Επιλογή High Performance ελαστικών για 17"
Originally Posted by MANOS,Sep 20 2009, 10:54 AM
Δλδ θες να πεις Ηλια οτι το ιδιο το ελαστικο, οι διαστασεις του, το υλικο του και τα πλαινα του δεν παιζουν κανενα ρολο τελικα?
Δεν ειπε κανεις οτι αν βαλεις 225 μπροστα θα αλλαξει δραματικα η συμπεριφορα του αυτοκινητου αλλα αυτο δε σημαινει κιολας οτι ειναι το ιδιο...
Δεν ειπε κανεις οτι αν βαλεις 225 μπροστα θα αλλαξει δραματικα η συμπεριφορα του αυτοκινητου αλλα αυτο δε σημαινει κιολας οτι ειναι το ιδιο...
Αλλά η αλλαγή "προς τα πάνω" απο 215 σε 225 και 245 σε 255 σε 17αρες, δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα διατηρώντας το ίδιο προφίλ..(μιας και αυτό έχω δοκιμάσει και απ'την άλλη αν διαβάσετε λίγο θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας..)
έστω κι αν αλλάξει μόνο στο μπροστινό άξονα...(απλά βελτιώνεται το Grip του μπροστινού μέρους)
Εγώ διάβασα χαρακτηριστικά και απάντησα βάσει των παρακάτω..
Δηλαδή πως:
1)με 255 πίσω, πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις μπροστά 215 (δεν ισχύει..μπορείς να βάλεις και 225 για καλύτερο κράτημα..η μόνη απώλεια είναι ελάχιστη αίσθηση λόγω του μεγαλύτερου προφίλ *215-45 VS 225-45* κατά τ'αλλα απλά κρατούν περισσότερο..Τώρα γιατί στο CR διατήρησαν το 215 μπροστά, δε μπορώ να απαντήσω γιατί δε γνωρίζω..)
2)Πως το 225 μπροστά είναι πολύ και το αυτοκίνητο γίνεται υπερστροφικό (ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ και εξήγησα γιατί)
3)πως υπάρχει πρόβλημα με το ABS (δεν ισχύει..ίσα ίσα που το αμάξι φρενάρει λες και έχεις ανοίξει αλεξίπτωτο λόγω μεγαλύτερου treadwidth μιας και στο φρενάρισμα όλο το βάρος μεταφέρεται μπροστά..)
Τα παραπάνω είναι συμπεράσματα που έχω βγάλει μετά από δοκιμές..
Επίσης να κάνω και μία επίκλιση στην αυθεντία και να σημειώσω απλά πως τα περισσότερα μη widebody S2000 του best motoring, φορούν 225-245..
όποιος θέλει να καταλάβει, κατάλαβε...
όποιος θέλει να ψάχνει το 1mm διαφοράς στο width και να νομίζει πώς αυτό είναι που του φταίει στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου του , του δίνω την ευχή μου..
Αν βγάλει ποτέ άκρη, να έρθει να μας το πει..
όποιος θέλει να ψάχνει το 1mm διαφοράς στο width και να νομίζει πώς αυτό είναι που του φταίει στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου του , του δίνω την ευχή μου..
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Originally Posted by uma_chikara,Sep 20 2009, 10:40 PM
όποιος θέλει να καταλάβει, κατάλαβε...
Ok Ηλια πολυ καλο το post σου.
Εχω καποιες ερωτησεις:
1) Τι σημαινει "δε δημιουργει κανενα προβλημα το ενα νουμερο μεγαλυτερο μπρος πισω σε 17αρα ζαντα"? Ολα τα ελαστικα με το ιδιο νουμερο εχουν τα ιδια χαρακτηριστικα? Και τι σημαινει "δε δημιουργει κανενα προβλημα"?
2) Δεν απαντας γιατι ο Ιαπωνας στο CR διατηρησε το 215? Εκανε απλα καποιο λαθος?
3) Οταν αλλαζει η συνολικη διαμετρος ενος τροχου και η διασταση του ελαστικου δεν επηρεαζεται η αναρτηση του αυτοικνητου και κατα συνεπεια η συμπεριφορα του? Και το ΑBS δεν λαμβανει πληροφοριες απο τον τροχο και τη διαμετρο του? Το σχεση εχει το βαρος?
Απλα ρωταω γιατι δεν ξερω.
Εχω καποιες ερωτησεις:
1) Τι σημαινει "δε δημιουργει κανενα προβλημα το ενα νουμερο μεγαλυτερο μπρος πισω σε 17αρα ζαντα"? Ολα τα ελαστικα με το ιδιο νουμερο εχουν τα ιδια χαρακτηριστικα? Και τι σημαινει "δε δημιουργει κανενα προβλημα"?
2) Δεν απαντας γιατι ο Ιαπωνας στο CR διατηρησε το 215? Εκανε απλα καποιο λαθος?
3) Οταν αλλαζει η συνολικη διαμετρος ενος τροχου και η διασταση του ελαστικου δεν επηρεαζεται η αναρτηση του αυτοικνητου και κατα συνεπεια η συμπεριφορα του? Και το ΑBS δεν λαμβανει πληροφοριες απο τον τροχο και τη διαμετρο του? Το σχεση εχει το βαρος?
Επισης να πω κι εγω οτι απο προσωπικη εμπειρια, αφου θετουμε κ αυτο σαν κριτηριο, οταν εβαλα τις 17αρες του Τασου στις μαμα διαστασεις με την ιδια ακριβως αναρτηση που ειχα στο S μου, το ABS εμπαινε γρηγοροτερα αν και με πολυ καλυτερα λαστιχα απο τις 16αρες μου...
Originally Posted by MANOS,Sep 20 2009, 11:52 AM
Ok Ηλια πολυ καλο το post σου.
Εχω καποιες ερωτησεις:
Εχω καποιες ερωτησεις:
Δε δημιουργεί πρόβλημα-> Δε βρίσκει θόλους και δε γίνεται πλαδαρό το αυτοκίνητο λόγω προφίλ..
2) έγραψα παραπάνω πως δε γνωρίζω..
3) http://auto.howstuffworks.com/auto-parts/b...lock-brake1.htm
Να σημειώσω πάλι για όσους δεν το πρόσεξαν πως γράφω τα παραπάνω μετά από δοκιμή...