Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

ΜΟΤΕΡ - ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Thread Tools

Old Apr 13, 2007 | 04:11 PM
gzob's Avatar

From: Athens

Μηνά τα πράγματα έχουν ως εξής: Υποθέτω ότι έχεις νορμάλ S2000 ή το πολύ πρώτο στάδιο. Σε αυτή την περίπτωση το apexi μπορεί να βοηθήσει αρκετά. Με βάση αυτά που έχω δει ως τώρα, αντίστοιχα S δουλεύουν καλά με λίγο κατέβασμα του vtec (βασικά το κατεβάζεις μέχρι να μην αισθάνεσαι τίναγμα κατά την είσοδο αλλά ούτε και κοιλιά). Με το unmatched μην πολυασχολείσαι, δεν χρειάζεται. Τώρα σχετικά με το καύσιμο, τα νορμάλ S δουλεύουν πάρα πολύ πλούσια μετά τις 8000. Προφανώς η Honda το έχει κάνει αυτό για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, αλλά, όπως οφείλει κάθε κατασκευαστής, το έχει παρακάνει. Έτσι μπορείς να κόψεις λίγο καύσιμο μετά τις 7500 σταδιακά και πάντα στον full throttle χάρτη. Φυσικά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρυθμίσεις το αμάξι σε δυναμόμετρο με συνδεδεμένο αναλυτή καυσαερίων για να πάρεις έτσι τη μέγιστη δύναμη παντού και να καθορίσεις το βέλτιστο vtec point. Το έξοδο είναι μικρό σε σχέση με τα οφέλη.
Old Apr 14, 2007 | 02:20 AM
mhnass2000's Avatar
Registered User

KATARXHN EUXARISTO POU ASXOLI8IKES...
EIMAI PROTO STADIO ,EKKENTROFOROUS ANAPNOH XTAPODI EXATMHSH FILTRO..
LOIPON POIO EINAI KALUTERO SHMEIO THROTTLE ;EXEI LOW KAI HI
TO EXO BASIKA S TO KLASSIKO 10 -50
EIXA BALEI TO VTEC PIO KATO KAI AFOU DOULEUE MIA DUO FORES EKANE APOTOMO KOPSIMO TO AMAXI..
META SUNEXISE NA TO KANEI KAI XORIS RU8MISH TOU VTEC POINT KAI ANAGASTIKA NA BGALO ENA KALODIO APO ENAN SENSORA DEN 8UMAMAI POION KAI DOULUEI OK TORA..
EKEI POU EXANA TO KLOTSIMA HTAN 5200 -5400
TORA EPEIDH TO KOPSIMO STA KAUSIMO EINAI ME ARI8MOUS PERIPOU MIA APOPSH AN EXEIS ;
TO GAMOTO OSOI EXOUN EDO DUNAMOMETRA DEN GNORIZOUN APO APEXI ...
ANYWAY THANKS AGAIN
Old Apr 14, 2007 | 09:35 AM
Christos's Avatar
Registered User

From: VOLARA city

Φίλε Μηνά επειδή μου έχουν ρυθμίσει το VAFC (1ης γενιάς) μου 2 φορές έως τώρα (dyno και δρόμο), προτείνω να κάνεις ρύθμιση ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ με αναλυτή καυσαερίων λ συνδεδεμένο και στον δρόμο, ή ένα γενικό ρύθμισμα στο dyno και fine tuning στον δρόμο, γιατί πολύ απλά τα φορτία αέρα που δέχεται το αυτοκίνητο είναι αρκετά μεγαλύτερα από αυτά που μπορεί να δώσει ο οποιοσδήποτε ανεμιστήρας ενός dyno!
Γιατί δεν δοκιμάζεις τον ΔΙΑ? Εγώ το ρύθμισα πριν από 1 περίπου μήνα με VTEC στις 5200 rpm και το αμάξι για εμένα που το ξέρω απλά ΠΕΤΑΕΙ!!! Είμαι 1ο στάδιο και ΤΩΡΑ κατάλαβα ότι ολοκληρώθηκε σωστά! Όλα τα υπόλοιπα που είχα βάλει μέχρι τώρα δεν ήταν τίποτα μπροστά στην ρύθμιση του VAFC και είναι απολύτως λογικό αφού ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου δούλευε με διαφορετικά μίγματα που δεν εκμεταλεύονταν την δύναμη που μπορούσαν να δώσουν τα aftermarket!!!
Old Apr 14, 2007 | 09:46 AM
gzob's Avatar

