Συμπεριφορά Συζητηση σχετικα με τη συμπεριφορα του αυτοκινητου, οπως ευθυγραμμιση, αναρτησεις, φρενα, ελαστικα ζαντες και βελτιωσεις

Αμορτισερ Koni Κιτρινα

Thread Tools

Old Aug 22, 2009 | 08:18 PM
General_lee's Avatar
15 Year Member

Εμενα να σου πω την αληθεια μακη του ηλια μου φαινεται ελαφρως σκληρη στο δρομο, αν και περναει αρκετα καλα απο τις ανωμαλιες, χωρις ομως να εχω περασει τεζα απο αυτες και με την αναρτηση συμπιεσμενη, παρα μονο γρηγορα και φυσικα χωρις να εχουν γινει δοκιμες σε πιστα με τηλεμετρια για να δεις χιλιομετρα μεσα σε στροφες.
Η μαμα του S2000 μου φαινεται οριακα καλη στο δρομο. Πιο σκληρη αισθητα με ενοχλει.(στο δρομο παντα και οχι σε ασφλατο χαλί, σε κλασσικη βουνου)

Ξερεις κι εσυ οτι το μεγαλυτερο ποσοστο νομιζει οτι το αμαξι βελτιωθηκε σκληραινοντας και οτι κραταει παραπανω, επειδη εχουν στιβαρο τιμονι και σταθεροτητα στα πολλα χιλιομετρα στις καμπες και μειωμενες κλισεις. Αυτο ειναι απλα ψυχολογικο οσων δεν εχουν εξαντλησει το αμαξι. Το θεμα ειναι τι γινεται περνώντας απο συγκεκριμενα σημεια με συγκεκριμενα χιλιομετρα και ξεροντας οτι εκει οριακα γλιστραω με 80 και τωρα με 82-84 χλμ πχ (ατακες τυπου περναω με +20 και +30 ειναι να αρχιζεις να μυριζεσαι οτι καποια ασχετοσυνη παιζει) η οτι σε αυτο το σκαμπανεβασμα/κερμπ πχ αφηνα αναγκαστικα με Χ χιλιομετρα και τωρα παταω τερμα και δεν χανει προσφυση ο τροχος η δεν κανει περιττη ταλαντωση.

Παντως το σεταπ του ηλια ειναι υπερστροφικο και προσωπικα η αποκλιση πισω δεν με εμπνεει για σοβαρο τρεξιμο. Ουτε στο δικο μου, ουτε στο S2000. Ειναι λιγο σκοτωμα φαση αν πιεσεις σοβαρα. Αλλα αυτο ειναι ασχετο γιατι ειναι θεμα γεωμετριας. Απλα το τονιζω.
Επισης ειναι λαθος να καθεσαι να σεταρεις την αναρτηση οταν η γεωμετρια σου ειναι αλλα ντ αλλων. Αμα εχεις αποκλιση πισω δλδ τι να κατσεις τωρα να παιζεις με αμορτισερ για να το κανεις πιο υποστροφικο. Δεν εχει νοημα.
Reply
Old Aug 23, 2009 | 01:47 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Ήθελες να πάρω θέση Μάκη οπότε πάρε...

Τα πράγματα είναι απλά. Αν οι μαμά δεν είχαν έναν σκασμό λεφτά τότε θα έβαζες και πάλι αυτές (και εγώ είμαι περίεργος για να δω πως συμπεριφέρονται απο την κούτα τους και όχι φορτωμένες με μπόλικα χλμ).

Ακόμα καλύτερα θα ήθελες να κάνεις το setup του CR, οπότε αργότερα να μπορούσες να παίξεις και με τις αντιστρεπτικούλες σου να γουστάρεις.

Απο την στιγμή λοιπόν που δεν προτίθεσαι να δώσεις τόσα λεφτά πάμε αμέσως στην επόμενη διαδεδομένη λύση. Αυτή είναι τα αμορτισέρ που αναφέρεις. Σου είπαν ένα δυο άτομα τις εμπειριίες τους αν και κανείς δεν έχει το setup ελλατηρίων που θέλεις εσύ. Κράτα αυτά.

