Λιπαντικά - Καύσιμα - Χημικά Πρόσθετα Συζητηση σχετικα με λιπαντικα, καυσιμα και χημικα προσθετα

Μείωση κατανάλωσης καυσίμου

Thread Tools

Old Nov 2, 2011 | 12:38 PM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by blondie_s2k
Αν ήταν να πάρουν το δρόμο τους σαν ανταλλακτικά θα είχαν ήδη γίνει από εδώ και θα έφευγαν έτσι. Δε νομίζω.
Απλά στις βαλκανικές χώρες δίνουν τις "παραγγελίες" τους και τα αυτοκίνητα "ψωνίζονται" από εμάς..
Και έχει τόση ζήτηση το S2000 στα Βαλκάνια???
Με τους ρυθμούς που τα σηκώνουν αν ισχύει αυτό που λες θα συγκεντρώσουν περισσότερα S και από την Ιαπωνία
Εγώ πιστεύω ότι λειτουργούν σαν σταθμοί περισυλλογής, και από εκεί ξεκινούν τον δρόμο τους είτε σαν ανταλλακτικά όχι μόνο προς την Ελλάδα είτε ολόκληρα όπως είπες και εσύ ανά περίπτωση.
Δεν ξέρω, τι να πω ... όλα εικασίες είναι.
Ξαναλέω αν είναι έτσι όπως τα λέμε είναι πολύ κρίμα

Originally Posted by katanaman
Ε δωστε ενα σημα στα τελωνεια ρε παιδια, αν καποιος εχει ακρες η γνωστους...
Το άλλο με τον Τοτο το ξέρεις?
Υπάρχει τίποτα σε αυτό το μπ0υρδ3λ0 που λέγεται Ελλάδα που να λειτουργεί όπως πρέπει...?
Από ότι μου λένε κάποιοι πιο μπασμένοι στα κόλπα τα χειρότερα έπονται.
Reply
Old Nov 3, 2011 | 11:35 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Παιδιά βάλτε λίγο φρένο παρακαλώ. Έχουμε ξεφύγει off topic εδώ και πάρα πολλά πόστ.

Ευχαριστώ
Reply
Old Nov 14, 2011 | 07:25 AM
Dionisis N's Avatar
Registered User

Originally Posted by Sportster
Originally Posted by Sportster' timestamp='1280854957' post='19231785
εχω κανει 800χλμΧ2=1600 ανοιχτοσ στα 110~120χλμ/ωρα με μουσικη, με μερικα ανοιγματα και εκαψα 7λ/100χλμ. Για την ακριβεια υστερα απο τον υπολογισμο που εκανα το αποτελεσμα ηταν 6,97!!!
αυτο προ-κομπρεσσορα εποχη

Μεσα στην πολη μου εκαιγε γυρω στα 10λ, ενω τωρα ειναι 10,5λ αντε 11 με αρκετο βτεκ και πιεση, απλα δεν εχω κανει ταξιδι να δω ποσο εχει μειωθει σε ταξιδι η αυτονομια αν και περιοσσοτερο μεσα στην πολη με νοιαζει γιατι πια δνε κανω σχεδον καθολου ταξιδια ιδιως με το Σ.
Παραθετω ενα παλιο μου ποστ.

Οσο αναφορα για closed loop μεσω wideband, αυτα δεν επιτυγχανονται με παραλληλο. Αποψη μου παντα, αλλα εγω που φοραω ΑΕΜ και εχω κια wideband και εκατσα και το εψαξα και το δουλεψα σε closed loop δεν βρηκα ουσιαστικο οφελως, ιδιως μεσα στην πολη. Εκτος ετσι κι αλλιως δεν βγαινω πια με το S οποτε και δεν το εχω ψαξει, αλλα τα 7/100 που ειχα καψει σε ταξιδι μου φαινεται νουμερο toο good to be true. Και να το καταφερεις να το μειωσεις να το καταφερεις που?!?! στα 6,5?!? Αλλα πραγματα επηρεαζουν περισσοτερο την καταναλωση, οπως φορτιο που αντιστοιχα επηρεαζεται απο τριβες, βαρος αυτοκινητου κτλ. Οποτε νομιζω καλυτερα ασε τον μαμα εγκεφαλο και ελαφρυνε το οσο μπορεις.
απο εκει και περα υπαρχει η λυση υγραεριου, αλλιως μετα αλλαζεις αυτοκινητο.

