Γενικά Θέματα εκτός S2000 For all Off Topic posts

Greeklish

Thread Tools

Old Jul 4, 2009 | 07:31 AM
gmak_s2k's Avatar
Registered User

From: Hot Topics!!!

Τα πραγμάτα έχουν ως εξής....

Καλώς ή κακώς έτσι γράφαμε μέχρι τώρα στο forum.
Αποφασίζει μια ωραία μέρα ο Μάριος οτι αυτό πρέπει να αλλάξει με το επιχείρημα της καλύτερης λειτουργίας.

1. Πως παίρνει τέτοια απόφαση μόνος του χωρίς να ρωτήσει κανέναν; Απλά και μόνο επειδή είναι CO;

2. Εγώ δεν έχω ακούσει μέχρι τώρα κανέναν να πει οτι δεν λειτουργεί σωστά το forum γιατί γράφονται κάποια post σε greeklish, άρα το επιχείρημα της καλύτερης λειτουργίας δεν ευσταθεί.

Action γιατί ζητάς από τον Τάσο επιχειρήματα και όχι από τον Μάριο;;;
Ο Μάριος είναι εκείνος που έρχεται να αλλάξει την τρέχουσα κατάσταση άρα αυτός είναι ο πρώτος που πρέπει να επιχειρηματολογήσει.
Και όχι να επιχειρηματολογήσει και να αποφασίσει, να επιχειρηματολογήσει και να αφήσει το σύνολο να αποφασίσει. Και αν τους πείσει με τα επιχειρήματά του ας αλλάξει την γλώσσα και στα γιαπωνέζικα motherlanguage του S.
Ο Μάριος όμως τα έκανε όλα μόνος του.
Επιχειρηματολόγησε, αποφάσισε, έβαλε τελεσίγραφο και έθεσε και τους κανόνες όπως για παράδειγμα θα σας σβήνω τα post που είναι σε greeklish.
Για στάσου ρε μεγάλε, ποιος είσαι εσύ που θα μου σβήσεις τα post και σε ποιον κανόνα του forum θα στηριχτείς για να το κάνεις;
Στον κανόνα που μόνος σου έθεσες;
Γιατί από όσο γνωρίζω τα post σύμφωνα με τους κανόνες του s2ki σβήνονται για συγκεκριμένους λόγους κανένας εκ των οποίων δεν λέει οτι θα σβήνονται αν δεν τηρηθεί αυτό που....
ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΚΡΙΝΕ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΕ Ο ΜΑΡΙΟΣ.

Αν τώρα εσένα Action μια τέτοια τακτική σε καλύπτει, εγώ πάω πάσο.
Δεν δικαιούσαι όμως να κατακρίνεις αυτούς που δεν θέλουν να αποδεχτούν αυτή την τακτική.
Και όχι δεν χρειάζεσαι επιχειρήματα για να ψηφίσεις.
Αν έχεις κρίση μπορείς να το κάνεις από μόνος σου.
Αν δηλαδή ερωτηθείς αν πιστεύεις οτι πρέπει να γράφουμε μόνο ελληνικά για να λειτουργει καλύτερα το forum ή αν με το να γράφουμε και σε greeklish δεν σου δημιουργεί πρόβλημα, δεν έχεις την κρίση να απαντήσεις;;;
Χρειάζεσαι και επιχειρήματα για να πάρεις μια απόφαση.
Εγώ προσωπικά το δήλωσα και το ξαναδηλώνω, ας γράφει ο καθένας όπως τον βολεύει, δεν μου δημιουργεί πρόβλημα και δεν χρειάστηκα επιχειρήματα ούτε από τον Τάσο ούτε από τον Μάριο για να το αποφασίσω.
Reply
Old Jul 4, 2009 | 08:46 AM
reload's Avatar
Registered User

From: Thessaloniki

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ S2000 ΡΕ ACTION.... ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ GREEKLISH ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.....ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΓΡΑΦΗΣ....ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ...ΒΕΒΑΙΑ,ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝ Ω ΤΟΝ FOXY Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ...ΤΩΡΑ,ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ.....????????????
Reply
Old Jul 4, 2009 | 08:48 AM
Action's Avatar
Banned

