ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ - ΚΑΥΣΙΜΑ
Originally Posted by leftis,Jan 22 2010, 11:48 AM
Απαντησαν σημερα στον Νικολακη απο την redline σε email που τους εστειλε εχθες, και ειπαν και αυτοι MTL.
"Thank you for contacting Red Line Oil, in your S2000 I would recommend the 10W30, a good choice with stock clearances on bearings and pistons. In the transmission I would recommend the MTL, as it matches the viscosity called for. The MT-90 is a higher viscosity than Honda calls out, so could be a little stiffer shifting at lower temperatures with synchros designed for the lower viscosity fluid."
"Thank you for contacting Red Line Oil, in your S2000 I would recommend the 10W30, a good choice with stock clearances on bearings and pistons. In the transmission I would recommend the MTL, as it matches the viscosity called for. The MT-90 is a higher viscosity than Honda calls out, so could be a little stiffer shifting at lower temperatures with synchros designed for the lower viscosity fluid."
Ομολογώ ότι δύσκολα θα το επέλεγα για το S. Το έχει δοκιμάσει κανείς?
Παραθέτω και τα σχόλια που βρήκα για το συγκεκριμένο στο site της tradewind:
"Best all-weather viscosity grade for gasoline engines in cars and light trucks that are driven on the street on a daily basis. Reduces turbo lag and provides more power and economy while providing thicker bearing oil films at operating temperature than a petroleum 10W-40. Best all-round, synthetic oil for stock or slightly modified engines in high- performance cars that are street-driven. Best choice to replace a 5W-30 or 10W-30, petroleum-based or other-brand synthetic oil if maximum durability is preferred. Acceptable for engines that are occasionally operated in extreme cold weather."
Originally Posted by leftis,Jan 22 2010, 09:54 AM
Γιαννη στον καταλογο της μονο GL5 βλεπω. 
εγω θα βαλω τα redline αυτη τη φορα, αλλα δεν ξερω ποιο να επιλεξω, το MTL ή το MT90. Οι Αμερικανοι οτι ναναι λενε, καποιοι κανουν και μιξη των δυο. Το ΜΤ90 ειναι λιγο πιο παχυρευστο και θελει ζεσταμα στο κρυο, αλλα εχει μεγαλυτερη διαρκεια. Οσοι τρεχουν σε autox και trackdays το προτιμουν. Μαλλον ομως στο MTL λεω να καταληξω..

εγω θα βαλω τα redline αυτη τη φορα, αλλα δεν ξερω ποιο να επιλεξω, το MTL ή το MT90. Οι Αμερικανοι οτι ναναι λενε, καποιοι κανουν και μιξη των δυο. Το ΜΤ90 ειναι λιγο πιο παχυρευστο και θελει ζεσταμα στο κρυο, αλλα εχει μεγαλυτερη διαρκεια. Οσοι τρεχουν σε autox και trackdays το προτιμουν. Μαλλον ομως στο MTL λεω να καταληξω..

Για αυτό ρώτησα να μας πει κάποιος από αυτούς που το συστήνουν αλλά ... τζίφος
Επίσης αν δεν σε πειράζει να μου απαντήσεις γιατί δεν βάζεις το τελευταίο MTF της Honda?
Γνωρίζω για τα θεματακια "διάρκειας" αλλα δεν ειναι και ιδιαίτερα ακριβό αν πει καποιος οτι το αλλαζει συχνότερα
Έχω λόγο που ρωταω
Originally Posted by leftis,Jan 22 2010, 06:44 PM
Διοτι αν ειναι ποτε δυνατον, ο ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ οχι απλα δεν ειχει τα MTF2 δεν εχει ΚΑΝ τα ΜΤF1 και δινει κατι τις BP..
Λεγε τωρα γουσταρεις?
Τα υπολοιπα αστα πανω μου
Τελευταια φορα που αλλαξα λιπαντικα, εβαλα ολα της Torco.
Μοτερ: Torco SR-5 5W40
Παρα πολυ καλο λαδι και πολυ μικροτερη καταναλωση σε σχεση με Motul 300V και Τοrco SR-1 που εβαζα παλαιοτερα (ΑΡ1 μοτερ). Λιγο τσουχτερη η τιμη του 18,80 Ευρω αλλα πιστευω αξιζει τα λεφτα του.
Σασμαν: Torco RTF-1
Πιστευω κορυφαιο λαδι για αυτο που το ηθελα.
Δεν εμπαινε η 6η με τιποτα, ιδιεταιρα αν ειχε μεινει σταματημενο το αμαξι για 5-6 μερες. Επισης, ειχα και ενα μικρο προβλημα απο 1η σε 2α αλλα και αυτο λυθηκε.
Τωρα δεν εχω το παραμικρο προβλημα, οσο καιρο και να μεινει σταματημενο το αμαξι (δοκιμασμενο στις 12 μερες).
Το συνιστω ανεπιφυλακτα. Τιμη 20 ευρω.
Διαφορικο: Torco SGO-75W90
Εδω τωρα να σας πω την αληθεια, δεν καταλαβα και παρα πολλα γιατι δε εδινα σημασια στο διαφορικο πρωτα, οποτε δε μπορω να συγκρινω.
Τιμη 25 ευρω.
Μοτερ: Torco SR-5 5W40
Παρα πολυ καλο λαδι και πολυ μικροτερη καταναλωση σε σχεση με Motul 300V και Τοrco SR-1 που εβαζα παλαιοτερα (ΑΡ1 μοτερ). Λιγο τσουχτερη η τιμη του 18,80 Ευρω αλλα πιστευω αξιζει τα λεφτα του.
Σασμαν: Torco RTF-1
Πιστευω κορυφαιο λαδι για αυτο που το ηθελα.
Δεν εμπαινε η 6η με τιποτα, ιδιεταιρα αν ειχε μεινει σταματημενο το αμαξι για 5-6 μερες. Επισης, ειχα και ενα μικρο προβλημα απο 1η σε 2α αλλα και αυτο λυθηκε.
Τωρα δεν εχω το παραμικρο προβλημα, οσο καιρο και να μεινει σταματημενο το αμαξι (δοκιμασμενο στις 12 μερες).
Το συνιστω ανεπιφυλακτα. Τιμη 20 ευρω.
Διαφορικο: Torco SGO-75W90
Εδω τωρα να σας πω την αληθεια, δεν καταλαβα και παρα πολλα γιατι δε εδινα σημασια στο διαφορικο πρωτα, οποτε δε μπορω να συγκρινω.
Τιμη 25 ευρω.