Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

s2000 turbo

Old Aug 2, 2010 | 01:49 AM
ManosS2k's Avatar
Registered User

From: somewhere in hell... ];)

Σωστος ο Λιακος
Reply
Old Aug 2, 2010 | 06:07 AM
Sportster's Avatar
Registered User

παρτο πρωτα και μετα δες αν θες κατι παραπανω...
το πισωκινητο εχει αλλη αισθηση.... μπορει και με 140 να ησουν ευχαριστημενος, ιδιως αν δεν το θες για κοντρες κτλ, μπορει να βαριεσαι και την διαδικασια του τουρμπισματος.
Reply
Old Aug 2, 2010 | 08:16 AM
tomidis's Avatar
Registered User

From: KASTORIA

Originally Posted by S2000_FUN,Aug 2 2010, 01:46 AM
Πάντως διαλέγεις την καλύτερη τουρμπίνα για το S2000 αυτή έχω και εγώ
Reply
Old Aug 2, 2010 | 08:34 AM
tomidis's Avatar
Registered User

From: KASTORIA

εμενα παντως ενα ρεζερβουαρ 280 χμ μεικτης χρησης ΑΝΕΤΑ τα βγαζει
σε ταξιδι μεχρι 150χμ εχω 9,5 λιτρα
ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος απο καταναλωση βενζινης
καιω πολυ λιγοτερα απο του κολλητου μου το RX8....
εχουμε καστορια-κοζανη-καστορια περιπου 150 χμ κ εχω βαλει 17 λιτρα
ενω αυτος 21
εγω εριχνα κ τις φλογιτσες μου στους σαπουνοδρομους τις κοζανης
ΑΥΤΑ ....περι καταναλωσης
περι χρηστικοτητας αλλη μερα..
καλα θα κανεις να εχεις μια αποθηκη σαν του fun
(ιμαξονια-διαφορικα-σαζμαν ,οσο για βασεις μοτερ παρε κανα 5 ζευγαρια)
ολο κ κατι θα ανατιναξεις...
Reply
Old Aug 2, 2010 | 10:20 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Λοιπόν φίλε άκου. Πρώτα από όλα σου προτείνω να γίνεις μέλος γιατί θα μπορείς να δεις τόπικ όπως το δικό μου και του Γιαννακού και να αντλήσεις πολλές πληροφορίες πως γίνανε turbo και τα στάδια που περάσανε.

Μετά σου προτείνω όταν πάρεις το αμάξι να το κρατήσεις λίγο μαμά και μετά να μπεις στη διαδικασία τέτοιας μετατροπής. Οτιδήποτε πέρα από αυτό και ότι εμπειρία και να έχεις σε βλέπω να αγοράζεις κανά οικόπεδο

Η αξιόπιστη μεταροπή, πίεση, άλογα είναι πάντα συνάρτηση του πως συμπεριφέρεσαι εσύ στο μοτέρ. Αν δεν το σέβεσαι και δεν προσέχεις κάποια βασικά πράγματα θα σπάσει και μαμά. Στο 1.2bar που λες με μάμα συμπίεση παίζεις με τη φωτιά και με την τσέπη σου . Εκεί θέλει 9:1 συμπίεση για να μπορείς να είσαι πιο safe. Για τα υπόλοιπα θα απαντήσω στο ποστ του Ηλία μιας και τα συγκέντρωσε το παιδί

Αξίζει να το κάνεις Turbo, γιατί :

*Πλεον έχεις δύναμη και χαμηλά (Ναι έχεις αλλά που και πόσο θα έχεις εξαρτάται από τουρμπίνα, χταπόδι, συμπίεση δεδομένου ότι ο κυβισμός θα παραμείνει 2.0)

*Κοντράρεις με Ferrariκα (Yeaaaaaa!!!!!!!!)
*Έχει εκπληκτική αίσθηση επιτάχυνσης (Αυτή και αν την έχεις!!!!)