Προβλημα δεν ειναι ουτε για μενα.Το ξαναεγραψα οτι δεν εχω προβλημα με το να διαβαζω σε Greeklish.
Απλα προτεινα τροπους ωστε να λυθει το γενικο προβλημα που εχει δημιουργηθει.
Κ δεν κατακρινω αυτους που δεν αποδεχοντε αυτη τη τακτικη.Κατακρινω τον τροπο τους,δηλ το οτι αντι να προτιμανε να θεσουν επιχειρηματα για να υπερασπιστουν το δικιο τους,απλα χαρακτηριζουν γενικα τους ανθρωπους του forum, μιλωντας για ελλειψη παιδειας κ μυαλου.Μαλλον αυτο το replay του Τασεα δε το προλαβες με τοσα που εχουν γραφτει απο χθες.
Κ η αληθεια ειναι πως δεν ξερω αν του Μαριου του εστειλαν απο εξωτερικο καποια σχετικη αναφορα-εντολη για εφαρμογη του κανονισμου,ή αν εβγαλε την αποφαση μονος του,κ αν γενικα μπορει να κανει κ αλλιώς.Αλλα πιστευετε οτι μπορει να κανει αλλιως,κ εχει καποιο συμφερον υπερ του, κ γι'άυτο ειναι ανενδοτος??
Reply
Old Jul 4, 2009 | 09:12 AM
Action's Avatar
Banned

Κ επισης ζηταγα επιχειρηματα απο τον Τασο γιατι προσπαθουσε τοσο καιρο να πεισει για το δικιο του απλα χαρακτηριζοντας ενα συστημα.Κ οχι αιτιολογοντας ουσιαστικα.Κ αν πουμε οτι ο τροπος καθιερωσης του κανονα ειναι ανορθοδοξος,θα πρεπει να ειμαστε κ εμεις το ιδιο?Απλα να απαιτουμε χωρις να αιτιολογουμε επαρκώς?
Κ εγω εχω την κριση να καταλαβω οτι δεν με ενοχλει τιποτα περι Greeklish.Αλλα δεν εχω την γνωση,για τη μηχανη αναζητησης,κατα ποσο ειναι απαραιτητη,βοηθαει κ ποιους.Απλα υποθετω οτι για να βγει ενας κανονισμος, που στηριζεται πανω σ'αυτη, κ χωρις τιποτα επιπλεον αυτος να εφαρμοζεται,θα ειναι σημαντικο.
Κ ρωταω, ειναι?
Reply
Old Jul 4, 2009 | 11:59 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Action το κουραζεις αγορι μου. Σε παρακαλω. Εδω δεν ειναι forum ιδεολογικων αναζητησεων ουτε τοπος για να βρουμε αν γεννησε το αυγο την κοτα ή η κοτα το αυγο.
Ελεος δλδ.
Τα ποστ σου, εντελως φιλικα, μου θυμιζουν πανελληνιες εξετασεις στην εκθεση.
Ασε τον Τασεα και τις φιλοσοφικες αναζητησεις.Εδω υπαρχει ενα θεμα που πρεπει να λυθει.
Μπορεις να βοηθησεις σ αυτο με οποιονδηποτε τροπο?
Εχει καλως.
Μην απαντας "εγω δεν εχω προβλημα". Εδω δε ρωταμε αν εχει ο καθε ενας προβλημα. Εδω συζηταμε αν αυτη η αποφαση παρθηκε οπως επρεπε και αν συναδει με την γενικοτερη σχεση που εχουμε μεσα σ αυτο το forum, την οποια φυσικα και δεν γνωριζεις κ ομως εχεις αποψη ΚΑΙ γι αυτη.
Λοιπον, για να μην το κουραζουμε, και αφου ζητας επιχειρηματα σου εθεσα πιο πριν το πρωτο και βασικοτερο και περιμενω ακομα απαντηση:

"Mπορει καποιος να μου αναφερει τον κανονα του S2ki που επιτρεπει την χρηση της ελληνικης γλωσσας στο ελληνικο forum?
Γιατι, αν δεν υπαρχει τετοιος κανονας και ομως εμεις το κανουμε, τοτε γιατι οσοι γραφουν greeklish να δεχτουν κανονες τετοιας υφης? "

