Συμπεριφορά Συζητηση σχετικα με τη συμπεριφορα του αυτοκινητου, οπως ευθυγραμμιση, αναρτησεις, φρενα, ελαστικα ζαντες και βελτιωσεις

Επιλογή High Performance ελαστικών για 17"

Old Apr 6, 2013 | 04:28 AM
vtecas's Avatar
Registered User

From: ATHENS nomizo....

Originally Posted by S2000_FUN
Originally Posted by vtecas' timestamp='1361347005' post='22349846
Καλημέρα Ηλία, τα περιμένω,μου είπαν τέλος Φεβρουαρίου.Διαστάσεις "μαμά"...
Τι έγινε ρε Πέτρο ακόμα στο περίμενε σε έχουν?
Χρηστάρα....είμαι κι εγώ..αλλά είναι και η κατάσταση !!! Θα σου πω τι γίνεται,διότι θα βγουν και πληροφορίες και για άλλους ενδιαφερόμενους.... Έχει καταντήσει γραφικό,αλλά ακόμα δεν έχω βάλει λάστιχα...Εκεί που είπα ότι βρήκαμε ,τελειώσαμε(ku36)....οι τύποι αποδείχτηκαν ερασιτέχνες και μιλάω για μεγάλο σάϊτ -ελαστικά σοπ τζι αρ- με πολλές εταιρίες ελαστικών.....Φάγαμε τον Φεβρουάριο στο περίμενε,μας έπιασε ο Μάρτιος και με τα πολλά μας είπαν ότι ξέρετε...δεεννν Οι προσπάθειες με camskill δεν ευδοκίμησαν,παρ΄όλη την ευγένεια των κυρίων,ΔΕΝ στέλνουν πράγματα στο Ελλάντα....Το demon tweek,αν και όχι τόσο ευγενικοί,δυστυχώς έχει πολλές ελλείψεις στις διαστάσεις και τα λάστιχα που θέλω και μία φορά που βρήκα κάποιο από αυτά-το yokohama ad08, μέχρι να κάνω έτσι..βγήκε εκτός στοκ.....
Τα γαμημένα τα V70A kuhmo και αυτός ο μπαγλαμάς και ένας άλλος εγγλέζος,τα έχουν με ημερομηνίες του 08 ,οπότε το να δώσεις 900ευρώ το θεωρώ μαλακία...Κάποιο άλλο μαγαζί που φιλοτιμήθηκε να ψάξει,δεν κατάφερε τίποτα,οπότε χάσαμε κι εκεί καμιά δεκαριά μέρες..Για τις αντιπ/πείες εδώ, δεν έχω να προσθέσω τίποτα....οι εταιρίες φέρνουν μόνο λάστιχα "σειράς" και αν.....Βέβαια εδώ θέλω να προσθέσω ότι δεν ψάχνω ανάμεσα σε όλα...που σημαίνει ότι έχουν αποκλειστεί τα (πολύ καλά πιθανόν) Goodyear eagle... γιατί έτσι....Επίσης αποκλείεται οτιδήποτε κατασκευάζουν οι σκατοβρωμιαραίοι γερμανοί, όπως και τα Πιρέλια(είπα να κάνω μια υποχώρηση προς τους ομοιοπαθείς γείτονες), αλλά η εδώ αντ/πεία στις διαστάσεις μας,δεν έχει τα καλά της λάστιχα...Οπότε τι απομένει ??? Bridgestone, όπου πρέπει να βάλεις το 50άρι ή πρέπει να κάνεις μείξη adrenaline 002 μπροστά με s001 πίσω...ότι νά'ναι δηλαδή.Για Yokohama δεν το συζητάμε...δεν υπάρχει τίποτα καλό,για Toyo 888(θεϊκό)είπα να τα αποφύγω,επειδή θα κάνει σαν αεροπλάνο(όπως κάνει η σιβικάρα δηλαδή)και θα πρέπει τα πίσω 245/40/17 να τα φέρουμε απ' έξω...Εδώ αν βρεις,μόνο 235.Τι έμεινε δηλαδή ?? τίποτα επί της ουσίας στην Ελληνική αγορά. Toyo R1R και αν βρεθεί,με προσευχές ,τάματα κτλ και μετά πάμε για Hankook, όπου δεν εισάγεται τίποτα καλό.Kuhmo τα ίδια,εκτός από τα ecsta ku36 τα οποία θα πρέπει να παραγγελθούν μέσω σάϊτ(εδώ δεν εισάγονται κανονικά),ότι έκανα αρχικά δηλαδή και τελικά δεν ήρθαν ποτέ απ το συγκεκριμένο σάϊτ που ανέφερα στην αρχή,ή θα πρέπει να καταφύγουμε στους κωλογερμανούς του elastika online,που παρεπιπτόντως και όντως τυχαία ,όταν μπήκα να τα παραγγείλω πάνω στην απελπισία μου,αφού είχα συμπληρώσει τα πάντα στο τελικό "οκ" με ξαναστέλνει στην αρχική σελίδα...Τυχαίο ?? Έστειλα email,δεν καταχωρήθηκε λέει η παραγγελία...ουφ...Κάτι falken,maxxis,federal κτλ διαστάσεις ή τύπους που θέλω δεν βρίσκω ούτε εδώ,ούτε έξω...
Έτσι έχει η όλη κατάσταση αγαπητέ Χρήστο...Αυτήν την εβδομάδα φεύγω για ένα επαγγελματικό ταξίδι έξω,οπότε αυτό που απομένει είναι η τύχη...μήπως και εμφανιστεί ξαφνικά κάτι στον demon ή μήπως βρεθεί το R1R στην εδώ αγορά....Είμαι αισιόδοξος πάντως....χαχαχα
Ξέχασα κάτι ???
Reply
Old Apr 6, 2013 | 11:23 AM
nipponS2000's Avatar
15 Year Member

