Λιπαντικά - Καύσιμα - Χημικά Πρόσθετα Συζητηση σχετικα με λιπαντικα, καυσιμα και χημικα προσθετα

ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ - ΚΑΥΣΙΜΑ

Thread Tools

Old Dec 29, 2009 | 08:34 AM
harri-S-'s Avatar
Registered User

From: zakynthos

πρεπει να χει γινει μ@λακι@ λευτερακο..θα ανεβασω αυριο φωτο να σας δειξω ποιο ειχα βαλει γιατι δεν το εχω τωρα μαζι μου το λαδι..
Old Dec 29, 2009 | 08:39 AM
harri-S-'s Avatar
Registered User

From: zakynthos

η εχει αλλαξει συσκευασια...που λιγο δυσκολο...πιο ευκολα γινετε μαλακια.....
Old Dec 29, 2009 | 09:42 PM
leftis's Avatar
Registered User

From: The weasel's nest

Απ'οσο ξερω 3 ειναι αυτα που βγαζει η Amsoil για κιβωτιο, μεταδοση κτλ.
1) Amsoil ATF
2) Αmsoil MTF 5W30
3) Amsoil MTG 75W90
Υπαρχει καποιο αλλο? Γιατι μεταξυ αυτων των τριων 1 επιλογη βλεπω.
Old Dec 30, 2009 | 01:31 AM
nikthegrek's Avatar
Registered User

From: thessaloniki

να πω και γω την δικια μου εμπειρια..εχω βαλει avin,shell,castrol,honda original,motul,,σε ολα μου καιει πανω κατω 700 με 900ml τα 1000 χιλιομετρα,,πρωτη φορα εβαλα τωρα repsol 5-30 και στα 500χιλ δεν εκαψε σταγονα!!!ειναι ακομα νωρις αλλα φαινεται να μην τα καιει οπως τα αλλα..για να δουμε..
Old Dec 30, 2009 | 02:19 AM
gre165-makis's Avatar
Registered User

Νικο κατασταλαξε σε ενα λαδι και μην το ξαναλλαξεις.Για καποιο λογο οταν βαζεις το ιδιο λαδι συνεχεια ελατωνεται κατα πολυ η καταναλωση.
Αν αλλαζεις συνεχεια εταιριες καει παραπανω.

Εγω οταν το πηρα το S ο προηγουμενος εβαζε shell και μετα εβαλα Amsoil 5-40.Στην 1η αλλαγη μου εκαιγε 600ml το λιτρο,στην 2η 300ml και στην 3η εχω κανει 1000χλμ και δεν εχει καψει σταγονα.

Περιεργο που με 5-30 σου καιει λιγοτερο αλλα αν εισαι ευχαριστημενος μην το ξαναλλαξεις.
Old Dec 30, 2009 | 02:26 AM
nikthegrek's Avatar
Registered User

From: thessaloniki

Originally Posted by gre165-makis,Dec 30 2009, 03:19 AM
Νικο κατασταλαξε σε ενα λαδι και μην το ξαναλλαξεις.Για καποιο λογο οταν βαζεις το ιδιο λαδι συνεχεια ελατωνεται κατα πολυ η καταναλωση.
Αν αλλαζεις συνεχεια εταιριες καει παραπανω.

Εγω οταν το πηρα το S ο προηγουμενος εβαζε shell και μετα εβαλα Amsoil 5-40.Στην 1η αλλαγη μου εκαιγε 600ml το λιτρο,στην 2η 300ml και στην 3η εχω κανει 1000χλμ και δεν εχει καψει σταγονα.

Περιεργο που με 5-30 σου καιει λιγοτερο αλλα αν εισαι ευχαριστημενος μην το ξαναλλαξεις.
και γω μακη να πω την αληθεια περιμενα να μου καψει περισσοτερο λογο και το οτι ειναι πιο λεπτο..τι να πω..αυτο το αυτοκινητο ειναι τελικα μυστηριο σε ολα του!!!!
Old Dec 30, 2009 | 02:50 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Σε αυτο που λες Μακη να προσθεσω το εξης που εχω παρατηρησει και στα δυο S2000. Tο περιεργο στο S ειναι οτι οταν η καταναλωση του καυσιμου ειναι μεγαλη, τοτε δεν καιει πολυ λαδι και οταν υπαρχει μεγαλη καταναλωση λαδιου τοτε δεν καιει πολυ καυσιμο. Εγω το εχω πει πολλες φορες οτι αυτο το αυτοκινητο ειναι ζωντανος οργανισμος και μαλιστα αναποφασιστος.
Old Dec 30, 2009 | 06:38 AM
Taseas's Avatar
Registered User