Μην αρχισεις παλι τα ιδια. Θελω μια απλη, απλουστατη απαντηση στο επιχειρημα μου αυτο.
Reply
Old Jul 5, 2009 | 01:39 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Λοιπόν επειδή με έχει κουράσει πολύ αυτή η ιστορία θα σας πω τα εξής

Ο ίδιος ο Τάσος που ξεκίνησε το post, όπως και πολλοί άλλοι από εδώ μέσα, έχει παραπονεθεί πάρα πολλές φορές για πράγματα τα οποία επαναλαμβάνονται. Για άτομα που ρωτάνε τα ίδια και τα ίδια χωρίς να χρησιμοποιούν καθόλου το search. Πώς θέλετε να το χρησιμοποιήσουν λοιπόν?????? Με τα greeklish που γράφει ο κθένας ότι θέλει. Λέει ο Τασέας

διότι κάνοντας αναζητηση για κάτι σιγκεκριμένο βλ. εξάτμιση που μπορει να γραφτεί και ως e3atmish, eksatmish κτλ ειναι σιγουρο πως μεσα στην κουβένα καποιος θα το έχει γράψει στα ελληνικά
Αυτό δεν παίζει Τάσο. Εδώ όχι μόνο ρωτάνε τα πάντα χωρίς να χρησιμοποιήσουν καθόλου τη μηχανή αναζήτησης σιγά μη μπούνε στη διαδικασία να ψάξουν όπως λες εσύ. Και να ψάξουν τα περισσότερα ποστ δεν θα τα βρουν αφού ο καθένα θα τα έχει γράψει με τον ορθογραφικό τρόπο greeklish που έχει συνηθήσει.

Και για να λέμε του στραβού το δίκιο κύριοι στις περισσότερες απορίες που έχει ο καθένας και εγώ και ο Μάριος σπεύδουμε να απαντήσουμε είτε με αντίστοιχο link είτε με επεγήξηση. Μας έχει ακούσει κανένας να παραπονιόμαστε?? Με έχει πάρει κανένας τηλέφωνο να με ρωτήσει κάτι και του έχω πει ψάξε στο forum???? Εκτός αυτού έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να ακούγονται οι λέξεις "άσχετοι" "αλεξιπτωτιστές" κλπ. Και αντί να απαντούν στις απορίες είτε να μην απαντούν καθόλου "χάνουν" χρόνο στο να κάνουν ποστ σνομπαρίας και παραπόνων ότι το συγκεκριμένο έχει επαναληφθεί Και εγώ θεωρώ τον εαυτό μου σχετικό στο θέμα S2000 αλλα δεν σνόμπαρα κανένα και έσπευσα να απαντήσω σε απορίες όταν είχα χρόνο. Δεν το έπαιξα σχετικός ή να πω ότι έχει επαναληφθεί 100 φορές. Αλλά ο Μάριος κινήθηκε να βοηθήσει και σε αυτό το κομμάτι με κοινή μηχανή αναζήτησης. Εκτός και αν θέλεται να το παίξουμε "γκέτο" εδώ μέσα αυτών που θεωρούν τον εαυτό τους σχετικό.

Εδώ τόσο καιρό παλεύει ο Μάριος να υπάρχει μηχανή αναζήτησης στα Ελληνικά (που ήταν δύσκολο να φτιαχτεί από τους admin του forum όλου ) και εσείς πέσατε να τον φάτε. Αντί να είμαστε περήφανοι που μπορούμε να έχουμε ως κοινό σημείο αναφοράς τη δική μας γλώσσα για μια μηχανή αναζήτησης παραπονιόμαστε κιόλας επειδή θα μας ξεβολέψει στον τρόπο που είχαμε συνηθήσει ως τώρα??

Πως παίρνει τέτοια απόφαση μόνος του χωρίς να ρωτήσει κανέναν; Απλά και μόνο επειδή είναι CO;
Κάποια πράγματα ΝΑΙ... είτε αρέσει είτε όχι. Πέρα από τους κανόνες που διέπουν όλο το forum κάποιες αποφάσεις που κατά γενικό κανόνα είναι σωστές είναι και στην κρίση των CO. Το συγκεκριμένο μέτρο ΜΙΑ ΚΟΙΝΗΣ ΓΡΑΦΗΣ -ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ-ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ μονο σωστό μπορεί να είναι. Το ΟΤΙ ΞΕΒΟΛΕΥΕΙ τον καθένα στον τροπο που έγραφε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ. Άλλωστε σου έδωσε και μια περίοδο προσαρμογής.