Αυτό με το δρόμο δεν πολυισχύει αν δεν έχουμε εισαγωγή τύπου ram-air. Δηλαδή αν ρυθμίσουμε ένα αμάξι στο dyno, ελάχιστα θα αλλάξει το μείγμα στο δρόμο και αυτό για άλλους λόγους και όχι λόγω ροής αέρα. Με αυτό το σκεπτικό, αν τη μία μέρα έχει 8 μποφώρ κόντρα άνεμο και την άλλη 8 πρίμα, τότε το πρόγραμμα θα θέλει διόρθωση. Το μείγμα αλλάζει λίγο στο δρόμο επειδή ο μαμά εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος να αλλάζει το καύσιμο ανάλογα με τη σχέση και κυρίως με τη θερμοκρασία του αέρα ενώ στο dyno μετράμε τα S συνήθως μόνο με 5η. ΌΠως και να 'χει ο αναλυτής είναι απαραίτητος είτε στο δρόμο είτε στο dyno. Οποιαδήποτε άλλη απόπειρα είναι από μάταιη έως επικίνδυνη για το μοτέρ. Προσοχή θέλει και στην εγκατάσταση. Μηνά, αυτό που λες με το κόψιμο και στη συνέχεια το καλώδιο που έβγαλες δε μου πολυαρέσει. Τα throttle points θα τα έβαζα ακόμα ψηλότερα. Μια τιμή 30-70 είναι ίσως ή καλύτερη λύση. Θα έλεγα να τσεκάρεις την εγκατάσταση πρώτα απ'όλα. Εγώ όταν βάζω σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο emanage/vafc/neo κτλ, προτιμώ να παίρνω έτοιμη πλεξούδα/adaptor plug & play για να μην πληγώνω την εργοστασιακή πλεξούδα και να μπορώ να γυρίσω το αμάξι στην εργοστασιακή μορφή όταν χρειαστεί.
Old Apr 14, 2007 | 09:50 AM
Christos's Avatar
Registered User

From: VOLARA city

Originally Posted by gzob,Apr 14 2007, 06:46 PM
Αυτό με το δρόμο δεν πολυισχύει αν δεν έχουμε εισαγωγή τύπου ram-air. Δηλαδή αν ρυθμίσουμε ένα αμάξι στο dyno, ελάχιστα θα αλλάξει το μείγμα στο δρόμο και αυτό για άλλους λόγους και όχι λόγω ροής αέρα. Με αυτό το σκεπτικό, αν τη μία μέρα έχει 8 μποφώρ κόντρα άνεμο και την άλλη 8 πρίμα, τότε το πρόγραμμα θα θέλει διόρθωση. Το μείγμα αλλάζει λίγο στο δρόμο επειδή ο μαμά εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος να αλλάζει το καύσιμο ανάλογα με τη σχέση και κυρίως με τη θερμοκρασία του αέρα ενώ στο dyno μετράμε τα S συνήθως μόνο με 5η. ΌΠως και να 'χει ο αναλυτής είναι απαραίτητος είτε στο δρόμο είτε στο dyno. Οποιαδήποτε άλλη απόπειρα είναι από μάταιη έως επικίνδυνη για το μοτέρ. Προσοχή θέλει και στην εγκατάσταση. Μηνά, αυτό που λες με το κόψιμο και στη συνέχεια το καλώδιο που έβγαλες δε μου πολυαρέσει. Τα throttle points θα τα έβαζα ακόμα ψηλότερα. Μια τιμή 30-70 είναι ίσως ή καλύτερη λύση. Θα έλεγα να τσεκάρεις την εγκατάσταση πρώτα απ'όλα. Εγώ όταν βάζω σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο emanage/vafc/neo κτλ, προτιμώ να παίρνω έτοιμη πλεξούδα/adaptor plug & play για να μην πληγώνω την εργοστασιακή πλεξούδα και να μπορώ να γυρίσω το αμάξι στην εργοστασιακή μορφή όταν χρειαστεί.
Γιώργο έχεις δίκιο! Στο δικό μου φοράω την τύπου SPOON carbon εισαγωγή στο μαμά φιλτροκούτι και επειδή έχει μεγάλο άνοιγμα προτιμήσαμε δρόμο για ρύθμιση!
Old Apr 15, 2007 | 11:39 AM
STAM's Avatar
Registered User

