Ποια ανάρτηση προτιμάτε και γιατί;
στον κυριο Κ. στην σινδο θεσ/νικης ειχα παει πριν 4 χρονια με ενα μχ5
πρωι πρωι και εφυγα βραδυ γιατι δεν μπορουσαν να μου βγαλουν τα αμορτισερ απο το αυτοκινητο επι ωρες.τραβηγματα λοστοι κτλ ωσπου τελικα λυσαν το αμαξι βγαλαν τα ψαλιδια και μετα ευθυγραμμισανε με το ματι.τα αμορτισερ βαρκα γυαλο και μετα η μια καστερ μεχρι 3.5 μαξιμουμ.
τα σ2000 μαλλον τα ξερει καλυτερα...
πρωι πρωι και εφυγα βραδυ γιατι δεν μπορουσαν να μου βγαλουν τα αμορτισερ απο το αυτοκινητο επι ωρες.τραβηγματα λοστοι κτλ ωσπου τελικα λυσαν το αμαξι βγαλαν τα ψαλιδια και μετα ευθυγραμμισανε με το ματι.τα αμορτισερ βαρκα γυαλο και μετα η μια καστερ μεχρι 3.5 μαξιμουμ.
είσαι από τους πολύ λίγους που ακούω άσχημα λόγια, φίλε μου, αλλά καλό είναι να ακούγονται όλες οι απόψεις, ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα..
Εγώ έγραψα με βάση αυτά που έχω διαβάσει και έχω ακούσει για το συγκεκριμένο κύριο..
Για παράδειγμα, στο Trackday-Special, τον εκθειάζουν..
Μου κάνει εντύπωση, λοιπόν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ κάτι..
Εγώ έγραψα με βάση αυτά που έχω διαβάσει και έχω ακούσει για το συγκεκριμένο κύριο..
Για παράδειγμα, στο Trackday-Special, τον εκθειάζουν..
Μου κάνει εντύπωση, λοιπόν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ κάτι..
Originally Posted by uma_chikara,Dec 5 2010, 11:21 PM
Στον Κυρλαγκίτση, την έβαλες?
Καλοτάξιδη να είναι..
Καλοτάξιδη να είναι..

Originally Posted by memoS,Dec 6 2010, 01:10 AM
Από την άλλη, δεν θα πήγαινα σε τέτοια λύση στο S διότι υπάρχει έτοιμη λύση σε Bilstein με την PSS9 πλήρως ρυθμιζόμενη. Αυτή που επέλεξες δεν πρέπει να έχει ρύθμιση το αμορτισέρ και είναι ο βασικός λόγος που θα την απέφευγα.
Τα παιδιά που την έχουν λένε μόνο τα καλύτερα και συμφωνούν όλοι πως το μαλακό της είναι αρκετά πιο μαλακό από τη μαμά και το σκληρό της αρκετά καλό ακόμα και για πίστα. Service καλύπτεται και από Κυρλαγκίτση και κάθε εξουσιοδοτημένο συνεργείο Bilstein.
Όπως και να έχει έκανες μία πολύ καλή επιλογή!
Originally Posted by uma_chikara,Dec 6 2010, 01:33 AM
Κι εγώ, θα προτιμούσα κάποια coilover, μιας και είμαι ακόμη νέο παιδί και το αίμα μου βράζει και τη μία θέλω να πάω χαλαρό ταξιδάκι, χωρίς να πονοκεφαλιάζω από κάθε λακούβα, την άλλη θέλω να το κάνω κούτσουρο και να μπω στην πίστα.. τη μία βάζω μαλακό λάστιχο και δε με παίρνει να είναι πολύ σκληρή η ανάρτηση, την άλλη έχω πιο σκληρό πλαϊνό και αποδίδει καλύτερα πιο σφιχτό κ.ο.κ..
Originally Posted by uma_chikara,Dec 6 2010, 01:33 AM
Για κάποιον όμως, που δε θέλει πολλά πολλά και θέλει ένα ωραίο αυτοκίνητο για δρόμο, ο Κυρλαγκίτσης φαίνεται ότι διαθέτει και την εμπειρία να κάνει κάτι τέτοιο,
Συμπερασματικά, αν δεν είσαι "ανήσυχος", η custom ανάρτηση είναι πολύ καλή λύση, που δε θα σε κουράσει με ψάξιμο και ρυθμίσεις και θα σου έρθει πιο οικονομική από κάποια coilover.. Απλά, πρέπει να είσαι προσεκτικός στην επιλογή του ανθρώπου που θα αναθέσεις ένα τέτοιο έργο.
