Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

ΤΕΝΤΩΤΗΡΑΣ ΚΑΔΕΝΑΣ

Thread Tools

Old Dec 12, 2009 | 05:03 AM
Taseas's Avatar
Registered User

From: ||-|| (()) ||\|| ||)) //\

Εγω οταν λεω κατι με βεβαιοτητα ειναι εγγυηση και δεν το λεω ουτε χαριν εντυπωσιασμου, ουτε για να κανω κουβεντουλα. Δεν καταλαβαινω γιατι τοση συζητηση για το θεμα. Ανεφερα τον λογο πιο πανω τον ανεφερε ξανα ο Leader και ειμαι σιγουρος οτι αν ψαξω θα βρω το ποστ του το εχω αναφερει ΚΑΙ παλαιοτερα. Δηλαδη τι πρεπει να γινει σε αυτο το φορουμ για να καταλαβουμε καποια πραγματα; Καθε λιγο και λιγακι αναμασαμε τα ιδια τοπικς και λεει ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του. Αλλοι (ξανα)ανακαλυπτουν τον τροχο εν ετει 2009 σχετικα με ζητηματα που είτε ειναι αυτονοητα ότι εχουν λυθει χρονια τωρα.

Στο θεμα του τεντωτηρα. Αν η σταθμη του λαδιου πεσει κατω τη μεση για λιγο καιρο και καινουριος να ειναι ο τεντωτηρας ο θορυβος επανερχεται. Υπαρχει και μια θεωρια/πιθανοτητα το προβλημα να εμφανιζεται πιο γρηγορα με συγκεκριμενους τυπους λαδιου και ειναι κατι που ακομα το διευρευνω.
Reply
Old Dec 12, 2009 | 05:35 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by leader,Dec 12 2009, 01:58 PM
Αυτό όμως δέν σημαίνει υποχρεωτικά ότι άλαξαν και part number.

11000-PCX-010 Block του 09

11000-PCX-000 Block του 00

Τα AP2 δεν καίνε καθόλου
Προβληματικά θα είναι
Reply
Old Dec 15, 2009 | 10:13 AM
lalakis2000's Avatar
Gold Member (Premium)
20 Year Member

From: Ego edo dipla meno...

Originally Posted by Taseas,Dec 12 2009, 06:03 AM
Εγω οταν λεω κατι με βεβαιοτητα ειναι εγγυηση και δεν το λεω ουτε χαριν εντυπωσιασμου, ουτε για να κανω κουβεντουλα. Δεν καταλαβαινω γιατι τοση συζητηση για το θεμα. Ανεφερα τον λογο πιο πανω τον ανεφερε ξανα ο Leader και ειμαι σιγουρος οτι αν ψαξω θα βρω το ποστ του το εχω αναφερει ΚΑΙ παλαιοτερα. Δηλαδη τι πρεπει να γινει σε αυτο το φορουμ για να καταλαβουμε καποια πραγματα; Καθε λιγο και λιγακι αναμασαμε τα ιδια τοπικς και λεει ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του. Αλλοι (ξανα)ανακαλυπτουν τον τροχο εν ετει 2009 σχετικα με ζητηματα που είτε ειναι αυτονοητα ότι εχουν λυθει χρονια τωρα.

Στο θεμα του τεντωτηρα. Αν η σταθμη του λαδιου πεσει κατω τη μεση για λιγο καιρο και καινουριος να ειναι ο τεντωτηρας ο θορυβος επανερχεται. Υπαρχει και μια θεωρια/πιθανοτητα το προβλημα να εμφανιζεται πιο γρηγορα με συγκεκριμενους τυπους λαδιου και ειναι κατι που ακομα το διευρευνω.
Τάσο, ο τεντωτήρας σου τι ωροσκόπο έχει;

Έχω μία υποψία...
Reply
Old Dec 15, 2009 | 12:46 PM
MANOS's Avatar
Registered User

Originally Posted by lalakis2000,Dec 15 2009, 11:13 AM
Τάσο, ο τεντωτήρας σου τι ωροσκόπο έχει;

Έχω μία υποψία...
Reply
Old Dec 16, 2009 | 12:01 PM
gzob's Avatar

From: Athens

Τα λάδια τα έχω πάντα πάνω από τη μέση. Λάδια 10w30. To μοτέρ μου πάντως μετά από το rebuild καίει ελάχιστο λάδι.

