RETAINERS
Επιβεβαιώνω και εγώ τα λεγόμενα του local και θα ήθελα να προσθέσω, όπως λέει και ο fun, οτι καλό θα ήταν να γίνεται ΟΥΤΩΣ Η΄ ΑΛΛΩΣ έλεγχος των ριτέινερς καθώς είναι "αναλώσιμα".
Μπορεί σε άλλα αυτοκίνητα να έχουν διάρκεια ζωής αντίστοιχη με αυτή του κινητήρα , όμως στις 9.000 στροφές η καταπόνηση του valvetrain είναι πολύ διαφορετική και ανεξαρτήτου του εάν ο κινητήρας μας έχει "αναθεωρημένα" ριτέινερς πρέπει να ελέγχονται.
Μπορεί σε άλλα αυτοκίνητα να έχουν διάρκεια ζωής αντίστοιχη με αυτή του κινητήρα , όμως στις 9.000 στροφές η καταπόνηση του valvetrain είναι πολύ διαφορετική και ανεξαρτήτου του εάν ο κινητήρας μας έχει "αναθεωρημένα" ριτέινερς πρέπει να ελέγχονται.
ασε τις μηχανικες συμβουλες εσυ,οταν χαλασαν τα ρευματα στο τερας στην παραλιακη,μονο ο αντωνης μαυρισε τα χερια του και γω που κραταγα το φακο!...και για να μην ειμαι off topic,αλλαξτε retainers ο κινδυνος γαρ εγγυς
καθε φορα που κανετε ρυθμισμα βαλβιδων τσεκαρετε τα ριτεινερς...
αν οχι ολα τα περισσοτερα f20c που εχουν σπασει ειναι απο κομμενο ριτεινερ..
εγω πχ σαν ατμοσφαιρα κ με λαθος στροφαρισμα ραγισα 2...
αν οχι ολα τα περισσοτερα f20c που εχουν σπασει ειναι απο κομμενο ριτεινερ..
εγω πχ σαν ατμοσφαιρα κ με λαθος στροφαρισμα ραγισα 2...
https://www.s2ki.com/s2000/topic/847...#entry20282252
Οριστε και ενα παραδειγμα ραγισμενων retainers σε S με λιγα χλμ.....!!
Οριστε και ενα παραδειγμα ραγισμενων retainers σε S με λιγα χλμ.....!!
Εγώ προτείνω σε αυτούς που προτρέπουν για αλλαγή retainers να σκεφτούν λίγο καλύτερα, καθότι θέμα ελαττωματικών ΑΡ1 retainers ΔΕΝ υπήρξε ΠΟΤΕ, και οι εποχές δεν είναι για κρίσεις πανικού και 200αρια (ευρώ) στα συνεργεία.
ΑΡ1 retainers και AP2 retainers είναι από το ίδιο υλικό κατασκευασμένα (έχει γίνει ανάλυση στο αμερικανικο για αυτό) και διαφέρουν μόνο στο "σχέδιο" κατασκευής .
Αν κάποιος χρησιμοποιεί κανα 50αρι ή 60αρι λάδι και τα μέρη εκεί πάνω δεν λιπαίνονται ΠΟΤΕ τότε από μηχανικό over-rev ή miss-shift ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ και τα ΑΡ2.
ΑΡ1 retainers και AP2 retainers είναι από το ίδιο υλικό κατασκευασμένα (έχει γίνει ανάλυση στο αμερικανικο για αυτό) και διαφέρουν μόνο στο "σχέδιο" κατασκευής .
Αν κάποιος χρησιμοποιεί κανα 50αρι ή 60αρι λάδι και τα μέρη εκεί πάνω δεν λιπαίνονται ΠΟΤΕ τότε από μηχανικό over-rev ή miss-shift ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ και τα ΑΡ2.
Οκ... Οπως πιστευει ο καθενας. Εγω ειδα τι εγινε στη δικη μου περιπτωση+το ειπα. Με τα λαδια παντος δεν ειχα ποτε θεμα, ο προηγουμενος ιδιοκτητης δεν μπορω να ξερω τι εκανε...Ευχομαι να μην συμβει τιποτα στραβο σε κανεναν...
Εγώ προτείνω σε αυτούς που προτρέπουν για αλλαγή retainers να σκεφτούν λίγο καλύτερα, καθότι θέμα ελαττωματικών ΑΡ1 retainers ΔΕΝ υπήρξε ΠΟΤΕ, και οι εποχές δεν είναι για κρίσεις πανικού και 200αρια (ευρώ) στα συνεργεία.
Το ποστ μου δεν απευθυνόταν σε σένα (ή τουλάχιστον μόνο σε εσένα)

Θα τα πούμε από κοντά και θα με καταλάβεις πιστεύω
Επειδή δεν μπορώ να καταλάβω αν υπάρχει ειρωνεία στην παραπάνω ερώτηση, όταν κατέβεις θα ήταν καλό μια συνάντηση για κουβεντούλα και καφεδάκι