Τα υπόλοιπα περί υπερ/υπο/μετριό στροφών, τηλεμετριών, KW, BMW,Mercedes και πύρινης λέλαπας άστα.

Άν ήθελες να δώσεις τόσα τότε εννοείται θα πήγαινες για κάτι άλλο. Σε αυτά τα λεφτά που θες αυτό είναι το Νο.1

Άντε πάρτα τώρα και άδειασε μας την γωνιά,έχουμε και δουλειές να κάνουμε αγόρι μου

Reply
Old Aug 23, 2009 | 02:29 PM
notoriouss2k's Avatar
Registered User

ΟΕΜ αναρτησεις καινουριες φορεσα πριν δυο μηνες και η συμπεριφορα του αυτοκινητου μετα την αλλαγη ηταν λες και εβαλα τα καλυτερα αμορτισερ του κοσμου. Να πω την αληθεια ταυτοχρονα του εβαλα και λαστιχα και ισως αυτος ο συνδιασμος με εκανε να εμπιστευτω το αυτοκινητο σε στροφες πολυ περισσοτερο.
Reply
Old Aug 23, 2009 | 11:53 PM
Taseas's Avatar
Registered User

From: ||-|| (()) ||\|| ||)) //\

Originally Posted by General_lee,Aug 22 2009, 08:18 PM
Εμενα να σου πω την αληθεια μακη του ηλια μου φαινεται ελαφρως σκληρη στο δρομο, αν και περναει αρκετα καλα απο τις ανωμαλιες, χωρις ομως να εχω περασει τεζα απο αυτες και με την αναρτηση συμπιεσμενη, παρα μονο γρηγορα και φυσικα χωρις να εχουν γινει δοκιμες σε πιστα με τηλεμετρια για να δεις χιλιομετρα μεσα σε στροφες.
Η μαμα του S2000 μου φαινεται οριακα καλη στο δρομο. Πιο σκληρη αισθητα με ενοχλει.(στο δρομο παντα και οχι σε ασφλατο χαλί, σε κλασσικη βουνου)

Ξερεις κι εσυ οτι το μεγαλυτερο ποσοστο νομιζει οτι το αμαξι βελτιωθηκε σκληραινοντας και οτι κραταει παραπανω, επειδη εχουν στιβαρο τιμονι και σταθεροτητα στα πολλα χιλιομετρα στις καμπες και μειωμενες κλισεις. Αυτο ειναι απλα ψυχολογικο οσων δεν εχουν εξαντλησει το αμαξι. Το θεμα ειναι τι γινεται περνώντας απο συγκεκριμενα σημεια με συγκεκριμενα χιλιομετρα και ξεροντας οτι εκει οριακα γλιστραω με 80 και τωρα με 82-84 χλμ πχ (ατακες τυπου περναω με +20 και +30 ειναι να αρχιζεις να μυριζεσαι οτι καποια ασχετοσυνη παιζει) η οτι σε αυτο το σκαμπανεβασμα/κερμπ πχ αφηνα αναγκαστικα με Χ χιλιομετρα και τωρα παταω τερμα και δεν χανει προσφυση ο τροχος η δεν κανει περιττη ταλαντωση.

