Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

ΜΟΤΕΡ - ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Thread Tools

Old Dec 7, 2007 | 05:09 AM
nipponS2000's Avatar
15 Year Member

Εσυ φιλε dims2k με τον fcon δουλευεις η με aem?Για e-manage ultimate τι γνωμη εχεις?Παντως ο f-con θεωρειται κορυφαιος τωρα δεν ξερω αν ειναι πολυ δυσκολος στον προγραμματισμο του.
Old Dec 7, 2007 | 05:22 AM
dims2k's Avatar
Registered User

ton f con ton eixa kai den ton evala pote giati to kleidi to exoune duo atoma mono stin ellada kai o enas den kserei kai o allos einai apo kupro kai den ton vriskeis pote!!! einai apla ta pragmata.

egw ton ultimate foraw kai eimai polu euxaristimenos
Old Dec 7, 2007 | 12:05 PM
dias's Avatar
Registered User

File mou D S2000 8a mou epitrepseis na diafoniso mazi sou (isos kai alloi pou gnorizoun apo eggefalous Honda (kai idikotera moter)... Tetrapetaloudo Honda? Kakos den exei dokimasei kapios, (de leo isos na petaei lefta ekeini tin ora) alla de dexome to oti den iparxoun an8ropoi stin ellada pou gnorizoun na ri8mizoun petaloudes... Den exei simasia an einai Civic h S2000 h (as to xeftiliso Rallye) i logiki ine idia (exerite to Rallye ) To oti ixes mia atixi empeiria den simenei oti ta pairnoume svarna ola kai telos...
Old Dec 7, 2007 | 11:37 PM
D_S2000's Avatar
Registered User

Σε καμία περίπτωση δεν θέλησα να δώσω τον τόνο μιας γενικής απαξίωσης για τους ανά την Ελλάδα βελτιωτές μια που δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το τι γίνεται πέρα από τα σύνορα της Αθήνας. Αν είσαι ο γνωστός Δίας από θεσσαλονίκη έχω ακούσει πραγματικά τα καλύτερα και δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω ούτε τις γνώσεις σου, ούτε την δουλειά σου γενικότερα. Εγώ μίλησα με βάση την δικιά μου εμπειρία -στην Αθήνα- αφού 2 από τους καλύτερους υποτίθεται βελτιωτές και προγραμματιστές δεν μπόρεσαν να φτιάξουν -στην πραγματικότητα να προγραμματίσουν- ένα αυτοκίνητο αντάξιο των δυνατοτήτων του. Γι' αυτό κι εγώ κατέληξα στην αγορά ενός έτοιμου μοτέρ απο την J's και επιτέλους ησύχασα. Κι αν αποφασίσω να πάω ακόμα παραπέρα εκεί θα απευθυνθώ και πάλι με την αγορά ενός 2,4 lit μοτέρ με τετραπετάλουδο TODA κι εγκέφαλο MOTEC M800. Δημήτρη θεωρώ απίθανο να μπορεί να προγραμματίσει κάποιος καλύτερα τον ΑΕΜ ώστε να βγάλει το αυτοκίνητο περισσότερα άλογα απ΄οτι τώρα. Απλά γιατί οι Ιάπωνες θα το είχαν κάνει ήδη ή τουλάχιστον θα μου το είχαν προτείνει. Οι άνθρωποι είναι πολύ μπροστά στο θέμα αυτό και της βελτίωσης γενικότερα. Ο Μαμά εγκέφαλος απ' ότι είπε ο QZob δεν προγραμματίζεται. Ε αυτοί, αυτόν τον εγκέφαλο έχουν κάνει φύλο και φτερό -μόνο μαμά δεν είναι πλέον- και τον έχουν αναπρογραμματίσει για να δουλεύει τέλεια με το 2,2 μοτέρ που φοράω.
Old Dec 8, 2007 | 12:53 AM
dims2k's Avatar
Registered User

den diafwnw mazi sou oi anthrwpoi den tha kolagane se enan egafalo tha ftiaxnane diko tous apo tin arxi
Old Dec 8, 2007 | 01:00 AM
dims2k's Avatar
Registered User

apo tin alli nomizw oti to amksi sou exei kapoia dedomena iapwnias kai oxi elladas kai nomizw ekei xanei kapou arketi apo tin apodosi tou.
twra gia to tetrapetaloudo den tha sto proteina kai tha kaneis megalo lathos na mplekseis me motec edw den kserw kapoio pou na exei asxolithei kai etoimo na ston steiloune pali tha einai suntiritikos pistevw.

me ton aem uparxoun polla atoma pleon pou asxolountai kai me autokinita opws evo me polles apaitiseis megala turbo.megala mpek kai tetoia. tha se psisw apo konta
Old Dec 8, 2007 | 10:02 AM
D_S2000's Avatar
Registered User

