Συμπεριφορά Συζητηση σχετικα με τη συμπεριφορα του αυτοκινητου, οπως ευθυγραμμιση, αναρτησεις, φρενα, ελαστικα ζαντες και βελτιωσεις

Εντυπωσεις απο τα Hankook RS2 σε δρομο και πιστα

Old Apr 28, 2010 | 05:19 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Angry Εντυπωσεις απο τα Hankook RS2 σε δρομο και πιστα

Με εχουν ρωτησει αρκετοι για τα Hankook RS2. Ευκαιρια λοιπον να γραψω τις εντυπωσεις μου, καθως τα εχω δοκιμασει σε πιστα και στο δρομο. Λοιπον, το ελαστικο υποτιθεται οτι βρισκεται σε μια κατηγορια αναμεσα στα radial και semi-slick αν και θα ελεγα οτι δουλευει στο δρομο ως απλο radial. Ειναι σκληρο ελαστικο και αργει πολυ να ανεβασει θερμοκρασια. Θα ελεγα οτι ειναι ενα παρεξηγημενο ελαστικο και ταυτοχρονα περιεργο στη συμπεριφορα του επειδη τελικα προοριζεται για συγκεκριμενη χρηση κατα τη γνωμη μου.

Πιο συγκεκριμενα το ελαστικο οταν ζεσταθει αποδιδει αρκετα καλα σε υψηλες ταχυτητες με ανοικτες στροφες. Ειδικα σε δρομο με πολυ ανοικτες στροφες οπως στην Αττικη οδο ή περιφερειακο Υμηττου και ακομα καλυτερα σε δρομο οπως μετα την εξοδο απο Εθνικη οδο προς Χαλκιδα ειναι αρκετα καλο. Εκει το ελαστικο εμπνεει σιγουρια με το καλο πατημα που εχει.

Στα κλειστα κομματια, διαδρομες με κλειστες στροφες δεν αποδιδει οσο τα περιμενα. Συγκεκριμενα στο καρτοδρομο που ειναι πολυ κλειστη η πιστα, το ελαστικο χανει προσφυση μπροστα και πεταει μουτρα. Πιστευω οτι για να δουλεψει εκει θα πρεπει να μαλακωσει πολυ η αναρτηση αλλα δεν θελω να ειναι τοσο μαλακο το S. Αν και ειχα μαμα αναρτηση με Eibach ελατηρια, πριν μηνες με τα παλια μου ελαστικα (P-Zero Rosso) δεν εχανα ποτε προσφυση μπροστα. Με τα RS2 ειχα θεμα. Το ιδιο προβλημα ειχα μετεπειτα παρα τη τοποθετηση της KW3, αν και πιστευω οτι με πιο μαλακη ρυθμιση μπροστα θα ηταν καλυτερα τα πραγματα.

Τωρα στη πιστα των Μεγαρων δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα παρα μονο στα κλειστα κομματια. Βεβαια, ειχα πιεση αερος για drift στα 40 στα πισω ελαστικα μονο και 36 στα μπροστα (αν ειναι σωστες οι ενδειξεις διοτι αποκλιση παντα θα υπαρχει). Αν δε κανω λαθος παρομοιες εντυπωσεις πρεπει να εχει κι ο leftis, και μετα απο συζητηση που ειχα με τον package καταληξαμε οτι το ελαστικο ειναι ιδανικο για ανοικτες στροφες με υψηλες ταχυτητες.

Στα Μεγαρα δεν αντιμετωπισα καποιο ιδιαιτερο προβλημα οταν εκανα και μερικους γυρους για χρονο. Βεβαια με ανοικτο αμαξι, λιγο ψιχαλα στην αρχη (δεν επηρεασε και τοσο μαλλον) και με εντελως λαθος πιεσεις αερος γυρισα το καλυτερο μου χρονο στο 1:12.8. Ηταν η πρωτη "σοβαρη" επαφη και με λαθος γραμμες, απ'οτι μου ειπε ο Γιαννης (ntz) μετεπειτα, αλλα σιγουρα ηταν μια καλη αρχη ως μελος του Κουλαδια Racing Team.

Να προσθεσω οτι δεν υπηρχε εντονη φθορα με το drift που εγινε τη Δευτερα, επειδη ειναι σκληρο ελαστικο. Πιστευω παντως οτι δεν ειναι απο τις καλυτερες επιλογες για το S2000.
Reply
Old Apr 28, 2010 | 06:09 AM
lalakis2000's Avatar
Registered User
Gold Member (Premium)

From: Ego edo dipla meno...

Μάριε, για τα Hankook RS2 στο χιόνι ξέρουμε κάτι;

Θα πάω Αράχωβα το ΣΚ και η ΕΜΥ δίνει ήλιο, οπότε καλύτερα να φυλαγόμαστε
Reply
Old Apr 28, 2010 | 06:19 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Αυστηρα χιονι, αυτo ελειπε.
Reply
Old Apr 28, 2010 | 12:33 PM
gre165-makis's Avatar
Registered User

Originally Posted by lalakis2000,Apr 28 2010, 06:09 AM
Μάριε, για τα Hankook RS2 στο χιόνι ξέρουμε κάτι;

Θα πάω Αράχωβα το ΣΚ και η ΕΜΥ δίνει ήλιο, οπότε καλύτερα να φυλαγόμαστε

Ωραιο αρθρο Μαριε.

Παντως να σημειωσω οτι το 1.12.8 ειναι παρα πολυ καλος χρονος για πολητικο και ιδιως με τις συνθηκες που περιγραφεις[πιεσεις,ανοιχτος,σταγονες]

Το οποιο για μενα 2 πραγματα.Αφενως ο οδηγος το παει το γραμμα...εεεε..το αμαξι εννοουσα αφετερου το λαστιχακι,στην πιστα τουλαχιστον,δουλευει.
Reply