Greddy E-manage Ultimate
Έχει την γλύκα του να είναι γραμμική η δύναμη και είναι και ποιο σωστό.
Από την άλλη
Όταν είχα βάλει την 3mm φλάντζα και είχε χάσει χαμηλά όταν έμπαινε το vtec
Έτρωγες φοβερό κλοτσιδι.
Αυτό το απότομο μπορεί να μην ήταν λειτουργικό σε κάποιες περιπτώσεις , μου άρεσε όμως πολύ.
Από την άλλη
Όταν είχα βάλει την 3mm φλάντζα και είχε χάσει χαμηλά όταν έμπαινε το vtec
Έτρωγες φοβερό κλοτσιδι.
Αυτό το απότομο μπορεί να μην ήταν λειτουργικό σε κάποιες περιπτώσεις , μου άρεσε όμως πολύ.
Hello!
Λοιπόν το ultimate είναι πολύ καλή λύση για ατμοσφαιρικά Honda (και το aπλό emanage μια χαρά είνια δηλαδή). Σε οτιδήποτε με turbo και compressora θα έλεγα μακριά. Αν έχεις ρίξει τόσα λεφτά στο μοτέρ είναι κρίμα να μην βάλεις ΑΕΜ. Ένα S turbo/compressor, μετράει μέρες ανάποδα μέχρι να σπάσει. Το γιατί μπορώ να σας το εξηγήσω ευχαρίστως από κοντά (δυστυχώς δεν τα κατάφερα στο meeting της Τετάρτης). Για να δουλέψει θέλει extra αντάπτορες και μεγάλη γνώση γύρω από τη λειτουργία της ECU. Όλα γίνονται αλλά το κόστος ανεβαίνει τόσο πολύ που επανερχόμαστε στον ΑΕΜ.
Τώρα για πρώτο στάδιο, νομίζω ένα S με e-manage και τα optional injector και ignition harnesses είναι μια χαρά. Συνολικό κόστος των harnesses περίπου 230-250Ε. Συν emanage, συν tuning, συν δυναμόμετρο. Πολύ μικρή διαφορά σε απόδοση απ'οτι με ΑΕΜ.
Ανακεφαλαιώνοντας:
S μαμά - πρώτο στάδιο -> VaFC (για χαμηλά μπάτζετ), emanage, καλύτερα με harnesses
S με συμπίεση - εκκεντροφόρους -> emanage με extra harnesses
S stroker -> emanage με extra harnesses, καλύτερα ΑΕΜ
S forced induction -> AEM
Λοιπόν το ultimate είναι πολύ καλή λύση για ατμοσφαιρικά Honda (και το aπλό emanage μια χαρά είνια δηλαδή). Σε οτιδήποτε με turbo και compressora θα έλεγα μακριά. Αν έχεις ρίξει τόσα λεφτά στο μοτέρ είναι κρίμα να μην βάλεις ΑΕΜ. Ένα S turbo/compressor, μετράει μέρες ανάποδα μέχρι να σπάσει. Το γιατί μπορώ να σας το εξηγήσω ευχαρίστως από κοντά (δυστυχώς δεν τα κατάφερα στο meeting της Τετάρτης). Για να δουλέψει θέλει extra αντάπτορες και μεγάλη γνώση γύρω από τη λειτουργία της ECU. Όλα γίνονται αλλά το κόστος ανεβαίνει τόσο πολύ που επανερχόμαστε στον ΑΕΜ. Τώρα για πρώτο στάδιο, νομίζω ένα S με e-manage και τα optional injector και ignition harnesses είναι μια χαρά. Συνολικό κόστος των harnesses περίπου 230-250Ε. Συν emanage, συν tuning, συν δυναμόμετρο. Πολύ μικρή διαφορά σε απόδοση απ'οτι με ΑΕΜ.
Ανακεφαλαιώνοντας:
S μαμά - πρώτο στάδιο -> VaFC (για χαμηλά μπάτζετ), emanage, καλύτερα με harnesses
S με συμπίεση - εκκεντροφόρους -> emanage με extra harnesses
S stroker -> emanage με extra harnesses, καλύτερα ΑΕΜ
S forced induction -> AEM
Δεν έχω εμπειρία για να απαντήσω. Πάντως γενικά είμαι κατά στα έτοιμα προγράμματα αφού κάθε αμάξι αποδίδει διαφορετικά ακόμα και με τα ίδια πράγματα. Επιπλέον, νομίζω ότι αυτοί οι εγκέφαλοι (spoon, J'S κτλ) είναι για αγωνιστική χρήση, ήτοι απενεργοποιούν αρκετούς σένσορες και νομίζω ότι ανάβει και το check (δεν είμαι 100% σίγουρος). Δεδομένου ότι δεν είναι και καθόλου φτηνοί, δε βρίσκω το λόγο.
Υπάρχουν και έτοιμες πλεξούδες για emanage ultimate συγκεκριμένα για S2000 σε πολύ καλή τιμή που είναι plug & play. Στο link που έδωσες, πρέπει να συνδέσεις ένα ένα τα καλώδια στη μαμά πλεξούδα (χρονοβόρο και ακριβό αν το ζητήσεις από ηλεκτρολόγο). Θα τα πούμε σίγουρα στο επόμενο meeting.
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
@mhnass2000
Πες μου τι ακριβως εννοεις? J's ECU για 1ο, 2ο ή 3ο σταδιο? Για compressor, για turbo?
Εγω αυτο που μπορω να πω ειναι οτι η J's εχει πανω απο 100 ετοιμα setup για ECU αναλογως το τι πραγματα φοραει το αυτοκινητο πανω.
Οσο μπορω να βοηθησω πολυ ευχαριστως να σου απαντησω, αν και περισσοτερα γνωριζουν τα παιδια απο την R-Spec Performance.
Πες μου τι ακριβως εννοεις? J's ECU για 1ο, 2ο ή 3ο σταδιο? Για compressor, για turbo?
Εγω αυτο που μπορω να πω ειναι οτι η J's εχει πανω απο 100 ετοιμα setup για ECU αναλογως το τι πραγματα φοραει το αυτοκινητο πανω.
Οσο μπορω να βοηθησω πολυ ευχαριστως να σου απαντησω, αν και περισσοτερα γνωριζουν τα παιδια απο την R-Spec Performance.

gzob που είσαι; δώσε λίγη γνώση στο λαό