From: ||-|| (()) ||\|| ||)) //\

Για την αλλαγη λαδιων καλο θα ειναι καποιος να έχει:

6 λιτρα λαδι για το μοτερ

2 λιτρα λαδι για το σασμαν

1 λιτρο για το διαφορικο

Συμφωνα με το service manual το μοτερ παιρνει 10w30 ή 5w40. Προτιμοτερο ειναι το 30αρι λαδι, αλλα η Honda συμπεριελαβε και το 40αρι διοτι παλιοτερα ηταν δυσκολο να βρεθει 30αρι στην ευρωπαικη αγορα. Εδω πρεπει να προσθεσω πως για να χαρακτηριστει καποιο λαδι 30αρι ή 40αρι κτλ υπαρχει μια κλιμακα. Ετσι για παραδειγμα ένα 30αρι στην ανωτερη κλιμακα και ενα 40 αρι στην κατώτερη μπορει να εχουν το ιδιο βαρος. Πρεπει ο καθενας πριν επιλεξει λαδι να δει το βαρος του συγκεκριμένου λαδιου σε θερμοκρασια λειτουγιας.

Για το σασμαν προτεινομενο ειναι το Honda MFT, το οποίο είναι λαδι 10w30 με ειδικα προσθετα για την λειτουργια του σασμαν.

Για το διαφορικο η Honda προτεινει βαβολινη SAE 90. H προδιαγραφη αυτη τον καιρο που γραφονταν το manual συμπεριλαμβανε και τις πιο πανω κατηγοριες μέχρι που πριν λίγα χρόνια έγιναν ξεχωριστες. Ετσι παλιοτερα και μια βαβολινη που σημερα αναγραφεται ως SAE 110 θα αναγραφονταν ως SAE 90. Επομένως οτι βαλουμε απο 90 και πανω ειναι ok. To manual λεει οτι μπορουμε να βαλουμε και 75w90 αλλα στην πραξη αυτες είναι λεπτοτερες και δεν παρεχουν τοσο καλη προστασια οσο μια 90 της οποιας η δομη δεν μεταβαλεται. Μια απο τις καλυτερες και δοκιμασμενες λυσεις ειναι η LE 1605 και θα μπορουσαμε να κανουμε ενα group buy αν μας αξιωσει ο θεος.

Σχετικα με το λαδι μηχανης και τις βαβολινες διαφορικου. Καλο είναι να προμηθευτεί κανείς κάτι εκτός της Ηοnda, διοτι η Honda δεν φτιαχνει η ιδια λαδι, εκτος απο το MTF, αλλα ανασκευαζει λαδι που προμηθευεται απο την εκαστοτε εταιρια με την οποια εχει συμβαση ανα περιοδο. Επισης σε πολλες αντιπροσωπιες Honda δεν εχουν καν λαδι της Honda. Ετσι ειναι καλύτερο καποιος να αγοραζει σταθερα μια μαρκα και εναν τυπο λαδιου αναλογα με το τι αυτος πιστευει και να συνεχισει με αυτο.
Old Dec 30, 2009 | 06:42 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Το ποστ σου Τάσο είναι περιεκτικότατο.
Πραγματικά δεν πιστεύω να έχει κάποιος απορία μετά από αυτό!
Old Dec 30, 2009 | 09:32 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Originally Posted by uma_chikara,Jan 16 2009, 12:24 AM
Μετά από διάβασμα του τόπικ, να ανακεφαλαιώσω......

Κινητήρας (4,8l με το φίλτρο):

Γενικά:
- Μερικές εταιρείες δεν έχουν συσκευασία λίτρου, αλλά quart, όπου
1 quart = 0,946 l
- Ας πούμε για παράδειγμα ότι έχουμε ένα δείκτη 5-40..
Χονδρικά, όσο μικρότερος είναι ο πρώτος δείκτης -στη συγκεκριμένη περίπτωση το 5- τόσο το καλύτερο είναι για εκκινήσεις με χαμηλές θερμοκρασίες και τόσο γρηγορότερα θα αποκτήσει το "πάχος" λειτουργίας -που ξανά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το 40.

