Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

RETAINERS

Thread Tools

Old Mar 13, 2011 | 08:34 AM
Bestever's Avatar
Registered User

From: Athens -Santa Friday

Επιβεβαιώνω και εγώ τα λεγόμενα του local και θα ήθελα να προσθέσω, όπως λέει και ο fun, οτι καλό θα ήταν να γίνεται ΟΥΤΩΣ Η΄ ΑΛΛΩΣ έλεγχος των ριτέινερς καθώς είναι "αναλώσιμα".
Μπορεί σε άλλα αυτοκίνητα να έχουν διάρκεια ζωής αντίστοιχη με αυτή του κινητήρα , όμως στις 9.000 στροφές η καταπόνηση του valvetrain είναι πολύ διαφορετική και ανεξαρτήτου του εάν ο κινητήρας μας έχει "αναθεωρημένα" ριτέινερς πρέπει να ελέγχονται.
Reply
Old Mar 13, 2011 | 05:31 PM
palioxaraktiras's Avatar
Registered User

ασε τις μηχανικες συμβουλες εσυ,οταν χαλασαν τα ρευματα στο τερας στην παραλιακη,μονο ο αντωνης μαυρισε τα χερια του και γω που κραταγα το φακο!...και για να μην ειμαι off topic,αλλαξτε retainers ο κινδυνος γαρ εγγυς
Reply
Old Mar 14, 2011 | 05:35 AM
tomidis's Avatar
Registered User

From: KASTORIA

καθε φορα που κανετε ρυθμισμα βαλβιδων τσεκαρετε τα ριτεινερς...
αν οχι ολα τα περισσοτερα f20c που εχουν σπασει ειναι απο κομμενο ριτεινερ..
εγω πχ σαν ατμοσφαιρα κ με λαθος στροφαρισμα ραγισα 2...
Reply
Old Mar 14, 2011 | 07:41 AM
Colin mc rae's Avatar

Originally Posted by S2000_FUN
ή από συνεχόμενους κόφτες

Κατι μου θυμιζει αυτο!!!
Reply
Old Mar 14, 2011 | 10:27 AM
kordelinos's Avatar
Registered User
15 Year Member

https://www.s2ki.com/s2000/topic/847...#entry20282252

Οριστε και ενα παραδειγμα ραγισμενων retainers σε S με λιγα χλμ.....!!
Reply
Old Mar 15, 2011 | 07:09 AM
tsatsj's Avatar
Registered User

From: thessaloniki

συνεχεια ΤΑΠΕΣ Νο2

αντε παλι......ωωωωωωωωωωωω
Reply
Old Mar 17, 2011 | 08:57 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Εγώ προτείνω σε αυτούς που προτρέπουν για αλλαγή retainers να σκεφτούν λίγο καλύτερα, καθότι θέμα ελαττωματικών ΑΡ1 retainers ΔΕΝ υπήρξε ΠΟΤΕ, και οι εποχές δεν είναι για κρίσεις πανικού και 200αρια (ευρώ) στα συνεργεία.

ΑΡ1 retainers και AP2 retainers είναι από το ίδιο υλικό κατασκευασμένα (έχει γίνει ανάλυση στο αμερικανικο για αυτό) και διαφέρουν μόνο στο "σχέδιο" κατασκευής .

Αν κάποιος χρησιμοποιεί κανα 50αρι ή 60αρι λάδι και τα μέρη εκεί πάνω δεν λιπαίνονται ΠΟΤΕ τότε από μηχανικό over-rev ή miss-shift ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ και τα ΑΡ2.

Reply
Old Mar 18, 2011 | 05:16 AM
LOCAL S's Avatar
Registered User

Οκ... Οπως πιστευει ο καθενας. Εγω ειδα τι εγινε στη δικη μου περιπτωση+το ειπα. Με τα λαδια παντος δεν ειχα ποτε θεμα, ο προηγουμενος ιδιοκτητης δεν μπορω να ξερω τι εκανε...Ευχομαι να μην συμβει τιποτα στραβο σε κανεναν...
Reply
Old Mar 18, 2011 | 08:42 AM
kosdali's Avatar
15 Year Member

From: thessaloniki

Originally Posted by S2johnyK
Εγώ προτείνω σε αυτούς που προτρέπουν για αλλαγή retainers να σκεφτούν λίγο καλύτερα, καθότι θέμα ελαττωματικών ΑΡ1 retainers ΔΕΝ υπήρξε ΠΟΤΕ, και οι εποχές δεν είναι για κρίσεις πανικού και 200αρια (ευρώ) στα συνεργεία.

ΑΡ1 retainers και AP2 retainers είναι από το ίδιο υλικό κατασκευασμένα (έχει γίνει ανάλυση στο αμερικανικο για αυτό) και διαφέρουν μόνο στο "σχέδιο" κατασκευής .

Αν κάποιος χρησιμοποιεί κανα 50αρι ή 60αρι λάδι και τα μέρη εκεί πάνω δεν λιπαίνονται ΠΟΤΕ τότε από μηχανικό over-rev ή miss-shift ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ και τα ΑΡ2.
δηλαδη εγω που βαζω 60αρι και εχω και εκκεντρα θα τα παρω στο χερι τα ριτεινερ?
Reply
Old Mar 18, 2011 | 09:02 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by LOCAL S
Οκ... Οπως πιστευει ο καθενας. Εγω ειδα τι εγινε στη δικη μου περιπτωση+το ειπα. Με τα λαδια παντος δεν ειχα ποτε θεμα, ο προηγουμενος ιδιοκτητης δεν μπορω να ξερω τι εκανε...Ευχομαι να μην συμβει τιποτα στραβο σε κανεναν...
Δεν θέλω να αγνοήσω τις καλές σου προθέσεις… ειλικρινά

Το ποστ μου δεν απευθυνόταν σε σένα (ή τουλάχιστον μόνο σε εσένα)

Θα τα πούμε από κοντά και θα με καταλάβεις πιστεύω

Originally Posted by kosdali
δηλαδη εγω που βαζω 60αρι και εχω και εκκεντρα θα τα παρω στο χερι τα ριτεινερ?
Επειδή δεν μπορώ να καταλάβω αν υπάρχει ειρωνεία στην παραπάνω ερώτηση, όταν κατέβεις θα ήταν καλό μια συνάντηση για κουβεντούλα και καφεδάκι
Reply

All times are GMT -8. The time now is 06:02 PM.