Δισκο-πλατο-ρουλεμαν
Το ότι στον Μάστορα σου χρεώνουν 800€ ενώ κάπου αλλού μπορεί για το ίδιο ανταλλακτικό/εργασία να σε χρεώσουν 500€ δεν έχει να κάνει με το ότι του Μάστορα είναι πιο γνήσιο. Έχει να κάνει με το ότι ο Μάστορας είναι εξουσιοδοτημένος και αναγκαστικά έχει άλλες τιμές χρέωσης απο κάποιο μη εξουσιοδοτημένο που μπορεί να χρεώσει τα μισά
Αλλά επειδή μπορεί και να μην έχω καταλάβει καλά όλα όσα έγραψες ας κάνω μερικές διευκρινιστικές ερωτήσεις.
1) Ο Σαρακάκης, με την έκπτωση 20% που μπορεί να έχει κάποιος αντιπρόσωπος HONDA τι τιμή βγάζει σε ένα ανταλλακτικό? Είναι φθηνός εξαρχής?
Να φέρω ως παράδειγμα τους τεντωτήρες? Να φέρω ως παράδειγμα τα φίλτρα καμπίνας?
Δεν μπορώ να σκεφτώ ένα πράγμα που να έχουμε βρει πιο φθηνά εδώ στην Ελλάδα απο τον Κ.Σαρακάκη και να λέμε "Α ναι, αυτό αξίζει να το πάρουμε απο εδώ και όχι να μπούμε στον κόπο να το κάνουμε απέξω".
Εδώ όμως μπαίνω στα δικά σου λημέρια
και εσύ θα ξέρεις καλύτερα να μου απαντήσεις αυτήν την ερώτηση. 2) Ένα εξουσιοδοτημένο Honda μπορεί να χρεώσει την ώρα όσο μπορεί αν την χρεώσει ο Αγγελος, ο Σπύρος, ο Γιώργος? Αν δεις στο αρχικό μου πόστ γράφω "ανταλλακτικό/εργασία" και όχι μόνο το ανταλλακτικό. Δηλαδή αν αγοράσουμε το ίδιο ανταλλακτικό, στα ίδια λεφτά ποιος θα μας έχει κάνει την εργασία φθηνότερα στο τέλος?
Εγώ αυτό εξηγώ στον Τάσο. Με τα 800€ που θέλει να δώσει εγώ θα έβαζα έναν Spoon και απλά δεν θα τον έβαζα στον Μάστορα. Όχι να βάλω έναν μαμά και να ξέρω ότι πολλά απο αυτά τα λεφτά που έδωσα τα έδωσα για να μου το βάλουν σε Honda συνεργείο.
Και εγώ το 1ο Smart που είχα το πήγαινα στην ΕΚΚΑ γιατί ήταν κούτα το αμάξι και είχε εγγύηση. Πλήρωνα 200€ - 250€ για μικρό σέρβις σε ένα 3κύλινδρο μοτέρ με πολύ μικρή χωρητικότητα λαδιού, με δίσκους φρένων μόνο μπροστά εν γνώση μου. Μόνο την σύνδεση που μου κάνανε στο διαγνωστικό μου την χρεώνανε. "Έλεγχος" και καλά λέγανε. Βάζανε τον λοστό απο κάτω να δούνε τα άκρα... Το χρεώνανε και αυτό έξτρα στο τιμολόγιο... "Έλεγχος" λέγανε!!
Σε αυτό που λες σχετικά με το ότι είναι άνγωστο το αν είναι original το ανταλλακτικό δεν διαφωνώ καθόλου.
Τα εξουσιοδοτημενα μπορουν Χρηστο μου να κανουν οτι εκπτωση θελουν. Απλα οπως λες μπορουν (απο την τιμη χονδρικης αγορας απο τον Σαρακακη) να πεσουν ενα Χ % σαν εκτπωση για τον πελατη μεχρι να "μπουνε μεσα". Απο εκει κ περα δεν τους απαγορευει κανεις να πουλανε κατω απο την προτεινομενη τιμη ή την τελευταια τιμη αγορας.
