Λιπαντικά - Καύσιμα - Χημικά Πρόσθετα Συζητηση σχετικα με λιπαντικα, καυσιμα και χημικα προσθετα

ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ - ΚΑΥΣΙΜΑ

Thread Tools

Old Jun 5, 2009 | 05:06 AM
eddiex's Avatar

From: Piraeus. . .

Originally Posted by energetic,Jun 5 2009, 03:02 PM
Δεν τα ξαναλεω για τα οκτανια, τα εχω πει στο παρελθον. Ριχτε διαβασμα παλι ή καντε μια ερευνα να μαθετε οτι αυτο που παιζει ρολο, ειναι τα προσθετα που βαζει η καθε εταιρια στα καυσιμα της (καυσιμα απο τα διυλιστηρια) για να εχει τα προιοντα της.
Δηλαδη Μαριε... για εξηγησε μου λιγο...
Old Jun 5, 2009 | 05:37 AM
konstantinos2000's Avatar
Registered User

From: salamina

sorry προεδρε ειμαι αδιαβαστος το ξερω εχεις δικιο.
Αλλα δεν εχω πολυ χρονο για ερευνα.
Old Jun 5, 2009 | 05:50 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Θα το πω απλα. Εχουμε καποια διυλιστηρια στην Ελλαδα. Μετρημενα στο χερι. Ερχεται ενα πλοιο tanker, πχ με φορτιο 100,000 τοννους fuel oil (πετρελαιο) οπως το φορτωνουν απο πετρελαιοπηγες, ξεφορτωνει και ξεκινα η διυλιση ωστε να εχουμε τα παραγωγα αυτου. Καυσιμα, λιπαντικα κτλ. Στη συνεχεια η καθε εταιρια που εχει κανει συμφωνια με τα διυλιστηρια αυτα, παιρνει το τελικο προιον με τις ιδιοτητες που θελει να εχει το καθε της προιον (super /unleaded κτλ) με τα βυτιοφορα της.

Γενικως αυτο που αλλαζει μονο ειναι τα προσθετα που δινουν τις ιδιοτητες που ανεφερα παραπανω. Γι'αυτο και αναφερουν οτι βενζινες εχουν προσθετα καθαρισμου ή προσφερουν μειωση καταναλωσης κτλ.
Old Jun 5, 2009 | 08:05 AM
konstantinos2000's Avatar
Registered User

From: salamina

Originally Posted by energetic,Jun 5 2009, 05:50 AM
Θα το πω απλα. Εχουμε καποια διυλιστηρια στην Ελλαδα. Μετρημενα στο χερι. Ερχεται ενα πλοιο tanker, πχ με φορτιο 100,000 τοννους fuel oil (πετρελαιο) οπως το φορτωνουν απο πετρελαιοπηγες, ξεφορτωνει και ξεκινα η διυλιση ωστε να εχουμε τα παραγωγα αυτου. Καυσιμα, λιπαντικα κτλ. Στη συνεχεια η καθε εταιρια που εχει κανει συμφωνια με τα διυλιστηρια αυτα, παιρνει το τελικο προιον με τις ιδιοτητες που θελει να εχει το καθε της προιον (super /unleaded κτλ) με τα βυτιοφορα της.

Γενικως αυτο που αλλαζει μονο ειναι τα προσθετα που δινουν τις ιδιοτητες που ανεφερα παραπανω. Γι'αυτο και αναφερουν οτι βενζινες εχουν προσθετα καθαρισμου ή προσφερουν μειωση καταναλωσης κτλ.
Πρεπει να εισαι πολυ καλο παιδι,ευχαριστω παντως για την απαντηση,με σκλαβωσες,το λεω γιατι ειναι σπασημο να λες τα ιδια πραγματα σε 10 διαφορετικους ανθρωπους(το γνωριζω εμπειρικα).
Old Jun 7, 2009 | 01:46 PM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

95ρα?Εγώ πάντος βλέπω διαφορά όταν βάζω 95 και όταν βάζω 100ρα.Τώρα πως δεν το καταλαβαίνετε μερικοί...Ειδικά στην 3-4 το νιώθεις αρκετά.
Old Jun 7, 2009 | 06:39 PM
dino_s's Avatar
Registered User

egw otan vazw 95 ara anavei panta to labaki ths mhxanhs....
Old Dec 28, 2009 | 07:10 AM
harri-S-'s Avatar
Registered User

From: zakynthos

παιδες μπορει να καποιος να βοηθησει??μου λειπει ενα μπουκαλι amsoil 5-30 για να αλλαξω τα λαδια του σασμαν μου αλλα στη tradewind δεν εχει καθολου κ φυσικα ουτε εδω στην ''ατλαντιδα'' που ελεγε κ ομανος αν δεν κανω λαθος..
ξερει λοιπον καποιος καποιο καταστημα να το εχει κ να μπορω να το αγορασω απο εκει???
Old Dec 29, 2009 | 05:02 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Χάρη μην πολυ σκας για αυτά τα πράγματα. Αν δεν έχει αυτό το λάδι, τότε πάρε κάποιο άλλο.

Red Line MTL

Αν και το AMSoil που είπες φαίνεται να το έχει σε στοκ κανονικά.

AMSoil MTF 5-30. Αυτό δεν είναι η κάνω λάθος?

Τέλος θα σε συμβούλευα να πάρεις 2 συσκευασίες και όχι μόνο μια. (εκτός και αν έχεις την 2η και δεν κατάλαβα εγώ καλά). Πεταμένο δεν πρόκειται να πάει....
Old Dec 29, 2009 | 05:46 AM
harri-S-'s Avatar
Registered User

From: zakynthos

δεν βαζω το συγκεκριμενο κωσταντινε,κ εχω ηδη ενα μπουκαλι γι αυτο θελω αλλο ενα..τωρα ομως με τρομαξες...αυτο που εβαλα ειναι το σωστο.....??.......χριστε μου με τι λαδι δουλευω τοσο καιρο θα ανεβασω φωτο για επιβεβαιωση...
Old Dec 29, 2009 | 07:20 AM
leftis's Avatar
Registered User

From: The weasel's nest

Και ποιο βαζεις ρε Χαρουλη??? Της Amsoil δεν υπαρχει αλλο που να κανει για το S.
Παντως αν θες το συγκεκριμενο μιλα και με Ζομπολα (gzob). Τα εχει και θα στα στειλει κιολας υποθετω.

All times are GMT -8. The time now is 05:25 PM.