Συμπεριφορά Συζητηση σχετικα με τη συμπεριφορα του αυτοκινητου, οπως ευθυγραμμιση, αναρτησεις, φρενα, ελαστικα ζαντες και βελτιωσεις

Επιλογή High Performance ελαστικών για 17"

Thread Tools

Old Sep 21, 2009 | 01:58 AM
MANOS's Avatar
Registered User

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

"Οταν αντικαθιστάτε τα ελαστικά, να χρησιμοποιείτε μόνο τα συνιστώμενα ελαστικά, όπως αναγράφεται στην ετικέτα πληροφοριών για τα ελαστικά. Η χρήση άλλων ελαστικών, στο μοντέλο που διαθέτει ABS, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη σωστή λειτουργία του ABS"

"Ο εγκέφαλος του ABS λειτουργεί συγκρίνοντας την ταχύτητα των τροχών. Τα ακατάλληλα ελαστικά μπορούν να επηρεάσουν την ταχύτητα των τροχών και ενδέχεται να "μπερδέψουν" τον εγκέφαλο του ABS"
"Εννοείται ότι δεν έχει σημασία η μάρκα του ελαστικού αλλα σημασία έχουν οι διαστάσεις του...."

"Αλλάζοντας τη διασταση του ελαστικού αλλάζει η όλη διάμετρος της ρόδας οποτε αν οχημα που φοράει πίσω ελαστικό 215/45R17 αλλαχθει το λάστιχο με 225 ή 205/45R17, το αποτέλεσμα θα είναι να έχουμε "μεγαλύτερης ή μικορτερης διαμέτρου ρόδα", αφού το πλαϊνό προφίλ του νέου μου ελαστικού θα είναι ποσοστο διαφορετικο % του πλάτους του. Με άλλα λόγια θα έχουμε πλέον πιο μεγάλη ή πιο μικρη σε διάμετρο ρόδα, έστω κι αν η ζάντα μας παραμένει η ίδια (17 ιντσών). Το αποτέλεσμα θα είναι να περιστρέφεται ο τροχός πιο αργά από ό,τι πριν (αφού θα είναι μεγαλύτερος ή μικροτερος πλέον με το ψηλότερου προφίλ ελαστικό), μπερδεύοντας πιθανώς το ABS...."
Reply
Old Sep 21, 2009 | 02:01 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Originally Posted by energetic,Sep 20 2009, 04:18 PM
Μα καλα ειναι σοβαρες κουβεντες αυτες? Τι μπερδεψε δηλαδη, το πως να φρεναρει το αυτοκινητο ή οτι δεν θα φρεναρει σωστα? Οσοι εχουν δει κατω απο το αμαξι το που βρισκονται οι αισθητηρες και οι οδηγοι του ABS, θα καταλαβουν αμεσως αν μπερδευεται το ABS ή οχι.
Μαριε εκτιθεσαι...
Reply
Old Sep 21, 2009 | 02:43 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Δεν θα επαναλαβω τα ιδια, ανοιξτε και λιγο το μυαλο σας. Ανεφερα ενα ευχαριστω στον Λευτερη για τη σωστη του αποψη και δεν ηταν τυχαιο.
Reply
Old Sep 21, 2009 | 02:58 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Originally Posted by MANOS,Sep 21 2009, 01:58 AM
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

"Οταν αντικαθιστάτε τα ελαστικά, να χρησιμοποιείτε μόνο τα συνιστώμενα ελαστικά, όπως αναγράφεται στην ετικέτα πληροφοριών για τα ελαστικά. Η χρήση άλλων ελαστικών, στο μοντέλο που διαθέτει ABS, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη σωστή λειτουργία του ABS"

"Ο εγκέφαλος του ABS λειτουργεί συγκρίνοντας την ταχύτητα των τροχών. Τα ακατάλληλα ελαστικά μπορούν να επηρεάσουν την ταχύτητα των τροχών και ενδέχεται να "μπερδέψουν" τον εγκέφαλο του ABS"
"Εννοείται ότι δεν έχει σημασία η μάρκα του ελαστικού αλλα σημασία έχουν οι διαστάσεις του...."

