Συμπεριφορά Συζητηση σχετικα με τη συμπεριφορα του αυτοκινητου, οπως ευθυγραμμιση, αναρτησεις, φρενα, ελαστικα ζαντες και βελτιωσεις

Επιλογή High Performance ελαστικών για 17"

Thread Tools

Old Aug 30, 2013 | 11:16 PM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Κάναμε καμία δοκιμή με το Setup 070-050 ?
Δώσε review στο λαό..
Τελικά δουλεύει πίσω το απλό 050?
Reply
Old Sep 1, 2013 | 10:16 PM
nikoSathan's Avatar
Registered User

From: Thessaloniki

Εμένα πίσω μου φαίνεται ότι έχω πιο μαλακό πλαϊνό από εμπρός. Θα δοκιμάσω να του βάλω περισσότερο αέρα να δω πως θα αντιδράσει.

Το 070 θέλει κάποια ώρα για να ζεσταθεί κ μέχρι τότε έχεις μούτρα κ άμεση εμπλοκή του ΑΒS στο έντονο φρένο,
πράγματα γνωστά δηλαδή για το 070 όταν είναι ακόμα κρύο. Μετά είναι ΟΚ.
Reply
Old Sep 2, 2013 | 01:59 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Με coilover μπορείς να κάνεις λιγότερο έντονες τις ενοχλητικές τάσεις του αυτοκινήτου που προκύπτουν από το συγκεκριμένο Setup, αλλά εσύ με τα ΟΕΜ αμορτισέρ, αναγκαστικά θα πρέπει να το λύσεις με πιέσεις κι ευθυγράμμιση..
Με τα MZ πάντως πίσω κρύα, έβαζα πάντα 36 για "ξερή" αίσθηση και παιχνίδι (έτσι βέβαια μου τα έτρωγε λίγο παραπάνω στο κέντρο).. Αν ήταν για κράτημα, ίσως έπεφτα στο 34 με λίγο πιο "πλαδαρό" πίσω μέρος.

Διάολε, γιατί έπρεπε να καταργήσουν τα MZ ;!!!
Reply
Old Dec 1, 2013 | 12:17 PM
kordo_90's Avatar
Registered User

Μετά από αρκετό ψάξιμο για λάστιχα και χωρις καμία πρότερη εμπειρία κατέληξα στα kumho v70a μεσαία μπροστά και σκληρά πίσω..
Οπότε αυτό το σκ είχα την ευκαιρία να τα δοκιμάσω από κάθε άποψη σχεδόν.
Και όπως το περίμενα, καθώς δεν είχα ξανά φορέσει τέτοιου είδους λάστιχα μου έφυγε το κεφάλι, το αυτοκίνητο είχε απίστευτη πρόσφυση στα πολλά, απίστευτο τιμόνι και φρένα και γενικά σου έδινε μεγάλη σιγουριά και την αίσθηση οτι δεν θα ξεκολήσει ποτε και για κανένα λόγο.

Στην εθνική σχεδόν καθόλου θόρυβο και ελάχιστα μεγαλύτερη καταναλωση. Και τελικά είναι μια χαρά και στη βροχή, δεν τα δοκίμασα ούτε τα πίεσα αλλά σε νορμαλ συνθήκες δεν με προβλημάτισαν καθόλου ούτε σε φρένο ούτε σε λιμνάζοντα με περίπου 100χμα. Μπορώ να πω ότι ερωτεύτηκα ξανά, το θέμα τώρα είναι για πόσο θα κρατήσει. Όταν ζεσταίνονται νομίζεις ότι θα μείνουν στο δρόμο τόσο μαλακά που είναι οπότε μένει να δούμε πόσο θα κρατήσουν...
Reply
Old Dec 3, 2013 | 04:09 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Ακούγεται σαν κλασσικό V70!!

Καλορίζικα και καλοτάξιδα Βαγγέλη και περιμένουμε feedback απο φθορά με την πάροδο του χρόνου!
Reply
Old Dec 4, 2013 | 10:27 PM
Colin mc rae's Avatar

Ερωτας ειναι τα ατιμα....Εγω τα ψαχνω απεγνωσμενα σε soft μπροστα η και supersoft αν γινετε και medium πισω!!

Τα ειχα σε medium μπρος-πισω καλα ηταν αλλα αν βαλεις soft μπροστα πιστευω θα ειναι ακομη πιο ερωτευσιμα.

Δυστηχως η camskill εχει μονο hard γομα για μπροστα και soft και supersoft για πισω....
Reply
Old Dec 9, 2013 | 01:38 AM
Nabu's Avatar
Registered User

Αλέξανδρε για ρίξε μια ματιά στην www.racecraft.gr

Μίλα με τον Μάνο.
Reply
Old Jan 4, 2014 | 03:17 PM
vtecas's Avatar
Registered User

From: ATHENS nomizo....

