Συμπεριφορά Συζητηση σχετικα με τη συμπεριφορα του αυτοκινητου, οπως ευθυγραμμιση, αναρτησεις, φρενα, ελαστικα ζαντες και βελτιωσεις

Επιλογή High Performance ελαστικών για 17"

Thread Tools

Old Feb 23, 2011 | 02:43 AM
actinf's Avatar
Registered User

From: Moscow

Και σε τρελή τιμή TEO. 15 euro πιο ακριβά απο elastika-online, οπότε με την τοποθέτηση ακόμα και από εκεί θα έβγαιναν ακριβότερα

Και εμένα αυτές τις πρώτες μέρες μου έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις

Πριν λίγες μέρες παρουσιάστηκε και το Asymmetric 2:
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/Goody...c-2-is-here.htm
Reply
Old Feb 24, 2011 | 11:27 PM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Επειδή δοκίμασα πρόσφατα και τα 070 μετά από μια πολύ ευγενική χορηγία ενός Φίλου θα ήθελα να αναφέρω τις εντυπώσεις μου. Σαν πολιτικό λάστιχο και εγώ είχα το Asymmetric F1 και το οποίο για μένα είναι το καλύτερο λάστιχο για χρήση δρόμου (στεγνο-βρεγμένο) και κάπου κάπου για να μπαίνει και πίστα. Με το που έβαλα τα 070 το πρώτο πράγμα που παρατήρησα στα πρώτα μέτρα κιόλας είναι ότι είναι κατα πολύ πιό σκληρό σαν λάστιχο. Το πλαινό του δείχνει να είναι ανελαστικό τελείως. Κάθε λακούβα την καταλαβαίνεις πολύ περισσότερο από τα F1. Από εκεί και πέρα όταν το λάστιχο αρχίσει και ζεσταίνεται και δουλεύει (ειδικά σε πίστα) απλά είναι αλλού σε σχέση με τα F1. Πίστεύω ότι είναι ότι καλύτερο για την τιμή τους μπορεί να βάλει κάποιος ο οποίος μπαίνει συχνά σε πίστα.
Ψηλέ είχες απόλυτο δίκιο όταν μου το έλεγες!!!
Reply
Old Feb 25, 2011 | 12:05 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Originally Posted by SBIT,Feb 25 2011, 12:27 AM
Επειδή δοκίμασα πρόσφατα και τα 070 μετά από μια πολύ ευγενική χορηγία ενός Φίλου θα ήθελα να αναφέρω τις εντυπώσεις μου. Σαν πολιτικό λάστιχο και εγώ είχα το Asymmetric F1 και το οποίο για μένα είναι το καλύτερο λάστιχο για χρήση δρόμου (στεγνο-βρεγμένο) και κάπου κάπου για να μπαίνει και πίστα. Με το που έβαλα τα 070 το πρώτο πράγμα που παρατήρησα στα πρώτα μέτρα κιόλας είναι ότι είναι κατα πολύ πιό σκληρό σαν λάστιχο. Το πλαινό του δείχνει να είναι ανελαστικό τελείως. Κάθε λακούβα την καταλαβαίνεις πολύ περισσότερο από τα F1. Από εκεί και πέρα όταν το λάστιχο αρχίσει και ζεσταίνεται και δουλεύει (ειδικά σε πίστα) απλά είναι αλλού σε σχέση με τα F1. Πίστεύω ότι είναι ότι καλύτερο για την τιμή τους μπορεί να βάλει κάποιος ο οποίος μπαίνει συχνά σε πίστα.
Ψηλέ είχες απόλυτο δίκιο όταν μου το έλεγες!!!