"Αλλάζοντας τη διασταση του ελαστικού αλλάζει η όλη διάμετρος της ρόδας οποτε αν οχημα που φοράει πίσω ελαστικό 215/45R17 αλλαχθει το λάστιχο με 225 ή 205/45R17, το αποτέλεσμα θα είναι να έχουμε "μεγαλύτερης ή μικορτερης διαμέτρου ρόδα", αφού το πλαϊνό προφίλ του νέου μου ελαστικού θα είναι ποσοστο διαφορετικο % του πλάτους του. Με άλλα λόγια θα έχουμε πλέον πιο μεγάλη ή πιο μικρη σε διάμετρο ρόδα, έστω κι αν η ζάντα μας παραμένει η ίδια (17 ιντσών). Το αποτέλεσμα θα είναι να περιστρέφεται ο τροχός πιο αργά από ό,τι πριν (αφού θα είναι μεγαλύτερος ή μικροτερος πλέον με το ψηλότερου προφίλ ελαστικό), μπερδεύοντας πιθανώς το ABS...."
Μπορείς να μου εξηγήσεις τότε πως γίνεται και δε μπερεύεται το Abs στους Γιαπωνέζους και τους Αμερικάνους με τα 255-40-17 all around ??
Εκεί δε μπερδεύεται ο εγκέφαλος του abs ?
Πραγματικά δε γνωρίζω και είμαι περίεργος..

Μπορώ πάντως, αν θες να πάμε βόλτα και να σου αποδείξω πως δεν υπάρχει θέμα για να τελειώνουμε με αυτό το πράγμα..Με κούρασε..

Αυτοί που λένε πως το abs μπερδεύεται λόγω διαμέτρου του τροχού, είναι εκείνοι που θα έβαζαν φλάτζα στην εισαγωγή και αποστάτες στους τροχούς να αντισταθμίσουν τις αναλογίες μετατροχίων και treadwidth μπροστινού και πίσω άξονα..

Κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, δηλαδή να ξεκουλαθούμε..
Λες και είμαστε οι τέλειοι και το μόνο που μας "χαλάει" είναι η διαφορά του ενός mm στη σχέση μετατροχίων και treadwidth..

Δεν τρέχουμε formula S2000...χαλαρώστε..
Reply
Old Sep 21, 2009 | 03:46 AM
ManosS2k's Avatar
Registered User

From: somewhere in hell... ];)

Εγω θελω να μου βρειτε το πιο ελαφρύ ελαστικό για 17αρες.ΤΕΛΟΣ.
Reply
Old Sep 21, 2009 | 05:05 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

ΚΟDREX V2 3KENA.

Είναι πολύ ελαφρύ.Πούπουλο λεμε!

