Γενικές Παρατηρήσεις για τα φρένα μας
Originally Posted by S2johnyK' timestamp='1348403915' post='22031930
Μετά τα EBC YS θα επιστρέψω σε Honda σεταπ (μετά και την συμβουλή του φίλου kosdali, ευχαριστώ φιλλλαρακι) σε συνδυασμό με ducts και τέλος, τουλάχιστον με 80 -100 ευρώ θα έχω φρέσκα φρένα και έναν ακόμα λογο να αραιώσω από τις πίστες.
Φυσικά ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα και το αμάξι σου και την χρήση που κάνεις, αλλά επειδή βλέπω ότι και σε καμιά πίστα θα μπεις, και στο βουνό το χαίρεσαι, είσαι τόσο σίγουρος ότι το εργοστασιακό σύστημα πέδησης με την προσθήκη των ducts μόνο, θα αντεπεξέλθει στην σχεδόν διπλάσια ιπποδύναμη την στιγμή που αρκετοί έχουν παράπονα ακόμα και με τα 240ps;;
Η υλοποίηση της πρότασης του kosdali θα μου στοιχίσει λιγότερο και από ένα φουλάρισα (με 100αρα).
Αν κάναμε αυτή την κουβέντα πριν κάποια χρόνια θα έπαιρνε πολύ διαφορετική τροπή, αλλά στην προκείμενη περίπτωση τα πράγματα είναι πάρα πολύ διαφορετικά.
Επίσης αν δεις διάφορους heavy brakers/racers (δηλαδή καμία σχέση με εμένα) στο εξωτερικό, παρατηρείς ότι έχουν αποδεχτεί αυτήν την “αδυναμία” του S2000 και απλά έχουν προσθέσει στην λίστα των αναλώσιμων (πριν και μετά από κάθε track day) τα φρένα, είτε αυτά είναι τακάκια είτε δίσκοι είτε και τα δυο. Βέβαια θα μου πεις ότι με το ποσό που φουλάρουμε εμείς αυτοί αλλάζουν και τακάκια και δίσκους αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.
Αν βέβαια έχεις εσύ κάτι να μου προτείνεις που να μπορεί να ανταπεξέλθει στα Μέγαρα (γιατί οι Σέρρες μου πέφτουν λίγο μακριά) έστω αυτή τη μια με δυο φορές που πάω το χρόνο τότε μετά χαράς μου να σε ακούσω. Μακάρι να είχαμε και εμείς κοντά μας έστω κάτι σαν τις Σέρρες, αλλά δυστυχώς πρέπει να “βολευόμαστε” με ότι έχουμε είτε αυτό λέγεται βουνό είτε Μέγαρα.

Πάντως Βαγγελη πιστεύω πραγματικά ότι το ducting των πίσω φρένων (αν και δεν είχα ποτέ θέμα με τα πίσω φρένα) κάνει πολύ καλή δουλειά και αυτό όχι μονό γιατί ρίχνει τις θερμοκρασίες των πίσω φρένων (και ας μην είναι αεριζόμενοι οι πίσω δίσκοι) αλλά γιατί ρίχνει γενικότερα την θερμοκρασία των κινούμενων μηχανικών μερών (όπως πχ. ρουλεμάν, ημιαξόνια κτλ) εκεί πίσω που ούτως η άλλως έχουν περίσσια θερμικά φορτία. Σκέψου ότι όλα αυτά μαζί ανεβάζουν την θερμοκρασία του υγρού φρένων, άρα η όποια ψύξη μπορεί να προκύψει καλοδεχούμενη είναι. Με ένα τέτοιο σεταπ ψύξης ελπίζω/πιστεύω πως η λύση που μου είπε ο kosdali θα δουλέψει αξιοπρεπώς.
Για λεπτομέρειες ρίξε μια ματιά εδώ https://www.s2ki.com/...st__p__22003371
Υ.Γ.
Και εγώ τα παράπονα με τα 240ps τα έχω όχι με τα διπλάσια

Και εγώ την ίδια εντύπωση είχα …
Μαμά τακάκια μεν αλλά μπροστά χαρακτούς-τρυπητούς διαιρούμενους δίσκους, πίσω χαρακτούς (μαμά) και επιπλέον σωληνάκια υψηλής HKS. Η αλήθεια είναι ότι δεν άντεχαν για πολύ..μετά τον 3ο-4ο γύρω άρχιζαν να μην υπάρχουν. Εγώ τουλάχιστον αυτή την εντύπωση είχα. Ας πει κι ο Κωνσταντίνος τη δική του.
Ποιους έχεις ?
Δεν υπάρχει λόγος να είσαι δύσπιστος αλλά αν παρ όλα αυτά επιμένεις, μπορείς να δεις κάποια βιντεακια (που δεν πρόκειται να ανεβάσω ποτέ) που δείχνουν τις πηγές των εμπειριών μου. Σε κάποια από αυτά είχα και συνοδηγό αν θες να μιλήσεις μαζί του αφού φτάσαμε και εκεί προκειμένου να επιβεβαιώσεις τα γραφόμενα μου.