Πετρο βαλε τα R1R να τελειωνεις.Ειναι ωραιο λαστιχο με πολυ ωραιο κρατημα στο στεγνο σχεδον εφαμιλο με των 8αριων,ομως πλαινο καλο δεν εχει αν το πιεσεις αρκετα.Και επισης να ξερεις οτι ψιλοφθειρεται γρηγορα επειδη ειναι ψιλοsemi.Αλλα για τα λεφτα του ειναι super!Εγω παραπονα δεν εχω.Και οσο για τους κωλογερμανους σε νιωθω απολυτα,γαμω τη γερμανια ολη και ολο το group-vag!
Reply
Old Apr 6, 2013 | 11:59 AM
vtecas's Avatar
Registered User

Originally Posted by nipponS2000
Πετρο βαλε τα R1R να τελειωνεις.Ειναι ωραιο λαστιχο με πολυ ωραιο κρατημα στο στεγνο σχεδον εφαμιλο με των 8αριων,ομως πλαινο καλο δεν εχει αν το πιεσεις αρκετα.Και επισης να ξερεις οτι ψιλοφθειρεται γρηγορα επειδη ειναι ψιλοsemi.Αλλα για τα λεφτα του ειναι super!Εγω παραπονα δεν εχω.Και οσο για τους κωλογερμανους σε νιωθω απολυτα,γαμω τη γερμανια ολη και ολο το group-vag!
Έλα ρε ΄συ......χαχαχα...Να ! κάποιος που με κατάλαβε...Τα είχα στο civic πριν τα 888. Καλά ήταν,ειδικά όταν ήταν φρέσκα.Αυτό με την ίδια γόμα που λες,το έχω ξαναδιαβάσει,αλλά νομίζω πως το μόνο κοινό που είχαν με τα 888,ήταν το Toyo και το made in Japan
Πάντως και τότε(2009),που η οικονομική κατάσταση ήταν αλλιώς και οι εταιρίες έφερναν πράγμα,θυμάμαι είχα δυσκολευτεί να βρω...Για να δούμε τώρα....τα περιθόρια στένεψαν πολύ...
Reply
Old Apr 6, 2013 | 12:00 PM
vtecas's Avatar
Registered User

Originally Posted by nipponS2000
Να ! κάποιος που με κατάλαβε...Τα είχα στο civic πριν τα 888. Καλά ήταν,ειδικά όταν ήταν φρέσκα.Αυτό με την ίδια γόμα που λες,το έχω ξαναδιαβάσει,αλλά νομίζω πως το μόνο κοινό που είχαν με τα 888,ήταν το Toyo και το made in Japan
Πάντως και τότε(2009),που η οικονομική κατάσταση ήταν αλλιώς και οι εταιρίες έφερναν πράγμα,θυμάμαι είχα δυσκολευτεί να βρω...Για να δούμε τώρα....τα περιθόρια στένεψαν πολύ...
Reply
Old Apr 7, 2013 | 12:09 AM
Taseas's Avatar
Registered User

From: ||-|| (()) ||\|| ||)) //\

Είμαι και εγώ για λάστιχα και δεν ξέρω τι να κανω. Ψάχνω σε μαμά διαστασεις 17".

Bridgestone 050 τύπος MZ που είναι τα μαμά δεν βγαίνουν πια δυστυχώς.