Μα δεν έχει τίποτα διαφορετικό το αυτοκίνητό μου από αυτό θα φτιάχνανε οι Ιάπωνες στην Ιαπωνία. Αυτό που ίσως διαφέρει είναι το βαρομετρικό της ατμόσφαιρας αλλά από την στιγμή που στην πράξη τα 320 άλογα στον δρόμο φαίνεται ότι επαληθεύονται δεν ξέρω το πόσο ανασταλτικό ρόλο θα μπορούσε να παίξει αυτός ο παράγοντας στην απόδοση του αυτοκινήτου. Άσε που δεν έχω καμία διάθεση να συνεχίσω τα πειράματα....Για να δω τι δηλ παρπάνω? 5 hp? Μα αξίζει τον κόπο η ταλαιπωρία και αυτό το ρίσκο για τόσα λίγα άλογα? Γιατί όταν το κέρδος με τετραπετάλουδο ρυθμισμένο από τους ίδιους είναι +10-15 Hp ποιες πιστεύεις ότι είναι οι πιθανότητες να πάρει + άλογα το αυτοκίνητο από έναν έλληνα προγραμματιστή έστω και μ' άλλον εγκέφαλο? Να σου πω εγώ? ΚΑΜΙΑ. Γιατί και οι Ιάπωνες αυτά τ'άλογα με ΜΟΤΕC Μ800 τα υπολογίζουν κι όχι με τον δικό μου. Και για να μην μιλάω μόνο θεωρητικά έχω να σου πω το εξής. Στο περσινό σαλόνι του TOKYO η J's Racing παρουσίασε ένα HONDA jazz τετραπετάλουδο με 2,4 μοτέρ το οποίο πόσα άλογα νομίζεις ότι έβγαζε? 350Hp!!!! Καταλαβαίνεις λοιπόν ή μάλλον μπορείς να υποθέσεις ποιο θα είναι το αντίστοιχο νούμερο στο S2000...... Κι αυτό εμένα μου αρκεί. Πράγματα σίγουρα, με εγγύηση μάλιστα.....και πράγματα που πολύ πολύ δύσκολα -ίσως και ποτέ- δεν τα δούμε στην Ελλάδα από κάποιον Έλληνα βελτιωτή. Το εύχομαι αλλά πριν το δω -και δεν εννοώ στο δικό μου αυτοκίνητο...αρκετά τράβηξα...- δεν μπορώ να το πιστέψω. Σκέψου μάλιστα ότι οι Ιάπωνες στην περίπτωση που αποφασίσω κάτι τέτοιο θα έρθουν Ελλάδα για τον τελικό προγραμματισμό....Δηλ. το fine tuning.....E μετά από αυτά νομίζω ότι οποιαδήποτε επιλογή άλλου βελτιωτή μπαίνει στο περιθώριο....Εκτός κι αν μιλάμε για forced induction καταστάσεις -κάτι που προσωπικά δεν μ'ενδιαφέρει- οπότε εκεί τα δεδομένα είναι διαφορετικά κι επομένως διαφορετικές είναι και οι δυνατές επιλογές...
Old Dec 8, 2007 | 10:27 AM
dims2k's Avatar
Registered User

den milaw gia to epomeno stadio opws anafereis alla ekei pou eisai ama eixes kerdos +10 aloga nomizw sto s exei diafora.eksalou ksereis oti sto 1o stadio 10 aloga pairneis kai vlepeis diafora sto dromo.
suzitaga tis proalles me ton stelio kai mou eipe opws to eixa fantastei kiolas oti me ton sugekrimeno egefalo den to eixane ruthmisei swsta to amaksi kai eixe ki alla perithwria,alla pote den ta katafere ki autos!
tha to ftiaksei enas filos twra me aem kai tha doume ta apotelesmata
Old Dec 8, 2007 | 11:27 AM
Psilos's Avatar
Registered User

From: Athens

Το μεγαλύτερο κέρδος από τετραπετάλουδη εισαγωγή είναι κυρίως στις μεσαίες (+47 άλογα) κι όχι στη μέγιστη ισχύ. Ωστόσο το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι ο εκκωφαντικός θόρυβος του κινητήρα και η ρύθμιση του εγκεφάλου όπου χρειάζεται ΠΟΛΥ έμπειρος προγραμματιστής.

http://www.jenvey.co.uk/Imgs/Kits/pgCKH05.gif
Old Dec 8, 2007 | 11:35 AM
dims2k's Avatar
Registered User

psile stis mesaies xanei kai pairnei psila auta pou eipe o dimitris ta 10-15 aloga.
den kserw an diavases eipa gia ena paidi me type r me toda tetrapetaloudo.paromoio moter kai kalutero apo to diko mas

All times are GMT -8. The time now is 10:48 AM.