Αυτά από εμένα...
Reply
Old Jul 5, 2009 | 05:41 AM
Christos's Avatar
Registered User

From: VOLARA city

Originally Posted by S2000_FUN,Jul 5 2009, 10:39 AM
Λοιπόν επειδή με έχει κουράσει πολύ αυτή η ιστορία θα σας πω τα εξής

Ο ίδιος ο Τάσος που ξεκίνησε το post, όπως και πολλοί άλλοι από εδώ μέσα, έχει παραπονεθεί πάρα πολλές φορές για πράγματα τα οποία επαναλαμβάνονται. Για άτομα που ρωτάνε τα ίδια και τα ίδια χωρίς να χρησιμοποιούν καθόλου το search. Πώς θέλετε να το χρησιμοποιήσουν λοιπόν?????? Με τα greeklish που γράφει ο κθένας ότι θέλει. Λέει ο Τασέας

Αυτό δεν παίζει Τάσο. Εδώ όχι μόνο ρωτάνε τα πάντα χωρίς να χρησιμοποιήσουν καθόλου τη μηχανή αναζήτησης σιγά μη μπούνε στη διαδικασία να ψάξουν όπως λες εσύ. Και να ψάξουν τα περισσότερα ποστ δεν θα τα βρουν αφού ο καθένα θα τα έχει γράψει με τον ορθογραφικό τρόπο greeklish που έχει συνηθήσει.

Και για να λέμε του στραβού το δίκιο κύριοι στις περισσότερες απορίες που έχει ο καθένας και εγώ και ο Μάριος σπεύδουμε να απαντήσουμε είτε με αντίστοιχο link είτε με επεγήξηση. Μας έχει ακούσει κανένας να παραπονιόμαστε?? Με έχει πάρει κανένας τηλέφωνο να με ρωτήσει κάτι και του έχω πει ψάξε στο forum???? Εκτός αυτού έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να ακούγονται οι λέξεις "άσχετοι" "αλεξιπτωτιστές" κλπ. Και αντί να απαντούν στις απορίες είτε να μην απαντούν καθόλου "χάνουν" χρόνο στο να κάνουν ποστ σνομπαρίας και παραπόνων ότι το συγκεκριμένο έχει επαναληφθεί Και εγώ θεωρώ τον εαυτό μου σχετικό στο θέμα S2000 αλλα δεν σνόμπαρα κανένα και έσπευσα να απαντήσω σε απορίες όταν είχα χρόνο. Δεν το έπαιξα σχετικός ή να πω ότι έχει επαναληφθεί 100 φορές. Αλλά ο Μάριος κινήθηκε να βοηθήσει και σε αυτό το κομμάτι με κοινή μηχανή αναζήτησης. Εκτός και αν θέλεται να το παίξουμε "γκέτο" εδώ μέσα αυτών που θεωρούν τον εαυτό τους σχετικό.

Εδώ τόσο καιρό παλεύει ο Μάριος να υπάρχει μηχανή αναζήτησης στα Ελληνικά (που ήταν δύσκολο να φτιαχτεί από τους admin του forum όλου ) και εσείς πέσατε να τον φάτε. Αντί να είμαστε περήφανοι που μπορούμε να έχουμε ως κοινό σημείο αναφοράς τη δική μας γλώσσα για μια μηχανή αναζήτησης παραπονιόμαστε κιόλας επειδή θα μας ξεβολέψει στον τρόπο που είχαμε συνηθήσει ως τώρα??

Κάποια πράγματα ΝΑΙ... είτε αρέσει είτε όχι. Πέρα από τους κανόνες που διέπουν όλο το forum κάποιες αποφάσεις που κατά γενικό κανόνα είναι σωστές είναι και στην κρίση των CO. Το συγκεκριμένο μέτρο ΜΙΑ ΚΟΙΝΗΣ ΓΡΑΦΗΣ -ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ-ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ μονο σωστό μπορεί να είναι. Το ΟΤΙ ΞΕΒΟΛΕΥΕΙ τον καθένα στον τροπο που έγραφε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ. Άλλωστε σου έδωσε και μια περίοδο προσαρμογής.