Και να μην ξεχασω, μεσα σε ολα αυτα ειναι και ο τροπος οδηγησης που επηρεαζει πολυ, υποαρχουν ολοκληρες μελετες και τροποι που μπορεις να χρησιμοποιησεις για να δεις χαμηλη καταναλωση, και πραγματα τα οποια μερικοι απλα δεν γνωριζουν. ΠΧ ποσοι ξερουν απο εδω μεσα οτι οταν το αυτοκινητο επιβραδυνει με ταχυτητα δεν καιει ουτε σταλα!?? ενω οταν εχει νεκρα και πατας φρενο καις και βενζινη και φθορα μεγαλυτερη εχεις στα φρενα!??
Reply
Old Nov 14, 2011 | 07:38 AM
Dionisis N's Avatar
Registered User

To 7,0 l/100km είναι πραγματικό αφού και εγώ έχω πετύχει 7,5 l/100km όπως έχω δημοσιεύσει με λεπτομέρειες παλιότερα...
Σε επαρχιακό/εθνικό δίκτυο το να αφήνεις να ρολάρει το αυτοκίνητο με νεκρά σε κατηφόρες είναι προτιμότερο (από άποψη οικονομίας μόνο και αφού δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας εννοείται) αφού κερδίζεις σε οικονομία μιας και δεν έχεις το φρενάρισμα του κινητήρα να σε επιβραδύνει και έτσι διανύεις περισσότερα χιλιόμετρα από ότι αν ρόλαρες με την 6η σχέση. Και πόσο μάλιστα στο S2000 που το κιβώτιο είναι ιδιαίτερα κοντό και η 6η του μοιάζει με 4η άλλων μοντέλων... Τώρα όσο για το αν καταπονείς τα φρένα περισσότερο είναι στο χέρι σου να το περιορίσεις στο ελάχιστο είτε βάζοντας κάποια σχέση πριν το σημείο που θα θες να επιβραδύνεις, μειώνοντας έτσι ταχύτητα με τον κινητήρα ή πατώντας στιγμιαία το φρένο αλλά δυνατά και όχι πολύ ώρα και με ελαφριά πίεση του πεντάλ, μιας και στη δεύτερη περίπτωση έχεις και τη μεγαλύτερη φθορά στα φρένα.
Γενικά η οικονομική οδήγηση θέλει υπομονή, ημερία και αυτοσυγκέντρωση στην οδήγηση... και φυσικά μέσα στη πόλη δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα πέραν του να μην ξεκινάς γρήγορα, να εκμεταλλεύεσαι πλήρως τη ροπή και την ελαστικότητα του κινητήρα και να περιορίζεις τα φρεναρίσματα (όσο το δυνατόν)
Reply
Old Nov 14, 2011 | 09:48 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by Dionisis N
To 7,0 l/100km είναι πραγματικό αφού και εγώ έχω πετύχει 7,5 l/100km όπως έχω δημοσιεύσει με λεπτομέρειες παλιότερα...
Σε επαρχιακό/εθνικό δίκτυο το να αφήνεις να ρολάρει το αυτοκίνητο με νεκρά σε κατηφόρες είναι προτιμότερο (από άποψη οικονομίας μόνο και αφού δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας εννοείται) αφού κερδίζεις σε οικονομία μιας και δεν έχεις το φρενάρισμα του κινητήρα να σε επιβραδύνει και έτσι διανύεις περισσότερα χιλιόμετρα από ότι αν ρόλαρες με την 6η σχέση. Και πόσο μάλιστα στο S2000 που το κιβώτιο είναι ιδιαίτερα κοντό και η 6η του μοιάζει με 4η άλλων μοντέλων... Τώρα όσο για το αν καταπονείς τα φρένα περισσότερο είναι στο χέρι σου να το περιορίσεις στο ελάχιστο είτε βάζοντας κάποια σχέση πριν το σημείο που θα θες να επιβραδύνεις, μειώνοντας έτσι ταχύτητα με τον κινητήρα ή πατώντας στιγμιαία το φρένο αλλά δυνατά και όχι πολύ ώρα και με ελαφριά πίεση του πεντάλ, μιας και στη δεύτερη περίπτωση έχεις και τη μεγαλύτερη φθορά στα φρένα.
Γενικά η οικονομική οδήγηση θέλει υπομονή, ημερία και αυτοσυγκέντρωση στην οδήγηση... και φυσικά μέσα στη πόλη δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα πέραν του να μην ξεκινάς γρήγορα, να εκμεταλλεύεσαι πλήρως τη ροπή και την ελαστικότητα του κινητήρα και να περιορίζεις τα φρεναρίσματα (όσο το δυνατόν)
Δεν ξέρω αν κατάλαβες πλήρως το ποστ του Ανδρόνικου.