Παντως το σεταπ του ηλια ειναι υπερστροφικο και προσωπικα η αποκλιση πισω δεν με εμπνεει για σοβαρο τρεξιμο. Ουτε στο δικο μου, ουτε στο S2000. Ειναι λιγο σκοτωμα φαση αν πιεσεις σοβαρα. Αλλα αυτο ειναι ασχετο γιατι ειναι θεμα γεωμετριας. Απλα το τονιζω.
Επισης ειναι λαθος να καθεσαι να σεταρεις την αναρτηση οταν η γεωμετρια σου ειναι αλλα ντ αλλων. Αμα εχεις αποκλιση πισω δλδ τι να κατσεις τωρα να παιζεις με αμορτισερ για να το κανεις πιο υποστροφικο. Δεν εχει νοημα.
Sta 200 h mama exei thema pistepse me... Isws kai pio liga. To setuo tou Hlia einai yperstrofiko giati fantazomai etsi to thelei o Hlias Kai h KW se malakes rythmiseis einai kalyterh apo th mama se ola. H mama einai para poly kalh alla einai entry level. Gernei poly kai me auto anagkastika xaneis kai se aisthisi kai se xrono. Twra den 3erw kata poso einai asfales kapoios na 3ekinhsei me 1h empeiria sto S me anarthsh pou na mhn gernei katholou ktl. Isws auto na htan epikindyno.

P.S. To rebound sth mama, eidika stis pisw, milwsntas gia to diko mou autokinhto panta pisteuw oti pairnei poli velitiwsh. Epishs sxetika me auto pou legame pio panw, ta mama elathria paraeinai malaka gia ta gousta mou kai fysika sto CR ta slklhrinane arketa.
Reply
Old Aug 24, 2009 | 12:18 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Τασούλι, το μαλακό για τις περισσότερες αν όχι όλες τις συνθήκες εκτός πίστας είναι καλύτερο και πιο γρήγορο απο το σκληρό.

Έχοντας στο παρελθόν 2 ίδια αυτοκίνητα με διαφορετικά σετάπ απο άποψη αμορτισέρ/ελατηρίων (το ένα ήταν μαμά/κούτα) μπορώ να πω ότι το πρωτο με τα μαμά ήταν ανώτερο σε όλα τα επίπεδα παρα μόνο στις κλίσεις που έπαιρνε. Αυτό δεν μου στέρησε χρόνο ποτέ στην πίστα. Το μοναδικό "αρνητικό" ήταν ότι με το μάτι έγερνε πολύ. Ε και?
Reply
Old Aug 24, 2009 | 10:00 AM
nikthegrek's Avatar
Registered User

From: thessaloniki

θα συμφωνησω με τον τασεα..η μαμα αναρτηση εχει ενα θεμα ειδικα πισω στα πολλα..δεν εμπνεει και τοσο εμπιστοσυνη..
Reply
Old Aug 24, 2009 | 10:47 AM
General_lee's Avatar
15 Year Member

Αλλο η εμπιστοσυνη αλλο το αν δουλευει σωστα η οχι.
Οι κλισεις και η μαλακη γενικα αναρτηση συνοδευονται αναγκαστικα απο μια ελαφρα ασαφια και καθυστερηση στις αντιδρασεις. Αυτο συχνα μπορει να μην ειναι ευχαριστο στον απειρο, αλλα δεν σημαινει οτι η αναρτηση δεν λειτουργει σωστα.
Αντιθετως πολυ συχνα νομιζεις οτι μια σκληρη αναρτηση λειτουργει σωστα και εχεις εμπιστοσυνη και την νιωθεις αμεση και γαματη, και μολις πιεσεις πραγματικα σε ανωμαλο οδοστρωμα η βρεις ανωμαλια υπο πιεση ψαχνεσαι.

Επισης δεν νομιζω να βρηκαμε εμεις ξαφνικα μετα απο δυο βολτες στα βουνα τι εκαναν λαθος οι δοκιμαστες και μηχανικοι της honda εξελισσοντας το S2000.....
Πιο πιθανον μου φαινεται να φταινε τα χερια μου παρα τα δικα τους, η οι επιλογες τους.
Και ειδικα οταν μιλαμε για κορυφαιο σπορ αμαξι, οχι για καποιον τυχαιο σπορτιφ κουβα που σχεδιαστηκε με βαση το απλο μοντελο πολης και του βαλανε 2-3 περιφερειακα.