Αυτά από εμένα...
+1000000000000 Πες τα χρυσόστομε!
Reply
Old Jul 5, 2009 | 06:06 AM
Action's Avatar
Banned

Μανο εχω ολη την καλη διαθεση να σου απαντησω...Κ για να τα παρουμε με τη σειρα,
1ον. Εσυ ο ιδιος ανεφερες στο τελος προηγουμενου post,για το αν εχεις προβλημα ή οχι κ με τι.Εγω γιατι να μη κανω το ιδιο?
2ον. Αναφερω εναν τροπο λυσης,τον ιδιο σχεδον σε ολα μου τα post.Κ ολα αυτα που εγραφα δεν ηταν απλα με το αν εχω προβλημα.Αλλα μαλλον εσυ δεν τον διαβασες σε κανενα κ μονο στο αν εχω προβλημα εδωσες βαση.
3ον. Απο τη στιγμη που συμμετεχω σε ενα forum,ασχετα με το ποσο εχω σχετιστει μαζι σας,ο καθε κανονας ισχυει κ για μενα.Λογω το οτι ειμαι ψαρι,εχω χρεος μονο να τους υπακουω κ οχι να μιλαω γι'αυτους?
4ον. Αναφερω επισης για το αν η αποφαση παρθηκε με τον σωστο τροπο,αν η αντιμετωπιση κ οι ενστασεις κατα την αποψη μου ηταν αποδοτικες,κ επαναλαμβανω για τελευταια φορα,οτι αναφερομαι κ σε λυση.
5ον.Αντιθετως εσυ,που επισης δεν γραφεις λιγα,κ ζητας σε τοσα post απο εμενα να αναφερθω σε λυση,που το εκανα σε σχεδον ολα,δεν αναφερεις ουτε μια.
και
6ον. Το επιχειρημα σου για το αν υπαρχει κανονισμος που να επιτρεπει την χρηση της Ελληνικης Γλωσσας ειναι αστοχο.Κατα την φτωχη κ φιλολογικη μου αποψη βεβαια.
Υπαρχει κανονισμος που να την απαγορευει?Απο την στιγμη που δεν μας την απαγορευουν πρεπει να μας πουν κ οτι επιτρεπεται?Τα αυτονοητα ειναι αυτονοητα.Γι'αυτο κ δεν χρειαζοντε επεξηγησεις.Κ μιλαμε για την μητρικη μας γλωσσα.Οχι για αυτοσχεδια γραφη.Μη βαζουμε ανομοια πραγματα στο ιδιο τσουβαλι...

Reply
Old Jul 5, 2009 | 06:40 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Originally Posted by Action,Jul 5 2009, 06:06 AM
Υπαρχει κανονισμος που να την απαγορευει?
Ναι.
Σε καλυψα?
Reply
Old Jul 5, 2009 | 07:10 AM
Action's Avatar
Banned

Υπαρχει κανονισμος που απαγορευει την χρηση της Ελληνικης στο Ελληνικο forum?
...Ωραια,υπαρχει.Και?
Ακομα χειροτερα.
Αντι να λεμε λοιπον ευχαριστω που μπορουμε να μιλαμε στη γλωσσα μας χωρις επιπτωσεις,παρα τους κανονισμους,κανουμε κ παραπονα για τις αυτοσχεδιες γραφες?
Συν το οτι σ'αυτη την περιπτωση,οι λογοι που πιστευω οτι κανουν τα στραβα ματια οι αρχιμαγειρες στο εξωτερικο,ειναι γιατι καταλαβαινουν οτι στην ουσια αν ισχυσει ο κανονας αυτος,δεν θα μπορει να υπαρξει κ να στηριχθει κ να μεγαλωσει αριθμητικα απο μελη το καθε forum,γιατι με τη γλωσσα τους μιλανε κ στο εξωτερικο,κ αρα οτι θα πιασουν πατο.Λες η ισχυς του κανονισμου περι greeklish να εχει την ιδια σημασια κ αποτελεσματα? Γιατι επαναλαμβανω,αλλο η μητρικη μας γλωσσα κ αλλες επισης επισημες, κ αλλο μια αυτοτοσχεδια γραφη.
Reply

All times are GMT -8. The time now is 06:24 PM.