Toyo R1R που έχω τώρα στο αυτοκίνητο δεν ξαναβάζω γιατι και τρώγονται (λίγο πιο αργά από τα 888 και πιο γρηγορα από τα Bridgestone) και τα πλαϊνά είναι πολύ μαλακά.

Toyo R888 - Πλέον έχουν ανέβει πολύ οι τιμές, τρώγονται γρήγορα και κάνουν θόρυβο.

Δεν ξέρω τα Yokohama τι λένε αλλά δεν είμαι και για δοκιμές τέτοιους καιρούς.

Μακάρι να υπήρχε μια λύση να φέρναμε τα Bridgestone RE11 ή τα RE070 αλλά... Πιστέυω ότι αν κάποιος τα φέρει, έστω και με καράβι από Ιαπωνία αυτοί που έχουν S2000 μόνο αυτά θα βάζουν.

Μάλλον με βλέπω για 888. Αφού δεν το κουνάω και πολύ, τουλάχιστον όταν το παίρνω να είναι "αμάξι"...
Reply
Old Apr 7, 2013 | 04:11 AM
vtecas's Avatar
Registered User

Originally Posted by Taseas
Είμαι και εγώ για λάστιχα και δεν ξέρω τι να κανω. Ψάχνω σε μαμά διαστασεις 17".

Toyo R1R που έχω τώρα στο αυτοκίνητο δεν ξαναβάζω γιατι και τρώγονται (λίγο πιο αργά από τα 888 και πιο γρηγορα από τα Bridgestone) και τα πλαϊνά είναι πολύ μαλακά.

Toyo R888 - λέον έχουν ανέβει πολύ οι τιμές, τρώγονται γρήγορα και κάνουν θόρυβο.

Μακάρι να υπήρχε μια λύση να φέρναμε τα Bridgestone RE11 ή τα RE070 αλλά... ιστέυω ότι αν κάποιος τα φέρει, έστω και με καράβι από Ιαπωνία αυτοί που έχουν S2000 μόνο αυτά θα βάζουν.

Μάλλον με βλέπω για 888. Αφού δεν το κουνάω και πολύ, τουλάχιστον όταν το παίρνω να είναι "αμάξι"...
Τελικά δεν είμαι μόνο εγώ προβληματισμένος...Τάσε....τ 888 απλά γ.μάνε......Μόνο ο θόρυβος είναι το μείον...και το τρώγονται...οκ,δεν είναι πολιτικό,αλλά ΔΕΝ είναι πολιτικό !!! Όποιος βάλει έστω και μιά φορά ημισλίκ λάστιχο,νομίζω πως όποιο πολιτικό και να φορέσει μετά...τρώει χοντρή ξενέρα....καμιά σχέση !! Τάσο..έχεις βρει 245 πίσω ;
Reply
Old Apr 7, 2013 | 06:01 AM
Taseas's Avatar
Registered User

From: ||-|| (()) ||\|| ||)) //\

Originally Posted by vtecas
Originally Posted by Taseas' timestamp='1365322159' post='22456738

Toyo R888 - λέον έχουν ανέβει πολύ οι τιμές, τρώγονται γρήγορα και κάνουν θόρυβο.

Μακάρι να υπήρχε μια λύση να φέρναμε τα Bridgestone RE11 ή τα RE070 αλλά... ιστέυω ότι αν κάποιος τα φέρει, έστω και με καράβι από Ιαπωνία αυτοί που έχουν S2000 μόνο αυτά θα βάζουν.

Τελικά δεν είμαι μόνο εγώ προβληματισμένος...Τάσε....τ 888 απλά γ.μάνε......Μόνο ο θόρυβος είναι το μείον...και το τρώγονται...οκ,δεν είναι πολιτικό,αλλά ΔΕΝ είναι πολιτικό !!! Όποιος βάλει έστω και μιά φορά ημισλίκ λάστιχο,νομίζω πως όποιο πολιτικό και να φορέσει μετά...τρώει χοντρή ξενέρα....καμιά σχέση !! Τάσο..έχεις βρει 245 πίσω ;
Έχω φάει 3 τετράδες R888 κατά την εποχή της νιότης μου. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο λάστιχο που είχα. Οι δυο τετράδες ήταν με 235 πισω και η μια με 245. Δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν θέλεις το συγκεκριμένο λάστιχο βάλε και 235. Επίσης περισσότερο ρόλο παίζει το treadwidth του ελαστικού και όχι απαραίτητα το νούμερό του, διότι διαφορετικές εταιρίες έχουν και διαφορετικό treadwidth. Αυτός ήταν και ο λόγος που είχα ξεκινήσει και το συγκεκριμένο topic. Αν θέλεις κοίτα τα αρχικά post. Αμέσως μετά τα R888 πηγαίνουν τα Βridgestone RE050 MZ. Τα R1R ήταν κατά τη γνώμη μου πολύ κατώτερα. Αν έβρισκα τα Bridgestone θα τα έβαζα πάλι χωρίς δεύτερη συζήτηση.
Reply
Old Apr 7, 2013 | 07:10 AM
vtecas's Avatar
Registered User

