ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ - S2000 CONSUMPTION
Να σου πω την αλήθεια μου αν και καταλαβαίνω αυτά που λες σαν ποσότητες δεν καταλαβαίνω που ακριβώς το πας...
Εγώ πάλι είμαι σίγουρος ότι μέσα σε αυτό το 12 που μετράς δεν είσαι μόνιμα με αλλαγές κάτω απο τις 3.000σαλ ή ακόμα και αν είσαι τότε είσαι με μια ταχύτητα επάνω και έχεις πολύ φορτίο με μεγάλο άνοιγμα της πεταλούδας μα αποτέλεσμα πάλι να καίει πάρα πολύ και άσκοπα το αμάξι.
Εγώ πάλι είμαι σίγουρος ότι μέσα σε αυτό το 12 που μετράς δεν είσαι μόνιμα με αλλαγές κάτω απο τις 3.000σαλ ή ακόμα και αν είσαι τότε είσαι με μια ταχύτητα επάνω και έχεις πολύ φορτίο με μεγάλο άνοιγμα της πεταλούδας μα αποτέλεσμα πάλι να καίει πάρα πολύ και άσκοπα το αμάξι.
Αποδεδειγμενα χαμηλες στροφες-μεγαλο φορτιο= μικροτερη καταναλωση απο μια ταχυτητα πανω(ψηλοτερες στροφες-μικρο φορτιο.
Μη με ρωτας πως το ξερω. Ρυθμιζω τον αγραφο ms-2 στο miata εδω και 1.5 χρονο και η βενζινη που απαιτειται για την ιδια ταχυτητα με διαφορετικες σχεσεις και φορτια, το βραβειο της μικροτερες καταναλωσης το κερδιζει το ψηλο φορτιο σε χαμηλες στροφες.
Παραθέτω το πόστ που είχα κάνει τότε με τις λεπτομέρειες.
[
τα μχ5 σκετη οικονομια ειναι..shit in
Τι εννοεις;
και ποτε
νομιζω γενικα οτι δεν πρεπει να ζηταμε και παρα πολλα,στην καταναλωση, απο σπορ FR αυτοκινητα
Η καταναλωση φυσικα και ειναι σημαντικη για ενα αυτοκινητο ακομα και sportscar,οχι απο αποψη τσιγγουνιας αλλα απο θεμα τεχνολογιας. Οπως δηλαδη ειναι επιτευγμα να φτιαξεις ενα μοτερ με 120 ατμοσφαιρικα αλογα στο λιτρο και να δουλευει τελεια υπο ολες τις συνθηκες, αλλο τοσο και ισως μεγαλυτερο επιτευγμα ειναι να το κανεις να καιει σαν ενα 1.6αρι.
@Nabu ειναι τελεια τιμη τα 8 λ/100! Δεν μου απαντησες σε τι συνθηκες ομως! Εννοω μεση ταχυτητα, προσπερασεις ,τελικιασματα κλπ..!
Originally Posted by gianic' timestamp='1305443277' post='20576872
Θα επανελθω με feedback απο ταξιδι. Αλλα δεν ειμαι και πολυ αισιοδοξος αφου στις 4.000 εχω 120 χλμ με 6η.
Το 7.7 με τι ταχυτητες (χλμ) το επιασες;
Το 7.7 με τι ταχυτητες (χλμ) το επιασες;
Παραθέτω το πόστ που είχα κάνει τότε με τις λεπτομέρειες.
[
Το 7,7 λίτρα/100χλμ είναι εφικτό και το πέτυχα όπως έχω πει προηγουμένως αλλά σε επαρχειακό δρόμο με max 90 χλμ./ώρα. Ίσως έχω αγγίξει και το 7,5 λίτρα/100χλμ σε εθνική με max 110 χλμ/ώρα...