Το μονο πραγμα Κωστακη που αξιζει να παρεις απο την Honda (γνωμη μου) ειναι τα φιλτρα λαδιου με κωδικο που κανουν 12,70€ Ετσι ξερεις οτι παιρνεις το κανονικο κ οχι αυτο που βαζουν στο Ταπερ. (Ασχετο)
Εννοειται πως ο Γιωργος, ο Αγγελος, ο Σπυρος, ο Μακης κοκ δεν εχουν τα Δισκο-πλατα απο τον Σαρακακη. Και πολυ πιθανο να μην ειναι τα απολυτα γνησια. Φανταζομαι οτι ο καθε εμπορος εχει την ακρη του ομως και τα βρισκει απο αλλου, φτηνοτερα κ πολλες φορες και καλυτερα γιατι αυτοι μπορουν.
Η εργατωρα της Honda ειναι 40€. Εγω εχω παει στον Σπυρο και στον Αγγελο και εχουμε κλεισει κανονικα 8ωρα. Δεν εδωσα πανω απο 100€ - 150€ για οτι εκανα. Φαντασου την μονη φορα που πηγα σε Επισημο Honda μου ειπαν να πληρωσω 630€
Οποτε και εγω θα συμφωνησω οτι οχι μονο δεν προκειται να ξαναπατησω το ποδι μου σε επισημο αλλα ουτε απ'εξω. Καλως ή κακως οι επισημοι Hondaιοι πχ δουλευουν 40 ή 50% πανω απο την πραγματικη αξια (δεν θυμαμαι ακριβως), η Opel δουλευει 100% πανω και η Porsche .... αστω καλυτερα, παμε σε 4ψηφιο.
Ε, τα παιδια δουλευουν αντικειμενικα για την δουλεια που κανουν και οχι με το καλημερα πιασε κωλο....
Και να μην αναφερω παλι περιστατικα ΕΠΙΣΗΜΟΥ Honda Συνεργειου που σε μελος μας εβαζε τακακια απο ταξι και τα χρεωσε κανονικοτατα. Ποιος μου λεει εμενα οτι ο Σαρακακης θα μου βαλει καινουργιο δισκο πλατο και δεν θα μου βαλει ενα απο ενα τρακαρισμενο (ολικη) που εχουν εκει παρατημενο.
Δεν ειναι να εμπιστευεσαι κανεναν σημερα, μονο παιδια σαν τον Σπυρο, τον Αγγελο, τον Γιωργο και τον καθε Σπυρο, Αγγελο κ Γιωργο τους οποιους γνωριζεις και απο κοντα και βλεπεις και τι σοι ανθρωποι ειναι και το ποσο αγαπουν την δουλεια τους!
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΣΑΡΑΚΑΚΗ ΛΟΙΠΟΝ!
Το μονο πραγμα Κωστακη που αξιζει να παρεις απο την Honda (γνωμη μου) ειναι τα φιλτρα λαδιου με κωδικο που κανουν 12,70€ Ετσι ξερεις οτι παιρνεις το κανονικο κ οχι αυτο που βαζουν στο Ταπερ. (Ασχετο)
Εννοειται πως ο Γιωργος, ο Αγγελος, ο Σπυρος, ο Μακης κοκ δεν εχουν τα Δισκο-πλατα απο τον Σαρακακη. Και πολυ πιθανο να μην ειναι τα απολυτα γνησια. Φανταζομαι οτι ο καθε εμπορος εχει την ακρη του ομως και τα βρισκει απο αλλου, φτηνοτερα κ πολλες φορες και καλυτερα γιατι αυτοι μπορουν.
Η εργατωρα της Honda ειναι 40€. Εγω εχω παει στον Σπυρο και στον Αγγελο και εχουμε κλεισει κανονικα 8ωρα. Δεν εδωσα πανω απο 100€ - 150€ για οτι εκανα. Φαντασου την μονη φορα που πηγα σε Επισημο Honda μου ειπαν να πληρωσω 630€

Οποτε και εγω θα συμφωνησω οτι οχι μονο δεν προκειται να ξαναπατησω το ποδι μου σε επισημο αλλα ουτε απ'εξω. Καλως ή κακως οι επισημοι Hondaιοι πχ δουλευουν 40 ή 50% πανω απο την πραγματικη αξια (δεν θυμαμαι ακριβως), η Opel δουλευει 100% πανω και η Porsche .... αστω καλυτερα, παμε σε 4ψηφιο.
Ε, τα παιδια δουλευουν αντικειμενικα για την δουλεια που κανουν και οχι με το καλημερα πιασε κωλο....
