Λιπαντικά - Καύσιμα - Χημικά Πρόσθετα Συζητηση σχετικα με λιπαντικα, καυσιμα και χημικα προσθετα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΛΑΔΙΑ

Thread Tools

Old Mar 20, 2011 | 02:26 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Παιδιά να πω και εγώ κάτι για τα 50αρια και 60αρια λάδια που λέτε. Προφανώς για τα συγκεκριμένα έχει γίνει κάποια μελέτη από τα μέλη του φόρουμ ότι είναι καλά για τα συγκεκριμένα μοτέρ και φυσικά τα παραδείγματα των χιλιομέτρων των αυτοκινήτων με αυτά τα λάδια έρχεται να το επιβεβαιώσει απλά μην το παίρνουμε σαν κανόνα. Οι αυλοί ροής του λαδιού του F20C είναι γενικά στενοί και κάποιο 50αρη ή 60αρη λάδι που δεν έχει γίνει μελέτη όπως τα παραπάνω να ξέρετε ότι λόγω παχύρευστης ρευστότητας αργεί να φτάσει στην κεφαλή με το ξεκίνημα του κινήρα και αυτό δημιουργεί φθορές. Αυτό να μην το παρανοούμε και παίρνουμε το δείκτη του κάθε λαδιού σαν κανόνα
Reply
Old Mar 20, 2011 | 03:18 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by kosdali
ε οχι και για vag το 10w60....
http://www.risingsun...10w60-1ltr.html

μη μου βαζετε ιδεες παλι για σ3

Ωραίο μαγαζάκι το συγκεκριμένο...
Έχει προβλέψει για όλα από ότι βλέπω
http://www.risingsun...kits-s2000.html

@FUN
Χρήστο όταν ένα αμάξι μεταφέρεται από και προς την πίστα ΜΟΝΟ με τρέιλερ όλα είναι καλά.
Όταν όμως καλείται να έχει και πολιτική ιδιότητα .... εμείς τα λέμε αλλά
Reply
Old Mar 20, 2011 | 03:40 AM
sebian's Avatar
Registered User

Originally Posted by S2000_FUN
Παιδιά να πω και εγώ κάτι για τα 50αρια και 60αρια λάδια που λέτε. Προφανώς για τα συγκεκριμένα έχει γίνει κάποια μελέτη από τα μέλη του φόρουμ ότι είναι καλά για τα συγκεκριμένα μοτέρ και φυσικά τα παραδείγματα των χιλιομέτρων των αυτοκινήτων με αυτά τα λάδια έρχεται να το επιβεβαιώσει απλά μην το παίρνουμε σαν κανόνα. Οι αυλοί ροής του λαδιού του F20C είναι γενικά στενοί και κάποιο 50αρη ή 60αρη λάδι που δεν έχει γίνει μελέτη όπως τα παραπάνω να ξέρετε ότι λόγω παχύρευστης ρευστότητας αργεί να φτάσει στην κεφαλή με το ξεκίνημα του κινήρα και αυτό δημιουργεί φθορές. Αυτό να μην το παρανοούμε και παίρνουμε το δείκτη του κάθε λαδιού σαν κανόνα
χρηστό μου δεν είναι κανόνας αλλά θέμα χρήσης..και εξηγούμε..

όταν θα πάς στο σούπερ μάρκετ ή όλες οι μετακινήσεις σου είναι πόλης

με 3 κ 4.000 δεν έχεις πρόβλημα και με 5/30...αλλά όταν η απλή μετακίνηση

περιλαμβάνει 9άρες και παρόμοια συμπεριφορά τότε το θέμα αλλάζει..

ακόμα δεν έχει σχέση το πάχος των αυλών με το πόσο γρήγορα ανεβαίνει το λάδι

στην κεφαλή (γιατί το στενό δημιουργεί ταχύτητα με δεδομένη πίεση)

αλλά η ρευστότητα του λαδιού και η αντλία ακόμα η αντλία λαδιού

έχει "μπίλια" διαφυγής και δεν σηκώνει πάνω απο 6 bar πίεση (με το λάδι ζεστο) καλό είναι

να είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται στα 6 bar....

για το ότι αργή να φτάσει στην κεφαλή θα συμφωνήσω αλλά καλύτερα να αργεί όταν το μοτερ έχει 900 στροφες..

