ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ - S2000 CONSUMPTION
Originally Posted by kosdali' timestamp='1304584495' post='20540979
[quote name='lalakis2000' timestamp='1303985076' post='20516067']
[quote name='kosdali' timestamp='1300749358' post='20384100']
εγω παντως με 95ρα βγαζω περισσοτερα χιλιομετρα...430-470 εχω δει
[quote name='kosdali' timestamp='1300749358' post='20384100']
εγω παντως με 95ρα βγαζω περισσοτερα χιλιομετρα...430-470 εχω δει
Κώστα μήπως ρίχνεις και καμιά ρακί στο ντεπόζιτο να ανέβουν τα οκτάνια;

περαν της πλακας ακομα και σε δυσκολες συνθηκες που μετρησα για πυρακια η 95ρα αποδειχτηκε αρκετη,φυσικα προυποθεση να ειναι καθαρη αλλα νομιζω οτι πιο πολυ τις 100ρες νοθευουν
εκτος αυτου τα προσθετα της 100ρας αυξανουν την αντικροτικοτητα και οχι την θερμογονο δυναμη οποτε σε συνθηκες cruise αν ο αμαξι δουλευει με ιδιο αβανς και με 95ρα δεν υπαρχει διαφορα σε καταναλωση
το αεριο πχ εχει 109-116 οκτανια αλλα επειδη εχει μικροτερη θερμογονο δυναμη ανα λιτρο βγαζει και λιγοτερα χλμ ανα λιτρο με την ιδια χαρτογραφηση εγκεφαλου
[/quote]
και δυσκολες συνθηκες, και θερμοστατες, και συμπιεση και...95ρον?

αραγε αυτοι επηρρεαζουν ειτε την προαναφλεξη ειτε την καταναλωση?απο τι μια ψυχουν και απο την αλλη αυξανουν αβανσ