Να επιβεβαιώσω και εγώ άλλη μια φορά τα λεγόμενα του μιας και τώρα με τα data log βλέπω πράγματα που κάποιος με μαμά εγκέφαλο δεν θα μπορούσε να δει ποτέ. Όταν έχεις την μεγαλύτερη δυνατόν σχέση στο κιβώτιο πχ 6η και ρολάρεις όπως λες σε κατηφόρες ο κινητήρας εκείνη τη στιγμή δεν καίει τίποτα. Όταν λέω τίποτα εννοώ πραγματικά ΤΙΠΟΤΑ, το AFR εκείνη τη στιγμή μου δείχνει 18,4 που σημαίνει ΣΒΗΣΤΟ.

Η λειτουργία του κινητήρα απλά συνεχίζεται από την αναγκαστική κίνηση του βολάν μέσω του κινητήριου άξονα. Άρα λοιπόν με 6η στο κιβώτιο ότι rpm και αν έχεις δεν καις τίποτα ή καις ΕΣΤΩ ΛΙΓΟΤΕΡΟ από το ρελαντί. Όταν ρολάρεις όπως λες με νεκρά δεν καις μόνο ότι θα έκαιγες στο ρελαντί σαν σταματημένος αλλά και κάτι παραπάνω.

Να φανταστείς ότι εγώ ακόμα και με τον κομπρεσορα με την παραπάνω μέθοδο (πάντα με σχέση μέσα ανάλογα την κλίση του οδοστρώματος) είδα λιγότερο από 7,0 l/100km. Για να προλάβω τυχών απορίες ακόμα και όταν χρειαστεί να ανοίξεις για λίγο το γκάζι με μεγάλη σχέση μέσα, όταν το φορτίο είναι χαμηλό το AFR παίζει πάνω από το 14,7 ανάλογα πάντα τις συνθήκες.

Δυστυχώς δεν έχω συγκεκριμένο νούμερο να αναφέρω (και εμένα με έχει φάει η περιέργεια) γιατί δεν έχω φουλάρει ακόμα μετά την επιστροφή μου από το τελευταίο μου ταξίδι. Αν στα παραπάνω συνυπολογίσεις το γεγονός ότι οι μόνες φορές που πάτησα φρένο ήταν για να ακινητοποιήσω το αυτοκίνητο λογω εμποδίου (αυτοκίνητο, φανάρι κτλ) τότε μπορείς να πάρεις μια ιδέα για το πόσο οικονομική μπορεί να γίνει η οδήγηση σε ένα ταξίδι. Βέβαια όλα αυτά έχουν εφαρμογή σε συγκεκριμένες συνθήκες και περιπτώσεις όπως προανέφερα γιατί όπως πολύ σωστά είπες και εσύ σε οδόστρωμα με μηδενική κλίση η 6η μας, δίνει την αίσθηση οτι είναι σαν την 4η άλλων αυτοκινήτων.

Η μαγεία του άγραφου πάντως μπορώ να ομολογήσω ότι έγκειται στο γεγονός ότι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ σε συνθήκες ταξιδίου μπορείς να έχεις όλη τη δύναμη του F20 διαθέσιμη ή και ακόμα παραπάνω με μικρότερη κατανάλωση και από το μαμά όταν αποφασίσεις να πας χαλαρά.

Εγώ τώρα τελευταία εκτός από την "ανεύρεση" ενός safe AFR σε load less συνθήκες cruising αναλώνομαι και στην οικονομικότερη απόδοση του κινητήρα σε ταχύτητες άνω των 90 χλμ/ώρα (γιατί κακά τα ψέματα θέλει πολυυυυυ υπομονή να πηγαίνεις ταξίδι με 90-110 χλμ\ώρα) με παραμετροποιημένη υπό προϋποθέσεις ενεργοποίηση του VTEC (πχ VTEC vs Engine Load vs TPS).