παρά να μην με προστατεύσει όταν έχει 9000 στροφές..
Reply
Old Mar 20, 2011 | 05:13 AM
Tazio's Avatar
Registered User

Originally Posted by S2johnyK
Η γενική ιδέα είναι ότι σε ρυθμούς πίστας ένα "λεπτότερο" λιπαντικό ΜΠΟΡΕΙ να λειτουργήσει πολύ καλύτερα από ένα "χοντρότερο" αναφορικά με την ικανότητα λίπανσης ακόμα και αν υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση.
Johny το ΜΠΟΡΕΙ που τονίζεις έχει την έννοια του ότι υπάρχει πιθανότητα ή είσαι κάθετος στο ότι το λεπτότερο λιπαντικό θα είναι ικανότερο σε συνθήκες πίστας απ'το παχύτερο;
Reply
Old Mar 20, 2011 | 06:21 AM
kosdali's Avatar
15 Year Member

From: thessaloniki

Originally Posted by sebian
χρηστό μου δεν είναι κανόνας αλλά θέμα χρήσης..και εξηγούμε..για το ότι αργή να φτάσει στην κεφαλή θα συμφωνήσω αλλά καλύτερα να αργεί όταν το μοτερ έχει 900 στροφες..

θα συμφωνησω σε ολα και ειδικα σε αυτη τη προταση.αλλωστε τα προσθετα που περιεχουν τα λαδια προβλεπουν οτι το μοτερ θα παει καποιες στροφες ετσι και αλλιως χωρις πιεση.
εκτος αυτου μπορω να πω οτι μεχρι και 10 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια η πιεση λαδιου κατα την εκκινηση ανεβαινει γρηγοροτερα απο οποιοδηποτε λεπτο λαδι.φυσικα μιλαμε για milisec διαφορα.
Reply
Old Mar 20, 2011 | 07:57 AM
tomidis's Avatar
Registered User

From: KASTORIA

εγω ειμουν απο αυτους που δοκιμασαν κ το 5w-30 (τρομαρα μου)
με το που επερνε μπροστα ο κινητηρας to λαμπακι του λαδιου εσβηνε μετα απο 2 sec ...
αμα ηταν κ ζεστα μετα απο σκισιμο???
εβαλα ποιο χοντρο κ ηρθε στα ισια του...κ ολα αυτα με ολοκαινουριο μοτερ με 7000χμ να προλαβω μερικους για ανοχες μετταλων κτλ..
Reply
Old Mar 20, 2011 | 11:15 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

χρηστό μου δεν είναι κανόνας αλλά θέμα χρήσης..και εξηγούμε..

όταν θα πάς στο σούπερ μάρκετ ή όλες οι μετακινήσεις σου είναι πόλης

με 3 κ 4.000 δεν έχεις πρόβλημα και με 5/30...αλλά όταν η απλή μετακίνηση

περιλαμβάνει 9άρες και παρόμοια συμπεριφορά τότε το θέμα αλλάζει..

ακόμα δεν έχει σχέση το πάχος των αυλών με το πόσο γρήγορα ανεβαίνει το λάδι

στην κεφαλή (γιατί το στενό δημιουργεί ταχύτητα με δεδομένη πίεση)

αλλά η ρευστότητα του λαδιού και η αντλία ακόμα η αντλία λαδιού

έχει "μπίλια" διαφυγής και δεν σηκώνει πάνω απο 6 bar πίεση (με το λάδι ζεστο) καλό είναι

να είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται στα 6 bar....

για το ότι αργή να φτάσει στην κεφαλή θα συμφωνήσω αλλά καλύτερα να αργεί όταν το μοτερ έχει 900 στροφες..

Αφού το γ@μησ@μ3 που το γ@μησ@μ3 το τοπικ ας το αποτελειώσω και εγώ τουλάχιστον να έχει δουλειά να κάνει ο Naboutsos μου αύριο που θα πίνει το γαλατακι του.

Sebian αυτό που λες περί αυλών είναι λάθος.

Δεδομένη διατομή αυλού με σταθερή πίεση υγρού (λιπαντικού δλδ) συνεπάγεται ταχύτερη κυκλοφορία του πιο λεπτόρρευστου.
Έλεος ρε παιδιά μην κοροϊδευόμαστε.

Τα βλέπω κάθε μέρα στην δουλειά μου. Όποιος θέλει ξενάγηση ας έρθει να του δείξω πως συμπεριφέρονται τα παχύρευστα και πως τα λεπτόρρευστα.

Δεν θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε, βασικές ιδιότητες υγρών είναι αυτά.

Όσο για αυτό που λες περί 9000rpm, ναι έτσι θα ήταν αν είχες ρελαντί 6000rpm και κόφτη 9000rpm.Θα είχες πάντοτε πίεση και λάδι παντού. Σκέψου όμως ότι για να πας 9000 πρέπει να περάσεις και από την προ-vtec περιοχή.

