Ποια ανάρτηση προτιμάτε και γιατί;
Originally Posted by Tazio,Dec 8 2010, 09:58 PM
Και τέλος και για μένα ίσως το πιο σημαντικό από όλα στις σχετικές συζητήσεις που έχω κάνει, είναι ότι στο 95% των περιπτώσεων όταν μιλάμε για αναρτήσεις σε αυτοκίνητα δρόμου, τα helpers είναι τόσο μαλακά που με το που κάθεται το αμάξι πάνω τους, αυτά συμπιέζονται τελείως, μένοντας έτσι με μειωμένη διαδρομή χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος...
Από την άλλη, μπορεί επίσης να χαμηλώσει το ύψος του αυτοκινήτου, αλλά μετά δημιουργούνται "bumpsteer" ζητήματα..
αν μιλαμε για τα ελατηρια προφορτισης αυτο που πιστευω ειναι οτι ειναι ααπαραιτητα σε μια coilover αναρτηση που ρυθμιζει το υψος.οταν θελεις το αμξι να ειναι ψηλο ουσιαστικα βιδωνεις το κατω ''παξιμαδι'' με αποτελεσμα να δινεις μια αρχικη συμπιεση στο ελατηριο και πρακτικα το σκληραινεις.στην περιπτωση ομως θες το αμαξι χαμηλωμενο αντοιστιχα ξεβιδωνεις και εκτεινεις το ελατηριο και εδω ειναι που χρειαζεται το "ελατηριο προφορτισης' για να επαναφερει την κατασταση.Εκτος και αν χρησιμοποιησης αλλο ελατηριο...
ασε που στις ακραιες ρυθμισεις καταστρεφεις και την λειτουργια της αναρτησης,ισως εδω να παταει και ο κος κ. και δεν βαζει ελατηριακι
ετσι τα βλεπω τα πραγματα,μπορει να κανω και λαθος
ασε που στις ακραιες ρυθμισεις καταστρεφεις και την λειτουργια της αναρτησης,ισως εδω να παταει και ο κος κ. και δεν βαζει ελατηριακι
ετσι τα βλεπω τα πραγματα,μπορει να κανω και λαθος
απλά για να λειτουργήσει το helper, πρέπει να μην είναι προφορτισμένο το main... για να μην είναι προφορτισμένο το main, πρέπει το ύψος του ελατηρίου να είναι ανάλογο με το χαμήλωμα του αυτοκινήτου..
Δηλαδή, όσο πιο ψηλό το αυτοκίνητο, τόσο πιο ψηλό ελατήριο χρειάζεται..
Και στην KW V3 που έχω εγώ, το helper είναι προφορτισμένο..
και αυτό γιατί, αν το χαμηλώσω τόσο ώστε να λειτουργεί κανονικά με το παρόν main ελατήριο, θα πρέπει να το ρίξω γύρω στου 3 πόντους από το ΟΕΜ ride height..
Πράγμα όμως που θα με οδηγήσει σε παραπάνω έξοδα μιας και θα δημιουργηθούν προβλήματα με τις γωνίες που θα λειτουργούν ύστερα τα ψαλίδια, το λεγόμενο bumpsteer και θα χρειάζομαι antibumpsteer kit..
Άρα, ή θα το έχω χαμηλωμένο 3 πόντους, που για τα ελληνικά δεδομένα είναι ακραίο, ή κάποια στιγμή, θα βρω λίγο πιο ψηλά ελατήρια, ώστε να κατέβει χαμηλότερα η ροδέλα και να λειτουργεί πιο σωστά το ελατήριο, ή θα κυκλοφορώ κι έτσι, χωρίς να έχω πρόβλημα, αφού δε μου δημιουργεί άλλο πρόβλημα, εκτός της άνεσης, που έτσι κι αλλιώς, δε με πειράζει..
Δεν είναι λοιπόν θέμα helper, αλλά σχέσης main ελατηρίου και ύψος ανάρτησης σε αμορτισέρ που δε ρυθμίζεται η προφόρτιση..
Δηλαδή, όσο πιο ψηλό το αυτοκίνητο, τόσο πιο ψηλό ελατήριο χρειάζεται..
Και στην KW V3 που έχω εγώ, το helper είναι προφορτισμένο..
και αυτό γιατί, αν το χαμηλώσω τόσο ώστε να λειτουργεί κανονικά με το παρόν main ελατήριο, θα πρέπει να το ρίξω γύρω στου 3 πόντους από το ΟΕΜ ride height..