Και σκέψου πως εκείνα που δοκίμασες, δεν ήταν και ολοκαίνουρια..!!
Αν μπορεί κάποιος να τα βάλει, χωρίς να έχει πρόβλημα με τους θόλους του (πράγμα που ίσως να προϋποθέτει χρήση coilover για ορισμένα αυτοκίνητα με "πεσμένες" αναρτήσεις), νομίζω πως είναι η καλύτερη λύση για μπροστά, για όσους το "κυνηγούν"..
Σε συνδυασμό με την ευθυγράμμιση, νομίζω πως έχω φτάσει σε πολύ καλά επίπεδα κρατήματος και ουδέτερης συμπεριφοράς, με ΟΕΜ 050mz πίσω.. άρα, δε νομίζω πως κανείς μπορεί να φοβηθεί για υπερστροφικές τάσεις κλπ.. έχεις ΟΕΜ κρατήματα πίσω, απλά μπροστά έχεις καλύτερα μούτρα..

Σύνολο..600 ευρώ όλα μαζί από ελαστικά-ονλάιν και για εμένα είναι ό,τι πιο κατάλληλο σε λογική τιμή.. σκυλιά, δεν παθαίνουν τίποτα, αντέχουν τα πάντα , αλλα....

Μοναδικό κατά τη γνώμη μου είναι ότι θέλει ζέσταμα και κάποιος που δεν το "κυνηγάει" πολύ, θα τα βρει σκούρα με τα μούτρα, τη στιγμή μάλιστα που τα πίσω, λόγω του περισσότερο radial προσανατολισμού τους, κρύα θα κρατούν καλύτερα, ανοίγοντάς μας τα μουτράκια..κι αυτή είναι η φάση που θέλει προσοχή..(Γενικά, όταν βγαίνω στο δρόμο, κάνω 4-5 δεξια-αριστερά με φρένα, σαν τις φόρμουλες για να ζεστάνω λίγο τα μπροστά )

Αν λοιπόν, σας αρέσει το στρίψιμο και οι σβέλτες διαδρομούλες, σε σημείο που τα ελαστικά σας ακούγονται στις στροφούλες και έχετε και μία ρυθμιζόμενη αναρτησούλα, ώστε να αποφύγετε τριβές με τους θόλους σας, θα πρότεινα 070 μπροστά σε 225/45/17 και πίσω ΟΕΜ 050mz 245/40/17...(κανονικά θα έπρεπε να βάλουμε 255 πίσω, αλλά το 070 σε αυτή τη διάσταση, κοστίζει 550 ευρώ το ζευγάρι, πράγμα που σημαίνει πως 1x070= 2x050 άρα καλύτερα να αλλάξω 2 φορές τα 245 RE050mz..

Αν μία φωνούλα μέσα σας λέει πως, δε θα καταφέρετε να τα ζεστάνετε ποτέ, αφήστε το καλύτερα και παρ'τε τα F1 που είναι όλοι τόσο ευχαριστημένοι, γιατί θα με βρίζετε από το πρωί μέχρι το βράδυ για τη συμβουλή που σας έδωσα..
Reply
Old Feb 25, 2011 | 12:49 AM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Ψηλέ εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι είχα 225 all around και το αμάξι κράταγε πολύ καλύτερα ειδικά το πίσω μέρος που πίστευα ότι επειδή βάζω μικρότερο λάστιχο θα είχα θέμα. Κάνενα προβλημα απολύτως!!!
Reply
Old Feb 25, 2011 | 02:47 AM
tsatsj's Avatar
Registered User

From: thessaloniki

Originally Posted by SBIT,Feb 25 2011, 11:49 AM
και το αμάξι κράταγε πολύ καλύτερα ειδικά το πίσω μέρος που πίστευα ότι επειδή βάζω μικρότερο λάστιχο θα είχα θέμα. Κάνενα προβλημα απολύτως!!!
Reply
Old Feb 25, 2011 | 02:57 AM
lalakis2000's Avatar
Registered User
Gold Member (Premium)

From: Ego edo dipla meno...

Originally Posted by actinf,Feb 23 2011, 03:43 AM
Και σε τρελή τιμή TEO. 15 euro πιο ακριβά απο elastika-online, οπότε με την τοποθέτηση ακόμα και από εκεί θα έβγαιναν ακριβότερα

Και εμένα αυτές τις πρώτες μέρες μου έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις

Πριν λίγες μέρες παρουσιάστηκε και το Asymmetric 2:
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/Goody...c-2-is-here.htm

Πάω να λιώσω τα V1 για να είμαι ο ΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΩΤΟΣΣΣΣΣΣΣΣ ΣΣΣ που θα δοκιμάσει τα V2.