Καλημέρα και καλή χρονιά ...Λοιπόν παίδες,τον φάγαμε τον χρόνο,γαϊδουρινή υπομονή !!! Δείξτε και ΄σεις λίγη και διαβάστε..
Πολλά τηλέφωνα,πολλά emails,πολλά ΅θα΅,κάποιες αναποδιές,αλλά τελικά ,ναι και ναι ξαναλέω μετά από 12 μήνες καταφέραμε να βάλουμε λάστιχα στην Χιονάτη.Μόνο οι 7 νάνοι δεν μας γάμησαν...Από Νοέμβριο 12 σε Δεκέμβριο 13 λοιπόν και δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για να μην σας κουράσω.29 Νοεμβρίου 2013 εμφανίζονται σαν διαθέσιμα στο demon tweeks τα yokohama advan AD08R.
http://www.yokohamatire.com/tires/de...n_neova_ad08_r
Τα R είναι η πιο φρέσκια και υποτίθεται πιο βελτιωμένη έκδοση.Δεν το σκέφτηκα δευτερόλεπτο,λαχείο λέω.Παραγγελία και σε 1,5 βδομάδα ημερολογική,τσουπ...ACS και παράδοση στον χώρο σας!!Τα έβαλα στο γκαράζ και τα κοίταζα κάμποσες μέρες..Κάτι τρεχάματα και προβλήματα υγείας με πολύ κοντινό πρόσωπο μας πήγαν μέχρι την παραμονή πρωτοχρονιάς για να τα φορέσουμε επιτέλους.668 λίρες δηλ 870 ευρώπουλα μαζί με τα μεταφορικά.Κανείς δεν είπε ότι έιναι λίγα...βάλε και την διαδικασία τοποθέτησης...ξεπεράσαμε τα 900+ ...25η βδομάδα του 2013 όμως η παραγωγή τους ε; κάτσε καλά !!!
Στο διαταύτα τώρα.Πρώτη παρατήρηση η γυαλισμένη γόμα στο πέλμα,λόγω πορτοκαλοέλαιου...σκληρή γόμα για αρχή,αλλά αφήνει υπονοούμενα.Πλαϊνά λίγο πιο μαλακά από τα μαμά Bridgestone 050A ,αλλά επαναλαμβάνω η γόμα κάτι υπόσχεται.Στον δρόμο τώρα....Απ΄τα πρώτα μέτρα δείχνει να κολλάει κάτω,ειδικά σε γνωστά γλυστερά σημεία καθημερινών διαδρομών.Κάμποσα χιλιόμετρα σε εθνική ανέβα-κατέβα και ένα πέρασμα από λιμανάκια,ρίμπας,τρύπα και πίσω...Το λάστιχο είναι καινούργιο,άρα από αυτό και μόνο, πολύ καλύτερο σε πρόσφυση.Βάλε τώρα και την καλύτερη γόμα,βάλε και τα στημένα πορτοκάλια...φαντάσου.
Πάντως το πιο μαλακό πλαϊνό σε σχέση με τα προηγούμενα λάστιχα,δεν είναι ιδέα μου..νομίζω πως φαίνεται,αλλά το λάστιχο βυζαίνει κάτω αδιαμαρτήρητα.Δεν ξέρω αν με λίγη πίεση παραπάνω δηλ 35-36 θα είναι πιο σκληρό στο πλάϊ.....θα πειραματιστούμε και θα δούμε.Τώρα είχα 32μπροστά-33 πίσω.Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι κατέβηκα από το αμάξι για να δω θερμοκρασία,όχι με πυρόμετρο,αλλά έτσι με τα δάχτυλα ως συνήθως...Τίποτα..λες και ήταν σταματημένο.Η γόμα όμως οπτικώς,μαρτυρούσε ότι το λάστιχο δούλεψε πριν,κάθε άλλο από σταματημένο δεν ήταν.Δουλεύει,κρατάει,αλλά δεν έχει την φθορά που θα περίμενε κανείς.Ο Γιάννης πριν 2-3 σελίδες,ο οποίος είναι και πιο έμπειρος στο συγκεκριμένο αμάξι,όπως και κάποιοι άλλοι εδώ,νομίζω πως είχε γράψει παρόμοια πράγματα.Πάντως θόρυβο το λάστιχο δεν κάνει.Νομίζω πως το λάστιχο σε σκληρή χρήση και θα αποδόσει και θα κρατήσει.Ντριφτεράδες και πιστοί στις πίστες θεωρώ πως θα βρείτε την υγειά σας σε θέμα απόδοσης και φθοράς.Περισσότερες πληροφορίες προσεχώς.....Πάντως μια γόμα medium σαν το 888 ή το soft 032 όπου είτε το δέρμα σου ακούμπαγες ή το λάστιχο,το ίδιο ήταν.....θα την προτιμούσα,καλομάθαμε με τα μαλακά....