Πράγμα όμως που θα με οδηγήσει σε παραπάνω έξοδα μιας και θα δημιουργηθούν προβλήματα με τις γωνίες που θα λειτουργούν ύστερα τα ψαλίδια, το λεγόμενο bumpsteer και θα χρειάζομαι antibumpsteer kit..
Άρα, ή θα το έχω χαμηλωμένο 3 πόντους, που για τα ελληνικά δεδομένα είναι ακραίο, ή κάποια στιγμή, θα βρω λίγο πιο ψηλά ελατήρια, ώστε να κατέβει χαμηλότερα η ροδέλα και να λειτουργεί πιο σωστά το ελατήριο, ή θα κυκλοφορώ κι έτσι, χωρίς να έχω πρόβλημα, αφού δε μου δημιουργεί άλλο πρόβλημα, εκτός της άνεσης, που έτσι κι αλλιώς, δε με πειράζει..
Δεν είναι λοιπόν θέμα helper, αλλά σχέσης main ελατηρίου και ύψος ανάρτησης σε αμορτισέρ που δε ρυθμίζεται η προφόρτιση..
Originally Posted by gmak_s2k,Dec 9 2010, 08:50 AM
Η ανάρτηση είναι μία......KW V3 ρυθμισμένη από τον Uma......εγώ να δω πότε θα βρω χρόνο να σε χώσω ψηλέ

Τώρα στις γιορτές, είναι καλή ευκαιρία..
Και εγώ την εβδομάδα μεταξύ Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά σκεφτόμουν που έχω άδεια.....αν μπορείς και εσύ θα το κανονίσουμε.....και είμαι σίγουρος οτι θα τα καταφέρεις....πιστεύω σε εσένα
(γλύψιμο κάργα
)
(γλύψιμο κάργα
)
καλησπερα... δυο μερες μου εχουν βγει τα ματια για να καταληξω σε καποια... απο τα λεγομενα σας αυτη που μου κανει ειναι η pss... επειδη εψαξα αλλα δεν βρηκα κατι... μπορειτε να μου πειτε κατι... εχει διαφορεσ pss... η μια ειναι... δλδ... pss me thn pss9 και κατι αλλα που λεγατε... να υποθεσω οτι μιλατε για μια συγκεκριμενη.... και δεν μιλατε για διαφορες.... επισης το hondaki μου ειναι μαμα... ap1 03 face lift με 16 ΟΕΜ ζαντες...για να βαλω τις αναρτησεις πρεπει να βαλω και αποστατες... η δε παιζει ρολο μονο για ζαντολαστιχα ειναι... ευχαριστω πολυ....
Τι χρηση θες να κανεις στο αμαξι σου κ ποσα λεφτα θες να διαθεσεις. Απο εκει και περα αν θες αναρτηση για καμια πιστα KW3 ή μετα λιιιγο πιο ανετη (αλλα παλι για πισταδικη χρηση) PSS9. Απο εκει κ περα οικομικα πας σε KONI Κιτρινα με Ελατηρια ή ψαχνεις για μεταχειρα. Αν παλι εχεις του κοσμου τα λεφτα κ θες αναρτησαρα πανε σε ohlins η παρε αυτες που δινει ο Μαριος τις Mugen.
Τι χρηση θες να κανεις στο αμαξι σου κ ποσα λεφτα θες να διαθεσεις. Απο εκει και περα αν θες αναρτηση για καμια πιστα KW3 ή μετα λιιιγο πιο ανετη (αλλα παλι για πισταδικη χρηση) PSS9. Απο εκει κ περα οικομικα πας σε KONI Κιτρινα με Ελατηρια ή ψαχνεις για μεταχειρα. Αν παλι εχεις του κοσμου τα λεφτα κ θες αναρτησαρα πανε σε ohlins η παρε αυτες που δινει ο Μαριος τις Mugen.
κοιτα οπςσ λεγανε οι παραπανω να πλησιαζει την μαμα... πιστα δε μπαινει ποτε... οτι κανω στο δρομο μιλαμε κ για καθημερινη χρηση.. ποια ειναι η πιο καλη η pss η pss9...? απλα δεν ειχα καταλαβει αν ειναι διαφορετικες.και θα χρειαστουν αποστατεσ για καποιο λογο..?οσο για το χρημα θα κανω μια ανταλλαγη θα δωσω κατι και θα μου δωσουν αναρτησεις... απλα δεν ηξερα πως ηταν γιατι δεν ειχε χρειαστει να αλλαξω.. αλλα τωρα πια δεν παει αλλο....γι αυτο ρωταω για να μην μου δωσουν οτι να ναι... να παρω αυτες ακριβως που θελω εγω...