Λαστιχάρες λέμεεεεεεεεε
Reply
Old Feb 25, 2011 | 07:21 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by SBIT,Feb 25 2011, 10:27 AM
Από εκεί και πέρα όταν το λάστιχο αρχίσει και ζεσταίνεται και δουλεύει (ειδικά σε πίστα) απλά είναι αλλού σε σχέση με τα F1.
Φίλε μου Σαράντη, αν μου επιτρέπεις, πίστευες πραγματικά έστω και λίγο ότι θα έβρισκες κοινά σημεία αναφοράς?
Πρώτα από όλα τα δυο ελαστικά που αναφέρεις είναι διαφορετικών κατηγοριών.
Πως είναι δυνατόν να συγκριθούν?
Είναι σαν να μου λες ωραίο το BS 070 αλλά σαν το R888 δεν είναι...
Πως να είναι αφού είναι εντελώς διαφορετικά ελαστικά με εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό.

Από διαφορές κριτικές, είμαι πεπεισμένος ότι το F1 είναι κορυφαίο ελαστικό για πολιτική χρήση και occasional track use.
Τα 070 όμως τα οποία τα επέλεξε και η ίδια η Honda για το CR είναι πιο track oriented όπως άλλωστε και το ίδιο το S2000 που τα φοραει.
Συμπέρασμα, είναι απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο σε spirited driving να "βολεύεσαι" περισσότερο με τα 070 όπως είναι και άκρως αναμενόμενο να "βολευτείς" ακόμα καλύτερα σε track driving με τα R888 (τυχαία επιλογή).
Όσο ανεβαίνεις κατηγορίες "πρόσφυσης" τόσο περισσότερο έντονο γίνεται αυτό που περιγράφω.

Originally Posted by SBIT,Feb 25 2011, 11:49 AM
Ψηλέ εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι είχα 225 all around και το αμάξι κράταγε πολύ καλύτερα ειδικά το πίσω μέρος που πίστευα ότι επειδή βάζω μικρότερο λάστιχο θα είχα θέμα. Κανένα πρόβλημα απολύτως!!!
Επίσης σε ένα άλλο σημείο που ήθελα να σταθώ είναι το terrain που τα δοκίμασες.
Αν τα δοκίμασες στην πόλη (πχ σε κάποια στριφτοδιαδρομη) είναι λογικό να μην αντιμετώπισες υπερτροφικές καταστάσεις γιατί πολύ απλά τα ελαστικά ποτέ δεν προσέγγισαν το όριο τους.
Γενικότερα με τους συντελεστές τριβής που έχουν οι δρόμοι μας είναι πολύ δύσκολο να εξάγεις συμπεράσματα αλλά ας το αφήσουμε αυτό γιατί ανοίγουμε μεγάλη κουβέντα.
Όταν προσεγγίζεις μια στροφή κοντά στο όριο η οποία με τα πολιτικά "έβγαινε" με Χ αριθμό χλμ είναι λογικό η ίδια στροφή με τα 070 ή κάποια ακόμα πιο σκληροπυρηνικά σεμι να μπορεί να βγει με Χ+10 ή Χ+20 χλμ παραπάνω.

Το ίδιο περίπου ισχύει και όταν κάνεις mix match μεταξύ μεγαλύτερης κατηγορίας ελαστικών μπροστά από ότι πίσω. Στον δρόμο ένα καλό πολιτικό ειδικά όταν είναι συνδυασμένο με μια coilover σε ένα αυτοκίνητο σαν το S2000 πρέπει να πας με ΠΟΛΛΑ παραπάνω για να συμβεί το αναμενόμενο, δηλαδή υπερστροφή οφειλόμενη σε μεγαλύτερη πρόσφυση του μπροστινού άξονα λόγω πχ 070.

