Συμπεριφορά Συζητηση σχετικα με τη συμπεριφορα του αυτοκινητου, οπως ευθυγραμμιση, αναρτησεις, φρενα, ελαστικα ζαντες και βελτιωσεις

Εντυπωσεις των eXedium Racing Differential Collars

Thread Tools

Old Oct 26, 2010 | 03:08 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

kosdali, εσυ τα εχεις βαλει?
Reply
Old Oct 26, 2010 | 08:44 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by Nabu,Oct 26 2010, 12:36 PM
Αν λοιπόν είχες ήδη έναν θόρυβο, τότε θα στον πολλαπλασιάσει.
Αν δεν είχες κάποιο θόρυβο, μπορεί να σου τον παρουσιάσει.
Όπως εμένα. Δεν είχα ποτέ κλανγκ κλονγκ όταν ξεκίναγα.
Τώρα πλέον το συνήθισα κιόλας...

Μεγιες λοιπόν και περιμένω και τις δικές σου εντυπώσεις

Τώρα όσο αφορά την εξήγηση του Μάριου, αναφέρεις δηλαδή Μάριε ότι είναι θέμα τοποθέτησης ή ''ποιότητας'' διαφορικού?
Reply
Old Oct 26, 2010 | 12:09 PM
kosdali's Avatar
15 Year Member

From: thessaloniki

Originally Posted by energetic,Oct 26 2010, 03:08 AM
kosdali, εσυ τα εχεις βαλει?
οχι δεν τα εχω βαλει
Reply
Old Oct 26, 2010 | 10:13 PM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Originally Posted by S2johnyK,Oct 26 2010, 08:44 AM

Μεγιες λοιπόν και περιμένω και τις δικές σου εντυπώσεις

Τώρα όσο αφορά την εξήγηση του Μάριου, αναφέρεις δηλαδή Μάριε ότι είναι θέμα τοποθέτησης ή ''ποιότητας'' διαφορικού?
Γιάννη η τοποθέτηση του κοντού κορωνοπήνιου απαιτεί γνώσεις και καλό μάστορα που να γνωρίζει να χειρίζεται καλά το μικρόμετρο που χρειάζεται για αυτές τις περιπτώσεις. Για αυτό και έχουν αναφερθεί ότι τα περισσότερα κοντά κάνουν πολύ θόρυβο Άρα από ότι καταλαβαίνω στην περίπτωση του Μάριου είναι θέμα σωστής τοποθέτησης και δεν κάνει θόρυβο
Reply
Old Oct 26, 2010 | 10:33 PM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Originally Posted by S2johnyK,Oct 26 2010, 07:44 PM
Δεν θα ελεγα θεμα τοποθετησης των diff collars. Ειναι πολυ απλη δουλεια, σφιγγεις τις βασεις διαφορικου με τα κιλα που προτεινει η Honda και καθαρισες. Μονο σε μια βιδα εγινε δεσιμο με απλη καστάνια απλα επειδη δεν υπηρχε χωρος για το δυναμοκλειδο ωστε να το σφιξουμε. Κανενα προβλημα πριν και μετα τη τοποθετηση του δευτερου διαφορικου. Τωρα για αυτο που αναφερεις για "ποιοτητας" διαφορικου, ο Nabu με καλυπτει με την απαντηση του στο προηγουμενο του ποστ. Αν εχεις "χαλαρο" διαφορικο θα ακουσεις θορυβο ετσι κι αλλιως. Oποτε αν βαλεις ενισχυμενες βασεις, σταθερες ή ακομα και τα diff collars, σιγουρα θα ενισχυθει αυτος ο θορυβος. Eτσι καταλαβαινεις και ποσο φθορα εχει περιπου το διαφορικο σου. Τωρα αν εννοεις περι τοποθετησης κοντου κωρονοπηνιου, ο S2000_FUN με καλυψε ηδη. Παντως, να προσθεσω οτι για 92000 km που ειχε το μαμα διαφορικο θεωρω οτι το διαφορικο ειναι σε πολυ καλη κατασταση, αν σκεφτεις οτι το αμαξι μου εχει μπει αρκετες φορες σε πιστα και ειδικα για drift που στη θεωρια καταπονειται το διαφορικο. Και στη πραξη θα ελεγε κανεις, λογικο ειναι.
Reply
Old Oct 27, 2010 | 06:08 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Thanks guys
Reply
Old Oct 27, 2010 | 03:52 PM
Colin mc rae's Avatar

Originally Posted by energetic,Oct 26 2010, 01:07 AM
Ο Colin mc rae αναφερει οτι πριν τα βαλει ειχε θορυβο απο το κοντο κωρονοπηνιο σαν να φοραει semi. Απο τη δικη μου πλευρα δεν μου κανει κανενα ηχο και με τα δυο διαφορικα μου (με ΟΕΜ και με το 4.77). Καταλαβαινω οτι μαλλον δεν ειναι πολυ σφιχτο το διαφορικο του με το κοντο που εχει και γι'αυτο εχει αυτο τον ηχο που τριπλασιαστηκε συμφωνα με αυτα που προανεφερε.
Εγω οταν τα εβαλα αυτα καταλαβαινα ακριβως ποτε εχουν μπλεχτει τα γραναζια μεταξυ τους και ποτε οχι και μιλαω για το σασμαν δλλ εν μερη μου μετεφερε μεσω του αξονα κινησης το ολο θεμα στον λεβιε των ταχυτητων,επεισης οταν πηγαινα με 140 σταθερα δεν μπορουσα να μιλησω στο κινητο μου μεσα στο αμαξι!Αυτος ηταν και ο λογος που τα εβγαλα και τα πουλησα.Αν δεν υπηρχαν αυτα σιγουρα θα τα κρατουσα!!!Απλα δεν την παλευα με τπτ!Δεν ηταν κατι που το συνηθηζες!
Reply