Συμπερασματικά, αν δεν είσαι "ανήσυχος", η custom ανάρτηση είναι πολύ καλή λύση, που δε θα σε κουράσει με ψάξιμο και ρυθμίσεις και θα σου έρθει πιο οικονομική από κάποια coilover.. Απλά, πρέπει να είσαι προσεκτικός στην επιλογή του ανθρώπου που θα αναθέσεις ένα τέτοιο έργο.
Για παράδειγμα δεν μπορείς να πεις ότι " για κάποιον που δεν θέλει πολλά πολλά και θέλει ένα ωραίο αυτοκίνητο για δρόμο" απ'την στιγμή που η πλειοψηφία των οδηγών που εμπιστεύονται το στήσιμο των αυτοκινήτων τους στον Μιχάλη είναι είτε αγωνιζόμενοι(πάρα πολλοί κιόλας μη Έλληνες) είτε άτομα με motorsport oriented προσανατολισμούς(είτε μιλάμε για drift, είτε για πίστα, είτε για rally, είτε για οτιδήποτε).Λογικά θα το βλέπεις αυτό και στο TDS που αναφέρεις...Για να διευκρινήσω πάντως εγώ δεν ανήκω σε αυτές τις κατηγορίες μιας που η ανάρτηση που έφτιαξα είναι για χρήση δρόμου.
Για την εμπειρία του σίγουρα αν πούμε μερικά πράγματα όπως και το τι σχέση έχει με την επίσημη Bilstein σίγουρα θα θεωρηθεί διαφήμιση, αλλά δεν είναι δύσκολο κιόλας να τα βρει κανείς με ένα γρήγορο search στο ίντερνετ..
Επίσης δεν συμφωνώ στο "αν δεν είσαι "ανήσυχος", η custom ανάρτηση είναι πολύ καλή λύση"..Αντιθέτως θα μπορούσα να πω αν δεν είσαι "ανήσυχος" καλύτερα να αγοράσεις κάποια επώνυμη ανάρτηση, να την βάλεις σε κάποιο συνεργείο και να ησυχάσεις.Γλυτώνεις έτσι και το δίμηνο αναμονής μέχρι να εξυπηρετηθείς απ΄τον Κυρλαγκίτση.
Εξάλλου αν αποφασίσεις μετέπειτα κάποιες αλλαγές στα βαλβιδώματα, στα ελατήρια, ή σε οτιδήποτε άλλο, που να ξανατρέχεις για τα ίδια πάλι και πάλι μέχρι να είσαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα..
Αν μπορούσα να αναφέρω και εγώ κάποιο συμπέρασμα, προς το παρόν θα έλεγα πως η χειροποίητη ανάρτηση είναι μια επιλογή για κάποιον που θέλει μια ρυθμιζόμενη ανάρτηση σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια σε προσιτή τιμή και με οικονομικό service(με την προυπόθεση πάντα να ξέρεις σε ποιον θα απευθυνθείς).Περισσότερα σχετικά με το συμπέρασμα μου θα αναφέρω όταν είμαι σίγουρος μετά βεβαιότητας μετά από κάποιους μήνες ή αρκετά χιλιάδες χιλιόμετρα σε βουνό, πίστα και ταξίδια.
Συμφωνώ απόλυτα στο ότι πρέπει να είσαι άκρως προσεκτικός στην επιλογή του ανθρώπου, καθώς είναι το Α και το Ω σε μια τέτοια κίνηση και κρίνεται από πάρα πολλές παραμέτρους(από τον εξοπλισμό που διαθέτει, την εμπειρία του σε παρόμοια εγχειρήματα και πολλά ακόμα)..
Το ότι θα βγει πιο οικονομικό δεν είναι κάτι απόλυτο, μιας που πλέον με το internet μπορείς να φέρεις αρκετά πιο φτηνές coilover διάφορων εταιριών..
Originally Posted by tsatsj,Dec 6 2010, 07:46 AM
Ωφείλω όμως να αναφέρω ότι όσον αφορά τα MX5 μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό 3 NC και ένα NA που η ανάλογη τοποθέτηση έγινε χωρίς κανένα τέτοιο πρόβλημα.Αν δεν είχε μετατραπεί το trackmiata σε blog θα ήταν εύκολο να διαβαστούν και τα ανάλογα posts και οι εντυπώσεις των παιδιών.
βαγγελη καταρχας μεγεια για την αναρτηση
οσο αφορα το θεμα κυρλαγκιτση απο το 1997 που ασχολουμαι και εχω δει δουλειες του θα πω οτι αρκετα εχουν πετυχει αλλα σε καποια εχουν γινει χοντραδες...