Άρα είτε φοράς 225 BS070 all around είτε φοράς 225 BS070/245F1 ή BS050 ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο είναι πολύ δύσκολο να αποκομίσεις εντυπώσεις για το εκαστοτε setup.Σε μια πραγματική πίστα θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα καθ ότι υπό πίεση η αδυναμία των πολιτικών ελαστικών θα φανεί και η όποια υπερστροφή ή υποστροφή θα κάνει την εμφάνιση της.

Τώρα όσο αφορά το 225 μπροστά εγώ συνεχίζω και διατηρώ τις επιφυλάξεις μου ειδικά στην περίπτωση του S2000 που πασχίζουμε για το τελευταίο λεπτό της μοίρας του caster και την ούτως ή άλλως περίεργη αίσθηση του τιμονιού μας από το εργοστάσιο. Ας μην ξεχνάμε ότι και στο τελευταίο S2000 που αμόλησε η Honda, παρ όλο που το εξόπλιζε με τα BS070, μπροστά διατήρησε τα 215 ενώ πίσω πήγε σε 255. Δηλαδή από αυτό τι θα περίμενε κάνεις ... massive understeer? Και όμως...

Κλείνοντας επισημαίνω:
* Σε 17αρα με 225/45-255/40 το αμάξι "ψηλώνει" οπότε πας σε αλλά σενάρια...
* Non-staggered setup=>MUST=ΦΤΕΡΟΥΓΑ, αλλιώς υπερστροφικές τάσεις
* Εξ' ορισμού ο άξονας με τα χαμηλότερα όρια πρόσφυσης(μικρότερη διάσταση από την προβλεπόμενη, χαμηλότερη κατηγορία πρόσφυσης ελαστικού) ΘΑ "σπάσει" πρώτος καθώς προσεγγίζει το όριο

Υ.Γ.
Έχω την αίσθηση ότι στο φόρουμ, θέματα όπως ελαστικά/ευθυγράμμιση, διαβάζουμε και γραφούμε οι ίδιοι και οι ίδιοι (5-6 άτομα δηλαδή).
Προβλέπω επερχόμενη απάντηση από lalaki για το υ.γ. μου και δεν θα χει και άδικο καθότι πάω γυρεύοντας κιόλας
Reply
Old Feb 25, 2011 | 09:51 AM
tsatsj's Avatar
Registered User

From: thessaloniki

το φαρδος του ελαστικου στους ελληνικους δρομους δεν παιζει μεγαλο ρολο οσο η γομα του ελαστικου, απλα το 245 πισω π.χ θα αργησει να ζεσταθει για να δουλεψει η δεν θα φτασει στην σωστη θερμοκρασια ποτε.

για το βαρος του αυτοκινητου και την ιπποδυναμη του, 205 και 225 πισω ειναι μια χαρα διαστασεις και πολυ λογικες και οσο μεγαλωνεις το φαρδος μπροστα(215 η ακομα χειροτερα 225) χαλας τιμονι και υποστρεφεις για αρκετη ωρα τουλαχιστον,
καια γενικα αυξανεις καταναλωση και υδρολισθηση

για μενα οι γιαπωνεζοι στο φεισλιφτ εβαλαν τις γνωστες διαστασεις για φιλικοτητα και για αντοχη στην σκληρη χρηση,στην πιστα δλδ ΚΑΙ παντα κατα την αποψη μου

το προβλημα της αισθησης του τιμονιου χειροτερευει στα σ2000 απο ΜΥ02 και μετα και βελτιωνεται με εγκεφαλακι κρεμαγιερας απο ΜΥ99-01!!
Reply
Old Feb 25, 2011 | 10:18 AM
alexis_s2's Avatar

φιλε γιαννη με μπερδεψες παρολο που δεν ξερω κ πολλα,δηλ εγω που φοραω 18 εχω χειροτερο κρατημα απ τα 17?
Reply
Old Feb 25, 2011 | 10:19 AM
alexis_s2's Avatar

ξεχασα 225 μπρος 255 πισω με τα 888
Reply

All times are GMT -8. The time now is 11:38 AM.