Επιλογή High Performance ελαστικών για 17"
Αν θυμάμαι καλά, σε κάποια βίντεο απο Best Motoring, έχουν βάλει κάποια τουμπανιασμένα S τηςAmuse, J's και ενα μπλέ σε tsukuba και touge. (+ το ASM που έχει το ρεκόρ 57,7 Tsukuba.)
Δεν χρειάζεται να πούμε πόσο τα ψάχνουν οι συγκεκριμένοι τύποι σε track-στήσιμο , set up ,λάστιχα, αναρτήσεις εκτός του μοτέρ.
Φοράνε 255-40/17 μπρός πίσω σε ημισλίκ ή 235-45/17 και 255-40/17, κάτι θα είδαν και αυτοί μάλλον!!
Δεν χρειάζεται να πούμε πόσο τα ψάχνουν οι συγκεκριμένοι τύποι σε track-στήσιμο , set up ,λάστιχα, αναρτήσεις εκτός του μοτέρ.
Φοράνε 255-40/17 μπρός πίσω σε ημισλίκ ή 235-45/17 και 255-40/17, κάτι θα είδαν και αυτοί μάλλον!!
Όντως, δηλαδή αν ίσχυε αυτό περί πληροφόρησης, θα άφηναν 255 μπροστά??? (ισχύει, αλλά τα κέρδη είναι περισσότερα, αν λάβει κανείς υπόψη του το κούτσουρο πλαϊνο...)
Και άσχετα από τις πίστες, στα touge που είναι πιο "δρομίσιες" συνθήκες, θα έπρεπε να βάλουν 205 ή 215 μπροστά?
Όπως και να'χει, αν έβγαινε 215 το re070, αυτό θα έβαζα, μόνο και μόνον επειδή το έχει βάλει η honda και για να διατηρήσω τη σχέση με το 245 πίσω, αν και απ'ο,τι έχω καταλάβει, ελάχιστο ρόλο παίζει.. και αν θεωρείται υπερβολική η θέση μου, να το διατυπώσω αλλιώς και να πω ότι είναι πολύ πιο σημαντικοί παράγοντες, η ευθυγράμμιση, η ρύθμιση της ανάρτησης και οι πιέσεις των ελαστικών, παρά η διαφορά 10mm στο tread width..
Δηλαδή, είναι πολύ πιο αισθητές αυτές οι διαφορές, παρά το 245 με το 255 κ.ο.κ
Τη στιγμή όμως, που το μόνο το οποίο μπορώ να βάλω, μιας και είναι το μόνο που εισάγεται ευρώπη και να αντέχει σκληρή χρήση, ενώ η τιμή του είναι άκρως ανταγωνιστική για τον τύπο και τις δυνατότητές του, είναι το 225, τότε βάζω 225 και φροντίζω να το παντρέψω σωστά με τα πισω ελαστικά, που στην περίπτωσή μου, έχω διαλέξει τα RE050MZ..
Με την ευθυγράμμιση που έχω και τις ρυθμίσεις της ανάρτησής μου, το αυτοκίνητο ούτε υπερστρέφει, ούτε υποστρέφει.
Όποιος θέλει, έρχεται βολτίτσα, ώστε να μπορεί να σχηματίσει σωστή γνώμη..
Πάντως, όσοι έχουν μπει, τελικά πείσθηκαν..
Και άσχετα από τις πίστες, στα touge που είναι πιο "δρομίσιες" συνθήκες, θα έπρεπε να βάλουν 205 ή 215 μπροστά?
Όπως και να'χει, αν έβγαινε 215 το re070, αυτό θα έβαζα, μόνο και μόνον επειδή το έχει βάλει η honda και για να διατηρήσω τη σχέση με το 245 πίσω, αν και απ'ο,τι έχω καταλάβει, ελάχιστο ρόλο παίζει.. και αν θεωρείται υπερβολική η θέση μου, να το διατυπώσω αλλιώς και να πω ότι είναι πολύ πιο σημαντικοί παράγοντες, η ευθυγράμμιση, η ρύθμιση της ανάρτησης και οι πιέσεις των ελαστικών, παρά η διαφορά 10mm στο tread width..
Δηλαδή, είναι πολύ πιο αισθητές αυτές οι διαφορές, παρά το 245 με το 255 κ.ο.κ
Τη στιγμή όμως, που το μόνο το οποίο μπορώ να βάλω, μιας και είναι το μόνο που εισάγεται ευρώπη και να αντέχει σκληρή χρήση, ενώ η τιμή του είναι άκρως ανταγωνιστική για τον τύπο και τις δυνατότητές του, είναι το 225, τότε βάζω 225 και φροντίζω να το παντρέψω σωστά με τα πισω ελαστικά, που στην περίπτωσή μου, έχω διαλέξει τα RE050MZ..