Εγώ είπα και παραπάνω και το 50αρι και το 60αρι είναι μια χαρά όταν το αμάξι θα είναι ΜΟΝΟ μέσα στις πίστες. Για να ισχύει κάτι τέτοιο όμως εξυπακούονται και αλλά πράγματα (έλεγχος φθορών πριν κάθε αγώνα, μέτρηση ανοχών,rebuilt κατά το δοκούν, κτλ).

Originally Posted by Tazio
Johny το ΜΠΟΡΕΙ που τονίζεις έχει την έννοια του ότι υπάρχει πιθανότητα ή είσαι κάθετος στο ότι το λεπτότερο λιπαντικό θα είναι ικανότερο σε συνθήκες πίστας απ'το παχύτερο;
Tazio εξακολουθείς να διαβάζεις τα ποστ μου αποσπασματικά.
Πρέπει να είναι πολύ βαρετός ο τρόπος γραφής μου δεν εξηγείται αλλιώς.
Η πρόταση που έκανες quote δεν είναι δικό μου απόφθεγμα.
Δεν είμαι κάθετος εγώ για τίποτα, διάβασα κάτι εμπεριστατωμένο και συμφώνησα.
Όπως θα συμφωνήσω με το οτιδήποτε συνοδεύεται από χειροπιαστές αποδείξεις και επιχειρήματα.

Originally Posted by tomidis
εγω ειμουν απο αυτους που δοκιμασαν κ το 5w-30 (τρομαρα μου)
με το που επερνε μπροστα ο κινητηρας to λαμπακι του λαδιου εσβηνε μετα απο 2 sec ...
αμα ηταν κ ζεστα μετα απο σκισιμο???
εβαλα ποιο χοντρο κ ηρθε στα ισια του...κ ολα αυτα με ολοκαινουριο μοτερ με 7000χμ να προλαβω μερικους για ανοχες μετταλων κτλ..
Tomas, λόρδε μου, και εγώ έχω δοκιμάσει 5w-30 (βέβαια δεν ξέρω για ποια μάρκα αναφέρεσαι) και το λαμπάκι έσβηνε με το που έπαιρνε μπροστά ο κινητήρας πριν προλάβω να βλεφαρίσω. Κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει…

Τι να πω, σίγουρα όλοι ψαχνόμαστε και σίγουρα όλοι αποζητάμε το καλύτερο.
Συμφωνώ ότι όλοι έχουμε δοκιμάσει διάφορα και αλλά μας ικανοποίησαν και αλλά όχι και έτσι καταλήξαμε στις επιλογές μας.
Αλλά δεν μπορώ να μπω και στην διαδικασία να αποκηρύξω την Honda όταν προτείνει για το ίδιο της το παιδί 10-30 ή 5-40 και να πάρω το πρώτο αεροπλάνο για Ιαπωνία και να πιάσω τους μηχανικούς από τον γιακά (ειδικά τώρα που είναι και πιο εύκαιροι) και να τους πω ότι με την χρήση που κάνω εγώ ακυρώνω τα λεγόμενα τους και ότι πρέπει να μάθουν ότι το τάδε 60αρι ή το 50αρι λειτουργεί καλύτερα από αυτό που μου προτείνουν αυτοί.

Δηλαδή αν μη τι άλλο μιλάμε για Honda και όχι για FIAT ή για VAG που έχουν την νοοτροπία ‘’αφού δουλεύει τότε είναι μια χαρά’’.

Και μην μου πείτε για βελτιώσεις και άλλου είδους χρήσεις γιατί το να βγω μια βόλτα και να πάω και ένα βουνό και μπω και μια πίστα δεν σημαίνει ότι κάνω αγωνιστική χρήση και για αυτό με προστατεύει καλύτερα το 60αρι.

Με αυτή την λογική ας βάλουμε και στο σασμάν πιο παχύρευστο λιπαντικό και στο διαφορικό. Και όχι μια κλίμακα πάνω, αλλά 2 και 3 αφού κάνουμε τόσο βαρβάτη χρήση.
Reply
Old Mar 20, 2011 | 02:59 PM
sebian's Avatar
Registered User

Όσο για αυτό που λες περί 9000rpm, ναι έτσι θα ήταν αν είχες ρελαντί 6000rpm και κόφτη 9000rpm.Θα είχες πάντοτε πίεση και λάδι παντού. Σκέψου όμως ότι για να πας 9000 πρέπει να περάσεις και από την προ-vtec περιοχή.

Εγώ είπα και παραπάνω και το 50αρι και το 60αρι είναι μια χαρά όταν το αμάξι θα είναι ΜΟΝΟ μέσα στις πίστες. Για να ισχύει κάτι τέτοιο όμως εξυπακούονται και αλλά πράγματα (έλεγχος φθορών πριν κάθε αγώνα, μέτρηση ανοχών,rebuilt κατά το δοκούν, κτλ).
ο f20c από τις 2000 στροφες και μετά έχει 6 μπαρ σταθερά και πεφτει

λίγο (ανάλογα με το λάδι μέχρι και 1 βαρ) μόλις ενεργοποηθεί το vtec..