Originally Posted by Taseas
Originally Posted by vtecas' timestamp='1365336696' post='22456869
[quote name='Taseas' timestamp='1365322159' post='22456738']

Έχω φάει 3 τετράδες R888 κατά την εποχή της νιότης μου. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο λάστιχο που είχα. Οι δυο τετράδες ήταν με 235 πισω και η μια με 245. Δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν θέλεις το συγκεκριμένο λάστιχο βάλε και 235. Επίσης περισσότερο ρόλο παίζει το treadwidth του ελαστικού και όχι απαραίτητα το νούμερό του, διότι διαφορετικές εταιρίες έχουν και διαφορετικό treadwidth. Αυτός ήταν και ο λόγος που είχα ξεκινήσει και το συγκεκριμένο topic. Αν θέλεις κοίτα τα αρχικά post. Αμέσως μετά τα R888 πηγαίνουν τα Βridgestone RE050 MZ. Τα R1R ήταν κατά τη γνώμη μου πολύ κατώτερα. Αν έβρισκα τα Bridgestone θα τα έβαζα πάλι χωρίς δεύτερη συζήτηση.
[/quote]
Αυτά να ακούω..για εποχή νιότης...Άσε με ρε Τάσο,μιλάς κι εσύ για νιότη,εμείς τι να πούμε...χαχαχα
Το μόνο μείον των 8αριών είναι ο θόρυβος που δεν θέλω και στο S. Τα R1R δείχνουν να είναι τελευταία λύση ανάγκης,λάστιχο που δεν έχω να θυμάμαι τίποτα,πέραν των πρώτων χιλιομέτρων και των άπειρων καρφιών και βιδών που μάζεψαν από παντού....Κοντός ψαλμός.......
Reply
Old Apr 7, 2013 | 11:31 PM
eddiex's Avatar

From: Piraeus. . .

Τα καλυτερα λαστιχα τα R888... Εμενα απο semi εγιναν slick που τα κοιταξα χθες απο πισω
Reply
Old Apr 8, 2013 | 12:32 PM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Τα R888 είναι πανάκριβα και τρώγονται για πλάκα, αν το κυνηγάς λίγο..
Τα R1R απ'ό,τι έχω ακούσει απ'όσους "καλούς" τα έχουν βάλει, δε λένε πολλά πράγματα για τα χρήματα τους..

Συμφωνώ με Τασούλη.. Τα 050MZ είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να βάλεις για δρόμο πίσω στο S2000
Μπροστά 070 χωρίς πολλά πολλά.. είναι μονόδρομος κατά τη γνώμη μου, αλλά θέλουν λίγο ζέσταμα παραπάνω και στη βροχή είναι χάρος..

Γενικά ίσχυε πάντα πως ένα αυτοκίνητο πρέπει να έχει μπρος-πίσω τα ίδια λάστιχα.
Από την εμπειρία μου δεν ισχύει κάτι τέτοιο.. μπορεί κανείς να βάλει 070 μπροστά και πίσω ένα κατώτερο ελαστικό, αρκεί να είναι συνειδητοποιημένος στην οδήγησή του και συγκρατημένος μέχρι να ζεσταθεί μπροστά, αφού ένα μαλακό λάστιχο πίσω θα δημιουργούσε έντονες τάσεις υποστροφής μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν τα μπροστά και να την "ακούνε" τα πίσω.

Συμπερασματικά, στο s2000 δε νομίζω πως παίζει τόσο ρόλο το ελαστικό ως γόμα, αλλά ως δομή.. το σκληρό πλαϊνό σου δίνει καλύτερα κρατήματα, αίσθηση και δε σε αγχώνει. Ένα μαλακό ελαστικό, μπορεί να κρατάει αρκετά καλά, αλλά αν είναι να πηγαίνει η ψυχή σου στην κούλουρη όταν στρίβεις, να το χέσω..
Βρείτε όποιο έχει το σκληρότερο πλαϊνό και βαλ'τε το πίσω..
Μπροστά, 070...
Reply

All times are GMT -8. The time now is 05:21 PM.