Συμπεριφορά Συζητηση σχετικα με τη συμπεριφορα του αυτοκινητου, οπως ευθυγραμμιση, αναρτησεις, φρενα, ελαστικα ζαντες και βελτιωσεις

Επιλογή High Performance ελαστικών για 17"

Thread Tools

Old Apr 15, 2013 | 09:48 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Αλεξάκο εγώ παλιά είχα βάλει V70 Soft σε ένα Smart Roadster που είχα.

Στον δρόμο ήταν εκπληκτικά όπως μπορεί να φαντάζεσαι. Σε όλες τις συνθήκες καλύτερα απο οποιοδήποτε ελαστικό είχα δοκιμάσει τότε.

Όταν όμως ήρθε η ώρα και μπήκα πίστα, παρόλα τα χαμηλά κιλά του (800), μετά απο 15 περίπου γύρους το λάστιχο είχε βγάλει πολύ γόμα απο πάνω του.

Δεν ξέρω λοιπόν με το βάρος του S2000 και με μια τυχόν παρόμοια χρήση (η και βάση χιλιομέτρων μονο) αν το ελαστικό θα συναντήσει την προσδοκόμενη διάρκεια ζωής που εμείς περιμένουμε απο τα ελαστικά μας.

Τροφή για σκέψη είναι αυτό όμως, με βάση εμπειρία μου απλά και μόνο απο τη γόμα αυτή σε προηγούμενο αυτοκίνητο.
Reply
Old Apr 16, 2013 | 01:43 PM
katafractos's Avatar
Registered User

Πιστεύω πως εάν καποιος πηγαίνει τακτικά στην πίστα και κυνηγά επιδόσεις τότε δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τα ημισλίκ ελαστικά του στο δρόμο μα μόνο στην πίστα.

Αρα 2 τετραδες ελαστικά-ζάντες.

Εάν έχει μια μεικτή χρήση, κυρίως δρόμου, και δεν περιμένει να αποδόσει τα μέγιστα(πρόσφυση-διάρκεια) το ελαστικό του τότε όκ για ημισλίκ πάντού.

Πρέπει να έχουμε όμως στο νού μας ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΛΙΣΘΗΣΗ των πίσω τροχών που σε συνδιασμό με το μπλοκέ και την πίσω κίνηση υπάρχουν παααρα πολλές περιπτώσεις που δεν σε σώζει όυτε ο Senna να οδηγεί....

Πάντως η τεχνολογία των ελαστικών έχει αφήσει πολύ πίσω τα R888 που τα έχω δοκιμάσει πολλάκις και τα θεωρώ απαράδεκτα ακριβά για αυτό που είναι.
Κακή κατανομή των θερμοκρασιών στο πέλμα, ευμετάβλητη απόδοση, μικρή σχετικά διάρκεια και πλαινό μαλάκότερο από τα πιό καινούρια.
Και στο S2k αλλά και στο πεζό μου έδιναν την ''αίσθηση'' του ''μπαλονιού'' με πρόσφυση κατώτερη της αρχικής εκτίμησης.
Κακή αίσθηση στο τιμόνι μετά από λίγους δυνατούς γύρους.
Είναι το μόνο ελαστικό επιδόσεων που μου ''σαπούνιαζε'' στο τέλος ΚΑΘΕ session στην πίστα!
Χρόνους βέβαια δίνουν αλλά νομίζω δεν βοηθούν τον οδηγό.

Τα V70a είναι θεωρώ η πιό λογική λύση για δρόμο καθώς θορυβούν λιγότερο και γενικά αποδίδουν καλούτσικα και σε βρεγμένο. Γνωστοί μου έχουν κάνει και πολύ καλούς χρόνους και στην πίστα.

Για ημισλίκ από προσωπική εμπειρία, σίγουρα τα DZ 03 G σε Η1 γόμα. Απλά εκπληκτικό ''ατσάλινα'' πλαινά και ομοιογενή ταχύτατη θέρμανση του πέλματός αλλά θορυβεί και καίει πολύ περισσότερο καυσιμο.

Καλή λύση ίιιισως τα καινούρια ΑVON ΖΖR.
και μάλλον τα yoko 050 που είναι και τα πιό καινούρια εάααν τα βρεί κανείς.

Πάντως στο δρόμο είμαι της άποψης για ένα κορυφαίο Ασφαλές ελάστικό όπως Michelin exalto ps2-3 και ανάλογα και ας μην έχουμε επιδόσεις σε κράτημα ή σε πίστα.
Μια ''ατυχία'' στο δρόμο φέρνει εύκολα το ...τροπέτο.
Reply
Old Apr 16, 2013 | 09:59 PM
Colin mc rae's Avatar

Originally Posted by Nabu
Αλεξάκο εγώ παλιά είχα βάλει V70 Soft σε ένα Smart Roadster που είχα.

Στον δρόμο ήταν εκπληκτικά όπως μπορεί να φαντάζεσαι. Σε όλες τις συνθήκες καλύτερα απο οποιοδήποτε ελαστικό είχα δοκιμάσει τότε.

Όταν όμως ήρθε η ώρα και μπήκα πίστα, παρόλα τα χαμηλά κιλά του (800), μετά απο 15 περίπου γύρους το λάστιχο είχε βγάλει πολύ γόμα απο πάνω του.

Δεν ξέρω λοιπόν με το βάρος του S2000 και με μια τυχόν παρόμοια χρήση (η και βάση χιλιομέτρων μονο) αν το ελαστικό θα συναντήσει την προσδοκόμενη διάρκεια ζωής που εμείς περιμένουμε απο τα ελαστικά μας.

