RETAINERS
Βοyα,
Οσοι εχουν ΜΥ'00 εως 6/'02 και το μοτερ τους εχει 100.000χλμ+..., καλο θα ειναι αμεσα να αλλαξουν τα retainers των βαλβιδων, γιατι υπαρχει κινδυνος.
Τι σημαινει αυτο?
Τα retainers των συγκεκριμενων μοντελων βγηκαν ελλατωματικα, με αποτελεσμα να σπανε στα συγκεκριμενα χλμ (μπορει να υπαρξουν και εξαιρεσεις φυσικα), και τοτε η βαλβιδα πεφτει μεσα στο μοτερ και... μπαμ!
Το κοστος αγορας τους απο Σαρακακη ειναι 90 ευρω περιπου + τα εργατικα (+επαναρυθμιση βαλβιδων). Γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να γινει απαραιτητα.

Αυτο εγινε στο δικο μου S που εχω 103.000χλμ. Ευτυχως το προλαβαμε!
Γι'αυτο προφανως ειχε βγει η ''βρωμα'' οτι τα S σπανε μοτερ στα 100.000χλμ.
Οσοι εχουν ΜΥ'00 εως 6/'02 και το μοτερ τους εχει 100.000χλμ+..., καλο θα ειναι αμεσα να αλλαξουν τα retainers των βαλβιδων, γιατι υπαρχει κινδυνος.
Τι σημαινει αυτο?
Τα retainers των συγκεκριμενων μοντελων βγηκαν ελλατωματικα, με αποτελεσμα να σπανε στα συγκεκριμενα χλμ (μπορει να υπαρξουν και εξαιρεσεις φυσικα), και τοτε η βαλβιδα πεφτει μεσα στο μοτερ και... μπαμ!
Το κοστος αγορας τους απο Σαρακακη ειναι 90 ευρω περιπου + τα εργατικα (+επαναρυθμιση βαλβιδων). Γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να γινει απαραιτητα.

Αυτο εγινε στο δικο μου S που εχω 103.000χλμ. Ευτυχως το προλαβαμε!
Γι'αυτο προφανως ειχε βγει η ''βρωμα'' οτι τα S σπανε μοτερ στα 100.000χλμ.
Δεν νομιζω οτι θα συμφωνησω σε αυτο που λες Local. Εγω εχω πλεον 130.000χλμ (και χτυπα ξυλο) δεν μου εχει κανει κιχ το S. Και δεν ειμαι μονο εγω αλλα παρα πολλοι με τοσα χλμ που δεν εχουν παθει τπτ τα μοτερ τους. Θυμησου οτι του Αγγλου πριν κανα δυο χρονια ειχε 180.000+ χλμ και ηταν κομπλε... Και πρωτη φορα ακουω για την "βρωμα" που λες οτι σπαγαν τα μοτερ απο τα πολλα χλμ...
Eddiex το είχα διαβάσει αυτό κάποια στιγμή σε περιοδικό αυτοκινήτου αλλά δεν θυμάμαι αν αναφερόταν στα ελατήρια ή τα retainers, πάντως κάτι παιζόταν γύρω από το θέμα βαλβίδες. Ξέρω, είναι πολύ γενικό αυτό που λέω αλλά έχουν περάσει πολλά χρόνια και...
Anyway, ας έχουμε το νού μας...
Anyway, ας έχουμε το νού μας...
Και άλλωστε ο Local μιλάει για κάποια μοντέλα έως συγκεκριμένη χρονιά.
Καλή πληροφορία πάντως και νομίζω ότι το κόστος είναι αρκετά μικρό για να υπάρχει peace of mind σε περίπτωση που κάποιος πληρεί όλα τα παραπάνω κριτήρια...
Καλή πληροφορία πάντως και νομίζω ότι το κόστος είναι αρκετά μικρό για να υπάρχει peace of mind σε περίπτωση που κάποιος πληρεί όλα τα παραπάνω κριτήρια...
Trending Topics
Αυτο ειπα+εγω... Τωρα, ο καθενας οτι θελει κανει.
Δεν είναι απαραίτητη η αλλαγή. Απλά ένας έλεγχος όπως λέει και ο Local καλό θα κάνει παρά κακό. Μπορεί να ραγίσει retainer από overev ή από συνεχόμενους κόφτες και αυτό μπορεί να γίνει ανεξαρτήτου χιλιομέτρων.