Συμπεριφορά Συζητηση σχετικα με τη συμπεριφορα του αυτοκινητου, οπως ευθυγραμμιση, αναρτησεις, φρενα, ελαστικα ζαντες και βελτιωσεις

Επιλογή High Performance ελαστικών για 17"

Thread Tools

Old Sep 20, 2009 | 12:16 PM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Α! και τέτοια μεγέθη σε αλλαγές διαμέτρου δε λένε κάτι ουσιαστικό..
Με την ευθυγράμμιση μπορούν να αντιμετωπιστούν οι αποκλίσεις.

Δεν ασχολούμαι άλλο, γιατί πραγματικά δε θέλω να τσακωθώ..το κλίμα είναι πολύ καλό και δε θέλω να συμμετέχω στο να χαλάσει..

Αυτές είναι οι απόψεις μου, όσο μπορούσα περισσότερο τεκμηριωμένες..
Από εκεί και πέρα ο καθένας κρατάει ο,τι θεωρεί σημαντικό..
Reply
Old Sep 20, 2009 | 12:17 PM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Originally Posted by uma_chikara,Sep 20 2009, 09:40 PM
Και να συμπληρώσω πως το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ είναι η ευθυγράμμιση...
Γενικα, αυτο που λες ειναι σωστο και θα συμφωνησω, αλλα εχει επισης σημασια ο οδηγος και οι ικανοτητες του. Αλλα υποθετω οτι μιλαμε παντα για διαφορες με τον ιδιο οδηγο στο τιμονι, σωστα?
Reply
Old Sep 20, 2009 | 12:18 PM
MANOS's Avatar
Registered User

1) Δε ρωταω αυτο βρε Ηλια. Λεω οτι ολα τα ελαστικα με 225 νουμερο και τα υπολιπα χαρακτηριστικα ιδια σημαινει οτι οι τελικες τους διαστασεις ειναι κι αυτες οι ιδιες? Πως βγαζεις αυτο το συμπερασμα απο μια συγκεκριμμενη μαρκα ελαστικων που δοκιμασες εσυ?
Αυτο ρωταω. Ο Τασος αυτο θελει να δειξει με το post του, αυτες ακριβως τις διαφορες απο μοντελο σε μοντελο και απο μαρκα σε μαρκα και τι αλλαγες επιφερουν τελικα αν και ιδια νουμερα ή εστω με ενα νουμερο πανω διαφορες....

2) Το δε γνωριζω οταν εμβαθυνεις τοσο σε ενα θεμα και εισαι απολυτος και μαλιστα με επιλογες του Ιαπωνα στο S2000 δεν νομιζω οτι καλυπτει κανεναν εδω μεσα...ειδικα αν θες να λεγεσαι και ψαγμενος σ αυτον τον τομεα...

3) Τι μου εβαλες το link? Εγω ρωτησα κατι που εχει σχεση με φυσικη ΚΑΘΑΡΑ. Αν δεν το ξερεις, πες δεν το γνωριζω.... Και ξαναρωταω, οταν μεταβαλλεται η διαμετρος δεν μεταβαλλονται και οι πληροφοριες που διαβαζει το ματι... Αστα τα βαρη και τις βαρυτητες...

Reply
Old Sep 20, 2009 | 12:21 PM
MANOS's Avatar
Registered User

Originally Posted by uma_chikara,Sep 20 2009, 12:16 PM
Α! και τέτοια μεγέθη σε αλλαγές διαμέτρου δε λένε κάτι ουσιαστικό..
Με την ευθυγράμμιση μπορούν να αντιμετωπιστούν οι αποκλίσεις.
Με την ευθυγραμμιση θα μεταβαλλεις τις πληροφοριες που παιρνει το ματι του ABS απο διαφορετικη διαμετρο???
Δλδ διορθωνεις οτι χαλασες ενω μπρουσες να μην το χαλασεις.
Χαιρομαι που καταληγουμε παλι στην αρχη.
Και το οτι δεν ειναι κατι σημαντικο ποιος το κρινει?
Reply
Old Sep 20, 2009 | 12:28 PM
MANOS's Avatar
Registered User

Τελοσπαντων θα συμφωνησω κι εγω οτι ο καθενας κραταει οσα χρειαζεται και γι αυτο γινεται και αυτη η κουβεντα.
Ομως το να προσπαθει καποιος να γραψει κατι που φαινομενικα εστω δειχνει σωστο και με στοιχεια και να κανουμε χαβαλε μετα ειναι λαθος.
Και το λεω και για μενα αυτο για να μην παρεξηγηθω.
Εξακολουθει να ειναι ενα πολυ καλο topic...
Reply
Old Sep 20, 2009 | 12:37 PM
s2k_cy's Avatar

Μπορεί να φανώ και άσχετος, αλλά απο πότε μετράει διασταση λαστίχου το ABS σενσορ?? Ο σενσορ απ΄οτι κατάλαβα βλεπει πότε μένει σταθερός / κλειδωμένος ο τροχος (δηλ δεν περιστρεφεται και ολισθένει) και επεμβαίνει.

Πολύ απλά με μεγαλύτερη διάσταση μπροστά θα μπαίνει πιο δύσκολα, δίοτι η επιβράδυνση θα γίνεται με πιο λίγη δύναμη στο πενταλ αφού η επιφάνεια τριβής είναι μεγαλύτερη. Δεν σημαίνει οτι μπερδευετε, αντιθέτως κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.
Reply
Old Sep 20, 2009 | 12:38 PM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Το abs λειτουργεί με βάση τη συχνότητα..
είναι σα να έχεις 16άρες και να λέει το κοντέρ 21 km/h
και σα να έχεις 17άρες και να λέει 20
Στην ουσία την ίδια ταχύτητα πηγαίνεις, μιας και η 16άρα περιστρέφεται περισσότερο για να καλύψει την ίδια απόσταση..

επομένως το μόνο που αλλάζει είναι η συχνότητα..ή αν το θες αλλιώς, είναι σα να πηγαίνεις με τη 17άρα, πάντα λίγο πιο αργά απ'ο,τι θα πήγαινες με την 16άρα..

Δηλαδή για τον εγκέφαλο του ABS, στη μία περίπτωση θα φρενάρεις από 100km/h στα 0 ενώ στην άλλη από τα 105 στα 0..

Κατά κάποιο τρόπο με τη μεγαλύτερη ζάντα, πάντα επιταχύνεις κι επιβραδύνεις πιο αργά.. είναι σα να πατάς λιγότερο γκάζι με τις 16άρες...

οπότε θεωρίες περί καλύτερης λειτουργίας με συγκεκριμένη διάσταση δεν τις θεωρώ ορθές...

(δεν το έχω υπολογίσει ακριβώς..μία τιμή στην τύχη λέω..)
Reply
Old Sep 20, 2009 | 12:39 PM
s2k_cy's Avatar

Τελικά μπορεί να είμαι και ασχετος!!!! χαχαχαχα
Reply
Old Sep 20, 2009 | 12:40 PM
lalakis2000's Avatar
Registered User
Gold Member (Premium)

From: Ego edo dipla meno...

Λάστιχο το κάνατε.

Με κουράσατε βραδιάτικα.
Reply
Old Sep 20, 2009 | 12:44 PM
leftis's Avatar
Registered User

From: The weasel's nest

Επειδη ειναι ενα καλο topic, ας μην το %*^)& οπως συνηθιζουμε
Reply

All times are GMT -8. The time now is 11:38 AM.