γενικοτερα συνηθως χρησιμοποιει μπουκαλες με αρκετα μικροτερη διαδρομη απο την oem το οποιο συνεπαγεται αναγκαστικα και σκληρο ελλατηριο αυτο για την πιστα ειναι τις περισσοτερες φορες καλο ομως στον δρομο ειναι κουραστικο και καποιες φορες επικυνδινο.επισης πρατηρηθηκε μειωμενη διαρκεια ζωης της αναρτησης.(για την διαδρομη και το rebound μπορει να το τσεκαρει οποιοσδηποτε αν ανεβασει το αμαξι στην ραμπα)
ελπιζω βαγγο να σου βγηκε οπως ηθελες και απροβληματιστη.ποσα κιλα ειναι τα ελλατηρια?
το θεμα ειναι οτι οταν μια pss9 κοστιζει 1300€ απ εξω με διπλο ελλατηριο,oem διαδρομη, μπουκαλες με αζωτο πισω και αποδεδειγμενα βγαζει πανω απο70.000-80.000χλμ απροβληματιστα,αξιζει να κανεις custom?
οσο αφορα το θεμα κυρλαγκιτση απο το 1997 που ασχολουμαι και εχω δει δουλειες του θα πω οτι αρκετα εχουν πετυχει αλλα σε καποια εχουν γινει χοντραδες...
γενικοτερα συνηθως χρησιμοποιει μπουκαλες με αρκετα μικροτερη διαδρομη απο την oem το οποιο συνεπαγεται αναγκαστικα και σκληρο ελλατηριο αυτο για την πιστα ειναι τις περισσοτερες φορες καλο ομως στον δρομο ειναι κουραστικο και καποιες φορες επικυνδινο.επισης πρατηρηθηκε μειωμενη διαρκεια ζωης της αναρτησης.(για την διαδρομη και το rebound μπορει να το τσεκαρει οποιοσδηποτε αν ανεβασει το αμαξι στην ραμπα)
ελπιζω βαγγο να σου βγηκε οπως ηθελες και απροβληματιστη.ποσα κιλα ειναι τα ελλατηρια?
το θεμα ειναι οτι οταν μια pss9 κοστιζει 1300€ απ εξω με διπλο ελλατηριο,oem διαδρομη, μπουκαλες με αζωτο πισω και αποδεδειγμενα βγαζει πανω απο70.000-80.000χλμ απροβληματιστα,αξιζει να κανεις custom?
Originally Posted by tsatsj,Dec 6 2010, 07:46 AM
Βλεπεις ολοι καλα λενε για τον κυρ εσυ απλα ετυχες του συμβαντως να μην ειναι εκει ο μιχαλης!
Originally Posted by Tazio,Dec 6 2010, 06:09 PM
Αυτά τα δύο συμπεράσματα σου φίλε μου κατά την γνώμη μου πάντα, είναι κάπως αυθαίρετα.
Για παράδειγμα δεν μπορείς να πεις ότι " για κάποιον που δεν θέλει πολλά πολλά και θέλει ένα ωραίο αυτοκίνητο για δρόμο" απ'την στιγμή που η πλειοψηφία των οδηγών που εμπιστεύονται το στήσιμο των αυτοκινήτων τους στον Μιχάλη είναι είτε αγωνιζόμενοι(πάρα πολλοί κιόλας μη Έλληνες) είτε άτομα με motorsport oriented προσανατολισμούς(είτε μιλάμε για drift, είτε για πίστα, είτε για rally, είτε για οτιδήποτε).Λογικά θα το βλέπεις αυτό και στο TDS που αναφέρεις...Για να διευκρινήσω πάντως εγώ δεν ανήκω σε αυτές τις κατηγορίες μιας που η ανάρτηση που έφτιαξα είναι για χρήση δρόμου.
Για την εμπειρία του σίγουρα αν πούμε μερικά πράγματα όπως και το τι σχέση έχει με την επίσημη Bilstein σίγουρα θα θεωρηθεί διαφήμιση, αλλά δεν είναι δύσκολο κιόλας να τα βρει κανείς με ένα γρήγορο search στο ίντερνετ..
Επίσης δεν συμφωνώ στο "αν δεν είσαι "ανήσυχος", η custom ανάρτηση είναι πολύ καλή λύση"..Αντιθέτως θα μπορούσα να πω αν δεν είσαι "ανήσυχος" καλύτερα να αγοράσεις κάποια επώνυμη ανάρτηση, να την βάλεις σε κάποιο συνεργείο και να ησυχάσεις.Γλυτώνεις έτσι και το δίμηνο αναμονής μέχρι να εξυπηρετηθείς απ΄τον Κυρλαγκίτση.
Εξάλλου αν αποφασίσεις μετέπειτα κάποιες αλλαγές στα βαλβιδώματα, στα ελατήρια, ή σε οτιδήποτε άλλο, που να ξανατρέχεις για τα ίδια πάλι και πάλι μέχρι να είσαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα..