(αλλο αν μπορει καποια ρυθμιση γεωμετριας να την θελω αλλιως η την ισορροπια. Μιλαω για τα αμορτισερ και αν ειναι σωστα σεταρισμενα για το αμαξι)
Reply
Old Aug 24, 2009 | 11:31 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Αν εξαιρέσης τα πρώτα s2000, που η ουρά τους είναι υπερβολικά δραστήρια σε βαθμό που το να έχεις συνέχεια το αν θα σε προσπεράσει η ουρά δεν σε βοηθάει να έχει έναν καλό ρυθμό, τα επόμενα βρίσκονται στην χρυσή τομή.

Μόνη ένσταση είναι σε πατημένες στροφές με ελαφρύ ανωμαλία μπορεί να τερματήσει η πίσω ανάρτηση και να αντιδράσει λίγο "ξερά" αλλά κατα τα άλλα το μαλακό πίσω μέρος είνια ότι πρέπει για τα bumps που κρύβουν οι δρόμοι μας.

Το μόνο ουσιώδες που πάσχει το s από όταν βγει από το εργοστάσιο είναι το τιμόνι που δεν σου μιλάει όπως θα έπρεπε λόγο ηλεκτρικής υποβοήθησης.

Φυσικά δεν αναιρώ την αξία ενός καλού aftermarket αμορτισέρ, απλά δεν ξέρω κατά πόσο θα φανεί επί της ουσίας σε έναν δημόσιο δρόμο.
Reply
Old Aug 24, 2009 | 12:03 PM
gre165-makis's Avatar
Registered User

Originally Posted by Nabu,Aug 23 2009, 01:47 PM
Ήθελες να πάρω θέση Μάκη οπότε πάρε...

Τα πράγματα είναι απλά. Αν οι μαμά δεν είχαν έναν σκασμό λεφτά τότε θα έβαζες και πάλι αυτές (και εγώ είμαι περίεργος για να δω πως συμπεριφέρονται απο την κούτα τους και όχι φορτωμένες με μπόλικα χλμ).

Ακόμα καλύτερα θα ήθελες να κάνεις το setup του CR, οπότε αργότερα να μπορούσες να παίξεις και με τις αντιστρεπτικούλες σου να γουστάρεις.

Απο την στιγμή λοιπόν που δεν προτίθεσαι να δώσεις τόσα λεφτά πάμε αμέσως στην επόμενη διαδεδομένη λύση. Αυτή είναι τα αμορτισέρ που αναφέρεις. Σου είπαν ένα δυο άτομα τις εμπειριίες τους αν και κανείς δεν έχει το setup ελλατηρίων που θέλεις εσύ. Κράτα αυτά.

Τα υπόλοιπα περί υπερ/υπο/μετριό στροφών, τηλεμετριών, KW, BMW,Mercedes και πύρινης λέλαπας άστα.

Άν ήθελες να δώσεις τόσα τότε εννοείται θα πήγαινες για κάτι άλλο. Σε αυτά τα λεφτά που θες αυτό είναι το Νο.1

Άντε πάρτα τώρα και άδειασε μας την γωνιά,έχουμε και δουλειές να κάνουμε αγόρι μου

Γι'αυτο μ'αρεσεις ρε γαμπρε μου..

Εισαι καλος στην συνοψη και στο διαταυτα.

Παντως περαν της πλακας το θεμα αναρτηση εχει 60 σελιδες και πλεον δεν μπορεις να γραψεις.Νομιζω οτι στις τελευταιες 3 με αφορμη τα Κονι γραφτηκαν ωραια και σωστα πραγματα για αναρτησουλες για το καρο μας.

Τελικα παω για Ohlins..

Χρηστο στην τελευταια σου ερωτηση καποια στιγμη στο αμεσο μελλον θα μπορω να σου απαντησω..
Reply
Old Aug 24, 2009 | 12:10 PM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Πας για Ohlins?!
Reply

All times are GMT -8. The time now is 10:25 PM.