Συμπεριφορά Συζητηση σχετικα με τη συμπεριφορα του αυτοκινητου, οπως ευθυγραμμιση, αναρτησεις, φρενα, ελαστικα ζαντες και βελτιωσεις

Ποια ανάρτηση προτιμάτε και γιατί;

Thread Tools

Old Feb 17, 2010 | 01:24 AM
memoS's Avatar
Registered User

Originally Posted by uma_chikara,Feb 16 2010, 12:08 PM

Μέμο, όσο ειδικό και να είναι το S2000, τα ελατήρια χαμηλώματος, καταπονούν πολύ τα αμορτισέρ.. μπορείς να ρωτήσεις και τους μηχανικούς που πηγαίνεις για service... είμαι σχεδόν σίγουρος πως όλοι θα σου πουν οτι δεν είναι σπάνιο αμορτισέρ με 30 και 40.000 χλμ και ελατήρια χαμηλώματος,να είναι χειρότερα από άλλα με τα διπλάσια χιλιόμετρα..
Δεν αντιλέγω όσα λες.
Και εμένα η προσωπική μου εμπειρία λεει πως όποιο μαμά αμορτισέρ έχω δοκιμάσει με ελατήριο χαμηλώματος το αποτέλεσμα ήταν άθλιο και σε απόσβεση και κλάταραν μπορώ να σου πω και πριν τα 20.000χλμ...

Από την άλλη δεν ξέρω αν το μαμά αμορτισέρ του S σαν λίγο πιο "ιδιαίτερο" που είναι μπορεί να δουλέψει "σωστά" με κάποιο ελατήριο χαμηλώματος, όπως είπε και ο Μάριος συνδυασμός με Eibach ελατήρια που έχει στο αμάξι του.
Reply
Old Feb 17, 2010 | 03:28 AM
tkal_s2k's Avatar

From: Near You

Εγω επιλεγω σουστες για ευνοητους λογους....
Reply
Old Feb 18, 2010 | 10:07 PM
MANOS's Avatar
Registered User

Ποιος απο το club ειχε ψηλο S2000, εβαλε καινουργια αμορτισερ και το εκανε ακομα ψηλοτερο?

p.s Ειχε παρει μερος με το S και στο Camel Trophy
Reply
Old Feb 19, 2010 | 03:32 PM
Colin mc rae's Avatar

Αλλο ενα + και απο μενα για την PSS9 που πραγματικα ειναι αναρτηση-ερωτας.

Επιβεβαιωνω οτι παυει να υπαρχει το ψαρωμα της ουρας που κανει το μαμα S στα πολλα + οτι εχεις 4 σκαλες για μαλακοτερη ρυθμιση απο την μαμα και αλλες 5 για σκληροτερη(η το αντιθετο).Εγω αυτο ακριβως εψαχα πριν κανω την κινηση επειδη μου ειχε αρεσει αρκετα η μαμα σαν σχεση αποσβεσης-κρατηματος ηθελα να βαλω μια που να μου δωσει την δυνατοτητα να παιξω γυρω απο την μαμα.

Αυτο ακριβως σου δινει η PSS9.Μπορει να κοστιζει αρκετα αλλα πιστευω οτι τα αξιζει μεχρι και το τελευταιο ευρω που δινεις!Η καλυτερη μετατροπη και τα καλυτερα λεφτα που εχω ριξει στο S2000.Μια βολτα με του Kosdali με ειχε πεισει αρκετα.

Απο την αλλη ναι θα ελεγα και για την ΚW μιας και ειναι η αλλη κορυφη αλλα θεωρω οτι πρεπει να εχει καποιος αρκετες γνωσεις αλλα και πολλη ελευθερη ωρα για να ψαχτει και να την φερει στα μετρα του απο την στιγμη που σου δινει το πλεονεκτημα του bound-rebound.
Θεωρω επισης μεγαλο πλεονεκτημα για την PSS9 οτι αν θελει επισκευη δεν χρειαζετε να φυγει στο εξωτερικο.Ο κυρλαγκιτσης (jamsport) θα την κανει καινουργια!!