Βέβαια ακόμα είμαι σε στάδιο εκκόλαψης και προχωράω με βήματα νεογνού.

Υ.Γ.
Δεν έχω σπουδάσει μηχανικός και οι γνώσεις μου περιορίζονται μόνο στην όποια εμπειρία έχω αποκομίσει, αλλά όλο αυτό μου θυμίζει κάποια παλιότερα φορτηγά ανω των 15 τόνων που έχω οδηγήσει με την ύπαρξη "κλαπέτου" το οποίο χρησιμοποιούσαν σε μεγάλες κατηφόρες για να μην ανάβουν τα φρένα και σύμφωνα με κάποιους φορτηγατζήδες με αυτό μπορούσαν να κατέβουν από Θεσσαλονίκη χωρίς να χαλάσουν σταγόνα από το ρεζερβουάρ τους .... και καλά
Reply
Old Nov 17, 2011 | 05:22 AM
Sportster's Avatar
Registered User

Απλα ΜΠΡΑΒΟ!
Αφου καταφερες να κανεις ενα μοτερ με αγραφο και κομπρεσσορα που εχει τροχο 300+ να καιει σε καταστασεις cruising και χαμηλου φορτιου οσο και καλυτερα απο ενα μαμα πραγματικα εχεις καταφερει να εχεις ενα αυτοκινητο που ειναι σουπερ οπλο, και οταν το θελεις για να κανεις μια διαδρομη να καιει και οσο θα εκαιγε ενα 1.6

Αυτο ηταν κατι που ποτε δεν μπορεσα να καταφερω λογο του οτι:
1) απο τοτε που εβαλα τον κομπρεσσορα δεν εκανα πια ταξιδια οποτε δεν μπορουσα να βγαλω συμπερασματα και αντιστοιχα να κανω περετερω δοκιμες
2) ο αναλυτης καυσαεριων μου (Wideband) μου εγραφε λιγο παραξενα νουμερα και δεν ειχα καταφερει να το καλιμπραρω σωστα για διαφορους λογους

Το μοτερ του Σ πραγματικα με εναν ΑΕΜ η φανταζομαι μπορει και καλυτερα με Hondata, μπορει να γινει fine tuning με τα πραγματα που φορας και να δουλευει καλυτερα απο Μαμα. Επισης, αυτο που ειναι ακομα πιο εκπληκτικο ειναι οτι ακομα και τουρμπο/κομπρεσσορα, μπορει να δουλευει οχι μονο αξιοπιστα, αλλα ακομα καλυτερα κι απο μαμα, και απο θεμα οικονομιας και απο θεμα λειτουργιας.

Γιαννη περιμενω βολτα το συντομοτερο. Εφτιαξες κατι πραγματικα αξιολογο και αξιοπιστο πατωντας αρχικα σε δοκιμασμενες λυσεις και με αρκετο μερακι και ορεξη καταφερες να το πας ακομα πιο περα.
Reply
Old Nov 17, 2011 | 08:29 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by Sportster
Απλα ΜΠΡΑΒΟ!
Αφου καταφερες να κανεις ενα μοτερ με αγραφο και κομπρεσσορα που εχει τροχο 300+ να καιει σε καταστασεις cruising και χαμηλου φορτιου οσο και καλυτερα απο ενα μαμα πραγματικα εχεις καταφερει να εχεις ενα αυτοκινητο που ειναι σουπερ οπλο, και οταν το θελεις για να κανεις μια διαδρομη να καιει και οσο θα εκαιγε ενα 1.6

Αυτο ηταν κατι που ποτε δεν μπορεσα να καταφερω λογο του οτι:
1) απο τοτε που εβαλα τον κομπρεσσορα δεν εκανα πια ταξιδια οποτε δεν μπορουσα να βγαλω συμπερασματα και αντιστοιχα να κανω περετερω δοκιμες
2) ο αναλυτης καυσαεριων μου (Wideband) μου εγραφε λιγο παραξενα νουμερα και δεν ειχα καταφερει να το καλιμπραρω σωστα για διαφορους λογους

Το μοτερ του Σ πραγματικα με εναν ΑΕΜ η φανταζομαι μπορει και καλυτερα με Hondata, μπορει να γινει fine tuning με τα πραγματα που φορας και να δουλευει καλυτερα απο Μαμα. Επισης, αυτο που ειναι ακομα πιο εκπληκτικο ειναι οτι ακομα και τουρμπο/κομπρεσσορα, μπορει να δουλευει οχι μονο αξιοπιστα, αλλα ακομα καλυτερα κι απο μαμα, και απο θεμα οικονομιας και απο θεμα λειτουργιας.