Για το θέμα του AP1 με το AP2. υποτίθεται ότι το ρεκτιφιέ των κυλίνδρων στα AP2 γίνεται με μία 'ψευδοκεφαλή' βιδωμένη στο block, πράγμα το οποίο αυξάνει την ακρίβεια του ρεκτιφιέ (αλλά και το κόστος παραγωγής). Αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιούμε και 'μεις σε όλα τα block που φτιάχνουμε, η διαφορά είναι μικρή αλλά υπαρκτή. Δε νομίζω πάντως ότι ευθύνεται για θεαματική μείωση κατανάλωσης λαδιού, θα περίμενα μέχρι 10-20% αλλά όχι παραπάνω.
Reply
Old Jun 3, 2013 | 10:46 AM
Colin mc rae's Avatar

Θα ηθελα να προσθεσω μια ακομη εμπειρια που ειχα σημερα πιανοντας στα χερια μου εναν μαμα τεντοτηρα με εναν της Inline pro ανακατασκευης .... Και οταν λεω ανακατασκευης ειναι ενας καινουριος αλλα με την μετατροπη του σε μερικα ζωτικα σημεια!

Μολις τον αλλαξα σημερα μιας που ξαναχτυπουσε παρ'ολο που τα λαδια ηταν σε σωστη σταθμη και απο την αλλαγη τους ειχαν κανει μολις 3.000χλμ!

Ανοιγοντας τους τεντοτηρες με τον μπαμπη (evotec) για να συγκρινουμε την (μαγκια) που κανει η inline pro ωστε να μην ξαναχτυπησει και να κραταει την καδενα σωστα και τεντομενη παρατηρησαμε πως μεσα εχουν αλλαγμενα και τα 2 ελατηρια με αλλα πιο ενισχυμενα!Το δε μικρο ειναι μιο μακρυ και πιο στενο εννοειτε μεγαλυτερης σκληροτητας και το δευτερο το μεγαλο ειναι και αυτο πιο ενισχυμενο με περισσοτερο σπιρωμα ιδιας διαμετρου με το μαμα.Αυτο μου εξηγησε ο μπαμπης πως ειναι και ο λογος που δυσκολα αυτος ο τεντοτηρας θα ξαναχτυπησει!Το αποτελεσμα και το αν αξιζε φυσικα τα χρηματα του θα φανει στην πορεια αλλα οφειλα ενημερωτικα να πω τις διαφορες μιας και τις ειδα μπροστα μου!!!
Reply
Old Jun 3, 2013 | 10:58 PM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Αυτό το ελατήριο όμως, το οποίο πιέζει με περισσότερη δύναμη την καδένα από τον ΟΕΜ τεντωτήρα, δεν της δημιουργεί πρόβλημα μακροπρόθεσμα..;
Rebuild με ΟΕΜ ελατήρια δε γίνονται;
Reply
Old Jun 4, 2013 | 04:41 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

O inline pro τεντωτήρας δεν έχει σίγουρα αλλαγμένα μόνο τα ελατήρια. Εχουν επέμβει και αλλού για να παίρνουν περισσότερο λάδι τα κινητά μέρη. Και εξωτερικά μπορείς να δεις την επέμβαση που έχουν κάνει
Reply
Old Jun 4, 2013 | 06:21 AM
Colin mc rae's Avatar

Originally Posted by S2000_FUN
O inline pro τεντωτήρας δεν έχει σίγουρα αλλαγμένα μόνο τα ελατήρια. Εχουν επέμβει και αλλού για να παίρνουν περισσότερο λάδι τα κινητά μέρη. Και εξωτερικά μπορείς να δεις την επέμβαση που έχουν κάνει
Χρηστο.....φιλε απ'εξω που τους παρατηρουσαμε ηταν ιδιοι!!!Δεν ειδαμε καμια αλλη διαφορα!
Reply
Old Jun 4, 2013 | 07:44 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Originally Posted by Colin mc rae
Originally Posted by S2000_FUN' timestamp='1370349675' post='22585478
Χρηστο.....φιλε απ'εξω που τους παρατηρουσαμε ηταν ιδιοι!!!Δεν ειδαμε καμια αλλη διαφορα!

Δεν ξέρω αν αλλάξανε κάτι πάντως στο δικό μου σίγουρα η βίδα του λαδιού από την πίσω πλευρά ήταν πιο μέσα (σε βάθος) από το μαμά
Reply

All times are GMT -8. The time now is 04:49 AM.