Φετος το καλοκαιρι πηγα δακοπες με το S στην Σαντορινη.Στον δρομο μεχρι αθηνα την ειχα αρκετα σκληρη μιας και μου αρεσει η αισθηση λιγο σκληροτερη σε ταξιδι.δλδ την ειχα στο 3 μπροστα και 4 πισω.Μολις περασα Σαντορινη το πρωτο πραγμα που εκανα στο λιμανι ηταν να ανοιξω καπο και πορτμπαγαζ και να την βαλω στο 9 γιατι μονο ετσι παλευοταν μεσα στο νησι απο τις αμετρητες κακοτεχνιες του δρομου.Αν πω οτι ηταν σαν να πατουσα σε χαλι με παπουτσι με αεροσολα θα ημουν υπερβολικος!Ετσι αισθανομουν!Βαρκα γυαλο απο κρατημα και κλισεις αμαξωματος,τρελη αποσβεση ομως.
Reply
Old Feb 20, 2010 | 07:30 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by Colin mc rae,Feb 20 2010, 02:32 AM
Απο την αλλη ναι θα ελεγα και για την ΚW μιας και ειναι η αλλη κορυφη αλλα θεωρω οτι πρεπει να εχει καποιος αρκετες γνωσεις αλλα και πολλη ελευθερη ωρα για να ψαχτει και να την φερει στα μετρα του απο την στιγμη που σου δινει το πλεονεκτημα του bound-rebound.
Θεωρω επισης μεγαλο πλεονεκτημα για την PSS9 οτι αν θελει επισκευη δεν χρειαζετε να φυγει στο εξωτερικο.Ο κυρλαγκιτσης (jamsport) θα την κανει καινουργια!!
Δεν χρειάζεται και τόσες γνώσεις...απλά ελεύθερο χρόνο και μεράκι.
Δεν αλλάζεις διαρκώς και τα δυο(bound-rebound), κακώς υπάρχει αυτός ο φόβος περί ρύθμισης της kw3.
Επίσης, πλέον δεν χρειάζεται ούτε η kw3 να φύγει εξωτερικό για επισκευή ή ακόμα και revalving.
Τέλος το tech support της KW στην Γερμανία είναι πάρα πολύ καλό σε σημείο που δεν το περίμενα
Reply
Old Nov 28, 2010 | 02:53 PM
alexis_s2's Avatar

παιδια εχει βαλει κανεις χυζ σουπερ σπορτ σσ?το μονο που θελω να μαθω ειναι αν ειναι καλυτερες η χειροτερες απο τα κονι κιτρινα.
Reply
Old Dec 5, 2010 | 06:33 PM
Tazio's Avatar
Registered User

Αφού διάβασα 60+ σελίδες από όσα έχουν γραφεί για αναρτήσεις στο δικό μας forum και άλλες τόσες στα ξένα, και αφού έκανα διάφορες συζητήσεις με άτομα που εμπιστεύομαι κατέληξα τελικά στην λύση της χειροποίητης ανάρτησεις.
Τους κύριους λόγους αυτής της επιλογής τους έχει αναφέρει ο General lee εδώ πέρα:
https://www.s2ki.com/forums/index.ph...=462636&st=700

Συγκεκριμένα όπως γράφει:

Καταρχην ηθελα μια αναρτηση που να επιλεξω εγω για τι χρηση ακριβως την θελω, με την σκληροτητα ελατηριου και τα χαρακτηριστικα του αμορτισερ που αυτο συνεπαγεται.
Επισης ηθελα να μπορω να την δοκιμασω και αν δε μαρεσει, να μπορω να ζητησω να ειναι διαφορετικη σε κατι.(πχ μαλακοτερη)
Επισης ηθελα να την εχω για παντα. Που σημαινει φτηνο σερβις και οχι να μου τη στελνουν στην Κουαλα Λουμπουρ για σερβις ενα μηνα και να μην μπορω να μετακινηθω και να πληρωνω και οσο κανει μια αλλη καινουρια.
Επισης ηθελα ανα πασα στιγμη φτηνα να μπορει να ανοιγει το αμορτισερ και να αλλαζει το ελατηριο, ωστε να παιρνει ακριβως τα χαρακτηριστικα που θελω. Δλδ να την κανεις πισταδικη εντελως, η για βουνο η σχεδον σαν την μαμα.
Τελος ηθελα monotube και ποιοτικη μαρκα.

