Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

Συμπλέκτης

Old Feb 28, 2012 | 08:30 AM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Εξαρτάται φίλε μου τι εννοείς μεγάλο κουστούμι την σήμερον!! χαχαχαχα

Το clutch master cylinder (το δοχείο κομπλέ) στον Σαρακάκη έχει γύρω στα 180€ + υπολόγισε υγρά + εργατικά.
Το clutch slave cylinder (το τρομπάκι το κάτω) δεν ξέρω πόσο κάνει ακριβώς.
Reply
Old Feb 28, 2012 | 08:49 AM
Divider's Avatar
Registered User

Παίζει με εξαέρωση να στρώσει?
Όπως και να χει η τιμή που μου λες είναι υπερβολικά μικρότερη από τα ποσα που είχα στο μυαλό μου και με έλουζε κρύος ιδρώτας
Τον Σαρακάκη θα τον αφήσω σαν τελευταία επιλογή και αν μπορέσω θα παραγγείλω το ανταλλακτικό από το internet.
Ευχαριστώ πολύ όλα τα παιδιά που απάντησαν !!
Reply
Old Feb 28, 2012 | 09:02 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by SBIT
Γιάννη αυτό είναι το clutch master cylinder που είναι η συνέχεια του δοχείου που βρίσκεται στο μοτέρ. Σε αυτό το πιο συχνό φαινόμενο είναι να χαλάνε τα τσιμουχάκια και να τρέχουν υγρά στον καθρέπτη με αποτέλεσμα να πηγαίνουν στην μοκέτα από κάτω. Το τρομπάκι είναι το clutch slave cylinder (http://www.ebay.com/...=item25644e5524)
και είναι αυτό που βρίσκεται τοποθετημένο στο καβούκι του σασμάν από κάτω και στο οποίο καταλήγει το σωληνάκι μεταφοράς των υγρών. Αυτό ανα διαστήματα θέλει γρασάρισμα για καλύτερη λειτουργία (στο αμερικάνικο υπάρχει ανάλογο DIY).
Μαλιστα
Αρα εσυ λες αυτο 46930-S2A-003
Οκ

EDIT: Στραβωμάρα, (ου γαρ το γηρας) τωρα διαβασα οτι λες κατω απο το αμαξι, εξου και το καβουκι του σασμαν
Reply
Old Feb 28, 2012 | 10:27 AM
SBIT's Avatar
Registered User

Φιλε μου αν δεν έχει να κάνει με το εσωτερικό του σασμαν (αφού δεν κάνει κάποιο θόρυβο δεν βλέπω να παίζει πρόβλημα) δεν υπάρχουν πολλές άλλες περιπτώσεις. Αφού λές ότι δεν χάνει υγρά από πουθενά τοτέ θέλει εξαέρωση. Τότε ή τα έχει παίξει η κάτω τρόμπα ή τα υγρά σου είναι τόσο χάλια από μούργα (μαυρισμένα) που πολύ πιθανό να έχει βουλώσει από την μάκα το κύκλωμα. Αλλαξε τα υγρά όλου του κυκλώματος με καθαρά, κάνε μια εξαέρωση και νομίζω θα είσαι έτοιμος. Απλά αφού το φτιάξεις να επανέλθεις να ενημερώσεις το φόρουμ τι είχε τελικά ώστε να γνωρίζουν και οι υπόλοιποι μηπώς αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα.

Γιαννάκο
Reply
Old Mar 3, 2012 | 08:20 AM
Divider's Avatar
Registered User

Παίδες πήγα εχθές από το συνεργείο αλλα δεν είχε καθόλου χρόνο να το κοιτάξει και μου είπε να ξανά πάω την τεταρτη οποτε θα σας ενημερώσω τότε για τα αποτελέσματα.
Reply
Old Mar 4, 2012 | 05:31 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by Divider
Παίδες πήγα εχθές από το συνεργείο αλλα δεν είχε καθόλου χρόνο να το κοιτάξει και μου είπε να ξανά πάω την τεταρτη οποτε θα σας ενημερώσω τότε για τα αποτελέσματα.
Μ@λ@κι@ ...
Ρε συ κανόνιζε το πρώτα, μην το μετακινείς κατά αυτό τον τρόπο άσκοπα το αμάξι
Reply
Old Mar 4, 2012 | 10:52 PM
Divider's Avatar
Registered User

Μ@λ@κι@ ...
Με παρεξήγησες αδερφέ δεν πήγα με την Hondara ως εκεί, Πήγα να δω ποτε θα έχει χρόνο προτού το πάω.
Τελικά βρήκαμε λίγο χρόνο σήμερα το πρωί και κάναμε την αλλαγή υγρών συμπλέκτη και την εξαέρωση, όλα κομπλέ ο συμπλέκτης αναστήθηκε!
Περιττό να πω ότι τα παλιά υγρά είχαν γίνει σαν μερέντα.. Ευχαριστώ παρα πολύ όλους σας παίδες για τις απαντήσεις!
Reply
Old Mar 5, 2012 | 12:22 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by Divider
Μ@λ@κι@ ...
Με παρεξήγησες αδερφέ δεν πήγα με την Hondara ως εκεί, Πήγα να δω ποτε θα έχει χρόνο προτού το πάω.
Τελικά βρήκαμε λίγο χρόνο σήμερα το πρωί και κάναμε την αλλαγή υγρών συμπλέκτη και την εξαέρωση, όλα κομπλέ ο συμπλέκτης αναστήθηκε!
Περιττό να πω ότι τα παλιά υγρά είχαν γίνει σαν μερέντα.. Ευχαριστώ παρα πολύ όλους σας παίδες για τις απαντήσεις!
Reply
Old Mar 5, 2012 | 12:27 AM
SBIT's Avatar
Registered User

Τέλος καλό όλα καλά και φτηνά!!!!
Reply