Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

Προβλημα...το θεμα ειναι που;

Thread Tools

Old Jan 22, 2015 | 10:02 AM
Project XXX's Avatar
Registered User

Originally Posted by S2000_FUN
Αμα κρίνω από τα άτομα που έρχονται στις συνατήσεις την πίτα θα τη φάω εγώ και άλλοι 2-3 Η κοπή της πίτας φέτος θα γίνει στη Χαλκίδα. Δεν ανεβάζω προτεινόμενα μέρη μη τα μπλέξουμε πάλι και θα γίνει προς μέσα του Φλεβάρη. Θα ανέβει σύντομα και ποστ.Σας κάλυψα?? Τουλάχιστον από τις συμμετοχές που υπολογίζω θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες για το φλουρί
Ωραιος ο fυn!Μια εκδρομουλα Χαλκιδα ειναι οτι πρεπει!Πως το βλεπετε nteminiο και gοdzilla?
Reply
Old Jan 23, 2015 | 04:59 AM
nteminio's Avatar
Registered User

xino
Reply
Old Jan 23, 2015 | 06:43 AM
Project XXX's Avatar
Registered User

Originally Posted by nteminio
xino
ξινό γραφεις ρε ή χύνω?
Reply
Old Jan 23, 2015 | 07:20 AM
blondie_s2k's Avatar
Registered User

From: Wonderland

Reply
Old Jan 23, 2015 | 09:25 PM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Reply
Old Dec 31, 2015 | 07:29 AM
gpap's Avatar
Registered User

Καλησπερα σας εχω ενα προβληματακι και θελω μια βοηθεια αν γνωριζει καποιος.το s2000 μου εχει ενα θορυβο στον πισω τροχο απο την μερια του συνοδηγου.σαν να βρισκει η δισκοπλακα στα τακακια.πιστευα οτι ειναι ρουλεμαν τροχου.αυτο το θορυβο τον κανει οχι οταν ειναι κρυο μετα απο μια αποσταση 6,7 χιλιομετρων. Μολις ξεκινησε να το κανει το πηγα αμεσως στο μαστορα το σηκωσαμε και το βαλαμε να γυριζουν οι τροχοι δεν εκανε κανενα θορυβο πατουσα φρενο τιποτα . Μολις το κατεβασα και το εβγαλα στο δρομο παλι εκανε θορυβο. Την αλλη μερα το πηγα μια βολτα χωρις να πατησω καθολου το φρενο μηπως ειναι καμια δαγκανα και οταν την πατας κολλαει.μετα απο 6,7 χιλιομετρα παλι μου τον εκανε τον θορυβο χωρις να εχω πατησει καθολου φρενο.το σταματαω σε ενα μεγαλο χωρο παι χωρις φρενο και ακουμπαω τις δισκοπλακες .η πισω απο την μερια του οδηγου μετα απο 7 χιλιομετρα πορειας ηταν παγωμενη ενω η αλλη που ειναι η ζημια εκαιγε .τι μπορει να ειναι;
Reply
Old Jan 3, 2016 | 08:23 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Originally Posted by gpap
Καλησπερα σας εχω ενα προβληματακι και θελω μια βοηθεια αν γνωριζει καποιος.το s2000 μου εχει ενα θορυβο στον πισω τροχο απο την μερια του συνοδηγου.σαν να βρισκει η δισκοπλακα στα τακακια.πιστευα οτι ειναι ρουλεμαν τροχου.αυτο το θορυβο τον κανει οχι οταν ειναι κρυο μετα απο μια αποσταση 6,7 χιλιομετρων. Μολις ξεκινησε να το κανει το πηγα αμεσως στο μαστορα το σηκωσαμε και το βαλαμε να γυριζουν οι τροχοι δεν εκανε κανενα θορυβο πατουσα φρενο τιποτα . Μολις το κατεβασα και το εβγαλα στο δρομο παλι εκανε θορυβο. Την αλλη μερα το πηγα μια βολτα χωρις να πατησω καθολου το φρενο μηπως ειναι καμια δαγκανα και οταν την πατας κολλαει.μετα απο 6,7 χιλιομετρα παλι μου τον εκανε τον θορυβο χωρις να εχω πατησει καθολου φρενο.το σταματαω σε ενα μεγαλο χωρο παι χωρις φρενο και ακουμπαω τις δισκοπλακες .η πισω απο την μερια του οδηγου μετα απο 7 χιλιομετρα πορειας ηταν παγωμενη ενω η αλλη που ειναι η ζημια εκαιγε .τι μπορει να ειναι;

