ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ - ΚΑΥΣΙΜΑ
Χθές άλλαξα λάδια - φίλτρο και δοκιμάζω τα ELF 5w-40 , εντυπώσεις εν καιρό.
Επίσης άλλαξα και τη βαλβολίνη διαφορικού από ΡΑ90 σε μια καινούρια Fuchs LS που μου πρότειναν στον Βλεσσίδη, σασμάν επιμέμω στα MTF 3 της HOnda μιας και δεν εμπιστεύομαι αμερικάνικες εταιρείες π.χ. Amsoil... Εδώ οι τύποι δεν ξέρουν να φτιάχνουν αυτοκίνητα, θα ξέρουν από λάδια...
Επίσης άλλαξα και τη βαλβολίνη διαφορικού από ΡΑ90 σε μια καινούρια Fuchs LS που μου πρότειναν στον Βλεσσίδη, σασμάν επιμέμω στα MTF 3 της HOnda μιας και δεν εμπιστεύομαι αμερικάνικες εταιρείες π.χ. Amsoil... Εδώ οι τύποι δεν ξέρουν να φτιάχνουν αυτοκίνητα, θα ξέρουν από λάδια...
Τάσο έβαλες τα Elf 5w-40 τελικά? Θα ήθελα να μου πεις εντυπώσεις μετά από κάποια χιλ.
Εγώ πάντως πριν από λίγες ημέρες που άλλαξα λάδια μηχανής, άλλαξα και αυτά του διαφορικού και του σασμάν κι έβαλα της OBERON. Οι εντυπώσεις μέχρι στιγμής είναι πάρα πολύ καλές. Ελπίζω να επιδείξουν την ίδια καλή συμπεριφορά και στα επόμενα 10.000 χιλ. οπότε θα αλλαχθούν και πάλι.
Εγώ πάντως πριν από λίγες ημέρες που άλλαξα λάδια μηχανής, άλλαξα και αυτά του διαφορικού και του σασμάν κι έβαλα της OBERON. Οι εντυπώσεις μέχρι στιγμής είναι πάρα πολύ καλές. Ελπίζω να επιδείξουν την ίδια καλή συμπεριφορά και στα επόμενα 10.000 χιλ. οπότε θα αλλαχθούν και πάλι.
'Dear Sir/Madam
I drive a Honda S2000 in Greece, where temperatures in the summer are in
the region of 35-45C. What oil do you recommend, 300V (5-40/10-40) or 8100
series, given that my car has a high-revving engine that runs up to 9.000
rpm?
Motul is a well respected company in Greece and a lot of the S2000 users I
know use Motul products. However, there is concern that 300V may not be
appropriate for our car. Also, how often should we change the oil (Honda
says every 5.000 km)?
I would very much appreciate it if you could reply to this request using
my email address. This is a very important issue for me, because I am
personnally using 300V and I dont want to have any problems with the oil,
since I am usually driving the car above 6.000 rpm.
Thank you in advance.
Best regards....'
'Dear Mr .............,
Many thanks for your interest in our products and website.
For the requested model and application you can use both products.
Concerning the drain interval you have to follow the recommendation from HONDA. If the car runs under severe condition you have to drain the oil earlier.
With best regards,
Alexander Hornoff
Tech. Dept.
MOTUL Deutschland GmbH
Koelner Str. 263
D-51149 Koeln'
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
I drive a Honda S2000 in Greece, where temperatures in the summer are in
the region of 35-45C. What oil do you recommend, 300V (5-40/10-40) or 8100
series, given that my car has a high-revving engine that runs up to 9.000
rpm?
Motul is a well respected company in Greece and a lot of the S2000 users I
know use Motul products. However, there is concern that 300V may not be
appropriate for our car. Also, how often should we change the oil (Honda
says every 5.000 km)?
I would very much appreciate it if you could reply to this request using
my email address. This is a very important issue for me, because I am
personnally using 300V and I dont want to have any problems with the oil,
since I am usually driving the car above 6.000 rpm.