Αν μπορούσα να αναφέρω και εγώ κάποιο συμπέρασμα, προς το παρόν θα έλεγα πως η χειροποίητη ανάρτηση είναι μια επιλογή για κάποιον που θέλει μια ρυθμιζόμενη ανάρτηση σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια σε προσιτή τιμή και με οικονομικό service(με την προυπόθεση πάντα να ξέρεις σε ποιον θα απευθυνθείς).Περισσότερα σχετικά με το συμπέρασμα μου θα αναφέρω όταν είμαι σίγουρος μετά βεβαιότητας μετά από κάποιους μήνες ή αρκετά χιλιάδες χιλιόμετρα σε βουνό, πίστα και ταξίδια.

Ο λόγος που ανέφερα ότι μια custom ανάρτηση δεν κάνει για πολλά πολλά, είναι επειδή η κάθε χρήση, θέλει συγκεκριμένες ρυθμίσεις.. άλλο να φτιάχνεις ανάρτηση για αυτοκίνητο που τρέχει αναβάσεις, drift κ.ο.κ έχοντας συγκεκριμένη χρήση και άλλο για το αυτοκίνητό σου που χρησιμοποιείς ως καθημερινό, αλλά και για γρήγορη οδήγηση στο βουνό, το Σαβ/κο και σε κάποια πίστα, όταν παει η παρέα σου.. Δε λέω ότι πάμε για το Παγκόσμιο κύπελο όταν μπαίνουμε σε μια πίστα για να περάσουμε καλά και να κάνουμε την πλάκα μας...και τοτε, φυσικά κάποιος είναι οκ με μια fixed custom ρυθμισμένη για σπορ οδήγηση σε όλες τις συνθήκες..
Αν όμως, για παράδειγμα, τη μία θέλω drift, την άλλη γραμμές, τη μία έχω πιο σκληρό ελαστικό, την άλλη πιο μαλακό, τη μία είναι χειμώνας με βροχές και νερά στους δρόμους, την άλλη καλοκαίρι, τη μία οδηγώ σε κλειστές διαδρομές, την άλλη σε Εθνικές Οδούς...? Ή θα ρυθμίζω κάθε φορά, ή θα αναγκαστώ να υποχωρήσω σε κάποιο..
Επομένως, όταν φτάσεις στο σημείο να συζητήσεις τη χρήση μιας custom, αναγκάζεσαι να κάνεις υποχωρήσεις σε κάποιο είδος διαδρομής..
Κι αν όχι ο κάθε πελάτης (μιας και είμαι σχεδόν σίγουρος πως το 90% που πηγαίνει εκεί, του ζητά μία ανάρτηση για δρόμο, που να μπαίνει όμως και πίστα 1-2 φορές), ο ίδιος ο μάστορας, ο οποίος καλείται να φτιάξει εκείνο που έχω εγώ κάπως αόριστα στο κεφάλι μου..
Επομένως εκεί αναφέρομαι όταν λέω ότι δε μπορείς να είσαι ιδιαίτερα ανήσυχος..
Γιατί αν θες κάτι που να κάνει για όλα, η custom σε "δεσμεύει"..
Δηλαδή , δε μπορείς να πεις "θέλω ένα ωραίο αυτοκίνητο για δρόμο και για πίστα"
Μπορείς να πεις ή το ένα, ή το άλλο..
Αν λοιπόν δε θέλω να ζαλίζομαι με ρυθμίσεις και forums ψάχνοντας το ιδανικό tuning, και έχω ένα αυτοκίνητο για συγκεκριμένη χρήση, τότε η custom μου κάνει και για να το πω και αλλιώς, δε χρειάζομαι coilover, μιας και θα βάλω μπελάδες στο κεφάλι μου, ή θα έχω πληρώσει για κάτι που δε χρησιμοποιώ..
Δε νομίζω ότι λέμε κάτι διαφορετικό..
Καλοτάξιδες..!
Aυτες τις εχει δοκιμασει κανεις.Εχω ακουσει πολυ καλα λογια και στο εξωτερικο σε αλλα τουτου τις βαζουν πολυ.
Εγω αν ειχα καπου να τις βαλω θα τις επαιρνα.Αλλωστε η τιμη τους τα σπαει.
Ταυλανδη κατασκευαζονται-Αγγλικη εταιρια.Μηπως οι περισσοτερες ''φιρμες'' που κατασκευαζονται..
http://www.bc-racing.co.uk/c-bca09/honda-s...-ap1-ap2-00-09/
Εγω αν ειχα καπου να τις βαλω θα τις επαιρνα.Αλλωστε η τιμη τους τα σπαει.
Ταυλανδη κατασκευαζονται-Αγγλικη εταιρια.Μηπως οι περισσοτερες ''φιρμες'' που κατασκευαζονται..
http://www.bc-racing.co.uk/c-bca09/honda-s...-ap1-ap2-00-09/