Δύσκολη περίπτωση αλλά μπορώ να πω ότι είσαι θηρίο που έκανες 6-7 χιλιόμετρα χωρίς να πατήσεις φρένο Εγώ σε πρώτη φάση θα άλλαζα την δαγκάνα του συνοδηγού. Με αυτή κάτι παίζει σίγουρα
Reply
Old Jan 3, 2016 | 11:01 PM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Λογικά κολλάει το κυλιδράκι τις δαγκάνας όχι από το πάτημα φρένου αλλά από το χειρόφρενο. Όταν κατεβάζεις το χειρόφρενο σβήνει ναι μεν το λαμπάκι αλλά η δαγκάνα δεν έχει αφοπλίσει τελείως. Άρα ή αλλάζεις δαγκάνα ή κάνεις σέρβις σε αυτή που έχεις. Για μένα κάνε το πρώτο όπως είπε και ο Fun.
Reply
Old Jan 4, 2016 | 10:08 PM
gpap's Avatar
Registered User

Παιδιά ευχαριστώ για την απάντηση αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη λέω να ξεκινήσω από ρουλεμαν τροχού γιατί βλέπω κάτι ψιλομποσκα όταν κουνάω τον τροχό.εξάλλου το ρουλεμαν είναι και λίγο πιο φθηνό από δαγκάνα άρα η χάνω η κερδίζω από το ρίσκο του από που θα ξεκινησω με κολλάει επίσης ότι το κάνει μόνο όταν πατάει έδαφος και όχι όταν είναι σηκωμενο αν ήταν δαγκάνα δεν θα έκανε θόρυβο και πάνω στο γρυλο?
Reply
Old Jan 4, 2016 | 11:47 PM
Don Molina's Avatar
10 Year Member

From: Zurich, CH

Originally Posted by gpap
Παιδιά ευχαριστώ για την απάντηση αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη λέω να ξεκινήσω από ρουλεμαν τροχού γιατί βλέπω κάτι ψιλομποσκα όταν κουνάω τον τροχό.εξάλλου το ρουλεμαν είναι και λίγο πιο φθηνό από δαγκάνα άρα η χάνω η κερδίζω από το ρίσκο του από που θα ξεκινησω με κολλάει επίσης ότι το κάνει μόνο όταν πατάει έδαφος και όχι όταν είναι σηκωμενο αν ήταν δαγκάνα δεν θα έκανε θόρυβο και πάνω στο γρυλο?

Αφού έκαιγε όπως περιγράφεις πιο πάνω, στάνταρ κολλάει η δαγκάνα. Πριν μέρες το έπαθα κι εγώ, και απ' ότι κοίταξα είναι κοινό θεματάκι στα Honda να κολλάνε οι δαγκάνες τους. Είμαι στην φάση έρευνας αν αξίζει ν' αλλάξω δαγκάνα ή να κάνω rebuild, και απ' ότι βλέπω το rebuild είναι και φτηνότερο και μετά έχεις ουσιαστικά καινούρια δαγκάνα. Επίσης πριν κανένα δίμηνο έκανα ένα rebuild στην μπροστά τετραπίστονη κτήνος από το Lexus και δεν είναι τρομερά δύσκολη δουλειά, αν και η πίσω δαγκάνα του S είναι λίγο της ταλαιπωρίας με το κυλινδράκι του χειρόφρενου.

Κάνε το εξής τεστ για να σιγουρευτείς αν κολλάει. Ξεκίνα πολύ σιγά το αυτοκίνητο και άστο να κυλίσει στο ίσωμα. Αν το νιώθεις να σταματάει σαν να πατάς φρένο κι όχι από το κύλημα μόνο του, είναι κολλημένη η δαγκάνα. Τα μπόσικα μπορεί να 'ναι από σινεμπλόκ στα tierods ή στα ψαλίδια. Κοίτα τα όταν κουνάς τον τροχό κι αν δεν βλέπεις τα σινεμπλόκ να 'χουν κενά τότε άρχισε να κοιτάς για ρουλεμάν.

Καλά ξεμπερδέματα και κράτα μας ενήμερους
Reply

All times are GMT -8. The time now is 04:23 AM.