Για την κατασκευή της εμπιστεύτηκα έναν άνθρωπο με τον οποίο συνεργάζεται και η Bilstein για την κατασκευή των αναρτήσεων της, και αφού του έδωσα να καταλάβει την χρήση για την οποία την θέλω και τα βασικά χαρακτηριστικά που θέλω να έχει προχωρήσαμε στην κατασκευή και την τοποθέτηση της.

Μερικές φωτογραφίες κατά την διάρκεια της κατασκευής:

Η τελική μορφή που πήραν οι μπροστινές ήταν αυτή:

Ενώ οι πίσω φαίνονται εδώ:

Φορεμένες πάνω στο αυτοκίνητο:

Το αυτοκίνητο χαμήλωσε λίγο παραπάνω από 2 εκατοστά:

Το συνολικό κόστος έφτασε τα 1200€(με απόδειξη παρακαλώ ) ενώ οι εντυπώσεις μου στα πρώτα χιλιόμετρα είναι πάρα πολύ θετικές.
Για να διευκρινήσω εννοώ πάντα σε σχέση με το τι ζήτησα και το τι πήρα..Δηλαδή σε κάποιον που θα οδηγήσει το αυτοκίνητο μου προφανώς μπορεί να φανεί η χειρότερη coilover του κόσμου, μιας που καθένας μας διαφέρει τόσο στην οδήγηση του όσο και στην χρήση για την οποία το θέλει..
Σύγκριση με άλλες ρυθμιζόμενες αναρτήσεις επώνυμες και δοκιμασμένες με τις οποίες έχω και προσωπική εμπειρία πιστεύω πως είναι λίγο άδικο να κάνω για αρκετούς λόγους.
Ο μοναδικός λόγος που έκανα το συγκεκριμένο post είναι απλά για να καταγράψω και μια διαφορετική λύση στην επιλογή ανάρτησης που είναι δυνατόν να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των ιδιόμορφων Ελληνικών δρόμων(που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τις εξιδανικευμένες συνθήκες των αντίστοιχων του εξωτερικού, μία μίξη των οποίων έχει στο μυαλό της η κάθε Tein ή η κάθε KW για παράδειγμα όταν βγάζει τα έτοιμα κιτάκια για κάθε αυτοκίνητο), στην δικιά σου προσωπική χρήση, και στο χαμηλό σχετικά κόστος τόσο της κατασκευής και της τοποθέτησης όσο και του service(ένα πλήρες rebuild κοστίζει κάτι λιγότερο από 200€).

Σε περίπτωση που ρωτήσει κάποιος τι γίνεται αν το τελικό αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά που ζήτησε εξαρχής, δεν υπάρχει κάποιο θέμα αφού εντελώς δωρεάν γίνεται η σχετική αλλαγή στις ρυθμίσεις της ανάρτησης μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα...Αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και ένα χρόνο μετά την τοποθέτηση, μιας που δεν τίθεται κάποιο τέτοιο χρονικό περιθώριο στο πότε θα καταλήξεις αν αυτό που έβαλες σε ικανοποιεί πλήρως ή θα ήθελες κάποια αλλαγή.

Για να μην κουράζω άλλο, θα πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όσους ψάχνονται στο θέμα της ανάρτησης να ρίξουν μια ματιά σε μια τέτοια επιλογή..Ακόμα και αν δεν καταλήξουν σε κάτι αντίστοιχο, μια συζήτηση ποτέ δεν έβλαψε κανέναν..
Reply
Old Dec 5, 2010 | 10:21 PM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Στον Κυρλαγκίτση, την έβαλες?
Καλοτάξιδη να είναι..
Reply
Old Dec 6, 2010 | 12:10 AM
memoS's Avatar
Registered User

Originally Posted by uma_chikara,Dec 5 2010, 11:21 PM
Στον Κυρλαγκίτση, την έβαλες?
Καλοτάξιδη να είναι..
Για Κυρλαγκίτση μου κάνει...
Φίλε Tazio έγραψα και στην 1η σελίδα του θέματος ότι είχα φτιάξει ρυθμιζόμενη σε άλλο αμάξι, όπως έκανες και εσύ στα μέτρα που θες, στον Κυρλαγκίτση το 2004.
Είχα πάει και 3 φορές αυτοπροσώπως
Το αποτέλεσμα ήταν απλά καταπληκτικό! Συγχαρητήρια και για την επιλογή σου.

