Συμπεριφορά Συζητηση σχετικα με τη συμπεριφορα του αυτοκινητου, οπως ευθυγραμμιση, αναρτησεις, φρενα, ελαστικα ζαντες και βελτιωσεις

Επιλογή High Performance ελαστικών για 17"

Thread Tools

Old Jan 7, 2014 | 04:52 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Originally Posted by vtecas
Κωστή,εννοείτε ότι η εμπειρία σου στο S ,όπως και κάποιων άλλων παιδιών,δεν έχει καμιά σχέση με την δική μου...ειδικά στις πίστες που έχετε φάει τόόσο λάστιχο....Έσύ που συνεχίζεις να του κάνεις πίστας χρήση,έχεις κάθε λόγο να ξέρεις ακριβώς τις ανάγκες εκεί μέσα...οπότε έτσι όπως το θέτεις,ναι.. δεν κάνει.Εγώ από ΄σενα σε σχέση με το S,μόνο τον μαθητή μπορώ να κάνω...
Το ότι δείχνει να αντέχει σαν γόμα,ενώ παράλληλα δουλεύει καλά σε πρόσφυση,αυτό ήθελα να περάσω περισσότερο σαν πληροφορία.Αν και η εταιρία το τοποθετεί και για τέτοια χρήση(πίστας)...και μάλιστα έχει και S για δοκιμές...θα μου πεις βέβαια διαφήμηση και εμπορική πολιτική....
Ο θόρυβος είναι σημαντικός μόνο σε βόλτα και ταξίδια και επειδή κάπου είχα διαβάσει για υψηλά επίπεδα θορύβου,γι' αυτό και επισήμανα τον μειωμένο σε σχέση με ότι λέγεται..
Περιμένω να δω,τι θα δω, σε καμιά Επίδαυρο κτλ. Πάντως για τα πρώτα χλμ. στις διαδρομές που ανέφερα,τουλάχιστον κολάει κάτω...Σε λίγο καιρό θα κάνουμε ταμείο...πουτάνα Kuhmo...
Εσύ πολύ καλά έκανες και τα επισήμανες όλα και επικεντρώθηκες όπου επικεντρώθηκες!!

Εγώ απλά ήθελα να πεταχτώ να το κάνω λίγο πιο συγκεκριμένο το κείμενο!

Όταν πας Επίδαυρο ενημέρωσε με εντυπώσεις!

Reply
Old Aug 16, 2014 | 12:58 PM
vtecas's Avatar
Registered User

From: ATHENS nomizo....

Ήρθε λοιπόν ο καιρός να κάνουμε μιά μακρινή βόλτα με την χιονάτη...Στα 5 χρόνια ως ερωμένη,έχει να καυχιέται για 4 αλλαγές μπαταρίας και να γκρινιάζει για τις λίγες εξόδους που κάνουμε.Τίποτα όμως δεν της λείπει...τα λούσα της τα έχει όλα. ριν λίγους μήνες λοιπόν,κάναμε εισαγωγή πατούμενα σπέσιαλ,το χέρι βαθιά στην τσέπη.. Υokohama AD08R (τα οποία νομίζω ότι τα φέρνει ο Θεοχαράκης πλέον.) Οι μικρές βόλτες σε λιμανάκια,Ανάβυσσο και κάποια χιλιόμετρα Εθνικής,έδειξαν μόνο θετικά αποτελέσματα σε στρίψιμο,πάτημα και αίσθηση δρόμου.Δεν θυμάμαι ούτε και σε κάποια ζόρια να στριγκλίζουν και ξέχασα και το VSA. Τώρα σε κάτι γυάλινες επιφάνειες που ξεκινάς με πρώτη πατημένη...ε..μην το γ@μήσουμε κιόλας..δουλεύει,αναβοσβήν ι..πως το λένε..
Σήμερα λοιπόν πήρα την καλή μου (της έχω τάξει και μιά j's διπλή τιτανίου-μας την έφερε ο καλός κυριούλης της rspec,οπότε είναι θέμα ημερών για το καινούργιο βρακάκι...΅)και πήγαμε στον όρο.Γνωστή διαδρομή και για τους δυό μας.Εθνική και μετά Λουτρά και ακολουθούν στροφιλίκια,ευθείες,στροφυ λίκια κτλ κτλ Σοβαρά τώρα..το αμάξι δεν έχει καμία σχέση στο πως πατάει με πριν. Απλά κολάει στον δρόμο!Το VSA δεν μπήκε ποτέ,εκεί που στην προ Yoko εποχή,έκανε αρκετές φορές την εμφάνισή του.Εκεί που τα προηγούμενα A050 Bridgestone τρύκλιζαν,ούρλιαζαν και πολλές φορές νόμιζες ότι σε γλυστερά κομμάτια δεν πατούσες ή έκανες σκι...αυτά τα μπουρδέλα τα Yoko, ναι !! κολούσαν...δεν άκουσα τσικ ποτέ,δεν αισθάνθηκα ότι δεν πατάω ποτέ και σε πολλές στροφές έμπαινα τουλάχιστον με 1 σχέση επάνω,χωρίς φόβο και άγχος.Στο vtec μέσα...ο Θεός απλά κόλαγε κάτω..τι βεντούζα και @ρχίδια..Yoko AD08R και VTEC !!! Ενημερωτικά η πίεση παγωμένα είναι στο 32,μπρος-πίσω,όπως γράφει στο ταμπελάκι στην πόρτα. αιχνίδι με πιέσεις δεεενννν.Νομίζω πως μόνο σε πίστα ή σε πολύ,πολύ γνώριμες μικρές και συγκεκριμένες στροφές σε δημόσιο δρόμο,μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα..Αυτές είναι λοιπόν οι πρώτες εντυπώσεις επί μεικτής διαδρομής. ραγματικά το λάστιχο αξίζει
και νομίζω χωρίς να έχω δει τιμές εδώ στην Ελλάδα,πως όποιος σκάσει το χρήμα και το βάλει,θα μείνει υπέρ ευχαριστημένος.Για βροχή δεν ξέρω...χάραξη καλή για ημισλικ έχει ,οπότε...αναμένουμε...
Κωστή,ελπίζω να αξιωθώ να βρεθούμε πίστα,να το πας μια βόλτα,να μας πεις κι εσύ τα συν και τα πλην,ως πιο έμπειρος στο S εντός και εκτός πίστας
Reply
Old Aug 17, 2014 | 02:53 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Ωραία περιγραφή Πετράν!!

