200 ετερικο οποτε το s2k θα βγαινει εξω μονο για ειδικες περιπτωσεις. ταξιδια κανω πολλα με το αμαξι. με το gti εκανα σε 1μισι χρονο 44.000 χλμ και γυρισα σχεδον ολη την ελλαδα.

s2k ειναι αλητεια το αμαξι , κακο και μπορεις να κανεις παπαδες...

δεν μπορω να συγκρινω ενα s2k με ενα tfsi στο δρομο γιατι απλα δεν ξερω που βγαζει δυναμη το s2k.

επισης ενα αλλο θεμα που ξεχασα να αναφερω ειναι οτι ειμαι κοντα στο 1.90 και καμια 95ρια κιλα... θα χωραω?????

σας ευχαριστω
Καλησπερα,

Είχα Golf V GTI και το είχα λατρέψει, γιατί ήταν πραγματικά είναι αυτοκίνητο καί με αρκετό γκάζι σε όλες τις συνθήκες και γενικότερα για όλες τις δουλειές.
Για λόγους downsizing το δώσαμε και πηραμε Polo GTI, που όντως είναι πολύ κοντά στο Golf σε όλα του. Πριν 2 εβδομάδες π.χ. ανέβηκα Θεσσαλονίκη με 4 άτομα και αποσκευές και ταχύτητα 140-190 σταθερά και μέση κατανάλωση 8,1l/100km. Το πόσο λίγο καίνε σε συνδιασμό με το πόσο γρήγορα είναι παντού αυτά τα αυτοκίνητα, με έχει κάνει έναν εκ των φανατικών VW-άκηδων, ως ενδιαφέροντα και αποτελεσματικά αυτοκίνητα ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
Αν όμως αναζητάς το κάτι παραπάνω και είσαι από τους τύπους που έστω και 2 νύχτες το χρόνο θα ξενυχτήσουν για να πανε να στρίψουν ή που θα πάνε τουλάχιστον 1-2 το χρόνο πίστα, τότε το S2000 θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω. Πόσο μάλλον αν είσαι πιο ανήσυχος απ'οτι περιγραφω παραπάνω...

Αυτά που αναρωτιέσαι εσύ τα σκεφτόμουν κι εγώ (με τα αυτοκίνητα όμως σε stock μορφή) και γι αυτό και γράφω την άποψή μου για το θέμα.
Ναι, πάντα το S2k θα καίει 20% παραπάνω από ένα Golf GTI. Ναι, ένα Golf GTI (stock) με ένα μέτριο οδηγό στο 70% των περιπτώσεων που συναντάς στο δρόμο θα είναι πιο γρήγορο από ένα stock S2000, και θα είναι παντού πιο άνετο.

Όμως όποτε βάζω βενζίνη στα VAG, σκέφτομαι "Ωχ, θέλει βενζίνη... Για να δούμε τι μέση κατανάλωση θα βγάλω σε αυτό το γέμισμα..." και πάω σαν κυρία.
Με το S2000 σκέφτομαι: "τώρα θα σου βάλω αγάπη μου και μπόλικη βενζινούλα για να πάμε καλή βόλτα!.." και φυσικά όσες φορές και να υποσχεθω στον εαυτό μου να μην το πατήσω για να δω τι κατανάλωση θα βγάλει, ποτέ δεν το καταφέρνω!! Κι αυτό νομίζω λέει πολλά από μόνο του.

Τα παραπάνω είναι καθαρά προσωπική μου άποψη για το θέμα, μετά από 4 χρόνια συμβίωσης με Golf & Polo GTI και μόλις 5 μήνες με το S2k. Επομένως αν αυτό που ζητάς από το S2k είναι συμμετοχή στην οδήγηση και ευχαρίστηση, άποψή μου είναι να το πάρεις με 1000!

Από τότε που το πήρα, στο τέλος κάθε μήνα γυρνάω την τσέπη μου μέσα-έξω και δεν έχει ούτε κέρμα που λέει ο λόγος, και αντί να αγχωθώ τι θα γίνει λέω "ρε πάλι μου τα έφαγε όλα αυτό!" και γελάω!
Και όταν σε τέτοιες συνθήκες αυτό το όχημα σε κάνει να χαμογελάς, τότε πια καταλαβαίνεις ότι έχει κάτι το ξεχωριστό!...

Ελπίζω να είναι χρήσιμη και ουσιώδης η προσωπική μου γνώμη για το θέμα και να σε βοηθάει να καταληξεις σε μια απόφαση! Good Luck!
Reply
Old Sep 24, 2012 | 01:51 PM
FIBER's Avatar
Registered User

Originally Posted by package
Κατουράω όλα τα vag, όταν ειμαι κομπρεσσερατος ομως. Φίλε τη vag ειχες? Μπορεί να έχουμε πατήσει. Έχω πατήσει με το μισο λεκανοπέδιο αττικής και λίγο επαρχεία. Πέρα από την πλάκα αν έχεις τα φράγκα αυτή την περίοδο πάρε ένα Z4M ή Μ3. Αυτά καίνε λίγο παραπάνω από το S. Αλλιώς πάρε S και κομπρεσσάρισε η τούρμπισε. Στην πρώτη περίπτωση θα κατουράς οτι έχει έλικα και το 95% των vag. Αυτά απο μένα
με κομπρεσσορατο s2k αντε να περνας κανα κ4 οχι bt... με bt s2000 ειναι αλλο το εργο... αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μας...!!!

και 20vt και tfsi ειχα. δεν κατεβαινα ο.χ και λοιπες βλακειες για να μην γινω στοχος καλοθελητων

μην τα υποτιμας τα vag και ειδικα τα 20vt ραβουν καλα κουστουμια... τα tfsi ειναι ακομα και παιδικο σταδιο βελτιωσης αλλα υπαρχουν μερικα εξω πολυ πολυ δυνατα.

διαβαζω ολες τις αποψεις σας και νιωθω οτι μερικοι μην πω αρκετοι απο εδω αν δεν ειχανε ηδη s2000 δεν θα το αγοραζαν στην συγκεκριμενη περιοδο που περναμε... δεν θελω να γυρισω στα vag καλα αγια χρυσα δυνατα αλλα οι 10.000 στροφες ειναι αλλη φαση που με vag χμμμμ με τπτ αντε 8500 και κανεις και κωλοτουμπες...

μακαρι να μπορεσω να ερθω σε μια συναντηση να δω και απο κοντα τα εργαλεια και να κατασταλαξω να το παρω.
Reply
Old Sep 25, 2012 | 02:23 AM
Vagelis's Avatar
Registered User

From: Larissa

Stock GTI vs stock S2000 το golf μπροστα;;;
Υπάρχουν όντως κάτι χρεπια s2000 εκει εξω που βγάζουν τέτοιες φήμες,καθότι τα μοτέρ τους έχουν παραδώσει πνεύμα εδώ και καιρό...οπότε σε δικαιολογω...
Reply

All times are GMT -8. The time now is 04:53 PM.