Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

RETAINERS

Thread Tools

Old Mar 18, 2011 | 11:33 AM
kosdali's Avatar
15 Year Member

From: thessaloniki

Originally Posted by S2johnyK
Επειδή δεν μπορώ να καταλάβω αν υπάρχει ειρωνεία στην παραπάνω ερώτηση, όταν κατέβεις θα ήταν καλό μια συνάντηση για κουβεντούλα και καφεδάκι
δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιο ιχνος ειρωνειας στην τελειως απλη ερωτηση που σου εκανα.
απλα ηθελα ξεκαθαρα την γνωμη σου μονο σε αυτο το θεμα για να σου εκθεσω και γω την δικη μου.
ακριβως οπως το εγραψες κουβεντουλα κανουμε και ανταλλασουμε αποψεις...μονο ο καφες λειπει αλλα θα τον πιουμε καποια στιγμη
Reply
Old Mar 18, 2011 | 02:14 PM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by kosdali
δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιο ιχνος ειρωνειας στην τελειως απλη ερωτηση που σου εκανα.
απλα ηθελα ξεκαθαρα την γνωμη σου μονο σε αυτο το θεμα για να σου εκθεσω και γω την δικη μου.
ακριβως οπως το εγραψες κουβεντουλα κανουμε και ανταλλασουμε αποψεις...μονο ο καφες λειπει αλλα θα τον πιουμε καποια στιγμη
Επειδή ακριβώς είναι πολύ απλή η ερώτηση σου νομίζω ότι πάρα πολύ απλά και εγω εξέθεσα προϋποθέσεις και επακόλουθα στην τρίτη πρόταση του ποστ που έκανες quote
Δηλαδή νομίζω ότι με ρωτάς κάτι που δεν εξαρτάτε άμεσα από αυτό που θα σου πω εγώ.
Είναι σαν να με ρωτάς "αν βάλω ΑΡ2 retainers και στην εξαγωγή κατά πόσο θα μειώσω το θεωρητικό όριο περιστροφής των 10.600rpm
Επειδή λοιπόν εμπλέκονται και άλλοι παράγοντες όπως έκκεντρα, συμπίεση JDM κτλ καλό θα ήταν να πίναμε ένα καφεδάκι και να τα λέγαμε από κοντά.
Το να ανοίξω τον ασκό του Αιόλου σε ένα τοπικ και να γράφω 5 μέρες δεν είναι ότι καλύτερο για μένα, τουλάχιστον στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Reply
Old Mar 18, 2011 | 04:10 PM
kosdali's Avatar
15 Year Member

Επειδή ακριβώς είναι πολύ απλή η ερώτηση σου νομίζω ότι πάρα πολύ απλά και εγω εξέθεσα προϋποθέσεις και επακόλουθα στην τρίτη πρόταση του ποστ που έκανες quote
Δηλαδή νομίζω ότι με ρωτάς κάτι που δεν εξαρτάτε άμεσα από αυτό που θα σου πω εγώ.
Είναι σαν να με ρωτάς "αν βάλω ΑΡ2 retainers και στην εξαγωγή κατά πόσο θα μειώσω το θεωρητικό όριο περιστροφής των 10.600rpm
Επειδή λοιπόν εμπλέκονται και άλλοι παράγοντες όπως έκκεντρα, συμπίεση JDM κτλ καλό θα ήταν να πίναμε ένα καφεδάκι και να τα λέγαμε από κοντά.
Το να ανοίξω τον ασκό του Αιόλου σε ένα τοπικ και να γράφω 5 μέρες δεν είναι ότι καλύτερο για μένα, τουλάχιστον στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
κοιτα για να σου δωσω να καταλαβεις επειδη ειναι οντως δυσκολο μεσω γραπτου και εδω εχεις δικιο α σου πω το εξης

η απορια μου αφορα το 60αρι επειδη το βαζω τα τελευταια 7 χρονια και τα ριτεινερς που ραγιζουν
αν λοιπον καταλαβα καλα λες οτι μπορει να γινει αιτια για να ραγισουν η να σπασουν ριτεινερ σε μαμα μοτερ και ειδικα σε απ1
το οτι το δικο μου εχει εκκεντρα και συμπιεση (11,3 και οχι jdm 11,8) επιβαρυνει ακομα περισσοτερο ενα τετοιο προβλημα
γι αυτο σε ρωταω αν εχεις ακουσει η εχεις διαπιστωσει κατι συγκεκριμενο για το 60αρι να μου πεις για να ξερω
αν δεν υπαρχει καποιο σοβαρο προβλημα που πρεπει να μαθω αμεσα για την δικη μου περιπτωση θα τα πουμε οντως απο κοντα!
Reply
Old Mar 19, 2011 | 02:10 AM
eddiex's Avatar

From: Piraeus. . .

