Εντυπωσεις των eXedium Racing Differential Collars
Originally Posted by Colin mc rae,Oct 24 2010, 12:38 AM
Στο δικο μου οταν τα εβαλα κωσταντινε επειδη φοραω ειδη το κοντο και εχω καποιο θορυβο σαν να φοραω semi οπως σου εχω πει,οταν τα τοποθετησα αυτον θορυβο μου τον εκανε 3 πλασιο να μην πω και περισσοτερο!!!+ οτι στα ξεκινηματα το αμαξι εκανε τρελο (γκουπ) σαν αυτο που κανει οταν ειναι μαμα αλλα φαντασου το Χ3 !
Originally Posted by energetic,Oct 25 2010, 12:10 PM
Στη δικη μου περιπτωση, με το μαμα διαφορικο που ειχα με 92000 km αλλα και με το αλλο που εβαλα με το κοντο κορωνοπηνιο δεν εχω κανενα θορυβο. Το μονο που παρατηρησα στην αρχη ηταν ο ηχος γραναζιων επειδη εσβησα το ραδιοφωνο για να ακουσω αν υπηρχε καποια διαφορα σε αυτο το θεμα. Τελικα δεν ηταν τιποτα, παρα ο κλασσικος ηχος απο το συστημα μεταδοσης. Μπορω να πω οτι με το διαφορικο (το κοντο) ο ηχος μειωθηκε λογω οτι ηταν πιο σφιχτο το διαφορικο (σαν καινουργιο). Υποψην οτι το παλιο διαφορικο δεν ειχε κανενα απολυτως προβλημα, απλα ηθελα να βαλω πιο κοντο για πιστα και το αλλο το εχω κρατησει καβα. Ισως βαλω και σε εκεινο ενα λιγοτερο κοντο κορωνοπηνιο. Παντως, οπως εχουμε πει μαζι με Colin mc rae και Space Ody, θα παρατηρησεις Nabu μεγαλη διαφορα στη συμπεριφορα του πισω μερους. Πολυ πιο σταθερο και "βιδωμενο" το πισω μερος στις στροφες. Σε επομενη συναντηση στις Αφιδνες θα το παρατηρησεις και μονος σου.
Που οφείλεται τόσο μεγάλη διάσταση απόψεων ???

Στα semi?
Originally Posted by energetic,Oct 25 2010, 02:10 AM
Πολυ πιο σταθερο και "βιδωμενο" το πισω μερος στις στροφες. Σε επομενη συναντηση στις Αφιδνες θα το παρατηρησεις και μονος σου.
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Οχι, δεν υπαρχει τετοια αισθηση καθολου και δεν ειναι απολυτο στις αντιδρασεις του. Στην ουσια, γινεται σταθεροποιηση της μαζας του διαφορικου και δεν παιζει πλεον πανω κατω ή δεξια αριστερα. Οποτε, εισαι πιο σταθερος στο πισω αξονα με μεγαλυτερο περιθωριο και στο οριο του δεν σε σε αιφνιδιαζει.
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Ο Colin mc rae αναφερει οτι πριν τα βαλει ειχε θορυβο απο το κοντο κωρονοπηνιο σαν να φοραει semi. Απο τη δικη μου πλευρα δεν μου κανει κανενα ηχο και με τα δυο διαφορικα μου (με ΟΕΜ και με το 4.77). Καταλαβαινω οτι μαλλον δεν ειναι πολυ σφιχτο το διαφορικο του με το κοντο που εχει και γι'αυτο εχει αυτο τον ηχο που τριπλασιαστηκε συμφωνα με αυτα που προανεφερε.
Να πω κάτι και εγώ ο φτωχός.
Οι βάσεις του διαφορικού είναι 4.
2 μπροστά μικρές και 2 πίσω μεγάλες.
Αυτές οι βάσεις είναι απο κάποιου είδους καοτσούκ.
Σκοπός τους να κρατάνε το διαφορικό αλλά και να αποροφούν κραδασμούς ,ήχους, ,ενέργεια.
Το καλό τους είναι το απο επάνω.
Το κακό τους είναι ότι όπως είναι λογικό, μιας που το λάστιχο δεν είναι άκαμπτο, υπάρχει κίνηση.
Κίνηση που σε κάποιους μπορεί αν μην αρέσει ή να αισθάνονται ότι επηρεάζει την οδήγηση.
Εκεί έρχονται και μπαίνουν τα collars.
Ανάμεσα στο μεταλλικό περίβλημα του καουτσουκ και το ίδιο το καουτσούκ.
Σταματάνε την κίνηση αλλά όπως είναι λογικό, όταν ακουμπάει μέταλλο με μέταλλο, μεταφέρουν πολλά παραπάνω πράγματα όπως ήχος, τριγμός.
Αν λοιπόν είχες ήδη έναν θόρυβο, τότε θα στον πολλαπλασιάσει.
Αν δεν είχες κάποιο θόρυβο, μπορεί να σου τον παρουσιάσει.
Όπως εμένα. Δεν είχα ποτέ κλανγκ κλονγκ όταν ξεκίναγα.
Τώρα πλέον το συνήθισα κιόλας...
Γνώμη μου...
Οι βάσεις του διαφορικού είναι 4.
2 μπροστά μικρές και 2 πίσω μεγάλες.
Αυτές οι βάσεις είναι απο κάποιου είδους καοτσούκ.
Σκοπός τους να κρατάνε το διαφορικό αλλά και να αποροφούν κραδασμούς ,ήχους, ,ενέργεια.
Το καλό τους είναι το απο επάνω.
Το κακό τους είναι ότι όπως είναι λογικό, μιας που το λάστιχο δεν είναι άκαμπτο, υπάρχει κίνηση.
Κίνηση που σε κάποιους μπορεί αν μην αρέσει ή να αισθάνονται ότι επηρεάζει την οδήγηση.
Εκεί έρχονται και μπαίνουν τα collars.
Ανάμεσα στο μεταλλικό περίβλημα του καουτσουκ και το ίδιο το καουτσούκ.
Σταματάνε την κίνηση αλλά όπως είναι λογικό, όταν ακουμπάει μέταλλο με μέταλλο, μεταφέρουν πολλά παραπάνω πράγματα όπως ήχος, τριγμός.
Αν λοιπόν είχες ήδη έναν θόρυβο, τότε θα στον πολλαπλασιάσει.
Αν δεν είχες κάποιο θόρυβο, μπορεί να σου τον παρουσιάσει.
Όπως εμένα. Δεν είχα ποτέ κλανγκ κλονγκ όταν ξεκίναγα.
Τώρα πλέον το συνήθισα κιόλας...
Γνώμη μου...