Ας βρεθούμε για κανένα καλαμάκι χοιρινό πρώτα και μετά βλέπουμε και για τις πίστες

Άντε και με τις J's την επόμενη βολτα!
Reply
Old Aug 17, 2014 | 11:24 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Μπράβο ρε Πετράν. Όντως πολύ ωραία περιγραφή
Reply
Old Aug 19, 2014 | 04:39 AM
vtecas's Avatar
Registered User

From: ATHENS nomizo....

Originally Posted by Nabu
Ωραία περιγραφή Πετράν!!

Ας βρεθούμε για κανένα καλαμάκι χοιρινό πρώτα και μετά βλέπουμε και για τις πίστες

Άντε και με τις J's την επόμενη βολτα!
Σωστά....πόσο πιο κοντά μπορεί να είναι μια πίτα,από μια πίστα ; Ένα σ να βγάλεις και να φέρεις και μερικά χοιρινά...χαχαχα
Reply
Old Aug 19, 2014 | 09:29 AM
nikoSathan's Avatar
Registered User

From: Thessaloniki

Ωραία πράγματα !!!

Πάντα τα είχα σε εκτίμηση τα Υokohama AD08 ( πόσο μάλλον κ τα ακόμα πιο φρέκα Υokohama AD08R )
αλλά ποτέ δεν αξιώθηκα να τα φορέσω σε αμάξι μου, γιατί πάντα βγαίναν ακριβά κ πάντα κάπου αλλού κατέληγα.
Χαίρομαι που ακούω ότι δουλεύουν σωστά κ στο S. Θα το έχω υπόψην για την επόμενη αλλαγή.

Όταν δεις εντυπώσεις σε πιο κρύο καιρό και κυρίως σε βρεγμένο, πες μας κι εκεί τι παίζει.
Reply
Old Aug 26, 2014 | 02:44 AM
astanapan's Avatar

Είμαι και εγω σουμπιτος για λαστιχα και σκεφτομαι να ανέβω μπροστά σε 225 αντι 215 στο AP2 μου. Γνώμες;

Τωρα περαν της κλασσικής λύση των Eagle F1 asymmetric2, ποιό άλλο λάστιχο 'ταιριάζει' στο αμάξι μας; (για απλά πολιτικά μιλάμε πάντα πχ Bridge S001 και για all around χρήση με κατεύθυνση σπορ) Ή μήπως να δώ κατευθείαν πιο 'σοβαρές' λύσεις τύπου AD08R, R1R, Kumho KU36; (οπου ομως και το κόστος ανεβαίνει - αν η διαφορά ειναι λογική όμως τοτε γιατί όχι)

Αποψεις;
Reply
Old Aug 26, 2014 | 03:21 AM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Δεν ανεβαίνει μόνο το κόστος αλλά και η φθορά. Επειδή είναι πιο μαλακά ελαστικά υπάρχει γργορότερη φθορά. Τα F1 είναι πολύ καλά, τα bridgestone 050 πιο σκληρό ιδανικό και για στροφιλίκι, αρκετοι βάζουν T1S ή T1R οικονομικά, Hankook v12 σκληρό και ανθεκτικό, pilot πιο ακριβή λύση για πολιτικό. Εξαρτάται από το τι θέλεις. Αν θέλεις ένα πολιτικό λάστιχο χωρίς θορύβους, καλό στεγνό-βρεγμένο, μαλακό πλαινο άρα λιγότερους κραδασμούς αλλά να μπορείς να παίξεις και λίγο τότε το f1 είναι μια χαρά για τα λεφτά του. Αν τώρα ΄θέλεις να το στρίβεις σε πολιτισμένο επίπεδο, να έχει λίγο θόρυβο, λίγους κραδασμούς αλλά να κρατάει στις στροφές τότε οικονομικό είναι το 050. Όλα είναι θέμα του τι θέλουμε.

Αν το αμάξι το έχεις για κάθε μέρα, για το χαβαλέ σου και δεν το στρίβεις συχνά σε στροφιλίκι ή σε πίστα δεν υπάρχει λόγος να πας σε 225. Ίσα ίσα που θα το επιβαρύνεις έστω και ελάχιστα. Για δρόμο 215-245 ιδανικό, για πίστα 225-255 ιδανικό (για 17αρια).
Reply
Old Aug 26, 2014 | 06:13 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Καλό λάστιχο και 215-245 όπως οι μαμά διαστάσεις
Reply
Old Aug 29, 2014 | 06:54 AM
astanapan's Avatar

Παιδες, RE050 MZ διαθέσιμα στο camskill! Τους παρήγγειλα να στείλουν ημερομηνίες παραγωγής...
Reply

All times are GMT -8. The time now is 03:21 AM.