Reply
Old Sep 21, 2009 | 07:05 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Εγω Ηλια ειπα οτι το διαβασα καπου και δεν ειναι κατι που το εχω δοκιμασει ο ιδιος πρωτον.
Δευτερον ειναι θεματα τα οποια απαιτουν εξειδικευμενες γνωσεις και συμφωνω οτι δεν αναλυονται σε ενα post ουτε σε ενα forum αλλα δεν παυουν να ειναι αντικειμενο προς συζητηση και να μαθαινουμε και κατι στην τελικη.
Ουτε αντικειμενο μου ειναι ουτε εχω σπουδασει κατι τετοιο, απλως διαβαζω και προσπαθω να καταλαβω αυτα που διαβαζω και ψαχνομαι γενικοτερα οπως και πολλα παιδια και στο συγκεκριμμενο θεμα, αν θες το συζηταμε καποια στιγμη και απο κοντα, υπαρχει αμεση σχεση του ABS με τα ελαστικα γενικοτερα, μικρη ή μεγαλη δεν μπορω να το κρινω.
Το να βγαινει ομως ο καθε ΑΣΧΕΤΟΣ και ο καθε ΕΞΥΠΝΙΔΗΣ και να αναιρει τα παντα, να μην λεει ποια ειναι η θεση του, να ειρωνευεται γενικοτερα και πανω απ ολα να ειναι παντελως ασχετος με το θεμα και να μην κανει καν τον κοπο να διαβασει 5 πραγματα και αν ψαχτει τοτε ΝΑΙ αλλα ειναι αχρηστα τα οσα λεει, ακομα και αν διαφωνω.
Ο Τασος καλως ή κακως για καποιους καθεται και διαβαζει και εχει ενα στυλακι περιεργο αλλα τουλαχιστον κατι παιρνεις απ οσα λεει και εχει ψαχτει. Σε πολλα θεματα εχω διαφωνησει κι εγω μαζι του εντονα οπως αυτο με τη φλατζα αλλα και παλι σεβομαι την αποψη του και οτι γραφει το γραφει μετα απο διαβασμα πολυ.
Το να βγαινει ομως ο καθε αδιαβαστος και κομπλεξικος και να τον ειρωνευεται, οποιος και να ειναι αυτος, τοτε δεν το δεχομαι... συγγνωμη... ειδικα απο ατομα που ειναι απολυτα στην ασχετοσυνη τους ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ γυρω απο το S. Καλυτερα λοιπον να μην μιλανε και απλα να ρωτανε αν δεν ξερουν και να κρατουν και μια επιφυλαξη γιατι αν κατσεις και το ψαξεις θα δεις οτι εμαθαν πολλα διαβαζοντας εδω μεσα πραγματα που ο αλλος εφαγε τα ματια του να τα βρει και να τα ποσταρει...
Οποτε εξυπναδες και ειρωνιες τετοιου τυπου σε σοβαρα topic καλο ειναι να λειπουν. Αυτη ειναι η γνωμη μου. Και επειδη ξερω οτι ασχολεισαι και ψαχνεσαι κι εσυ, γι αυτο και συζηταω μαζι σου και παντα ρωταω τη γνωμη σου οπως εκανα και παραπανω...
Για τα οργανακια πχ διαφωνουμε αλλα δεν εχει σημασια, εχουμε μια θεση και αποψη, εστω και ακραια ο καθενας και προσπαθουμε να την στηριξουμε...αλλα τουλαχιστον κατι ξερουμε...
Αυτα ειχα να πω και χωρις παρεξηγηση, απλα μου αρεσε πολυ το topic και ηθελα να μαθω κι εγω...
Reply
Old Sep 21, 2009 | 08:52 AM
S2Kbaris's Avatar

From: Kws island

ρε παιδιά όλα ωραία όλα καλά εγώ τώρα που ήθελα να βάλω τα 888 για καλύτερο κράτημα μιας k δεν βγάζω το S μου στη βροχή διάβασα ότι δεν εισάγουν τα 245 στην ελλάδα πια διάσταση να επιλέξω? η μήπως να κοιτάξω για άλλο λάστιχο??
Reply
Old Sep 21, 2009 | 09:17 AM
leftis's Avatar
Registered User

From: The weasel's nest

235
Reply
Old Sep 21, 2009 | 10:05 AM
S2Kbaris's Avatar

From: Kws island

Originally Posted by leftis,Sep 21 2009, 08:17 PM
235

όταν τα βάλω να κάνω ζυγοστάθμιση ευθυγράμμιση? να πειράξω κάτι άλλο? καμπέρα/κάστερ ας πούμε? τέλος πόση πίεση αν βάλω στα R888?

(τώρα έχω 34psi μπρός πίσω.)
Reply

All times are GMT -8. The time now is 02:19 PM.