Με την ευθυγράμμιση που έχω και τις ρυθμίσεις της ανάρτησής μου, το αυτοκίνητο ούτε υπερστρέφει, ούτε υποστρέφει.
Όποιος θέλει, έρχεται βολτίτσα, ώστε να μπορεί να σχηματίσει σωστή γνώμη..
Πάντως, όσοι έχουν μπει, τελικά πείσθηκαν..
Originally Posted by S2johnyK,Feb 26 2011, 11:53 AM
Πολύ καλό ποστ με χρήσιμες πληροφορίες (αν είναι επιβεβαιωμένη η πληροφορία για το εγκεφαλακι thumbsup.gif )
Στο μόνο σημείο που διαφωνώ είναι η δεύτερη παράγραφος.
Το αυξημένο προφίλ σε 16αρα με τι ελαστικό το "αντιμετωπίζεις"?
Μη μου πεις Bridgestone...
Εκτός και αν δεν μιλάς για πολιτικό
Φιλε Αλέξανδρε το φοβούμουν αυτό ... για αυτό μαζί σου θα τα λέμε από κοντά
Συγκρίνεις μήλα με τοστιέρες.
Η Honda δεν είχε στο μυαλό της τον Tsuchiya όταν έβγαζε το S2000 CR
Όταν πας για το τελευταίο δέκατο του δευτερολέπτου δεν σε νοιάζουν όλα τα υπόλοιπα και άρα τα θυσιάζεις
Τέλος, μπορούν κάλλιστα να βρεθούν/εφαρμοστούν setup για το δρόμο που δουλεύουν ΜΙΑ ΧΑΡΑ και που αν δεν μπουν σε μια πραγματική πίστα να μην εμφανίσουν ποτέ τις αδυναμίες τους.
Αλλά το ξαναλέω με τους συντελεστές τριβής που έχουν οι δρόμοι μας … τρέχα γύρευε
Στο μόνο σημείο που διαφωνώ είναι η δεύτερη παράγραφος.
Το αυξημένο προφίλ σε 16αρα με τι ελαστικό το "αντιμετωπίζεις"?
Μη μου πεις Bridgestone...
Εκτός και αν δεν μιλάς για πολιτικό
Φιλε Αλέξανδρε το φοβούμουν αυτό ... για αυτό μαζί σου θα τα λέμε από κοντά
Συγκρίνεις μήλα με τοστιέρες.
Η Honda δεν είχε στο μυαλό της τον Tsuchiya όταν έβγαζε το S2000 CR
Όταν πας για το τελευταίο δέκατο του δευτερολέπτου δεν σε νοιάζουν όλα τα υπόλοιπα και άρα τα θυσιάζεις
Τέλος, μπορούν κάλλιστα να βρεθούν/εφαρμοστούν setup για το δρόμο που δουλεύουν ΜΙΑ ΧΑΡΑ και που αν δεν μπουν σε μια πραγματική πίστα να μην εμφανίσουν ποτέ τις αδυναμίες τους.
Αλλά το ξαναλέω με τους συντελεστές τριβής που έχουν οι δρόμοι μας … τρέχα γύρευε
αν δεν σου αρεσει η πολλη υποβοηθηση στο τιμονι αυτη ειναι μια λυση
και ειναι τσεκαρισμενο προσωπικα σε 2 δικα μου σ2κ
Γιάννάρα καλημέρα (έστω και με καθυστέρηση). Αρχικά να πώ ότι δεν είχα καμια πρόθεση να συγκρίνω το F1 με το 070. Απλά επειδή και τα δύο ελαστικά τα έχω δοκιμάσει μέσα σε πίστα (F1-Μέγαρα, 070-Σέρρες) έγραψα κάποιες εντυπώσεις για να γνωρίζουν και οι υπόλοιποι. Η γνώμη μου για πολιτικό λάστιχο δεν αλλάζει (τα F1 είναι ότι καλύτερο μπορεί να βάλει κάποιος για την τιμή τους) αλλά όπως ανέφερα ήδη για όποιον μπαίνει συχνά σε πίστα τα 070 είναι πολύ καλύτερη επιλογή. Αναφορικά με την διάσταση 225 και εγώ όταν τα έβαλα δεν ήμουν σιγουρος αν θα δουλέψει ή όχι αλλά μέσα στην πίστα δεν αντιμετώπισα κανένα θέμα με το πίσω μέρος (εκτός από την στιγμή που έβρασαν). Σίγουρα θα υπάρχει διαφορά αν πίσω βάλω 245 ή 255 αλλά αν δεν το δοκιμάσω δεν μπορώ να πώ. Απλά γράφω τις εντυπώσεις μου σε ότι δοκιμάζω.