επίσης αυτό που λές για τα λάδια που προτείνει η HONDA είναι πολύ ρομαντικό αλλά δεν είναι έτσι...

στατιστικά ένα μοτέρ βόλτας περνάει τον περισσότερο χρόνο τις ζωής του μεταξύ 1500 και 4000 στροφών

και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες θέλουν κάτι χρηστικό "μίζα και σανίδα"...τι περίμενες να προτείνει

η honda? ένα heavy duty λιπαντικό ή κάτι που τα κάνει όλα απο λίγο...?

σίγουρα το λάδι πρέπει να το επιλέγουμε με βάση τη χρήση που κάνουμε όπως προείπαμε αλλά όταν

η καταπόνηση περνά τα προβλεπόμενα καλό είναι να περνάμε σε ανάλογες λύσεις.
Reply
Old Mar 20, 2011 | 04:06 PM
kosdali's Avatar
15 Year Member

Αλλά δεν μπορώ να μπω και στην διαδικασία να αποκηρύξω την Honda όταν προτείνει για το ίδιο της το παιδί 10-30 ή 5-40 και να πάρω το πρώτο αεροπλάνο για Ιαπωνία και να πιάσω τους μηχανικούς από τον γιακά (ειδικά τώρα που είναι και πιο εύκαιροι) και να τους πω ότι με την χρήση που κάνω εγώ ακυρώνω τα λεγόμενα τους και ότι πρέπει να μάθουν ότι το τάδε 60αρι ή το 50αρι λειτουργεί καλύτερα από αυτό που μου προτείνουν αυτοί.
ε τοτε να αλλαξουμε και τα λαδια στις 12.000χλμ,του διαφορικου στις 48.000 του σασμαν στις 96.000 και τα μπουζι στις 168.000
τις δε βαλβιδες να τις ελενξουμε στις 168.000 ή αν ακουγονται

μη πω για τον θερμοστατη-φουσκα που σταματημενο σε κινηση καλοκαιρι φτανει και τους 105 το ψυκτικο...και βραααζει και η εισαγωγη και ολα πανε καλα...ερχεται διπλα και το ραλλυ σε τραβαει μια καλη και μετα τα σ2000 δεν πανε ασχετο αυτο...

αυτα λεει η honda και οποιος θελει να τοy στειλω το manual να τα διαβασει..

απορω γιατι δεν κανουμε αυτα που λεει η χοντα...

μηπως γιατι το αμαξι το δημιουργησανε και το πουλησανε για νορμαλ χρηση και εμεις εγω τουλαχιστον με τη χρηση που το κανω αν ηταν ιταλικο η γερμανικο θα ειχε σκορπισει?

τεσπα απλα συζητηση κανουμε αλλα αν εβλεπες χημικη αναλυση απο 5w30 μετα απο 3000 σχετικα δυσκολα χλμ χωρις πιστα ομως και πως πεφτει η πιεση μετα απο 2-3 καλα πατηματα με λαδι σε τετοια κατασταση η πως ανεβαινει η θερμοκρασια λαδιου αν πας κανα δυο λεπτα με 230-240 σε καμια εγνατια τοτε μπορει να το ξανασκεφτοσουνα

αλλωστε μη τα κανουμε και τραγικα λες και βαζεις βαλβολινη στο μοτερ
το κινηματικο ιξωδες απο ενα καλο 5w40 στους -4 κελσιου ειναι ιδιο με το ιξωδες ενος καλου 10w60 στους +8
η χοντα το 5w40 to προτεινει ακομα και για -30 κελσιου δηλαδη εκει δεν θα ειχαμε προβλημα που καποιος σε βορεια χωρα το βαζει μπρος το μισο χρονο στους -20 και -30 αλλα εχουμε με το 60ρι στους 0 που θα πιασουμε 5 μερες τον χρονο και αν...
Reply
Old Mar 20, 2011 | 04:15 PM
kosdali's Avatar
15 Year Member

στατιστικά ένα μοτέρ βόλτας περνάει τον ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ τις ζωής του μεταξύ 1500 και 4000 στροφών
ακριβως αυτο υπολογιζει και η χοντα και προτεινει διαστηματα σερβις λαδια,βαλβολινες κλπ

εμενα ομως το μοτερ δουλευει περισσοτερο 7000-9000...τι να κανω
Reply

All times are GMT -8. The time now is 03:11 PM.