Γιαννη περιμενω βολτα το συντομοτερο. Εφτιαξες κατι πραγματικα αξιολογο και αξιοπιστο πατωντας αρχικα σε δοκιμασμενες λυσεις και με αρκετο μερακι και ορεξη καταφερες να το πας ακομα πιο περα.
Ανδρόνικε σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια

Πρέπει να ξέρεις όμως ότι ένα μέρος των ευσήμων που μου απονείμεις ανήκει δικαιωματικά σε σένα και ένα άλλο εξίσου μεγάλο μέρος ευσήμων πάει σε ανθρώπους που ασχολούνται με το αντικείμενο επαγγελματικά.

Στο έχω ξαναπεί ότι για μένα ήταν λιγότερο δύσκολο (από θέμα τόλμης) από την στιγμή που θα βάδιζα σε πεπατημένους οδούς και δη των δικών σου. Το σημαντικότερο όλων είναι το γεγονός ότι όπου και αν ‘’κολλούσα’’ σε έπαιρνα τηλέφωνο καθώς ήξερα ότι άλλος έχει βρεθεί πριν από μένα σε αυτή τη θέση και το έχει ψάξει για μένα. Εγώ απλά με αρκετό διάβασμα και υπομονή μέσα από πάρα πολλές συζητήσεις με διάφορους ανθρώπους που έχουν πολύ καλύτερη σχέση από μένα με το αντικείμενο κατάφερα να πάω τα δικά σου αποτελέσματα μισό βήμα πιο πέρα.

Η αλήθεια είναι ότι πέρα από τις όποιες ρυθμίσεις στον άγραφο μεγάλο ρόλο παίζει και ο τρόπος οδήγησης. Όσο πιο στρωτός τόσο πιο ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα.

Σίγουρα αυτό που λες περί Hondata ισχύει 100%. Από τον περασμένο Ιούνιο είχα ξεκινήσει να ασχολούμαι με τα software 3 μεγάλων εταιρειών, ΑΕΜ, HONDATA,HALTECH. Η δουλειά κάποιου επιτυγχάνεται και με τις τρεις λύσεις αλλά με HONDATA πραγματικά ένιωθα ότι μπορούσα να επιτύχω fine tuning σε ποσοστό 1/1000. Ο συγκεκριμένος εγκέφαλος από τη στιγμή που χρησιμοποιεί τις μαμά ‘’φόρμουλες λειτουργίας’’ πραγματικά σου δίνει την δυνατότητα να παραμετροποιήσεις με απίστευτη λεπτομέρεια στο μισό για να μην πω στο 1/3 της δυσκολίας παραμετροποίησης του ΑΕΜ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κάποιοι από τους γνωστότερους προγραμματιστές χρεώνουν λιγότερο από το μισό για να ρυθμίσουν Hondata από ότι θα χρέωναν για να ρυθμίσουν ΑΕΜ. Επίσης πιστεύω χωρίς να μπορώ να το αποδείξω προς το παρόν ότι με HONDATA μπορείς να επιτύχεις ακόμα καλύτερη οικονομία. Όσο αφορά την δύναμη αν με το ίδιο σεταπ βγουν 2-3 άλογα παραπάνω νομίζω ότι είναι ανάξιο λόγου. Anyway μεγάλο ατού και ο 1052U…

Εννοείται ότι θα παίξει βόλτα και περεταίρω συζήτηση καθώς για μένα ΚΑΘΕ βόλτα αποτελεί έναυσμα για περεταίρω fine tuning. Παίρνω data log ΚΑΘΕ φόρα που μπαίνω στο αμάξι και εκτός από πάρα πολύ αξιόλογους ανθρώπους που τα βλέπουν και με συμβουλεύουν και με βοηθάνε, ψειρίζω και εγώ τους χάρτες καυσίμου και ανάφλεξης όσο πιο πολύ μπορώ.