Thank you in advance.
Best regards....'
'Dear Mr .............,
Many thanks for your interest in our products and website.
For the requested model and application you can use both products.
Concerning the drain interval you have to follow the recommendation from HONDA. If the car runs under severe condition you have to drain the oil earlier.
With best regards,
Alexander Hornoff
Tech. Dept.
MOTUL Deutschland GmbH
Koelner Str. 263
D-51149 Koeln'
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Ενταξει ρε παιδιά, αν κάποιος μπορει και θέλει να αλλαζει λάδια κάθε 3.000 χλμ ας βάζει και κανα αγωνιστικό 0w 20. 
Πάντως με τα Έλφ στροφάρει πολύ καλά, θα τα δω και στην εθνική αύριο που πάω ταξίδι.
Καλά να περάσετε

Πάντως με τα Έλφ στροφάρει πολύ καλά, θα τα δω και στην εθνική αύριο που πάω ταξίδι.
Καλά να περάσετε
Παιδια οταν αγορασα τον σακη μου ρωτωντας τι λαδια να βαλω , οι πιο πολλοι μαζι τους και ο προεδρος μου υπεδειξαν τα OWS 5W-50 τα οποια ουτε ηξερα πως υπηρχαν σαν μαρκα. Τα αλλαζω καθε 5000-6000 κμ μαζι με το φιλτρο λαδιου της hamp και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το στροφαρισμα του μοτερ και απο την καταναλωση του λαδιου ( 300-400ml/1000km). Στην πορεια διαπιστωσα οτι δεν ειναι 100% συνθετικα αλλα μετα απο ερωτηση μου στον Προεδρο μας μου ειπε οτι δεν υπαρχει απολυτως κανενα προβλημα. Και full synthetic να ηταν εγω παλι θα τα αλλαζα στα ιδια χιλιομετρα. Δεν θελω να κανω πειραματισμους ειμαι ευχαριστημενος και δεν αλλαζω τυπο και μαρκα λαδιων.Αυτα τα ολιγα και απο εμενα........
Γιώργο συνέχισε να βάζεις τα OWS 5w-50. Είναι πολύ καλά κι ας μην είναι full synthetic. Αν στο δικό μου το μοτέρ δεν είναι απαραίτητο -σύμφωνα με τους ανθρώπους που το εξέλιξαν- να βάζεις full synthetic λάδια - αρκεί να αλλάζονται κάθε 3.000χιλ. - τότε είναι σίγουρο ότι το ίδιο ισχύει και για ένα μαμά μοτόρι. Παρεπιπτόντως το μοτέρ μου δεν καίει ούτε σταγόνα λάδι - θυμίζω ότι βάζω τα 5w-40 της ELF, αλλά μάλλον η άψογη δουλειά που έχει γίνει στο μοτέρ είναι υπεύθυνη γι' αυτό κι όχι το ίδιο τα λάδι.
@Τάσο πές μου εντυπώσεις απ΄το ταξίδι.
@Τάσο πές μου εντυπώσεις απ΄το ταξίδι.
Θέλω να αγοράσω το φίλτρο λαδιού για το S2000.
Πού θα το αγοράσω;
O Σ@ρακ@κης δίνει το μικρό που είναι για Type-R.
Ας μου πεί κάποιος γιατί θέλω επειγόντως να αλλάξω λάδια+φίλτρο λαδιού.
Θενκ γιου
Πού θα το αγοράσω;
O Σ@ρακ@κης δίνει το μικρό που είναι για Type-R.
Ας μου πεί κάποιος γιατί θέλω επειγόντως να αλλάξω λάδια+φίλτρο λαδιού.
Θενκ γιου
Originally Posted by energetic,Aug 22 2007, 03:27 AM
Χμ.. Δε θυμαμαι το κωδικο του. Αλλα αν δε το εχουν, νομιζω οτι μπορεις να το βρεις στην R-Spec Performance. 

είμαι σε καλό δρόμο;
Honda Oil Filter S2000 2000-2007
By energetic