Χάνω την τρίτη
Originally Posted by SBIT,Feb 13 2011, 10:55 PM
Χρηστάρα με 36Κ χλμ και να έχει κόψει βάση δεν είναι λίγο τραβηγμένο?
sk4s2k το αυτοκίνητο είναι του 2006 και έχει 36Κ χλμ?
Σου προτείνω να αλλάζεις λάδια ειδικά του μοτέρ ανα 5Κ χλμ και όχι ανα 7,5Κ ειδικά τώρα που είναι αρχή και είσαι κ@@λ@μενος και θα του πίνεις λίγο το αίμα. Και βρές ένα καλό λάδι (ψάξου στα τοπικ τα ανάλογα) και μείνε σε αυτό χωρίς να κάνεις πειραματισμούς σε κάθε αλλαγή λαδιών.
Σου προτείνω να αλλάζεις λάδια ειδικά του μοτέρ ανα 5Κ χλμ και όχι ανα 7,5Κ ειδικά τώρα που είναι αρχή και είσαι κ@@λ@μενος και θα του πίνεις λίγο το αίμα. Και βρές ένα καλό λάδι (ψάξου στα τοπικ τα ανάλογα) και μείνε σε αυτό χωρίς να κάνεις πειραματισμούς σε κάθε αλλαγή λαδιών.
1) Κουλός οδηγός
2) Πολυκαιρισμένο λάδι σασμάν
3) Φθαρμένο συγχρονιζέ
4) Δίσκο πλατό (αυτό βασικά θα το παρουσίαζε και σε άλλες ταχύτητες)
5) Κομμένη βάση μοτέρ
Originally Posted by S2000_FUN,Feb 14 2011, 12:36 AM
Επίσης και από απότομες αλλαγές των ταχυτήτων (άμα ο οδηγός είναι κοντράκιας) τρώει κλειδωνισμούς το μοτέρ και ζωρίζει τις βάσεις.
Originally Posted by SBIT,Feb 14 2011, 12:50 AM
Αυτό πιστεύω είναι η No1 αιτία για να κόψει βάση τόσο νωρίς. Εκτός και αν τα 30Κ χλμ που το αγόρασε ο φίλος μας δεν ήταν 30Κ. Μακάρι να είναι φθαρμένο συγχρονιζέ παρά να είναι βάση!
Μάλλον το αντίθετο ήθελες να πεις
Το είπα από την άποψη ότι το συγχρονιζέ και 2-3 φορές να ζορίσεις μια ταχύτητα να μπεί την ακούει. Μια βάση για να κοπεί θέλει σκίσιμο αρκετό το αυτοκίνητο. Πράγμα που σημαίνει ότι αν ο φίλος το πήρε με 30Κ πραγματικά σημαίνει ότι έχει φάει αρκετό σκίσιμο.
Δεν το είπα από άποψη οικονομική!!
Δεν το είπα από άποψη οικονομική!!
Originally Posted by SBIT,Feb 13 2011, 10:55 PM
Χρηστάρα με 36Κ χλμ και να έχει κόψει βάση δεν είναι λίγο τραβηγμένο?
Τα λάδια μετα από 5000km φαίνονται καταπράσινα(αν σημαινει κατι αυτό)
. Η ΠΑΣΟΚ λάδια βάζεις ή αν έχεις πράσινο υγρό στο ψυγείο σου τότε περνάει νερά από το ψυγείο στα λάδια που αυτό δεν είναι καλό
Σίγουρα δεν εννοείς αυτό απλά το λέω για να γελάσουμε
Originally Posted by sk4s2k,Feb 14 2011, 03:47 PM
To S ειναι κατασκευή 1ο εξάμηνο του 06 και πρωτη κυκλοφορία 11/07. Τα χιλιομετρα φαινονται για πραγματικα αφού ειναι μεσα - εξω σαν καινουριο και έχει πλήρες book service της honda και του εξουσιοδοτημένου που το πήγαινε για service. Τωρα τι να πω...πάντα υπαρχει μια αμφιβολία αλλά δε συναντησα και τπτα πιο καθαρο...Τα λάδια μετα από 5000km φαίνονται καταπράσινα(αν σημαινει κατι αυτό) και δεν έχουν κατεβει σταγόνα(αυτό σίγουρα σημαινει). Όσο για την τρίτη μέσα στην πόλη βρίσκει μια κόντρα(σφίξιμο) και μπαινει. Στα κατεβάσματα μπαινει ανετα. Το πακετο που ανεφερα είναι στα πλακώματα που ελπίζω να φταιω εγώ και η λίπανση. Πάντως θα ψαξω στο service αυτά που μου αναφερατε. 

Κάνε αλλαγή λάδια κιβωτίου και βλέπεις πως θα κινηθείς.
Ίσως χρειαστεί να κάνεις 2-3 κοντινές (λιγότερο από 10000χλμ) αλλαγές αν βλέπεις ότι καλυτερεύει.
Επίσης έχω μια συμβουλή να σου δώσω (και για όποιον άλλο ενδιαφέρεται) αν θες τη κρατάς αν θες την πετάς, στην τσέπη μου ούτε μπαίνει ούτε βγαίνει τίποτα.
ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ENEOS ΣΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ βασικά εγώ δεν θα βαζα ούτε στο μοτέρ αλλά ο καθένας κάνει ότι θέλει.
Βάλε MTF 3 (της Honda δηλαδή) και αν δεν τα βρίσκεις έλα να σου δώσω εγώ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΑ MTF
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Και γιατι οχι? Βασικα πες μας περισσοτερα στο τοπικ του ENEOS καλυτερα, εχεις ανεβασει κι ενα ωραιο πινακα εκει, σχετικα με τα λαδια κινητηρα. 
https://www.s2ki.com/forums/index.php?showtopic=726177

https://www.s2ki.com/forums/index.php?showtopic=726177