Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ vs ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ

Thread Tools

Old Oct 29, 2008 | 03:14 PM
gzob's Avatar

From: Athens

Originally Posted by Stradale,Oct 29 2008, 11:58 AM
Oκ Μανο.
Θα πάω στο Ζομπολα που έχει ξανανακαλύψει τον τροχό όσο αναφορά τα Ν/Α μοτέρ F20C.
Ποιά j's άλλωστε....
Αυτή ακριβώς είναι η Ελλάδα και η νοοτροπία μας. Τα έχω ζήσει με το κουτάλι στον ακαδημαϊκό χώρο, τα ζω και στο χώρο του αυτοκινήτου. Δουλοπρέπεια, αίσθημα κατωτερότητας και το βασικότερο... τρικλοποδιά αν κάποιος 'δικός μας' προσπαθεί να ξεχωρίσει και να προσφέρει κάτι. Κρίμα, το μόνο που έχω να πω...

Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι ανακάλυψα τον τροχό (ίσα ίσα είπα ότι δεν είναι μαύρη μαγεία), ουδέποτε υποτίμησα μεγάλους βελτιωτικούς οίκους και ουδέποτε έχω δώσει δικαίωμα για παρεμφερή σχόλια. Η δουλειά του καθενός, είναι κάτι που κρίνεται από το χρόνο και στο βάθος αυτού.
Reply
Old Oct 29, 2008 | 03:56 PM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Παρεξήγηση.
Απλά είπα ένα όνομα,δεν ήθελα να θίξω κανέναν.
Ισα-ίσα geo που σε έχω προτεινει σε πολούς φίλους μου!!
Reply
Old Oct 29, 2008 | 03:57 PM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Originally Posted by gzob,Oct 29 2008, 02:58 PM
Καταρχάς να ξεκαθαρίσω προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι ουδέποτε η GearTech χρέωσε αυτά τα λεφτά τον Πέτρο. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων ξοδεύτηκε λόγω ενός μηχανουργείου που ό Πέτρος εμπιστεύτηκε αρχικά για το ταίριασμα του stroker kit που είχε αγοράσει από την GearTech. Το μηχανουργείο αυτό έκανε απίστευτα λάθη στο μοντάρισμα με αποτέλεσμα να γλυτώσουμε το μοτέρ του Πέτρου από του Χάρου τα δόντια στο παραπέντε. Έκτοτε, δέθηκε ξανά και σωστά από εμάς αναγκαζόμενος δυστυχώς να πληρώσει εξαρχής ένα νέο rebuild (μέταλλα, ελατήρια φλάτζες κτλ). Έκτοτε και αφού φτιάχτηκε όπως πρέπει, το μοτέρ δεν έχει παρουσιάσει ΤΙΠΟΤΑ. Και ούτε πρόκειται. Ο Πέτρος μέσα στην απογοήτευση του βάζει και σπασμένα ημιαξόνια, διαφορικά, δίσκους-πλατώ, επιλογέα ταχυτητών, τρόμπα συμπλέκτη που οφείλονται αποκλειστικά και μόνο σε πολύ σκληρή χρήση, ουδεμία σχέση έχουν με το μοτέρ και κατά συνέπεια οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα. Το κόστος ενός stroker kit σε έτοιμο κινητήρα F20C από εμάς είναι 3800Ε με την εργασία και καινούρια μέταλλα ΟΕΜ HONDA fully blueprinted. Τέλος...
Eμ....Πεσ'τα γιατί ακούμε ανακρίβειες
Reply
Old Oct 29, 2008 | 08:51 PM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

...διοτι με αυτη τη λογικη, τοτε και ο D_S2000 εχει φτασει στα 50,000 Euro για το δικο του αμαξι, μονο στο θεμα κινητηρα.
Reply
Old Oct 29, 2008 | 11:27 PM
MANOS's Avatar
Registered User

Και κυριως το θεμα ειναι οτι πολλοι πιστευουν οτι η ιστορια με το J's το μοτερ ηταν μια απλη διαδικασια και οτι ολα πηγαν καλα και και και και....
Για ρωτηστε τι τραβηξε ο Δημητρης και πως δουλευε το αυτοκινητο οταν πρωτομπηκαν επανω τα πραγματα και μια το ενα και μια το αλλο... και ολο προβλημα.
Reply
Old Oct 29, 2008 | 11:34 PM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Και να προσθεσω οτι υπαρχουν πολλοι. που απλα πηγαινουν συνεχως στα συνεργεια για να κοιταξουν το ενα και το αλλο, ειτε ειναι ατμοσφαιρα, ειτε ειναι υπερπληρωση. Μη νομιζετε οτι δεν υπαρχει ταλαιπωρια.