ΤΟΝΙΖΩ, ότι ΟΥΤΕ καμαρώνω ΟΥΤΕ περήφανος είμαι για όλα τα παραπάνω σε δημόσιο δρόμο και για αυτό κάποιες εμπειρίες καλό είναι, κατ εμέ, να μένουν πάντα στο σκοτάδι, δεν μπορώ όμως να παραβλέψω τις γνώσεις που προέκυψαν από τις εμπειρίες αυτές, όπως γράφω παραπάνω αναφορικά με τα σεταπ που έχω δοκιμάσει.
Κλείνοντας, δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω “κακές” ή “καλές” τις εντυπώσεις που έγραψα όπως εσύ λες. Εγώ απλά αναφέρω πως έχουν τα πράγματα. Στα Μέγαρα έτσι έχουν τα πράγματα με τα φρένα, τι να κάνουμε, αυτό είναι το σύστημα φρένων του S και αυτές είναι οι απαιτήσεις που έχουν τα Μέγαρα στα φρένα. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και σε απαιτητικά downhill… ποτέ δεν “εφοδίασα” το φόρουμ με “κάλπικες” πληροφορίες και ούτε πρόκειται να το κάνω … ΠΟΤΕ.
Originally Posted by blondie_s2k' timestamp='1348612405' post='22037920
Μαμά τακάκια μεν αλλά μπροστά χαρακτούς-τρυπητούς διαιρούμενους δίσκους, πίσω χαρακτούς (μαμά) και επιπλέον σωληνάκια υψηλής HKS. Η αλήθεια είναι ότι δεν άντεχαν για πολύ..μετά τον 3ο-4ο γύρω άρχιζαν να μην υπάρχουν. Εγώ τουλάχιστον αυτή την εντύπωση είχα. Ας πει κι ο Κωνσταντίνος τη δική του.
Ποιους έχεις ?
Δεν ξέρω ποιοι είναι...με αυτούς το πήρα και παρόλο που προσπαθήσαμε να δούμε τι είναι δεν έγραφε πουθενά κάτι. Παίζει να είναι και custom.
Πάντως είναι σαν και αυτούς http://www.burnout.g...2999&Itemid=146 μόνο που είναι και τρυπητοί.
Originally Posted by S2johnyK' timestamp='1348764030' post='22042055
[quote name='blondie_s2k' timestamp='1348612405' post='22037920']
Ποιους έχεις ?
Δεν ξέρω ποιοι είναι...με αυτούς το πήρα και παρόλο που προσπαθήσαμε να δούμε τι είναι δεν έγραφε πουθενά κάτι. Παίζει να είναι και custom.
Πάντως είναι σαν και αυτούς http://www.burnout.g...2999&Itemid=146 μόνο που είναι και τρυπητοί.
[/quote]
Ρε συ αυτοί φαίνονται μια χαρά !!!
Με ένα τακάκι αντίστοιχου range θερμοκρασιών με τον δίσκο θα πρέπει να πιέσεις αρκετά παραπάνω από ότι εμείς για να τα κουράσεις
Μην μου τον πειράζεις Θεοδόση γιατί ανεβαίνει και σε λίγο καιρό για τα trackdays με άγριες διαθέσεις..Όχι ότι μπορεί να κάνει και πολλά με το κοντό...κορωνοπήνιο του...
Τελείως άσχετο, αλλά νέα είχαμε από το 4,77 στα Μέγαρα σε σχέση με πριν Κωνσταντίνε;
Αγορίνα δεν είμαι καθόλου σίγουρος και μάλιστα για τίποτα, πια.
Η υλοποίηση της πρότασης του kosdali θα μου στοιχίσει λιγότερο και από ένα φουλάρισα (με 100αρα).
Αν κάναμε αυτή την κουβέντα πριν κάποια χρόνια θα έπαιρνε πολύ διαφορετική τροπή, αλλά στην προκείμενη περίπτωση τα πράγματα είναι πάρα πολύ διαφορετικά.
Επίσης αν δεις διάφορους heavy brakers/racers (δηλαδή καμία σχέση με εμένα) στο εξωτερικό, παρατηρείς ότι έχουν αποδεχτεί αυτήν την “αδυναμία” του S2000 και απλά έχουν προσθέσει στην λίστα των αναλώσιμων (πριν και μετά από κάθε track day) τα φρένα, είτε αυτά είναι τακάκια είτε δίσκοι είτε και τα δυο. Βέβαια θα μου πεις ότι με το ποσό που φουλάρουμε εμείς αυτοί αλλάζουν και τακάκια και δίσκους αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.