Δεν αξίζει γιατί :

*Καίει τον πάτο του (Περισσότερο από μαμά αλλά πόσο εξαρτάται από το δεξί σου πόδι και πόσο συχνά τουρμπίζεις)

*Γιατί στις 6.000 παίρνει 150 άλογα σε 1000 στροφές και για να το οδηγήσεις πρέπει να είσαι ο Senna (Συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Στη δική μου περίπτωση στισ 5000 έχω 200 άλογα και στις 6000 έχω 400 άλογα, κλοτσιά δηλαδή 200 αλόγων σε 1000 στροφές. Μη διανοηθείς να αλλάξεις κατεύθυνση την ώρα που τουρμπίζεις.....) Ιδού και η δυναμομέτρηση να πάρεις μια ιδέα

*Πρέπει να έχεις το νου σου στις θερμοκρασίες ανά πάσα στιγμή, ενώ με το ΟΕΜ μπορείς να πηγαίνεις με 200 για μια ζωή χωρίς να προβληματιστείς (Δεν είναι τα πράγματα έτσι τραγικά που τα παρουσιάζει ο Ηλίας. Με τον ΑΕΜ για όσους δεν γνωρίζουν η τουρμπίνα ενεργοποιείται με το βύθισμα του γκαζιού. Οπότε μπορείς να πηγαίνεις και με 200 με 7000 στροφές και να πηγαίνεις ατμοσφαιρικά. Οπότε οι θερμοκρασίες είναι σε νορμάλ επίπεδα. Μη ξεχνάτε για όσους πήγαν Ιταλία την επιστροφή που ο gzob πήγαινε με 200 ατμόσφαιρα χωρίς πρόβληματα θερμοκρασιών)
*Είναι ρίσκο ακόμα και στα safe επίπεδα πίεσης (Αυτό έχει ξεπεραστεί. Όπως είπα και παραπάνω είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων και σίγουρα και της ρύθμισης)
*Με τα ίδια χρήματα, αν τα βάλεις στην τράπεζα, βγάζεις μηνιάτικο από τους τόκους (Το γάμ$σες!!!! )

Αυτά από εμένα

Χρήστος
Reply
Old Aug 2, 2010 | 10:35 AM
harri-S-'s Avatar
Registered User

From: zakynthos

μπραβο χρηστο πολυ καλες πληροφοριες..ισως τις χρειαστω κ εγω...
Reply
Old Aug 2, 2010 | 11:13 AM
gzob's Avatar

From: Athens

Αν πηγαίνεις χαλαρά δεν υπάρχει η παραμικρή αύξηση στην κατανάλωση. Αν το πόδι σου είναι βαρύ, τότε άστο καλύτερα, πάρε ταξί. Πάντως δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με EVO ας πούμε που σπάνια τα συναντάς πλέον Εθνική να πηγαίνουν πάνω από 120. Η αξιοπιστία μιας τέτοιας μετατροπής είναι δεδομένη μιας και (περιέργως) έχω δει αναλογικά πιο πολλά σπασμένα μαμά μοτέρ παρά τουρμπισμένα (!). Και αυτό χωρίς υπερβολή (λίγο το ότι οι κάτοχοι τα προσέχουν παραπάνω, λίγο ότι σαν πάγια τακτική κατεβάζουμε 100-150 στροφές τον κόφτη.. Μπορεί να ακούγονται λίγες αλλά είναι πολλές). Ξεχνάς το 'στρίβω με vtec' και πας στο 'στρίβω με χειρουργικές κινήσεις στο πόδι ή μια ταχύτητα πάνω'. Θερμοκρασίες και λοιπά αντιμετωπίζονται άνετα αλλά με το ανάλογο τίμημα (ψυγείο λαδιού, cooling mods, μονώσεις). Αυτά από μένα, περισσότερα σε βόλτα...
Reply
Old Aug 3, 2010 | 12:18 AM
package's Avatar
Registered User

Originally Posted by ManosS2k,Aug 2 2010, 01:46 AM
Πρεπει να μας πεις παραπανω παραμετρους, οπως το τι μοντελο θα ειναι κ ποσα χλμ θα εχει πραγματικα. Ειναι βασικο αυτο.
Ο κυριος που άνοιξε το θέμα, μετα από το τσάι που έφαγε από σένα θέλει να πάρει s2000.
Reply
Old Aug 3, 2010 | 12:19 AM
package's Avatar
Registered User

Όπως τα είπαμε και στο τηλέφωνο. Προχώρα άφοβα νέο.
Reply
Old Aug 3, 2010 | 12:24 AM
s2kturbogt35r's Avatar
Registered User

Originally Posted by package,Aug 3 2010, 12:19 AM
Όπως τα είπαμε και στο τηλέφωνο. Προχώρα άφοβα νέο.
χαχαχαχαχα!

ρε δεν ειναι μονο εκει το θεμα... με ολα αυτα που βλεπω κατι μου λεει οτι το μπουγιουρντι θα παει κοντα στα 15-16000 αν δεν κανω λαθος...
Reply

All times are GMT -8. The time now is 12:41 AM.