Υ.Γ Και για να προλάβω μερικούς......
Λεφτά σε κατασκευαστή εκτός Ιαπωνίας,δεν υπήρχε πιθανότητα να δώσω...άρα κάποιες εταιρίες κόβονται αυτομάτως.
Bridgestone τα ίδια δεν θα τα έβαζα, στα υπόλοιπα καλά της ,γινόταν ένας αχταρμάς με τις διαστάσεις και τους εμπόρους,αλαλούμ δηλαδή...τα Toyo 888 τα λατρεύω,αλλά κάνουν θόρυβο που δεν θέλω για το S, Yoko 048 θόρυβος και μεγάλη φθορά,Υοκο 032 ελάχιστες και άκυρες διαστάσεις,κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και δείξαμε τεράστια υπομονή για Κορεάτη και Kuhmo 070Α ημισλίκ με ελάχιστο θόρυβο,αλλά γαμήθηκε το σύμπαν και η αντιπροσωπία στην Ευρώπη που είχε 5ετίας και 4αετίας λάστιχα,οπότε φτάνοντας Νοέμβριος του 13....και έπεσε ο γάϊδαρος 08R σε σάϊτ της Αγγλίας μετά από πολλούς μήνες παρακολούθησης,δεν τον κοίταξα στα δόντια,αλλά τον αγόρασα....
Reply
Old Jan 7, 2014 | 12:01 AM
Nabu's Avatar
Registered User

Ωραίο review Πέτρο αν και εγώ θα ήθελα να ξαναγράψεις σε λίγο καιρό αφού έχεις πάει και καμία παραπάνω διαδρομή!

Το μαλακό πλαινό είναι no-no για εμένα προσωπικά για αυτό και παλαιότερα είχα βγάλει τα AD08 απο τα προϊόντα αγοράς μου. (πάντα με αυτά που διάβασα από τους άγγλους που τα δοκιμάσαν πρώτοι)

Ήδη το 050A είχε πιο μαλακό πλαινό αλλά τρωγόταν και πιο γρήγορα απο το 050MZ άρα ένα ακόμη πιο μαλακό πλαινό μόνο κακό θα είχε να κάνει στην αίσθηση του αυτοκινήτου.

Για αυτό και δεν θα συμφωνήσω ότι κάνει αρκετά για χρήση πίστας. Η χρήση πίστας έχει να κάνει περισσότερο με αίσθηση στο τιμόνι και διάρκεια παρά με μειωμένο θόρυβο νομίζω. Αυτό το λέω πάντα φιλικά, και απλά και μόνο σαν γνώμη μου

Reply
Old Jan 7, 2014 | 04:02 AM
vtecas's Avatar
Registered User

From: ATHENS nomizo....

Κωστή,εννοείτε ότι η εμπειρία σου στο S ,όπως και κάποιων άλλων παιδιών,δεν έχει καμιά σχέση με την δική μου...ειδικά στις πίστες που έχετε φάει τόόσο λάστιχο....Έσύ που συνεχίζεις να του κάνεις πίστας χρήση,έχεις κάθε λόγο να ξέρεις ακριβώς τις ανάγκες εκεί μέσα...οπότε έτσι όπως το θέτεις,ναι.. δεν κάνει.Εγώ από ΄σενα σε σχέση με το S,μόνο τον μαθητή μπορώ να κάνω...
Το ότι δείχνει να αντέχει σαν γόμα,ενώ παράλληλα δουλεύει καλά σε πρόσφυση,αυτό ήθελα να περάσω περισσότερο σαν πληροφορία.Αν και η εταιρία το τοποθετεί και για τέτοια χρήση(πίστας)...και μάλιστα έχει και S για δοκιμές...θα μου πεις βέβαια διαφήμηση και εμπορική πολιτική....
Ο θόρυβος είναι σημαντικός μόνο σε βόλτα και ταξίδια και επειδή κάπου είχα διαβάσει για υψηλά επίπεδα θορύβου,γι' αυτό και επισήμανα τον μειωμένο σε σχέση με ότι λέγεται..
Περιμένω να δω,τι θα δω, σε καμιά Επίδαυρο κτλ. Πάντως για τα πρώτα χλμ. στις διαδρομές που ανέφερα,τουλάχιστον κολάει κάτω...Σε λίγο καιρό θα κάνουμε ταμείο...πουτάνα Kuhmo...
Reply

All times are GMT -8. The time now is 03:09 AM.