[/quote]
στην αμερικη τι να πουνε που εχουν 91ρον...και εννοειται οτι με χαμηλοτερη θερμοκρασια(μεχρι ενα σημειο βεβαια) βλεπεις δυσκολοτερα προαναφλεξη
με γεμισμα 75 ευρο 100αρα 42 λιτρα απο bp εκανα μες στη πολη σε διαδρομες νεα σμυρνη ασπροπυργο με λιγα ανοιγματα εως τα 150km/h αλλα συνηθως πηγενα με 70-90km/h εκανα 450-460km πιστευω ειναι καλη η καταναλωση του s
στην αμερικη ειναι αλλος ο τροπος μετρησης στις βενζινες.
με εκτεταμενο σκισιμο εκαψα 12λτ/100κμ, περιμενα να ειχα καψει πολυ παραπανω και γι αυτο και κοιταξα να υπολογισω περιπου τι εκαψα. εμεινε εκπληκτο με το νουμερο!
με εκτεταμενο σκισιμο εκαψα 12λτ/100κμ, περιμενα να ειχα καψει πολυ παραπανω και γι αυτο και κοιταξα να υπολογισω περιπου τι εκαψα. εμεινε εκπληκτο με το νουμερο!
To s κατα τη γνωμη μου καιει αρκετα σε stock μορφη και μοναδικος λογος που συμβαινει αυτο ειναι το υπερβολικα κοντο κιβωτιο. Μεσα στην πολη οταν δεν εχει κινηση σε χαλαρη βολτα ρολλαρω με 6η, αλλα και παλι ειναι ματαιο! Oταν βαλω με το καλο το e-manage εχει να πεσει πολυ κοψιμο βενζινας!
Γιάννη νομίζω ότι βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα και δεν κάνει...
Ίσως η έλλειψη δύναμης σε σύγκριση με το Miata να σου είναι τόσο αισθητή που να το έχεις συνέχεια σε επίπεδα τέτοια που όντως να καίει πολύ.
Εγώ πάντως δεν γνωρίζω πολλά άλλα αυτοκίνητα που να βγάζουν 240 άλογα και να καίνε όσο το S σε καθημερινή χαλαρή μετακίνηση.
Επίσης όταν με το καλό βάλεις τον emanage θα δεις ότι δεν υπάρχουν και πάρα πολλές βενζίνες να κόψεις στα χαμηλά. (λέω χαμηλά γιατί μίλησες για καθημερινή μετακίνηση). Στα ψηλά θα βγάλεις δύναμη αλλά στα ψηλά καις αρκετά έτσι και αλλιώς.
Ίσως η έλλειψη δύναμης σε σύγκριση με το Miata να σου είναι τόσο αισθητή που να το έχεις συνέχεια σε επίπεδα τέτοια που όντως να καίει πολύ.
Εγώ πάντως δεν γνωρίζω πολλά άλλα αυτοκίνητα που να βγάζουν 240 άλογα και να καίνε όσο το S σε καθημερινή χαλαρή μετακίνηση.
Επίσης όταν με το καλό βάλεις τον emanage θα δεις ότι δεν υπάρχουν και πάρα πολλές βενζίνες να κόψεις στα χαμηλά. (λέω χαμηλά γιατί μίλησες για καθημερινή μετακίνηση). Στα ψηλά θα βγάλεις δύναμη αλλά στα ψηλά καις αρκετά έτσι και αλλιώς.
Γιάννη νομίζω ότι βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα και δεν κάνει...
Δεν με απασχολει που καιει ουτε το αναφερω σαν παραπονο απλα παρατηρω.
Με το e-manage θα κατεβω απο 14.7:1 σε 16:1 σε closed loop συνθηκες για αρχη και βλεπουμε με τις αναλογες ρυθμισεις στο ignition timing. Ειναι εφικτο ψηλα να καψει λιγοτερο αλλα σιγα τα αυγα!
Τα 240 αλογα αντιστοιχουν σε περιπου σε 180gr αερα το δευτερολεπτο τα οποια αν θεωρητικα ο εγκεφαλος του s2k χρησιμοποει σε wot αναλογια afr 12:1
σημαινει οτι στις 9000 στροφες καταναλωνονται περιπου 15gr βενζινης το δευτερολεπτο. Αν η αναλογια παει στο σιγουρα επικινδυνο 13.5:1 αντιστοιχα στις 9000 στροφες θα χρειαζονται περιπου 13.3 gr βενζινης το δευτερολεπτο, οποτε κλαιν τι γινεται ψηλα για μερικα πατηματα!
Τι εννοεις;
Να σου πω την αλήθεια μου αν και καταλαβαίνω αυτά που λες σαν ποσότητες δεν καταλαβαίνω που ακριβώς το πας...
Εγώ πάλι είμαι σίγουρος ότι μέσα σε αυτό το 12 που μετράς δεν είσαι μόνιμα με αλλαγές κάτω απο τις 3.000σαλ ή ακόμα και αν είσαι τότε είσαι με μια ταχύτητα επάνω και έχεις πολύ φορτίο με μεγάλο άνοιγμα της πεταλούδας μα αποτέλεσμα πάλι να καίει πάρα πολύ και άσκοπα το αμάξι.
Εγώ σαν ιδιοκτήτης εδώ και 2.5 χρόνια μπορώ να σου πω ότι έχω κάνει και 2.000χλμ ταξίδι Χαλκιδική, περίχωρα, Θεσνικη, Αθήνα με κατανάλωση 7.7λτ/100χλμ αλλά δεν έχει νόημα.
Δεν έχει νόημα γιατί απλά σου πετάω ένα παρανοικό νούμερο που έχω βγάλει, υπό ιδανικές συνθήκες για πάρα πολύ μικρή κατανάλωση ΑΛΛΑ πάραυτα ένα νούμερο που είναι εφικτό.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι σε αυτό που ξαναείπα και στο προηγούμενο μου πόστ.
Ξέρεις πολλά αυτοκίνητα αυτών των επιδόσεων που σε χαλαρή βόλτα να έχουν τέτοιες καταναλώσεις?
Και αυτό το λέω όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά γιατί είπες ότι το S καίει αρκετά.
Εγώ νομίζω ότι με οτιδήποτε πας να το συγκρίνεις απο την κατηγορία του, και όχι μόνο, θα δεις ότι καίει το λιγότερο. (350Z, RX8, Opel GT, Subaru, Mitsubishi, S3 ίσως να είναι κοντά, TT-S, Opel Astra OPC... τι άλλο?)
Εγώ πάλι είμαι σίγουρος ότι μέσα σε αυτό το 12 που μετράς δεν είσαι μόνιμα με αλλαγές κάτω απο τις 3.000σαλ ή ακόμα και αν είσαι τότε είσαι με μια ταχύτητα επάνω και έχεις πολύ φορτίο με μεγάλο άνοιγμα της πεταλούδας μα αποτέλεσμα πάλι να καίει πάρα πολύ και άσκοπα το αμάξι.
Εγώ σαν ιδιοκτήτης εδώ και 2.5 χρόνια μπορώ να σου πω ότι έχω κάνει και 2.000χλμ ταξίδι Χαλκιδική, περίχωρα, Θεσνικη, Αθήνα με κατανάλωση 7.7λτ/100χλμ αλλά δεν έχει νόημα.
Δεν έχει νόημα γιατί απλά σου πετάω ένα παρανοικό νούμερο που έχω βγάλει, υπό ιδανικές συνθήκες για πάρα πολύ μικρή κατανάλωση ΑΛΛΑ πάραυτα ένα νούμερο που είναι εφικτό.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι σε αυτό που ξαναείπα και στο προηγούμενο μου πόστ.
Ξέρεις πολλά αυτοκίνητα αυτών των επιδόσεων που σε χαλαρή βόλτα να έχουν τέτοιες καταναλώσεις?
Και αυτό το λέω όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά γιατί είπες ότι το S καίει αρκετά.
Εγώ νομίζω ότι με οτιδήποτε πας να το συγκρίνεις απο την κατηγορία του, και όχι μόνο, θα δεις ότι καίει το λιγότερο. (350Z, RX8, Opel GT, Subaru, Mitsubishi, S3 ίσως να είναι κοντά, TT-S, Opel Astra OPC... τι άλλο?)