File Tony sta posa aloga ypologizeis tora to S2k sou .??
Me posa kila ropi .??? To piges gia dynamometrisi .???
Old Apr 15, 2007 | 12:49 PM
tony3852S2k's Avatar
Registered User

Originally Posted by STAM,Apr 15 2007, 11:39 AM
File Tony sta posa aloga ypologizeis tora to S2k sou .??
Me posa kila ropi .??? To piges gia dynamometrisi .???
nai ruthmistike sto dunamometro tou maliwra.thn dunamometrish ston troxo tha thn deis pio panw opws eipa. 383 strofalo(330 troxo) me 31,5 peripou roph
Old Apr 15, 2007 | 01:05 PM
mhnass2000's Avatar
Registered User

Originally Posted by gzob,Apr 14 2007, 09:46 AM
to kalodio pou ebgala einai tou aera...
mou zhtaei air flow h pressure kai dino air flow...apo kei kai meta mou ekane diakopes san na barei kofth kausimou kai molis to ebgala stamathse.
en to metaxu katebasa x8es to vtec stis 5400 me unmatch 0 kai doulepse kala..alla meta kapoia xiliometra pali ekana to mpam tis diakopis..
mallon to abans den mporei na ru8mish o eggefalos ...
h isos na xreiazetai na kano kati kai sta kausima...giati katebazoume to vtec point alla o mama eggefalos blepei oti den einai energopoihmeno to vtec opote menei to idio kausimo ,,ara kai abans kai isos auto na to prokalei..istoria mou amartia mou ..
Old Apr 15, 2007 | 03:18 PM
gzob's Avatar

To S2000 δεν έχει air flow. Έχει map sensor όπως το 99% των Honda. Όσο για αυτό που λες για το καύσιμο και το αβανς δεν είναι ακριβώς έτσι. Τον κινητήρα δεν τον 'ενδιαφέρει' αν έχει μπει το vtec ή όχι για να καθοριστούν οι ανάγκες του σε καύσιμο/αβανς. Οι τελευταίες εξαρτώνται μόνο από την ποσότητα του αέρα που έχει καταφέρει να μπει στο μοτέρ. Έτσι επειδή στις στροφές που μιλάμε (5400) είτε με vtec είτε χωρίς, η δύναμη είναι περίπου η ίδια, δε χρειάζεται να μεταβάλλουμε αυτές τις τιμές. Αυτό θα χρειαζόταν αν ανεβάζαμε το vtec (πχ 7000) οπότε το σκαλοπάτι στη δύναμη (και άρα στο καύσιμο που χρειαζόμαστε) θα ήταν μεγάλο. Ξανατσέκαρε την εγκατάσταση του vafc και βεβαιώσου ότι όλα έχουν γίνει όπως λέει η Apexi.
Old Apr 16, 2007 | 12:50 PM
mhnass2000's Avatar
Registered User

ok men ...8a to do me to fos tis hmeras....
MOU ARESEI POU UPARXEI BOH8EIA ,XORIS KAPOIO ANTITIMO ...
AUTO 8A PEI CLUB

All times are GMT -8. The time now is 10:48 AM.