Κωστακη ασε τα retainers κ της αηδιες κ κατεβα κατω.... Περιμενω παππου για αλλαγες απο αλλο πλανητη.
Reply
Old Mar 19, 2011 | 02:35 AM
kosdali's Avatar
15 Year Member

Originally Posted by eddiex
Κωστακη ασε τα retainers κ της αηδιες κ κατεβα κατω.... Περιμενω παππου για αλλαγες απο αλλο πλανητη.
Reply
Old Mar 19, 2011 | 06:43 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by kosdali
κοιτα για να σου δωσω να καταλαβεις επειδη ειναι οντως δυσκολο μεσω γραπτου και εδω εχεις δικιο α σου πω το εξης

η απορια μου αφορα το 60αρι επειδη το βαζω τα τελευταια 7 χρονια και τα ριτεινερς που ραγιζουν
αν λοιπον καταλαβα καλα λες οτι μπορει να γινει αιτια για να ραγισουν η να σπασουν ριτεινερ σε μαμα μοτερ και ειδικα σε απ1
το οτι το δικο μου εχει εκκεντρα και συμπιεση (11,3 και οχι jdm 11,8) επιβαρυνει ακομα περισσοτερο ενα τετοιο προβλημα
γι αυτο σε ρωταω αν εχεις ακουσει η εχεις διαπιστωσει κατι συγκεκριμενο για το 60αρι να μου πεις για να ξερω
αν δεν υπαρχει καποιο σοβαρο προβλημα που πρεπει να μαθω αμεσα για την δικη μου περιπτωση θα τα πουμε οντως απο κοντα!
Μάλλον έχεις παρερμηνέψει τα γραφόμενα μου.
Το οποιοδήποτε λιπαντικό από μόνο του δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία για να σπάσουν τα retainers.
Αυτό που μπορεί να αποτελέσει ένα "σωστό" λιπαντικό είναι απλά μια επιπλέον δικλίδα ασφαλείας προκειμένου να προφυλάξει κάποιος τα ανώτερα μέρη του κινητήρα του.

Νομίζω ότι αυτό που εξέφρασα με σαφήνεια στο ποστ μου παραπάνω, αλλά και αν δεν το έκανα ας το τονίσω τώρα είναι ότι ο λόγος που την ακούνε τα retainers είναι αποκλειστικά το μηχανικό over-rev και το miss-shit. Ούτε κάποιος συγκεκριμένος αριθμός χιλιομέτρων, ούτε οι ώρες που περναει κάποιος στο vtec ούτε τίποτα

Ολα τα παρακάτω αποτελούν απλά μια έξτρα ασφάλεια στην περίπτωση που θα γίνει η στραβή.
Δηλαδή, συχνό ρύθμισα βαλβίδων (και μάλιστα προς την κλειστή τους ρύθμιση), αποτελεσματική λίπανση των μερών της κεφαλης, ενδεχόμενη χρήση ΑΡ2 retainers ΜΟΝΟ στην εισαγωγή, είναι κάποια μόνο από τα μέτρα που μπορεί να λάβει κάποιος προκειμένου να αποφύγει δυσάρεστα σενάρια.

Αν όμως χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το γιατί το λιπαντικό που χρησιμοποιείς είναι λάθος, μπορείς να απευθυνθείς σε άτομα όπως ο Road Rage,ο xviper και ο slipstream444 οι οποίοι έχουν ανάγει πραγματικά το θέμα λιπαντικά και λίπανση του F20 σε άλλο επίπεδο.
Το γνωσιολογικό τους υπόβαθρο και η ικανότητα τεκμηρίωσης που τους χαρακτηρίζει σε ότι ποστάρουν είναι πραγματικά αξιοσημείωτη.
Σε ποστ του slipstream444 (ή του Road Rage δεν θυμάμαι καλά) που διάβασα πριν 1 1/2 χρόνο περίπου το οποίο αποτελούταν από αρκετές παραγράφους αναφερόταν η ικανότητα του F20 να διαχειριστεί λιπαντικό "παχύτερης" ρευστότητας από το την εξ εργοστασίου προτεινόμενη.

Οι αναλύσεις και τα τεστ που αναφέρονται όχι μόνο από ρευστότητα σε ρευστότητα αλλά και από brand σε brand περιέχουν πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Να φανταστείς ότι είχαν βρει μέχρι και 40αρι λιπαντικό συγκεκριμένης εταιρείας (Torco νομίζω, δεν θυμάμαι καλά το τονίζω) που ήταν ακατάλληλο για τον F20 όσο αφορά τον βαθμό ρευστότητας του σε διάφορες θερμοκρασίες ανά rpm.
Αν δεν το είχαν κάνει έτσι μπ0υρδ3λ0 το φόρουμ θα μπορούσα να το βρω και να στο στείλω να το διαβάσεις αν σε ενδιαφέρει.
Η γενική ιδέα είναι ότι σε ρυθμούς πίστας ένα "λεπτότερο" λιπαντικό ΜΠΟΡΕΙ να λειτουργήσει πολύ καλύτερα από ένα "χοντρότερο" αναφορικά με την ικανότητα λίπανσης ακόμα και αν υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση.
Η λίπανση είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους για την υγεία του μοτέρ μας και εσύ χρησιμοποιείς ένα λιπαντικό που προτιμούν όλοι οι VAG.