Χαιρομαι παντως που ο yiannakos μοιραζει μαζι μας ολο το project του (βλ. τοπικ του).
Reply
Old Oct 29, 2008 | 11:41 PM
chrisB-S2000's Avatar
Registered User

From: VOLOS

..χωρις να εχω μεγαλη εμπειρια στο μοτερ του "s" αλλα αρκετα μεγαλη εμπειρια σε turbo ιταλικους κινητηρες,και απο οσα εχω διαβασει εδω...η γνωμη μου ειναι πως η καλυτερη βελτιωση οσον αφορα την σχεση κοστος-αποδοση,ειναι μονοδρομος,και λεγεται COMPRESSOR!!!!λειτουργια σχεδον εργοστασιακη,υπερπληρωσα μεσω ιμαντα..και οχι καυσαεριων,ισχυς και ροπη σε ολο το φασμα των στροφων..και αρκετοι αλλοι λογοι που κανουν το ειδος της βελτιωσης το καλυτερο και το αποδοτικοτερο.....
απο εκει και περα...υπαρχει το turbo..που αν και δεν εχω οδηγησει τετοιο "s",πιστευω θα το φοβομουν...εδω το κομπρεσορατο...και δεν κρατιεται ευκολα σε ξεφτιλα δρομους...το τουρμπατο θελει αλλη χρηση..αλλη προσοχη..αλλη μετροπη.....Μου αρεσει πολυ το τουρμπο..και φανταζομαι τι κανει στο "s"..απλα κατα την γνωμη μου ειναι πιο κραυγαλεο και πιο αλητικο το αμαξι...
τωρα οσον αφορα την ατμοσφαιρα...ειναι κανονας...μονο τα κυβικα κατι μπορουν να κανουν..αλλα σε πολυ μικροτερα ποσοστα αποδοσης..απο οτι ενα κομπρεσορ,η ενα τουρμπο συνολο..και με κοστος αρκετα μεγαλυτερο απο τα προηγουμενα...
αυτη ειναι η αποψη μου...

απο εκει και περα..καθε μετατροπη καλο ειναι να ειναι ολοκληρωμενη σε οσο περισσοτερο σημεια γινεται,αναρτηση,φρενα,μετ δοση,κ.ο.κ..οχι εχω 450 αλογα και μαμα φρενα..
Αρα ειναι ενας πολυ μεγαλος χωρος..αυτος της βελτιωσης..και στο τελος της ημερας...επειδη κανενας δεν ειναι ιδιος με κανεναν..αλλος βελτιωνει ατμοσφαιρα,αλλος τουρμπιζει..

συγνωμη για το μεγαλο ποστ...
Reply
Old Oct 29, 2008 | 11:43 PM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Πω...πω...τώρα τα διάβασα όλα. Ανοιξα πόλεμο εχτές

Λοιπόν Πέτρο ειλικρινά εύχομαι τα καλύτερα αποτελέσματα από το καινούριο σου project και μακάρι να απαξιώσει οποιοδήποτε βελτιωτικό οίκο όπως J's αλλά μιλάμε για άλλα κυβικά όπως μαθαίνω.
Το σίγουρο είναι ότι βρίσκεσαι σε σωστά χέρια πλέον όπως του gzob
Reply
Old Oct 30, 2008 | 04:12 AM
yiannakos's Avatar
Registered User

From: athens

Originally Posted by chrisB-S2000,Oct 30 2008, 07:41 AM

συγνωμη για το μεγαλο ποστ...
αυτό είναι το ζουμί
Ήτανε μια καλή ανακεφαλαίωση
Reply
Old Oct 30, 2008 | 06:03 AM
cpt's Avatar
cpt
Registered User

paidia gia apofugi pareksigisewn.ontos so giwrgos me boithise na bgw apo to adieksodo pou eixa ftasei kai ta ametrhta lefta pou eixa dwsei.ontos 3800 stoixisan sun tha sas pw peripou tis times apoti thumamai.ergatika 1000 mixanoyrgeio 600 flatza kausews 200 ekentroforous 1000 eksatmisi 1000 eisagwgi 1000 xtapodi 1000 disko plato 1000 eisagwgi apo ameriki pou eferan 1000 aem 2500 me programmatismo anartisi anagkastika 1500 rebuild afou anoigeis to moter metalla apo sarakaki glustres kadenes 1000 tapes bentilater 400 petalouda js 500 ena swro akoma kaloudia pou den thumamai gia na ftasw 250 troxo kai na me pernane oloi.kai twra alla 4000 -5000 gia na parw alla 15 aloga.tespa to thema einai oti thes ena karo lefta gia mia oloklirwmeni atmosfairiki beltiwsi pou stin ellada ontos den tin kanei swsta kanenas an ekseresoume ontos ton giwrgo pou to amaksi mou exei kanei 10 000 xiliometra tapa xwris kix. egw apla alla eipa oti den aksizei kata tin gnwmi mou tosa lefta gia na pareis 50 aloga.apo kei kai pera i douleia tou giwrgou einai teleia kai gi auto ton empisteutika na to kanoume teras atmosfairiko.kai mesa stis times den ebala ta aproopta.
Reply

All times are GMT -8. The time now is 11:42 PM.