Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ vs ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ

Thread Tools

Old Oct 29, 2008 | 12:44 PM
MANOS's Avatar
Registered User

Εγω δε θελω να μειωσω κανεναν και καλα κανουν και ειναι μερικοι λατρεις της ατμοσφαιρας. Εννοειται αυτο.
Απλα δε μπορω να συγκρινω με τιποτα αυτο που εβλεπα καθε φορα που πετουσα κυριολεκτικα τα λεφτα μου στην ατμοσφαιρικη βελτιωση με αυτο που πηρα με τον κομπρεσορα. Δεν υπαρχει καν επαφη. Απο καθε αποψη.
Και φιλοσοφια του s/c ειναι τελειως διαφορετικη απο το turbo. Ειναι σα να οδηγας ενα S με πολυ περισσοτερα κυβικα και αλογα. Ακριβως ετσι ειναι. Εχω vtec, εχω σταδιακη αυξηση της ιπποδυναμης, εχω λιγο μεγαλυτερη ροπη, εχω ξεσπασμα, εχω οτι ειχα και πριν σε μεγαλυτερο ποσοστο. Ουτε τσαφ, ουτε τσουφ, ουτε lag, ουτε overboost, τιποτα....
Το αμαξι νομιζεις οτι ειναι μαμα. Ουτε χαζοθορυβους, ουτε υπερβολες. Οσο πατας γκαζι τοσο αυξανεται και η δυναμη. Και αυτο φανηκε οταν ανοικα με το Porsche ατμοσφαιρα 400+ που απο την πρωτη μεχρι και την πεμπτη ειμαστα διπλα χωρις να του φυγω στην αρχη λογω turbo και μετα να ξεφουσκωσει και να με περασει...
Και φερτε μου οοοοοοοποιο ατμοσφαιρικο θελετε να φοραμε τα ιδια ακριβως πραγματα σε θεμα στησιματος και να δουμε ποιο θα κανει καλυτερους χρονους στα ΠΑΝΤΑ.
Reply
Old Oct 29, 2008 | 12:49 PM
cpt's Avatar
cpt
Registered User

mano sumfwnw se ayta pou les kai egw i tha to dwsw i tha kanw ayto pou ekanes dioti i atmosfaira stoixizei kai de sou dinei tipota pistepseme
Reply
Old Oct 29, 2008 | 01:01 PM
nipponS2000's Avatar
15 Year Member

Ρε Πετρο αλλο ατμοσφαιρα και αλλο F/I.Μην συγκρινεις ανομοια πραγματα.Το δευτερο ειναι αλογα για πλακα και το ξερουμε,εξ'ου και υπερπληρωση.Γιατι νομιζεις οι πιο πολλες αυτοκινητοβιομηχανιες το χουν ριξει στην υπερπληρωση?Γιατι ειναι ευκολες επιδοσεις με μικρο κοστος και μικρο χρονο σχεδιασης μοτερ.Δεν ειναι δυνατον να ζηταμε απο Ν/Α μοτερ 2,2 τα αλογα ενος turbo/compressor.Η τεχνολογια συγουρα προχωραει αλλα απ΄την αρχη ηξερες οτι ο δρομος που διαλεξες ειναι ο πιο ακριβος και με τα λιγοτερα κερδη.Παντως και εγω αν ειχα να τα διαθεσω το ιδιο θα εκανα.Σου εκατσαν και οι στραβεσ στην αρχη γι'αυτο σου εχει κακοφανει τοσο.Και συ ρε Μανο εχεις κολλησει με το rebuild.Κατσε να κανει κανα τετοιο μοτερ πρωτα τοσα χλμ. και μετα βλεπουμε.
Reply
Old Oct 29, 2008 | 01:09 PM
nipponS2000's Avatar
15 Year Member

Οσο για τους χρονους,ας οργανουσουμε μια Greek Touge σε κανα διονυσο και να'χουμε απ'ολα,2.2 n/a,2,0 n/a,turbo,s/c.Θα γινει κολαση,θα ερθει και ο Τασεας ,καταλαβαινετε.....
Reply
Old Oct 29, 2008 | 01:13 PM
cpt's Avatar
cpt
Registered User

nippon exeis dikio ta kerdi einai mikra apla epeidi kanw kontres dustixws eimai pisw me oti kai na anoiksw exw ftasei na pigainw me kanena opc corsa gia na eimai mprosta dioti me otidipote dilitro turbo me programma apla eimai pisw kala gia m3 den to suzitaw dioti oses fores exw anoiksei apla stenaxwriemai as dw kai twra an kai meta ta 210 tha exei megalu stenaxwria.alla eipame o kathenas oti thelei kanei apla gia kontres oso kai na thes tin atmosfaira apla tin xairetas kai kati tetoio tha kanw kai egw
Reply
Old Oct 29, 2008 | 01:20 PM
dims2k's Avatar
Registered User

oi etairies koitane tous rupous . afou petuxainoun to skopo tous kai vgainoun kai poio eukola ta aloga giati na min to gurisoun?? kai den einai vale ena turbo kai pame giati to turbo thelei alles anoxes!!edw i bmw tha tourmpisei ta m5 kai polles seires m pou itan MONO atmosfaira
Reply
Old Oct 29, 2008 | 01:55 PM
nipponS2000's Avatar
15 Year Member

