ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΛΑΔΙΑ
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Αν θυμαμαι καλα, η τιμη που δινεi η R-Spec Performance για τα ENEOS 5-40 ειναι μεταξυ 17 και 23 Εuro το λιτρο, εκτος κι αν δεν θυμαμαι καλα. Δηλαδη περιπου οσο κοστιζουν τα λαδια Honda, 17 Euro το λιτρο (τιμες Ελλαδας). Αν δεν ισχυει αυτο, παρακαλω οσοι εχουν καποια ιδεα με το θεμα ας απαντησουν, ευχαριστω. Αλλιως θα κανω μια ερωτηση στην R-Spec Performance για να εχουμε μια καλυτερη εικονα.
Originally Posted by S2johnyK,Feb 4 2010, 10:13 AM
Επειδή δεν τα ξέρω αυτά καλά, μπορείς να μου πεις χρονολογία, κυβικά και χιλιόμετρα?
Όσο για τη θερμοκρασία όντως, μάλλον δεν θυμάσαι καλά...
Επίσης μήπως θυμάσαι τι έβαζε πριν?
Όσο για τη θερμοκρασία όντως, μάλλον δεν θυμάσαι καλά...
Επίσης μήπως θυμάσαι τι έβαζε πριν?
1ου σταδίου παίζουν 300 με 330ps.
Οπότε καταλαβαίνεις μιλάμε για μοτέρ 15ετίας και βάλε με φυσικά πάνω από 100.000χλμ.
Για τη θερμοκρασία λαδιού δεν θυμάμαι το ακριβές νούμερο αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως τα μοτέρ αυτά παίζουν το χειμώνα πάνω από 70 βαθμούς και καλοκαίρι μπορούν να φτάσουν και 100 βαθμούς...
Στο συγκεκριμένο μηχανικό δούλευαν συνέχεια Motul 15W50 300V Competition.
Φαντάζομαι τα ίδια θα έβαζε.
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Ει... ωπ... Τελικα μετα απο αρκετο διαβασμα εντος κι εκτος τοπικ, στην επομενη αλλαγη λιπαντικου κινητηρα θα βαλω τα ENEOS 5W-40. Ενας απο τους βασικους λογους ειναι επειδη το μοτερ θα λειτουργει με θερμοκρασια λαδιου σε χαμηλοτερα επιπεδα απο τα μαμα. Επισης ενας αλλος λογος ειναι η χαμηλοτερη καταναλωση λιπαντικου κατα τη λειτουργια του κινητηρα.
Originally Posted by energetic,Oct 1 2010, 04:37 PM
Ει... ωπ... Τελικα μετα απο αρκετο διαβασμα εντος κι εκτος τοπικ, στην επομενη αλλαγη λιπαντικου κινητηρα θα βαλω τα ENEOS 5W-40. Ενας απο τους βασικους λογους ειναι επειδη το μοτερ θα λειτουργει με θερμοκρασια λαδιου σε χαμηλοτερα επιπεδα απο τα μαμα. Επισης ενας αλλος λογος ειναι η χαμηλοτερη καταναλωση λιπαντικου κατα τη λειτουργια του κινητηρα.
Αν νομίζεις ότι πρέπει να μεταφερθεί παρακαλώ κάνε το
Υ.Γ.
Τα στοιχεία τα έχω αντιγράψει από το site της κάθε εταιρείας.

http://en.wikipedia.org/wiki/Viscosity
http://en.wikipedia.org/wiki/Flash_point
Originally Posted by Nabu,Oct 1 2010, 09:59 PM
Ωραία δουλειά φίλε Γιάννη!! Εύγε 
Είχα και κάποιες άλλες στήλες με ακόμα περισσότερα λιπαντικά όπως Torco,Castrol κ.α τα οποία όμως τα ‘’έκοψα’’ γιατί έβγαινε υπερβολικά μεγάλος (ο πίνακας
) και για να μην κουράσω άφησα αυτά από τα οποία όμως θεωρώ ότι προκύπτουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα παρ όλο που λείπουν τα προαναφερθέντα προϊόντα.