Δηλαδή η διαφορά ανάμεσα σε ενα 5-30 και σε ένα 10-30, είναι ότι το πρώτο αποκτά γρηγορότερα το πάχος του δείκτη των 30.Και τα 2 όμως όταν ζεσταθεί το αυτοκίνητο, θα έχουν πάχος που αντιστοιχεί στο 30.

Η διαφορά ανάμεσα σε ένα 5-30 και σε ένα 5-40, είναι ότι το 30άρι είναι πιο λεπτό..

Άρα αν μας καίει λαδάκι, δεν είναι υπεύθυνος ο πρώτος δείκτης, αλλά ο δεύτερος, αυτός που δείχνει το πάχος.

Συγκεκριμένα:

Motul 300V- το καίει αέρα πατέρα...η Motul Βελγίου λέει ότι δεν κάνει για καθημερινή χρήση..η Motul Γαλλίας, λέει ότι κάνει μια χαρά, αλλά θέλει συχνότερες αλλαγές...(αντί γι αυτό προτείνεται το 8100)

Motul 8100- Πιο καθημερινό, δεν έχουν ακουστεί παράπονα για αυξημένη κατανάλωση, παρ'όλα αυτά υπάρχει διαφορά με τα λάδια της Honda, που θεωρούνται ίσως η πιο safe επιλογή , με τη μικρότερη κατανάλωση, με το μεγαλύτερο όμως κόστος..

Ηοnda- Μικρή κατανάλωση, αυξημένη τιμή..Δεν έχω καταλάβει πόσο καλύτερα είναι από τα αντίστοιχα motul, amsoil και redline για το μοτέρ...

Redline- Θεωρείται πάρα πολύ καλό.. διαμαρτυρίες υπάρχουν για αυξημένη κατανάλωση του 5-30.. Πιο ασφαλής λύση θα ήταν ίσως το 5-40..

Για amsoil, torco, castrol και valvoline, δεν έχω καταλάβει τί παίζει ακριβώς..Φαντάζομαι καλά θα είναι, αλλά δεν έχω διαβάσει και πολλά ούτε εδώ ούτε στα διεθνή..

Λόγος είχε γίνει και για αντιτριβικά, τα οποία σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να περιέχουν Teflon..

Διαφορικό (0,74l) :

LE1605- Lubrication Engineers, θεωρείται κορυφαίο!..επιλογή του Yiannakou, αν σας λέει κάτι αυτό...Το συγκεκριμένo έχω βάλει κι εγώ στην προηγούμενη αλλαγή μου πριν από 15.000 km. Για το χρώμα θα σας πω νεότερα μετά την αλλαγή..
Τσουχτερή τιμή... 47ευρώ το λίτρο...

1605 DUOLEC = ALMASOL LE 607 90W

Θα το βρείτε - Σερρών 85 (παράλληλη της Καβάλας, κάπου πίσω από τα ΤΕΙ, αν θυμάμαι καλά)
τηλέφωνο 210-5152040

Motul 90PA- πριν ανακαλυφθεί το LE θεωρείτο το καλύτερο για το διαφορικό του s2000... λιγότερο από τη μισή τιμή του LE...

Θετικά σχόλια διάβασα για torco, αλλά πάλι δεν έβγαλα συμπέρασμα..

Σασμάν (1,48l) :

Honda- Αναμφισβήτητα Safe επιλογή..

Αmsoil 5-30 SAE MTF - Άτομα που το έχουν βάλει έχουν παρατηρήσει βελτίωση, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.( Ομολογώ πως σε αυτή την αλλαγή θα το δοκιμάσω για 1η φορά )
Και όποιον δεν κάλυψε ο Τασούλης, παρ'τε κι αυτό...

Φυσικά από τότε που έγινε το ποστ, έχουν δοκιμαστεί ENEOS και REDLINE για το κιβώτιο, με τα πρώτα να είναι πολύ καλά και η διαφορά είναι αισθητή..
Το LE παραμένει κορυφαίο για το διαφορικό, με τιμή όμως μεγαλύτερη από τα 47 ευρώ..τελευταία φορά ήταν γύρω στα 50.....

All times are GMT -8. The time now is 05:25 PM.