Από την άλλη, δεν θα πήγαινα σε τέτοια λύση στο S διότι υπάρχει έτοιμη λύση σε Bilstein με την PSS9 πλήρως ρυθμιζόμενη. Αυτή που επέλεξες δεν πρέπει να έχει ρύθμιση το αμορτισέρ και είναι ο βασικός λόγος που θα την απέφευγα.
Τα παιδιά που την έχουν λένε μόνο τα καλύτερα και συμφωνούν όλοι πως το μαλακό της είναι αρκετά πιο μαλακό από τη μαμά και το σκληρό της αρκετά καλό ακόμα και για πίστα. Service καλύπτεται και από Κυρλαγκίτση και κάθε εξουσιοδοτημένο συνεργείο Bilstein.
Όπως και να έχει έκανες μία πολύ καλή επιλογή!
Reply
Old Dec 6, 2010 | 12:33 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Κι εγώ, θα προτιμούσα κάποια coilover, μιας και είμαι ακόμη νέο παιδί και το αίμα μου βράζει και τη μία θέλω να πάω χαλαρό ταξιδάκι, χωρίς να πονοκεφαλιάζω από κάθε λακούβα, την άλλη θέλω να το κάνω κούτσουρο και να μπω στην πίστα.. τη μία βάζω μαλακό λάστιχο και δε με παίρνει να είναι πολύ σκληρή η ανάρτηση, την άλλη έχω πιο σκληρό πλαϊνό και αποδίδει καλύτερα πιο σφιχτό κ.ο.κ..

Για κάποιον όμως, που δε θέλει πολλά πολλά και θέλει ένα ωραίο αυτοκίνητο για δρόμο, ο Κυρλαγκίτσης φαίνεται ότι διαθέτει και την εμπειρία να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά είναι επίσης ιδιαίτερα αξιόπιστος με πολύ καλό feedback για όλες του τις δουλειές, πράγμα που δεν ισχύει για παράδειγμα, με τον Αθανασίου, που ήταν στη Συγγρού και απ'ό,τι άκουσα, μεταφέρθηκε κάπου αλλού (που δε γνωρίζω)..
Εκεί είχε πάει και ο πατέρας μου, χωρίς να με ρωτήσει και εκτός του ότι είχαμε συνεχώς προβλήματα ,τα οποία ευτυχώς επιδιόρθωνε χωρίς επιπλέον κόστος (και δε μιλώ για προβλήματα τύπου συμπεριφοράς κλπ, αλλά αχρηστευόταν η ανάρτηση στην παραμικρή λακούβα, διότι τερμάτιζε το έμβολο συνεχώς), αλλά όσο να'ναι, το αυτοκίνητο βρισκόταν κάθε βδομάδα συνεργείο για να βγάλει τα αμορτισέρ και να τα επισκευάσει..την τελευταία φορά, είχε βάλει λάθος το ελατήριο με αποτέλεσμα να τρίζει εκνευριστικά πολύ..

Και το feedback που έχω γενικότερα από το συγκεκριμένο κατάστημα bilstein δεν είναι το καλύτερο..
Αν κάνει κανείς ένα search στο google, θα βρει κι άλλα πολλά αρνητικά σχόλια.

Συμπερασματικά, αν δεν είσαι "ανήσυχος", η custom ανάρτηση είναι πολύ καλή λύση, που δε θα σε κουράσει με ψάξιμο και ρυθμίσεις και θα σου έρθει πιο οικονομική από κάποια coilover.. Απλά, πρέπει να είσαι προσεκτικός στην επιλογή του ανθρώπου που θα αναθέσεις ένα τέτοιο έργο.

Από την άλλη, με τις coilover, υπάρχει πλέον εμπειρία και κάποιος μπορεί εύκολα να βρει τις ρυθμίσεις που του ταιριάζουν..δηλαδή δεν είναι και τόσο μεγάλος πονοκέφαλος, όσο φαντάζει και επιπλέον έχεις τη δυνατότητα ρύθμισης ανά πάσα στιγμή..
Reply

All times are GMT -8. The time now is 03:39 PM.