Γιατί? Έχει να κάνει με την κατανάλωση?
Αλήθεια ποιο είναι αυτό το 60αρι που χρησιμοποιείς εδω και 7 χρόνια, θα ήθελα να ρίξω μια ματιά στους συντελεστές του αν δεν σε πειράζει.

Προσπάθησα να μην ξεφύγω πολύ και για αυτό πιστεύω περισσότερο στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, με όλα τα παιδιά.
Reply
Old Mar 19, 2011 | 09:59 AM
kosdali's Avatar
15 Year Member

Μάλλον έχεις παρερμηνέψει τα γραφόμενα μου.
Το οποιοδήποτε λιπαντικό από μόνο του δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία για να σπάσουν τα retainers.
με καλυψες
Reply
Old Mar 19, 2011 | 10:53 AM
kosdali's Avatar
15 Year Member

Γιατί? Έχει να κάνει με την κατανάλωση?
Αλήθεια ποιο είναι αυτό το 60αρι που χρησιμοποιείς εδω και 7 χρόνια, θα ήθελα να ρίξω μια ματιά στους συντελεστές του αν δεν σε πειράζει.

Προσπάθησα να μην ξεφύγω πολύ και για αυτό πιστεύω περισσότερο στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, με όλα τα παιδιά.
το λαδι που βαζω ειναι το valvoline και δεν εχει να κανει με την καταναλωση το θεμα.
κατεληξα οτι αυτο το λαδι ειναι το καταλληλοτερο ΜΟΝΟ για την δικη μου χρηση αφου δοκιμασα πολλα λαδια βασει χημικης αναλυσης και καταγραφη σγκριτικου σταδιακης πτωσης πιεσης σε θερμοκρασια λειτουργιας σε διαρκεια 5000χλμ σε καποια απο αυτα.λεπτομερειες θα σου πω απο κοντα.

ΔΕΝ λεω οτι βαζω το καλυτερο λαδι του κοσμου ουτε και ειναι, απλα η επιλογη μου ειναι η καλυτερη δυνατη για τις συνθηκες που δουλευει το αμαξι ΜΟΥ

οσο για αξιοπιστια και φθορα φαντασου οτι το 1το μου σ2000 αυτος που το εχει βαζει 10w60 απο τις 80.000 και τωρα εχει 180.000 με εκκεντρα δεν καιει λαδια και δεν υπαρχει καμια φθορα απο μη σωστη λιπανση σε εκκεντρα ριτεινερ και γενικοτερα στο valvetrain.

επισης δεν υπαρχει θεμα σφιξιματος του μοτερ επειδη ειναι χοντρο το λαδι κτλ...απλα μυθος.

φυσικα ο καθενας εχει τη γνωμη του βασει της εμπειριας του και εγω την σεβομαι, πολλες φορες δοκιμαζω και καποιες φορες οντως μου αλλαζουν τα δεδομενα.

σορρυ για το offtopic
Reply
Old Mar 20, 2011 | 09:34 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Τα offtopic posts σχετικά με τα λάδια έχουν μεταφερθεί...

ΕΔΩ
Reply
Old May 17, 2011 | 02:23 PM
marios s2k's Avatar
Registered User

From: Athens

Καλησπερα παιδια.. Δεν ξερω για εσας αλλα η μερα μου ηταν τραγικη οσον αφορα το S μου.. τελευταια παρατηρησα οτι ακουγοντουσαν λιγο οι βαλβιδες μου καθε φορα που σταματαγα το αμαξι αλλα δεν εδωσα ιδιαιτερη σημασια και απλα συμπληρωσα λαδι πριν 3 μερουλες επειδη εφτασε στο low.
εκεινο το βραδυ εκανα ενα πατημα με ενα αλλο αμαξι και μπορω να πω πως το ετρεξα λιγο..και την επομενη μερα οι βαλβιδες μου ακουγονται αρκετα δυνατα.. εντωμεταξυ εγω ειμαι απο αθηνα και το αμαξι μου το παω στο "κινεζο" αλλα αυτη τη στιγμη μενω λαρισα και δεν υπαρχει απ οσα εχω ακουσει εδω ουτε ενα συνεργειο της προκοπης για honda.. ολα ασχολουνται με ford και γερμανικα.. το πηγα σε εναν σημερα και μου ανοιξε το μοτερ και δεν ηθελε να βαλει χερι γιατι φοβοταν μη γινει μ... μου εχασε και μια βιδα απο το καπακι! πικρα!
Δεν ξερω αν ειναι κανενας απο λαρισα ή εστω βολο απο το club αλλα αν ξερει κανενας καποιον εδω να μου προτεινει...
Βασικα ειδα και το 1ο post εδω και λεω να το παω εδω στη honda αν και δεν εχω ακουσει ΠΑΛΙ τα καλυτερα γι'αυτη την αντιπροσωπεια της λαρισας!!
Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα! Διευκρινηση..90 ευρω πηραν για αλλαγη ολων των retainers και για τη ρυθμιση των βαλβιδων??!! λιγα μου φαινονται γι 'αυτο..
Reply

All times are GMT -8. The time now is 01:58 AM.