Και να μην αναφερω παλι περιστατικα ΕΠΙΣΗΜΟΥ Honda Συνεργειου που σε μελος μας εβαζε τακακια απο ταξι και τα χρεωσε κανονικοτατα. Ποιος μου λεει εμενα οτι ο Σαρακακης θα μου βαλει καινουργιο δισκο πλατο και δεν θα μου βαλει ενα απο ενα τρακαρισμενο (ολικη) που εχουν εκει παρατημενο.
Δεν ειναι να εμπιστευεσαι κανεναν σημερα, μονο παιδια σαν τον Σπυρο, τον Αγγελο, τον Γιωργο και τον καθε Σπυρο, Αγγελο κ Γιωργο τους οποιους γνωριζεις και απο κοντα και βλεπεις και τι σοι ανθρωποι ειναι και το ποσο αγαπουν την δουλεια τους!
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΣΑΡΑΚΑΚΗ ΛΟΙΠΟΝ!
΄Και να συμπληρώσω ότι είναι πολύ βασικό το γεγονός ότι βλέπεις και τι κάνουν στο αυτοκίνητο χωρίς να σου λένε περάσε να το πάρεις αύριο ή πηγαίνέ να καθήσεις στο χώρο των επισκεπτών γιατί δεν επιτρέπεται να είσαι στο συνεργείο!!!!!!!
Λοιπόν μου απαντήσανε και από Ιαπωνία και απο Αμερική και το κόστος για το νέο σετ της Mugen είναι 1245€ + 74€ Japan post ή 1950 δολλάρια + 100 usd τα μεταφορικά. Απλά ενημερωτικά το λέω, τι θα κάνω δεν ξέρω ακόμη...
JAPAN ---> 1245€ + 74€ = 1319€
USA --->1950$ + 100$ = 1447€
1447€ - 1319€ = 128€
[hr]
edit
στείλε και ένα μαιλ εδω, εγω είμαι 1000% ευχαριστημένος
http://realstreetperformance.com
Sales@RealStreetPerformance.com
Σε αυτά τα λεφτά να σου φέρω 2 original δίσκο πλατώ και να μου δώσεις εμένα τη διαφορά
. Θα λιώσει το σασί του S και εσύ θα έχεις ακόμα δίσκο πλατό
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Τασο, καλυτερα να επιλεξεις ΟΕΜ. Με περιπου 95,000 χιλιομετρα στο S, εχω σε καβα ενα OEM σετ για οταν θα ερθει η ωρα της αλλαγης του και πιστευω πως ειναι η ιδανικη λυση για ατμοσφαιρικα S ακομη και σε βελτιωμενο σταδιο. Στη δικη μου περιπτωση εχω καταληξει πως ειναι σωστη αυτη η επιλογη και οταν ερθει η ωρα θα κανω την αλλαγη του. Απο την αλλη, οταν ανεβαινει η ιπποδυναμη κατακορυφα με βελτιωση υπερπληρωσης, τοτε ισως να σκεφτομουν την επιλογη ενος ενισχυμενου σετ. Απλα υπενθυμιζω πως οταν ενισχυεις ενα μερος ενος συστηματος στο αυτοκινητο, τοτε οι ανοχες μικραινουν ή μεγαλωνουν αντιστοιχα και υπαρχει πιθανοτητα καταπονησης ενος αλλου μερους του συστηματος μεταδοσης για παραδειγμα, οπως το διαφορικο.
Βεβαια, ολα εξαρτωνται οπως εχει προαναφερθει κι απο τη χρηση και το τροπο οδηγησης του αυτοκινητου.
Βεβαια, ολα εξαρτωνται οπως εχει προαναφερθει κι απο τη χρηση και το τροπο οδηγησης του αυτοκινητου.
Εχθες το βραδυ καθως πηγαινα βολτουλα καταλαβα οτι ο δισκος μου αρχισε να παραδιδει το πνευμα του.Ελεγα να παρω ενα σετ δισκο πλατο ρουλεμαν της EXEDY,FCC κατι τετοιο http://www.ebay.com/itm/FCC-OEM-Hond...14337851855416 λογω και καλης τιμης αλλα με αυτα που διαβασα και που εμαθα για καποιους afetrmarket εχω μπερδευτει.Αν καποιο παιδι εχει αλλαξει προσφατα και μπορει να μου προτεινει καποιο σετ οπως και τιμες και συνεργεια θα με βοηθουσε πολυ.