ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ - ΚΑΥΣΙΜΑ
Originally Posted by Stradale,Sep 9 2007, 03:57 AM
Πριν λίγο καιρό το πήγα για service στον ΛΟΥ.Αυτός μου έβαλε τα motul 300v 15-50.Πριν στο αμάξι τα service γινόταν στα Γιάννενα και έβαζαν castrol 10-40.Το θέμα είναι ότι έλεγξα τα λάδια πριν από λίγο και είδα ότι έκαψε 700ml σε 1000χλμ!!Φταίει το λάδι που καιγετε γρήγορα ή η αλλαγή του τύπου λαδιού?
Λεπτόρευστο λάδι = ευκολότερο στροφάρισμα = μεγαλύτερη κατανάλωση λαδιού. Παρεμπιπτόντως η Χόντα συνιστά για την Ευρώπη 5W - 40.
Originally Posted by Stradale,Sep 9 2007, 03:57 AM
Πριν λίγο καιρό το πήγα για service στον ΛΟΥ.Αυτός μου έβαλε τα motul 300v 15-50.Πριν στο αμάξι τα service γινόταν στα Γιάννενα και έβαζαν castrol 10-40.Το θέμα είναι ότι έλεγξα τα λάδια πριν από λίγο και είδα ότι έκαψε 700ml σε 1000χλμ!!Φταίει το λάδι που καιγετε γρήγορα ή η αλλαγή του τύπου λαδιού?
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι το να καίει τόσο λάδι θεωρείται φυσιολογικό. Ακόμα και τα 300/400ml στα 1000χλμ. 'Εστω και αν το δικαιολογεί η Honda νομίζω είναι για ακραίες συνθήκες.
Εγώ έχω κάνει 5.000χλμ και εντάξει δεν το πάω όπως το πάει ο Μάνος (γεια σου ρε Μάνο
) αλλά το πατάω και εγώ και δεν μου έχει κάψει σταγόνα. Τι να πω
.
Εγώ έχω κάνει 5.000χλμ και εντάξει δεν το πάω όπως το πάει ο Μάνος (γεια σου ρε Μάνο
) αλλά το πατάω και εγώ και δεν μου έχει κάψει σταγόνα. Τι να πω
.
Αν δεις παλιοτερα posts εχουμε συζητησει πολυ για την καταναλωση λαδιου. Οταν εβγαλα τα μαμα λαδια & εβαλα Motul 10-40, η καταναλωση ''τρελαθηκε''! Εκαψα 1lt/600km...!!! Φοβηθηκα & τα αλλαξα παλι & εβαλα τα μαμα Honda 5-40 & η καταναλωση γυρισε στα 300-400ml/1000km.
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Παντως τα μοναδικα λαδια που θυμαμαι να μη καιγονται με τιποτα, ηταν τα Fuchs. Μιλαμε 1000km και ειχε κατεβει η σταθμη μονο ενα 'x'. Δε θυμαμαι αυτη τη στιγμη αν αυτο ισοδυναμει με 100ml ή 125ml.
@lalakis2000
Δεν ήξερα ότι οι αλαγές που κάνανε στο μοτέρ απο το 2004 και μετά βοηθούσανε και σε αυτο τον τομέα αλλά αν το ξέρεις εσυ τότε ευχαριστώ για την πληροφορία
.
Επειδή με έχει αγχώσει λίγο αυτό το θέμα με αυτά που διάβαζα και κοιτάζω τα λάδια συνέχεια.
Δεν ήξερα ότι οι αλαγές που κάνανε στο μοτέρ απο το 2004 και μετά βοηθούσανε και σε αυτο τον τομέα αλλά αν το ξέρεις εσυ τότε ευχαριστώ για την πληροφορία
Επειδή με έχει αγχώσει λίγο αυτό το θέμα με αυτά που διάβαζα και κοιτάζω τα λάδια συνέχεια.
Originally Posted by S2000_FUN,Sep 12 2007, 04:40 AM
@lalakis2000
.

Τα παλιοτερα μοτερ ειναι πιο ''αγρια'' και ο κοφτης ειναι στις 9000. Το δικο σου δεν ανεβαινει τοσο ψηλα, αρα δεν καιει λαδι οσο τα ΜΥ 00-Ο3.
Ισως ο lalakis2000 αναφερεται στο γεγονος οτι ο κοφτης δεν ειναι στις 9000rpm οπως ηταν στα ΜΥ00-03.
Αλλά ο πιο κατεβασμένος κόφτης αποκλείετε να είναι απο μόνος του ο λόγος που καίει λιγότερο λάδι.Αυτο βεβαια μόνο η HONDA το ξέρει...