Αν βέβαια έχεις εσύ κάτι να μου προτείνεις που να μπορεί να ανταπεξέλθει στα Μέγαρα (γιατί οι Σέρρες μου πέφτουν λίγο μακριά) έστω αυτή τη μια με δυο φορές που πάω το χρόνο τότε μετά χαράς μου να σε ακούσω. Μακάρι να είχαμε και εμείς κοντά μας έστω κάτι σαν τις Σέρρες, αλλά δυστυχώς πρέπει να “βολευόμαστε” με ότι έχουμε είτε αυτό λέγεται βουνό είτε Μέγαρα.
Πάντως Βαγγελη πιστεύω πραγματικά ότι το ducting των πίσω φρένων (αν και δεν είχα ποτέ θέμα με τα πίσω φρένα) κάνει πολύ καλή δουλειά και αυτό όχι μονό γιατί ρίχνει τις θερμοκρασίες των πίσω φρένων (και ας μην είναι αεριζόμενοι οι πίσω δίσκοι) αλλά γιατί ρίχνει γενικότερα την θερμοκρασία των κινούμενων μηχανικών μερών (όπως πχ. ρουλεμάν, ημιαξόνια κτλ) εκεί πίσω που ούτως η άλλως έχουν περίσσια θερμικά φορτία. Σκέψου ότι όλα αυτά μαζί ανεβάζουν την θερμοκρασία του υγρού φρένων, άρα η όποια ψύξη μπορεί να προκύψει καλοδεχούμενη είναι. Με ένα τέτοιο σεταπ ψύξης ελπίζω/πιστεύω πως η λύση που μου είπε ο kosdali θα δουλέψει αξιοπρεπώς.
Υ.Γ.

Υ.Γ.

https://www.s2ki.com/s2000/topic/764...ake-kit-s2000/
Τα έχουμε βάλει στον Colin και μέχρι τώρα οι εντυπώσεις είναι άψογες, χωρίς να δείξουν το παραμικρό σημάδι κόπωσης σε ότι δοκιμασία κι αν έχουν περάσει..Σε σένα φυσικά μιλάμε για πολλαπλάσια ιπποδύναμη οπότε δεν ξέρω αν σου αρκούν οι εργοστασιακές δαγκάνες αλλά σίγουρα είναι μια καλή αρχή..
Εναλλακτικά για κάτι πιο οικονομικό και με 5mm πιο μεγάλους δίσκους υπάρχει και το κιτ του Στράτου που έβαλα εγώ:
https://www.s2ki.com/s2000/topic/833...big-brake-kit/
Επίσης άψογο και ακούραστο για την δική μου χρήση (αν και πρέπει να το δοκιμάσω και με κάποιο σοβαρό τακάκι και όχι με τα άθλια ferodo που φοράω πίσω), αλλά εδώ δεν μιλάμε για διαιρούμενους με αλουμινένιο bell με ότι συνεπάγεται σε βάρος και αποβολή θερμοκρασιών.
Αν δεν σε καλύψει κάτι από αυτά μοιραία πιστεύω ότι πας σε άλλες δαγκάνες από τις εργοστασιακές, αλλά εκεί ξεφεύγεις σε κόστος, ίσως χρειαστείς και αποστάτες κλπ...
Οk με κάλυψες σχετικά με το σκεπτικό σου για το kosdalosetup και το δέχομαι με τα κριτήρια που περιγράφεις..
Τα Μέγαρα ξέρω αρκετά καλά πόσο φρενοβόρα πίστα είναι, όταν σπούδαζα είχα μπει 6 φορές για προπονήσεις και άλλη μια για ένα GTCC, αλλά δεν είχα το S2000 τότε, οπότε δεν έχω δεδομένα ώστε να σε βοηθήσω με κάτι που να δουλεύει σίγουρα όπως μου ζητάς..Και δυστυχώς σε αυτά τα θέματα οι λύσεις βρίσκονται μέσα από δοκιμές και fix & try..
Τα ducts τα έχω υπόψην μου και την πρώτη φορά που θα δω σημάδια κόπωσης από τα φρένα μου, θα τα σκεφτώ..Μέχρι τότε δεν τα βάζω εκτός τοις άλλοις και επειδή φοβάμαι μήπως αργούν να ζεσταθούν τα φρένα μου τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες σε σύντομες στροφοδιαδρομούλες που επισκεπτόμαστε με τα παιδιά..
Υ.Γ. Όπως και αν είσαι στο θέμα των φρένων, αν μπορείς κάνε μια οικονομική υπέρβαση και προσπάθησε να έρθεις μέχρι τον Δεκέμβρη σε κάποιο trackday στις φρεσκαρισμένες Σέρρες να τα πούμε και από κοντά..Για τα φρένα σου στις Σέρρες ακόμα και με 400ps θέλω να πιστεύω πως δεν θα υπάρχει λόγος ανησυχίας..
Υ.Γ.2 Το Υ.Γ. σου δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το κατάλαβα..