Κριμα για την BMW!group vag θα καταντησει.Πετρο μη μασας,πηγαινε τους απο σταση!
Reply
Old Oct 29, 2008 | 01:57 PM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Προς ενημερωση, η J's Racing εχει διαφορα επιπεδα βελτιωσης στο κινητηρα του S2000, αναλογως με το βαθμο συμπιεσης. Ο κινητηρας του D_S2000 ως παραδειγμα και απ'οσο γνωριζω ειχε τετοια συμπιεση ωστε να μπορει το S2000 του να δουλευει με την ιδια συντηρηση οπως ενα stock S2000. Υπηρχε επιλογη και εγινε στα μετρα που ηθελε εκεινος.

Περισσοτερα επι του θεματος μπορειτε να μαθετε απο την R-SPEC, ή να σας τα πει και η J's Racing. Συγνωμη, αλλα αναδημοσιευση e-mail δε θα κανω με σχετικες πληροφοριες. Ετσι κι αλλιως τα ειδα πραγματα αναφερει και το S2KI.

Καλη συνεχεια στη συζητηση και καλοβουτυρομενο ποπκορν --->
Reply
Old Oct 29, 2008 | 02:16 PM
dims2k's Avatar
Registered User

Originally Posted by nipponS2000,Oct 29 2008, 01:55 PM
Κριμα για την BMW!group vag θα καταντησει.Πετρο μη μασας,πηγαινε τους απο σταση!
nai exeis dikio krima na vgalei ena m5 me twinturbo kai 600 aloga me ropi apo 1000 mexri ton kofti
den thelw na se stenaxwrisw alla i texnologia proxwraei kai ama rwtiseis veltiwtes pou kseroun to moter tis bmw einai mprosta se texnologia kai den exei sxesi me ta vag.koita koita to x6 me to megalo moteraki

telospantwn sto thema mas ante na doume ti kanei tou petrou giati ki autos olo trexei ki amaksi den exei. are petro eisai irwas alla den akous kiolas
Reply
Old Oct 29, 2008 | 02:58 PM
gzob's Avatar

From: Athens

Originally Posted by Stradale,Oct 28 2008, 04:54 PM
15 me 20 χιλιάρικα έδωσες εσύ λόγο κακοτυχιών.
Σου φέρνω από έξω μοτέρ j's με 8000 κομπλε και είσαι οκ.
Τώρα γιατί πάτε και μπλέκετε με τα ελληνικά μηχανουργία δεν ξέρω......

Γιατι προφανός,όταν ανοιχτεί ένα μοτέρ δεν στο ξαναδένει ο μηχανικός αλλά το στέλνει σε συνεργοζόμενο μηχανουργίο.Και τα περισσότερα είναι ότι να΄ναι....

Έπρεπε να πάρειs έτοιμο δεμένο μπλόκ από έξω και να σχολάς μία και καλή,όπως έκανε φίλος μου στην Θεσσαλονίκη στο GARAGE και δεν έχει κάνει κιχ,όπως επίσης δεν ξεπέρασε τα 8000 όλο το concept.

Το καταλαβαίνω ότι έγιναν μακακίες και έδωσες τόσα λεφτά,αλλά μην γυρνάς παντου και λες το S θέλει 20000 για να πάρει 40 άλογα.Τα ακούνε και γελάνε με'μας.
Καταρχάς να ξεκαθαρίσω προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι ουδέποτε η GearTech χρέωσε αυτά τα λεφτά τον Πέτρο. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων ξοδεύτηκε λόγω ενός μηχανουργείου που ό Πέτρος εμπιστεύτηκε αρχικά για το ταίριασμα του stroker kit που είχε αγοράσει από την GearTech. Το μηχανουργείο αυτό έκανε απίστευτα λάθη στο μοντάρισμα με αποτέλεσμα να γλυτώσουμε το μοτέρ του Πέτρου από του Χάρου τα δόντια στο παραπέντε. Έκτοτε, δέθηκε ξανά και σωστά από εμάς αναγκαζόμενος δυστυχώς να πληρώσει εξαρχής ένα νέο rebuild (μέταλλα, ελατήρια φλάτζες κτλ). Έκτοτε και αφού φτιάχτηκε όπως πρέπει, το μοτέρ δεν έχει παρουσιάσει ΤΙΠΟΤΑ. Και ούτε πρόκειται. Ο Πέτρος μέσα στην απογοήτευση του βάζει και σπασμένα ημιαξόνια, διαφορικά, δίσκους-πλατώ, επιλογέα ταχυτητών, τρόμπα συμπλέκτη που οφείλονται αποκλειστικά και μόνο σε πολύ σκληρή χρήση, ουδεμία σχέση έχουν με το μοτέρ και κατά συνέπεια οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα. Το κόστος ενός stroker kit σε έτοιμο κινητήρα F20C από εμάς είναι 3800Ε με την εργασία και καινούρια μέταλλα ΟΕΜ HONDA fully blueprinted. Τέλος...
Reply

All times are GMT -8. The time now is 09:15 AM.