Αφού σκέπτομαι ότι με τους ρυθμούς που το βγάζω, τον χρόνο που έχω μετά να ασχοληθώ και τους χρηματικούς πόρους που έχω να διαθέσω θα μου πάρει μέχρι να πω ότι είμαι στο σημείο που θέλω τουλάχιστον 1 χρόνο ακόμα.

Reply
Old Nov 17, 2011 | 09:33 AM
Dionisis N's Avatar
Registered User

Όλα σωστά αυτά που λες, απλά σου επαναλαμβάνω ότι σε κατηφορικό κομμάτι (και σε περίπτωση που είσαι μόνος σου στο δρόμο) αν βάλεις νεκρά μπορείς να κινηθείς μεγαλύτερη απόσταση, αφού ουσιαστικά θα σε κινεί η βαρύτητα!, από ότι αν είχες 6η αφού θα αναγκαζόσουν να πατήσεις γκάζι γρηγορότερα λόγω του φρεναρίσματος του κινητήρα. Επομένως ακόμα και αν με ρελαντί καταναλώνεις λίγο παραπάνω από ότι αν ρολάριζες με 6η παρόλα αυτά θα διανύσεις πολύ μεγαλύτερη απόσταση προτού χρειαστεί να πατήσεις γκάζι (δηλαδή στο τέλος της κατηφόρας), άρα θα καταναλώσεις λιγότερο καύσιμο... Σκέψου μικρές κατωφέριες όπου με 6η πρέπει να πατάς γκάζι (έστω και λίγο) για να διατηρείς την ταχύτητά σου σταθερή, ενώ με νεκρά μπορείς και να επιταχύνεις ελαφρώς...
Reply
Old Nov 17, 2011 | 12:20 PM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by Dionisis N
Όλα σωστά αυτά που λες, απλά σου επαναλαμβάνω ότι σε κατηφορικό κομμάτι (και σε περίπτωση που είσαι μόνος σου στο δρόμο) αν βάλεις νεκρά μπορείς να κινηθείς μεγαλύτερη απόσταση, αφού ουσιαστικά θα σε κινεί η βαρύτητα!, από ότι αν είχες 6η αφού θα αναγκαζόσουν να πατήσεις γκάζι γρηγορότερα λόγω του φρεναρίσματος του κινητήρα. Επομένως ακόμα και αν με ρελαντί καταναλώνεις λίγο παραπάνω από ότι αν ρολάριζες με 6η παρόλα αυτά θα διανύσεις πολύ μεγαλύτερη απόσταση προτού χρειαστεί να πατήσεις γκάζι (δηλαδή στο τέλος της κατηφόρας), άρα θα καταναλώσεις λιγότερο καύσιμο... Σκέψου μικρές κατωφέριες όπου με 6η πρέπει να πατάς γκάζι (έστω και λίγο) για να διατηρείς την ταχύτητά σου σταθερή, ενώ με νεκρά μπορείς και να επιταχύνεις ελαφρώς...
Τι να σου πω...
Είναι αρκετά θεωρητικό αυτό που γράφεις και ίσως από ένα σημείο και έπειτα διυλίζουμε τον κώνωπα.
Αφού δουλεύει για σένα .... εγώ πάσο.
Εγώ πάντως η διαφορά που βλέπω στον αναλυτή από ρολαρισμα με νεκρά, με ρολαρισμα είτε χωρίς καθόλου γκάζι είτε απλά 10% ανοικτό (πχ με μια 6η μέσα) είναι μερικές φορές μεγαλύτερη και από 4 μονάδες (AFR). Αν αυτό αντισταθμίζεται από την υψηλότερη ταχύτητα και την μεγαλύτερη απόσταση που διανύεις δεν το ξέρω και ίσως μόνο στην πράξη μπορεί να φανεί.

Παρ όλα αυτά νιώθω αρκετά ανασφαλής να ταξιδεύω με νεκρά έστω και σε αυτές τις ταχύτητες, το αμάξι μου φαίνεται ακυβέρνητο.

Reply
Old Nov 20, 2011 | 07:33 AM
katanaman's Avatar
Registered User
15 Year Member

http://miastala.com/s/archives/23766
Reply

All times are GMT -8. The time now is 12:53 PM.