Τροφή για σκέψη είναι αυτό όμως, με βάση εμπειρία μου απλά και μόνο απο τη γόμα αυτή σε προηγούμενο αυτοκίνητο.
Αγορινα καπως ετσι το εχω και εγω στο νου μου.Οτι στο δρομο δλδ,που για εκει τα θελω και περισσοτερο για βουνο πως θα ειναι τελεια!Για πιστα σιγουρα δεν εχω σκοπο να τα βαλω μιας που ξερω την φθορα που ειχαν τα V70 σε medium στο Hungaroring που ειχαμε ανεβει με εκεινα!Αν εκανα και αλλους γυρους σιγουρα δεν θα ειχε μεινει κατι για να γυρισω!Πιστευω πως για πιστα θα ειναι πολυ καλη η hard η γομα,αν εχει δοκιμασει κανεις ας γραψει εντυπωσεις απο πιστα!

Αλλο ενα πολυ καλο λαστιχο για πιστα που δεν το εχετε κατα νου πολλοι ειναι και το Yokohama το Α048 το οποιο για δρομο ειναι μακραν το δευτερο καλυτερο κατ'εμε semi που μπορει να εχει καποιος στο S2000 του και 2ο γιατι και αυτο κανει θορυβο λιγο μονο στην πορεια του αυτοκινητου,χωρις να μεταφερει ομως το βουητο στο πενταλ του φρενου οταν πας να σταματησεις οπως τα 888.Απο πλαινο θεικο ισαξιο θα ελεγα ισως και λιγο πιο σκληρο απο το V70.Απο τιμη ξεφευγουν ασχημα βεβαια......
Reply
Old Apr 18, 2013 | 01:01 AM
vtecas's Avatar
Registered User

From: ATHENS nomizo....

Άλεξ,όντως το Α048 πρέπει να είναι εκπληκτικό ελαστικό,αλλά η τιμή του,είναι απαγορευτική + τον θόρυβο.Πάντως σε πολλά βίντεο από πίστες με S,το Α048 φοριέται πάρα,πάρα πολύ...τυχαίο ?
Φίλε katafractos....μπουκιά μεγάλη τρώγε,αλλά πρόσεχε τι γράφεις...καταλαβαίνω ότι θες να αναδείξεις και να μεγιστοποιήσεις την δυσκολία χειρισμού με αυτήν την αναφορά-υπερβολή, αλλά υπάρχουν ιερά και όσια !!! Πάντα φιλικά...
Reply
Old May 7, 2013 | 01:54 PM
maniatis's Avatar
Registered User

From: Piraeus , Greece

Μήπως γνωρίζει κανείς αν ο Camskill απο Αγγλία στέλνει Ελλάδα ελαστικα ή αν έχει σταματήσει;
Ρωτάω γιατι μπήκα στο site και είδα στα shipping options να έχει την Ελλάδα σαν επιλογή αλλα έλεγε "όχι ελαστικα".
Θα στείλω και ένα mail να ρωτήσω αλλα ρωτάω και εδω μήπως γνωρίζει κανείς απο προσωπική εμπειρία.
Reply
Old May 8, 2013 | 02:18 PM
tels2k's Avatar
Registered User

το τελευταιο εξαμηνο σταματησαν να στελνουν ,η απαντηση τους οτι ηταν πολυ χαμηλα τα μεταφορικα ωστε να ειναι ανταγωνιστικοι με τα οποια τα στελναν παντα, με αποτελεσμα η μεταφορικη χαλασε την συμφωνια
Reply
Old May 9, 2013 | 01:15 PM
maniatis's Avatar
Registered User

From: Piraeus , Greece

Έστειλα mail και μου απάντησαν αυτο που λες.
Χάλασε η συμφωνία με αυτούς που είχαν,μετα έκαναν με κάποιον άλλο για λίγο καιρό και τα χάλασαν γιατι τους έλεγαν να τα στέλνουν ένα ένα τα λάστιχα, οπότε θα έπρεπε να στέλνουν 4 δέματα, άρα 4πλα μεταφορικα!
Με αποτέλεσμα να μην ειναι ανταγωνιστικοί πλέον στις τιμές, οπότε προτίμησαν να μην στέλνουν καθόλου.
Δυστυχώς ακόμα ψάχνουν για κάποια συνεργασία αλλα δεν έχουν βρει κάτι ακόμα.
Reply
Old Aug 2, 2013 | 05:46 AM
Taseas's Avatar
Registered User

From: ||-|| (()) ||\|| ||)) //\

Επειδή ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, εδώ και καιρό, και δεν παίρνει άλλη αναβολή η αλλαγή ελαστικών, έχει δοκιμάσει κανείς τα Bridgestone S001?; Ευχαριστώ.
Reply
Old Aug 2, 2013 | 09:04 PM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Originally Posted by Taseas
Επειδή ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, εδώ και καιρό, και δεν παίρνει άλλη αναβολή η αλλαγή ελαστικών, έχει δοκιμάσει κανείς τα Bridgestone S001?; Ευχαριστώ.
Όχι Τάσο δεν τα έχω δοκιμάσει αλλά το παρακάτω Link αν δεν το έχεις ήδη διαβάσει μπορεί να βοηθήσει

http://www.drivearabia.com/news/2012...r-honda-s2000/
Reply
Old Aug 3, 2013 | 10:10 AM
kordo_90's Avatar
Registered User

επειδή τον αλλο μήνα είμαι και εγώ για αλλαγή και κοιταγα τα s001, τι διασταση μπροστα μόνο 225 τα βρισκω..
Reply

All times are GMT -8. The time now is 02:18 PM.