Λιπαντικά - Καύσιμα - Χημικά Πρόσθετα Συζητηση σχετικα με λιπαντικα, καυσιμα και χημικα προσθετα

ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ - ΚΑΥΣΙΜΑ

Thread Tools

Old Apr 3, 2007 | 11:38 PM
D_S2000's Avatar
Registered User

Η BP και η SHELL οι 100 Oct βενζίνες είναι εισαγόμενες ενώ οι ΕLIN, EKO, CYCLON είναι ελληνικές. Γι' αυτό ίσως να υπάρχει και διαφορά στην τιμή. Δεν σημαίνει ότι είναι υποδεέστερες. Από την άλλη στο ίδιο άρθρο που αναφέρεται ο Σπύρος γράφει ότι στο επόμενο τεύχος θα αξιολογηθούν οι ίδιες βενζίνες με μετρήσεις στον δρόμο κι όχι στατικές όπως στο dyno. Και επισημαίνει ότι εκεί τα πράγματα θα είναι διαφορετικά αφού τα φορτία που έχει να αντιμετωπίσει το μοτέρ καθώς καλείται να κινήσει το αυτοκίνητο σε πραγματικές συνθήκες αλλάζουν. Οπότε πριν καταλήξουμε σε οριστικά συμπεράσματα θα έλεγα να περιμένουμε και το επόμενο τεύχος. Σας θυμίζω άλλωστε ότι σε προηγούμενο ανάλογο test στο οποίο μάλιστα ένα από τα αυτοκίνητα της δοκιμής ήταν S2000 η SHELL είχε έρθει πρώτη κι ακολουθούσε η BP και μετά η EKO. Μήπως λοιπόν και το αυτοκίνητο παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην όλη υπόθεση και μια βενζίνη που θεωρείται "κακή" για ένα αυτοκίνητο είναι η καλύτερη για κάποιο άλλο?
Old Apr 4, 2007 | 12:00 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Παιδιά παίζονται συμφέροντα σε αυτά που γράφουν. Μην τσιμπάτε.
Είναι τόσοι οι παράγοντες που επηρεάζουν που αποκλείεται να καταλήξει κάποιος σε ασφαλή συμπεράσματα.
Σκεφτείτε μόνο από ποσα στάδια θα περάσει η βενζίνη μέχρι να καταλήξει στο ρεζερβουάρ μας και σε τι κατάσταση είναι η δεξαμενή του κάθε πρατηριούχου και και και.......
Έχω σκεφτεί πολλές φορές να πάω με ένα μπετονάκι και να πάρω δέιγμα από τη βενζίνη που βάζω και να μετρήσω τα οκτάνια (θα υπάρχει τρόπος) και να δώ αλλά καλά......
Old Apr 4, 2007 | 01:32 AM
Drifteropoulos's Avatar
Registered User

From: sti Honolulu

Συμφωνώ απόλυτα με το Μάνο.

Για τα 100 οκτάνια που λένε, έχω ακούσει από χημικό
οτι δεν υπάρχει βενζίνη με 100 οκτάνια
και οτι δε θα μπορούσε να περιέχει η βενζίνη 100 οκτάνια.

Αυτά είπε, εγώ χημικός δεν είμαι.
Old Apr 4, 2007 | 01:38 AM
Taseas's Avatar
Registered User

From: ||-|| (()) ||\|| ||)) //\

Egw pali akousa apo atomo pou douleuei sth BP oti h 95 ginetai 100 meta apo kapies xhmikes prosmi3eis. Akougetai apolytws logiko kai mou fainetai apithano to gegonos na thn kouvalane "3exwrista" apo Agglia. Einai terastio to kostos, den symferei kanenan epixeirhmatia. Twra peri twn agaphmenwn mas venzinopolidwn oudeis logos, ta kolpa tous einai gnwsta kai skefthte oti h 100ara exei poly megalytero perithwrio notheias...
Old Apr 4, 2007 | 03:08 AM
eddiex's Avatar

From: Piraeus. . .
Smile

Ολοι ακουσατε για την περιφημη Sheel που πουλουσε την 95αρα βενζινη της για 100αρα (και σιγα μην το κανει μονο η Shell).

Μπραβο στους βενζινοπωληδες που το καναν αυτο. Εμεις να μαστε καλα που σας αγορασαμε την Slk Compressor για να κανετε την βολτα σας και εμεις να βαζουμε τις μ@λ@κι3ς σας στα αμαξια μας!

Η ευχη μου για το φετινος τους πασχα: Το αρνι τους να ειναι Δηλητηριασμενο και να τρεχουν σε νοσοκομεια ολη την Κυριακη και την Δευτερα για να δουν πως ειναι να βαζουν μαλακιες για δικο τους συμφερον σε πραγματα τοσο σημαντικα!

Βεβαια την Τριτη να ειναι ενταξει για να ξαναβαλουνε την μπασταρδεμενη τους βενζινης παλι στα αμαξακια του κοσμο και το απογευμα βολτουλα με την Merceda!

Μπ@στ@ρδΙ@!!!
Old Apr 4, 2007 | 03:10 AM
eddiex's Avatar

From: Piraeus. . .

Και ρωτω τωρα εγω μετα απο ολα αυτα...

Τι βενζινη να βαζω απο εδω και περα.
95oct τιγκα νοθεια ή 100oct = 95oct παλι νοθεια.
Τι να βαζω απο εδω και περα? Εσεις τι προτιματε?
Old Apr 4, 2007 | 03:45 AM
Psilos's Avatar
Registered User

From: Athens

Η καλύτερη βενζίνη στην Ελλάδα, είναι εκείνη που έχει τη μικρότερη νοθεία Προσωπικά έχω επιλέξει ένα βενζινάδικο κοντά στο σπίτι μου - ΕΚΟ - στο οποίο βάζω βενζίνη ένα χρόνο τώρα και δεν είχα κανένα πρόβλημα ώς τώρα. Όταν ταξιδεύω και χρειάζεται να βάλω απο αλλού, κάνω την...προσευχή μου κι επιλέγω τις γνωστές εταιρείες!
Old Apr 4, 2007 | 04:01 AM
lalakis2000's Avatar
Registered User
Gold Member (Premium)

From: Ego edo dipla meno...

Καλύτερη βενζίνη είναι αυτή που βάζεις από το δικό σου βενζινάδικο.
Old Apr 4, 2007 | 05:35 AM
Drifteropoulos's Avatar
Registered User

Originally Posted by lalakis2000,Apr 4 2007, 04:01 AM
Καλύτερη βενζίνη είναι αυτή που βάζεις από το δικό σου βενζινάδικο.
Στη βενζίνη τουλάχιστο ισχύει το...
ό,τι πληρώνεις δεν παίρνεις.
Old Apr 4, 2007 | 05:42 AM
Drifteropoulos's Avatar
Registered User

Να και κάποιοι που δε θα μπόρεσαν να λαδώσουν.
Οι περισσότεροι που υπάρχουν ακόμη, είχαν

All times are GMT -8. The time now is 01:09 AM.